Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 3.9

Løb

12 k fra meget tidlig morgen til Hørning st. Gennemsnitstempo 6.14, hvilket jeg var godt tilfreds med da det var med rygsæk + kuperet og at jeg meget længe har haft bevæget mig både nede omkring 7-8 min/k når jeg trænede på løbebånd. Var så også frisk ovenpå to nul dage, hvilket også bare understreger behovet for at trække så meget træning som muligt op til om morgenen. I hvert fald på de dage, hvor jeg er i Herning. Når først det bliver sen eftermiddag og jeg kan se, at jeg i forvejen først er hjemme ved 19.30 tiden, så er det svært. I morgen dog tilmeldt eftermiddagsspin kl 16, så håber, at jeg kan få det til at lykkes.

En ting som jeg fredag morgen var ret stolt af var min evne til at få pakket til hele dagen, hvor vi var afsted på temadag. Skriver det fordi, at det nogle gange er sådan nogle praktiske barrierer som gør, at at jeg ikke lige får taget mig sammen. Og så gælder det jo egentlig om bare at få tingene gjort ovenfra og ned. Well men indrømmer da, at det krævede lidt. Stod op og tog mit løbetøj på. Fremme på Hørning st var jeg ret svedt og skiftede til tør uld + fiber dims for ikke at blive kold i toget. I Herning kom jeg i bad, fik undertøj, sokker og uniform på. Fem timer senere skift til kjole og sandaler og så løbesko med til udendørs fodboldgolf. Senere på aftenen striktrøje på + fiberdims hjem i bilen. Kan godt se, at den slags for fx småbørnsforældre sikkert er dagligdagsforeteelser men i og med, at det hele skulle gennemtænkes og være i rygsækken, som jeg skulle løbe med, ja så krævede det lidt ekstra. Inkl badehalløj + make up i små dimser.

Træning d 4.9

Spin

To gode timer fra morgenstunden i FW Scandinavian center. Særligt instruktør nr 2 M er jeg meget begejstret for. Hans timer er meget FTP fokuserede, først hårdt pres i tempo og derefter en lidt længere session med mere modstand + syre. 

Ellers har jeg for 3.gang købt og modtaget Joe Friels "The triathlete's training bible". Syntes egentlig, at det var lidt pinligt, at jeg havde skaffet mig af med de to foregående udgaver (solgt/givet videre) men så viser det sig, at bogen faktisk nu er meget kraftigt revideret. På mange måder, så henvender bogen sig egentlig til mere seriøse triathleter og ikke sådan en motionist som mig. Stadig masser af god inspiration i den. Fx så skriver han "Success starts with a commitment that requires the dedikation and discipline of a mission, before your commitment eventually becomes your passion. Vejen er målet og først og fremmest, så er mit nærmeste mål lige nu i højere grad at udnytte den fantastiske træningsbane, som mit pendler liv er. Så mange muligheder for både at løbe og cykle, hvis jeg lærer at udnytte det. Også derfor, at oplevelsen fredag morgen var så vigtig for mig. I går morges var det faktisk også godt, at jeg kom op og afsted med pakket taske, trods ikke så meget søvn og de vågne timer fredag endte jo med at være rigtig mange fra kl ca 3.15 til midnat.

Well masser af afslapning i går eftermiddags og en god nats søvn i nat. Nu forberede ugen, der heldigvis byder på nogle hjemmearbejdsdage men også nogle efter arbejde aktiviteter, der vist gør, at jeg skal være rigtig kreativ for at få det hele til at lykkes.

Fik også i går købt ny pandelampe til det meget mørke stykke mod Hørning og vil helt sikkert også være god til når cyklen kommer i brug på strækningen. 

Dejlig sensommer søndag og uge til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 5.9.2021 at 20:54 , Tinapigen skrev:

Du er sej! Cool at du lige løb 12 km med rygsæk en morgen på vej til arbejde!

Flot at du finder nye måder at få løb og anden træning til at lykkes på.

Tak for alle dine dejlige hilsner og opmuntrende ord i min log!

Rigtig skøn uge til dig!

X2 til det hele :)

Link to comment
Share on other sites

På 5/9/2021 at 20:54 , Tinapigen skrev:

Du er sej! Cool at du lige løb 12 km med rygsæk en morgen på vej til arbejde!

Flot at du finder nye måder at få løb og anden træning til at lykkes på.

Tak for alle dine dejlige hilsner og opmuntrende ord i min log!

Rigtig skøn uge til dig!

 

På 7/9/2021 at 07:53 , Henrik S. skrev:

X2 til det hele :)

Mange tak begge :hippy: Ja og så skal det jo siges, at det ikke altid lykkes. Der er stadig laaang vej til gamle træningsrutiner. Well og i det perspektiv kan det virke CRAZY, at jeg faktisk i dag har taget første skridt til at arbejde med "unfinished business" frem mod Ironman 22 i København. Nå summa summarum så er det for 14 kr om dagen, at jeg har købt mig til al mulig grund til at arbejde videre med at få integreret træning, endnu mere i pendler liv. Om jeg så ikke kommer til start/gennemfører, så er det stadig billigt i forhold til at komme i bedre form endnu og gå efter dejlige naturoplevelser til lands og til vands. Jeg har også fået meldt mig ind i tri klubben igen og det er vel bedre med et skønt aften svømme pas end at falde i søvn med Netflix aften efter aften. 

Super coach kunne kun skrive "WHATT" og troede tydeligvis, at jeg havde mistet det fuldstændigt. Well om ikke andet, så har han set mig komme igen ovenpå 2 lockdowns og 2 COVID infektioner, så han burde vide, at der var mere liv i den gamle krage end først antaget. Heldigvis ansporer det mig kun, at andre synes, at det er nær umuligt. Så bliver det i hvert fald sjovt at prøve. Hvis kroppen ikke vil være med, eller hvis det ikke er sjovt, så tager jeg den derfra men har virkelig lyst til at prøve at bygge lige så stille på. Vil naturligvis dele hvert skridt med evt læsere. 

Søndag og tirsdag fabelagtige styrkepas, hvor vi hele tiden lægger mere og mere på bla 80 kg i glute bridge, mandag og onsdag tilgengæld nul dage men igen endnu mere incitament til at få det passet ind i hverdagen og løbende blive klogere på, hvor det ikke lykkes for mig. 

I dag lille løbetur og så i Musikhuset med god ven. 

Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 10/9/2021 at 09:38 , Henrik S. skrev:

Cool. Det der med klubber kan noget.

:bubblebath::cooldance: Indeed. Og der skal ikke gå for længe inden, at jeg får kastet mig ud i det. Lige nu er min teknik bedre end hold 4 = begynder hold men mangler udholdenhed, så kan sikkert ikke følge med hold 3, så skal lige oppe mig lidt. Kunne virkelig godt tænke mig at komme i gang på morgen fredags holdet de dage, hvor jeg er hjemme i Århus. Når det er sagt (skrevet) så holder jeg også bare så meget af, hvad bare lidt mere søvn, som torsdag og fredag gjorde for mig = wonders.

Træning d 9.9

Løb 

30 min, bare helt stille og roligt. Ømheden fra styrketræningen tirsdag sad helt klart lidt i lårene men ellers dejligt.

Torsdag aften med god ven E for at høre Ida Corr i Musikhuset = stor oplevelse. 

Træning d 10.9

Svøm

1000 m på svømmestadion. Mange pauser og ikke meget udholdenhed men ved hvor jeg skal arbejde mest med min teknik og har haft så ekstremt mange gode stunder med svømningen. Dejligt at jeg nu har en god grund til at få godt gang i det igen. Dejlig sauna bagefter.

Træning d 11.9

Spin

55 minutter 

Løb

30 minutter. Hoppede direkte i løbeskoene så selvfølgelig langsomt men absolut noget som jeg vil forfølge. 

Efter indkøb og frokost en dejlig lang middagslur. Har ofte haft følt mig træt og sløv i weekenden men det her med simpelthen at få sovet oplever jeg som et positivt udslag af mere træning. 

Nu husalfepas og lidt "Lucifer" sjette og sidste sæson. 

Bliver nok først i morgen, at jeg får tilberedt spidskålssalater til ugen og bagt banankage. 

Lige nu bliver det vigtigste for mig at få etableret de gode træningsvaner og komme ind i rutinen. Der behøver ikke at være vildt meget længde eller intensitet over passene lige nu. Ville gerne op og ramme 3 x løb, 3 x svøm og 3 x cykling + styrke pas men ved godt, at det måske ikke lykkes i starten. Dog godt allerede nu at få trænet at kombinere tingene og så gør det måske mindre om det bare er et kort pas. Synes allerede, at jeg er blevet bedre til at få pakket rygsækken og komme hurtigt afsted. 

Guess that's it :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

:hippy: Well lille update. Ikke meget Ironwoman der har haft været over mig i den sidste uge og så alligevel. I går kom jeg på svømmestadion og fik svømmet 1200 m med god flowfornemmelse og fornemmelse af, at jeg godt kunne have haft svømmet længere. Trænede vejrtrækning ved hvert 3.armtag med god følelse af, at det holdt mig mere i balance. Mit største problem lige nu er stadig, at jeg kæntrer når jeg trækker vejret og nærmest bliver suget ind under banetovet på min højre side. Når jeg bare holder vejret så går det fint med at se ned mod bunden og være rimeligt streamline. Anyhow en super lækker oplevelse og hvert lille svømmepas som jeg får gjort er en stor sejr og hele projektet værd i sig selv.

Fredag havde jeg glemt alt om Classic Race og troede, at jeg kunne komme ned i skoven og løbe og så viste det sig, at alt var spærret af. I stedet bytur på omkring 9 k = også dejligt og noget som det ville være godt at kunne komme ud på om aftenen. Nogle gange (ofte) glipper det med at få trænet ude i Herning, hvis det først bliver for sent. Fra mandag til torsdag i denne uge var jeg egentlig med træningsgear i rygsækken og så kan jeg se, at noget der ofte kommer i vejen, er at jeg om eftermiddagen ofte har nogle rigtig gode samtaler med min leder = medvirkende til, at jeg faktisk er mere og mere glad for mit arbejde og bedre kan løfte opgaven. På det punkt kommer morgentræningen ind som noget godt, men det kan så også være meget tricky. Tirsdag havde jeg sådan set gjort fuldstændigt klart til morgenløb onsdag og da der så løb nogle trælse familiebeskeder ind, så endte jeg alligevel med noget dårlig søvn og sætten vækkeuret frem til alm tid kl 5. Viste sig også at være held i uheld da Arriva igen f.. op og aflyste toget 5.48. Ja og det på en dag, hvor jeg bare ikke kunne komme for sent. Havde anyhow været katastrofalt at stå på øde Hørning st, gennemsvedt og ventende på et tog der ikke kom.  Om eftermiddagen burde der have haft været et hul inden vi havde middag med potentielt kommende kollega men tiden gik med gode samtaler med en anden vigtig samarbejdspartner. Ovenpå sent hjemme onsdag og meget tidligt op torsdag var jeg så træt torsdag eftermiddag/aften, at jeg bare købte sushi og faldt i søvn med sæson 3 af Yellowstone. 

Søndag for en uge siden benhård træning med super coach og hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg både mandag og tirsdag så øm, at restitutionen faktisk var rigtig velkommen.

Senere i dag mere af den slags og så har jeg prøvet at planlægge ugen med spin i DGI huset mandag og torsdag, tirsdag Barre træning + noget løb, ja og så forhåbentligt noget ekstra svøm. Næste weekend bliver med stort fødselsdags selskab i Nordsjælland men håber, at kunne integrere noget rygsæk løb. 

Ellers så så jeg i går fabelagtige "Dune" på stort lærred i CinemaxX = stor oplevelse og er allerede begyndt at genlæse bogen, som jeg læste første gang i ret ung alder.  Absolut en film, som jeg kommer til at se igen og ja når du går ud af biografen, så har du næsten følelsen af, at filmen kun lige er kommet i gang. Synes ikke helt at traileren er repræsentativ for et værk, som faktisk også har stille øjeblikke. Mageløs underholdning, som jeg varmt kan anbefale.

Nå skal prøve at være kreativ med noget undervisning.

Dejlig kommende uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.9

Styrke

Super pas med PT

3 hovedøvelser 

Squat, bænkpres og Glutes bridge

1. Squat

Først et opvarmningssæt med beskeden vægt, derefter  8, 6, 6 og tilsidst 4 gentagelser. Endte på 67.5 kg men fik ikke lige skrevet de foregående ned. Desuden et cluster sæt, hvor jeg fik 2 gentagelser med de 67.5 kg. Anyhow progression = dejligt. 

Som pauseøvelse db bagskulder øvelse med 8 gentagelser 12 kg i hver hånd

2. Bænkpres

Opvarmningssæt og så igen 8, 6, 6, og intenderet 4 men fik kun 3 gentagelser på de 52.5 kg og så cluster med 1 gentagelse

Pauseøvelse bulgarian split squat med bagre hæl på skrå kile og så 30 kgs db i den ene hånd og let støtte til stativ i den anden, brugte straps til at holde den tunge vægt

3. Glutes bridge

10 gentagelser i hvert af 4 sæt, hvor vi bevægede os fra 70 til 80 kg + lille pause på toppen

Pause øvelse = overhead db pres med 14 kgs håndvægte fra 8 og så ned til 7 gentagelser

Godt ristet ovenpå den omgang men tydeligt, at jeg ligeså stille bliver stærkere. 

Nu er det officielt, at vi skal prøve at træne i FitnessX og jeg har haft fået tilmeldt mig mit første hold i morgen i form af Barre træning. Min udfordring med nye steder jo altid om der er et ok indeklima men kender de fleste af kædens centre fra tidligere men ikke lige Ankersgade. Masser af gode træningsmuligheder i Viby center, Frisko og Prismet, hvor der også er mange gode instruktører/hold. Nogle gange rart med lidt luftforandring. 

I går aftes så jeg noget af MI filmen "Fallout". Synes, at det plejer at være ret underholdende film inkl med humor, plots og flotte optagelser fra flere steder i verden. Well stoppede da der var næsten en time tilbage da det for mig syntes at køre i tomgang "Who is zooming who"... og tju bang larmende action. 

Nå i dag booket til spinning i DGI huset kl 16 og kan se, at min opgave helt fra dagens start bliver at arbejde på at blive færdig til tiden og komme afsted.

:hippy: Dejlig dag til boardet herfra 

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 minutter siden, Bjergtrold skrev:

 

Nå i dag booket til spinning i DGI huset kl 16 og kan se, at min opgave helt fra dagens start bliver at arbejde på at blive færdig til tiden og komme afsted.

:hippy: Dejlig dag til boardet herfra 

 

 

Nå kunne af en eller anden grund ikke få postet indlæg i morges i toget. Trods alle gode intentioner først sent fra hospitalet. Dog også øm i hver en muskel i benene, inkl ballemusklerne når jeg sidder på min cykel. Well så ja nok meget godt med lidt restitution i dag. Dagens første spørgsmål fra en af vores søde sekretærer i morgen om jeg var ok, da jeg åbenbart så meget træt ud :raisebrow: well og det ovenpå weekend med masser af søvn. Well havde glemt min mascara da jeg hev tog make up kittet frem i morges, så det gjorde det sikkert heller ikke bedre.

Udsigt til hjemmearbejdsdag torsdag og fredag, så håb forude trods alt. 

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 20/9/2021 at 18:59 , Gregers TF skrev:

Ja det er nogle solide vægte vægte du jonglerer rundt med.

De dér cluster… er det en / et par ekstra reps efter en lille pause? For at få alle reps i hus?

Tak kære Gregers og ja lige præcis. 

Ellers long time no see her i loggen og umiddelbart, så er der måske ikke så meget ironwoman over min træning de sidste uger :blush: mentalt så kan jeg bare mærke, at jeg flytter mig rigtig meget i tiden og i højere og højere grad begynder at finde tilbage til den livsstil, som jeg tidligere havde, hvor tasken stort set altid var pakket til noget træning og hvor jeg trænede fordi jeg elskede det og ikke bare en sur pligt, som jeg pressede mig selv til. Med den attitude + at jeg er blevet friskere ovenpå mine to covid infektioner + at super coach har haft gjort et formidabelt stykke arbejde, ja så tror jeg ligeså stille, at det kommer til at gå fremad. Måske ikke helt til at kunne gennemføre IM til næste sommer men al fremgang, omend lille, er velkommen. 

Styrke træning har jeg ikke haft trænet siden onsdag d 22.9. Det var til gengæld en fuldstændig ud af kroppen oplevelse med supercoach i super lækre FittnessX i Ankersgade. Syntes så, at jeg hostede lidt bagefter men det må prøves igen. Tror at jeg joggede en lille tur torsdag eller fredag og ellers blev næste pas løb fra Helsingør til Dronningmølle + fra Gilleleje st til Gilleleje badehotel lørdag d 25.9 = knapt 20 k med rygsæk. Super smuk dag med sol, blå himmel og havudsigt. Gennemsnitstempo 6.24, hvilket jeg var godt tilfreds med da det var med rygsæk og jeg var træt til sidst. I starten løb jeg meget 6.00-6.10 min/k og fx bare 6.30 føltes dejligt afslappende og langsomt = godt eksempel på, at tempoet nogle gange ikke skal så langt ned for, at kroppen holder meget længere. Søndag bare gåtur og så jog 30 min tirsdag, som jeg har haft gentaget i går og i dag. Torsdag og lørdag desuden Bodyflow og i dag 75 minutters ashtanga yoga i FittnessX Prismet. Det er også et ok center men synes også, at jeg hoster lidt når jeg har haft været der. Ashtanga yogaen i dag var fantastisk. Uhhh det ville jeg gerne have mere af. 

Til i morgen pakker jeg igen rygsækken til spin i Herning, tirsdag er jeg meldt til Bodyflow derude, onsdag styrketræning med super coach og så er jeg ikke nået så meget længere. Købte nye googles i går, så ingen undskyldninger for ikke at svømme noget mere. Just do it.

Apropos hvad Gregers skrev, så har jeg slettet LinkedIn, facebook og instagram fra tlf, opsagt Netflix og CMore abonnementer og er i det hele taget meget mere mindet på at bruge tid på noget mere aktivt, eller fx at læse en bog, hvilket gør togturen meget kortere. 

Så "No Time To Die" i går = fabelagtig men dagens Youtube indslag er nu denne skønne sang, som jeg synes giver flashbacks både til tidlige Massive Attack og Faithless dage. Stay strong derude folkens :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

På 3.10.2021 at 13:59 , Bjergtrold skrev:

Mentalt så kan jeg bare mærke, at jeg flytter mig rigtig meget i tiden og i højere og højere grad begynder at finde tilbage til den livsstil, som jeg tidligere havde, hvor tasken stort set altid var pakket til noget træning og hvor jeg trænede fordi jeg elskede det og ikke bare en sur pligt, som jeg pressede mig selv til. 

 

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Tilbage til Mera Peak oktober 22?

Update

Well min første gerning tilbage på MOL var at ændre log titlen. Det var lidt mærkeligt, at det stod mejslet i whatever, at jeg sigtede mod IM CPH. Well det var et forsøg på at motivere mig selv til at få trænet. Men måtte også bare erkende, at det ikke var muligt. I det hele taget, så har de sidste måneder været præget af arbejdspres og "you know who" sygdom. For første gang under pandemien lagde kollegerne sig på skift, patienterne var syge og ja har også haft nogle heftige deadlines og nye opgaver. Havde min 3. COVID infektion i starten af februar. Var ikke helt så syg, som de andre gange, men stadig ret syg og havde efterfølgende astma. Til gengæld fornyelig flyttet til nyt hospital, der tilsyneladende har et godt indeklima :hippy: :hippy: 

I hele perioden har jeg haft stor glæde af min nye super coach S, som jeg fik da jeg erkendte, at det ikke duede for mig i FittnessX pga luftvejsgener. Træningen har haft været anderledes med stort fokus på balance, smidig/åbenhed i led, masser af funktionel træning - men stadig med garanti for 2 kvalitetspas i ugen og så har jeg typisk haft et 3. pas med noget hold træning. Det er ikke meget men har så nok til gengæld fået nogle bedre spise vaner med lidt semifaste på ikke træningsdage. 

I dag koffein fri på dag 33 :4jumpy:her har jeg haft været før men har haft fået nogle nye indsigter, som gør at jeg egentlig håber, at jeg for en gangs skyld kunne holde det. Har det så meget bedre med søvn og mave. 

Sukker/slik har jeg ikke haft skåret fra endnu men føler mig mere parat til det end nogensinde. Måske det at være tilbage på MOL, ligepræcis er det skub, som jeg har haft manglet. Har endnu ikke spist noget (sukker/slik i dag altså) i dag, så måske tid til, at det er dag 1. 

Mht til mål, så drømmer jeg om at komme tilbage til Nepal. Så ufatteligt længe, så har jeg slet ikke turdet håbe på, eller drømme om bjergene, men nu kommer det tilbage til mig. Og grundlæggende, så er det det, som jeg allerhelst vil med træningen = være i form til at bevæge mig i naturen med rygsæk på mange år endnu. For nogle uger siden lille testtur med vandring til Skanderborg og coming up nogle mindre ture i Silkeborg skoven og på Mols. We'll see. 

Dagens pas 

Spinning

50 min og ikke så meget gas fra min side men godt at komme op og afsted 

Svøm

500 m

Skal virkelig lige finde tilbage til det men bare det at komme afsted, overvinde min barriere mod det kolde vand, nyde sauna mv, ja det er det hele værd. Tror at jeg skal prøve at gøre det så hyppigt som muligt. 

Well guess that's it :hippy: Stay strong derude 

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Bjergtrold skrev:

Update

Well min første gerning tilbage på MOL var at ændre log titlen. Det var lidt mærkeligt, at det stod mejslet i whatever, at jeg sigtede mod IM CPH. Well det var et forsøg på at motivere mig selv til at få trænet. Men måtte også bare erkende, at det ikke var muligt. I det hele taget, så har de sidste måneder været præget af arbejdspres og "you know who" sygdom. For første gang under pandemien lagde kollegerne sig på skift, patienterne var syge og ja har også haft nogle heftige deadlines og nye opgaver. Havde min 3. COVID infektion i starten af februar. Var ikke helt så syg, som de andre gange, men stadig ret syg og havde efterfølgende astma. Til gengæld fornyelig flyttet til nyt hospital, der tilsyneladende har et godt indeklima :hippy: :hippy: 

I hele perioden har jeg haft stor glæde af min nye super coach S, som jeg fik da jeg erkendte, at det ikke duede for mig i FittnessX pga luftvejsgener. Træningen har haft været anderledes med stort fokus på balance, smidig/åbenhed i led, masser af funktionel træning - men stadig med garanti for 2 kvalitetspas i ugen og så har jeg typisk haft et 3. pas med noget hold træning. Det er ikke meget men har så nok til gengæld fået nogle bedre spise vaner med lidt semifaste på ikke træningsdage. 

I dag koffein fri på dag 33 :4jumpy:her har jeg haft været før men har haft fået nogle nye indsigter, som gør at jeg egentlig håber, at jeg for en gangs skyld kunne holde det. Har det så meget bedre med søvn og mave. 

Sukker/slik har jeg ikke haft skåret fra endnu men føler mig mere parat til det end nogensinde. Måske det at være tilbage på MOL, ligepræcis er det skub, som jeg har haft manglet. Har endnu ikke spist noget (sukker/slik i dag altså) i dag, så måske tid til, at det er dag 1. 

Mht til mål, så drømmer jeg om at komme tilbage til Nepal. Så ufatteligt længe, så har jeg slet ikke turdet håbe på, eller drømme om bjergene, men nu kommer det tilbage til mig. Og grundlæggende, så er det det, som jeg allerhelst vil med træningen = være i form til at bevæge mig i naturen med rygsæk på mange år endnu. For nogle uger siden lille testtur med vandring til Skanderborg og coming up nogle mindre ture i Silkeborg skoven og på Mols. We'll see. 

 

Du skal nok nå dine drømmes mål :-)

Jeg glæder mig til at læse med!! - og skal gøre hvad jeg kan for at støtte dig.

Jeg drømmer selv om, at besøge Nepal (har kun været der én gang  - tilbage i -98, men var vild med det).

Læser for tiden en del "bjergbestiger-bøger" sammen med kæresten og vi bliver begge fascineret over, meget af det, der er skrevet..og sidder med adrenalinen pumpende, bare af at læse om det ;-) - Rent personligt vil vi nu nok "nøjes" med trekking - og ikke kaste os ud i decideret bjergbestigning.

Har du allerede booket en tur?

MOL er tilbage, foråret er kommet, små skridt fører også til toppen!

Knus, tak for hilsner og "keep up" fra Tina

Link to comment
Share on other sites

På 10/4/2022 at 16:01 , Tinapigen skrev:

Du skal nok nå dine drømmes mål :-)

Jeg glæder mig til at læse med!! - og skal gøre hvad jeg kan for at støtte dig.

Jeg drømmer selv om, at besøge Nepal (har kun været der én gang  - tilbage i -98, men var vild med det).

Læser for tiden en del "bjergbestiger-bøger" sammen med kæresten og vi bliver begge fascineret over, meget af det, der er skrevet..og sidder med adrenalinen pumpende, bare af at læse om det ;-) - Rent personligt vil vi nu nok "nøjes" med trekking - og ikke kaste os ud i decideret bjergbestigning.

Har du allerede booket en tur?

MOL er tilbage, foråret er kommet, små skridt fører også til toppen!

Knus, tak for hilsner og "keep up" fra Tina

Tusind tak kære Tina og hvor er det spændende at I læser bjergbestignings bøger. Vil meget gerne læse/høre om det. Min ultimative yndlings bjergbog er Jon Krakauers "Op i det blå" - "Into thin air" om Everest tragedien i 96 men der er mange gode. 

Ja og det er så hyggeligt, at vi er tilbage på MOL. Dog foruroliger det mig lidt, at jeg faktisk tirsdag var inde og opdatere min logtitel og så var det pludselig tilbage til det gamle. 

Ligesom Gregers så har jeg også brugt min instagram konto men det er slet ikke det samme, som at skrive her med Jer skønne trænings"tosser". 

Stort påske knus fra mig :hippy:

Søndag dejlig morgen yoga og så skønt pas med PT S. Havde også pakket svømmetasken men kunne mærke, at nok var nok. Desuden i weekenden lidt en fornemmelse af tudse i halsen og mandag følte jeg mig decideret småsyg med feberfornemmelse. Var meget tidligt oppe pga arbejde og kollapsede så i sofaen tidligt. Masser af Echinamin dråber, the og panodil og foreløbigt har det i hvert fald ikke udviklet sig. Tror måske, at det er sådan lidt bihulebetændelse. Syntes i hvert fald, at det trykkede lidt i hovedet da jeg forsøgte mig med lidt blid aften yoga i går. I dag og i morgen arbejde og i dag når jeg i hvert fald næppe noget. Lidt mere aftenyoga kunne dog være lækkert. 

Kunne mærke, at jeg ikke søndag var klar til at være sukkerfri og spiste også slik i går. Skal have noget sundt og lækkert i baghånden, som fx mit hjemmebagte bananbrød. Og er også virkelig dårlig til lightsaftevand da det påvirker min mave, som ellers er super god her på kaffe rehab dag 37.

Ja og udover småsygdom + sukkercrawings, så har jeg faktisk nu ultimativ grund til at forfølge træning og sund livsstil, for har! meldt mig til tur medio oktober. Målet er nu at komme så langt som muligt op ad bjergtoppen Mera Peak (6461 m.a.s.l.) beliggende i Nepal, Himalaya. Som altid vil der være mange faktorer, som jeg ikke har kontrol over, som fx vind og vejr, sygdom, inkl COVID situationen. Men der er også elementer, som jeg ved, at jeg kan gøre bedre og anderledes end sidst. Gå langsommere, drikke mere vand/vædske for at hjælpe akklimatiseringen bedre på vej. Under alle omstændigheder, så havde jeg også sidste gang en forrygende tur med fantastiske udsigter, fænomenalt selskab og glæden ved at bevæge mig/være i naturen 24/7. Allerede nu føler jeg mig mere tryg/på hjemmebane, når jeg tænker på udstyret/pakke planer. Har egentlig bare lyst til at begynde at finde det hele frem. Vejen er målet og ligesom sidst, så håber jeg også, at jeg vil have den fornødne dømmekraft til at vende om i tide. 

Stay strong og god påske til Jer derude :hippy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Training for Mera Peak 6461 m.a.s.l. Himalaya, October 2022
6 timer siden, Bjergtrold skrev:

Ja og det er så hyggeligt, at vi er tilbage på MOL. Dog foruroliger det mig lidt, at jeg faktisk tirsdag var inde og opdatere min logtitel og så var det pludselig tilbage til det gamle. 

Jeg blev desværre nødt til at skifte server og rulle tilbage til søndag aftens backup på grund af en dum fejl 40.

Det lykkedes mig at overflytte nye indlæg manuelt, men ændringer, reaktioner osv. kom ikke med.

Beklager ulejligheden - forhåbentlig kører alting som smurt nu :-)

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, MOL-Admin skrev:

Jeg blev desværre nødt til at skifte server og rulle tilbage til søndag aftens backup på grund af en dum fejl 40.

Det lykkedes mig at overflytte nye indlæg manuelt, men ændringer, reaktioner osv. kom ikke med.

Beklager ulejligheden - forhåbentlig kører alting som smurt nu :-)

Vi er bare glade for at det virker og der er nogen der tager sig af det. Af hjertet tak!!!

Link to comment
Share on other sites

På 13/4/2022 at 13:27 , MOL-Admin skrev:

Jeg blev desværre nødt til at skifte server og rulle tilbage til søndag aftens backup på grund af en dum fejl 40.

Det lykkedes mig at overflytte nye indlæg manuelt, men ændringer, reaktioner osv. kom ikke med.

Beklager ulejligheden - forhåbentlig kører alting som smurt nu :-)

1000 x tak for forklaringen og for at hjælpe med at få sitet op at køre igen :hippy: Som Gregers også skrev, så betyder det så meget og jeg blev nok bange for om det allerede var slut igen. I en verden fyldt med fb, tik tok, insta, snapchat osv, så vil mange måske finde det mærkeligt, at sådan et gammelt forum gør en forskel. Well det gør det altså bare :wub:

Lille update 

Well trods alle gode forsøg så blev jeg rigtig syg i løbet af onsdagen, monsterforkølet og med fornemmelse af bihulebetændelse. Var nødt til at tage på arbejde i går men alle var rigtige søde til at sende mig hurtigt hjem igen, for lignede virkelig l.. Resten af eftermiddagen/aftenen blev tilbragt i sofaen med dynen og Bridgerton = fantastisk underholdning. Har i dag måttet droppe både træningsaftaler og hygge men håber, at det ikke bliver nødvendigt hele påsken. 

En sød veninde udfordrede mig relevant på om mine covid infektioner kunne begrænse mig i forhold til Nepal... well og jo selvfølgelig kan de potentielt det. Men formentligt lige så meget, at jeg er blevet 5 år ældre og har haft svært ved at træne så regelmæssigt som jeg gerne ville. Omvendt så har der haft været meget kvalitet i mine pas og fx vandreturen til Skanderborg på 32 k for nogle uger siden viste mig, at det ikke står så skidt til. Well det var selvfølgelig før end, at sitet var oppe at køre igen. Har desuden nogle planer i baghånden mht at fokusere på noget af det som jeg har kontrol over og har allerede i dag gjort gode forberedelser. Har fx vejet mig for første gang i et år og må erkende, at det ikke var så slemt som frygtet. Mærkelig barriere at have der men anyhow et godt udgangspunkt for at spise sundere og mere klogt. Tror ikke, at jeg vil bandlyse slik helt men bare sikre mig gode sunde måltider. Min tredie infektion på 4 måneder er også et godt argument for at arbejde lidt med sagen. Om ikke andet så godt tilfreds med at holde fast i koffein rehab = dag 39. Var ellers meget tæt på at være ligeglad i går og nappe en kop men gjorde det heldigvis ikke. 

Søvn gør så meget godt for mine planlægnings og eksekutive evner. Alt i mit liv føles bedre, når det ikke kun handler om arbejde. Lige nu er det dejligt at kunne forberede og gøre hvad der er muligt mht efterårsturen. 

Nå vi får se om jeg lykkes med lidt yoga. Kiggede på et hold i Frisko FittnessX men der var meget få tilmeldte og det er nok også bedre for mig ikke at skulle ud i kulden i dag.

Rigtig dejlig påske til boardet :hippy:

NB og ville lige huske at poste lille sang. Opdagede den i "Suits", som jeg fandt rigtig god de første 4 sæsoner. Tilsidst endte jeg konsekvent med at falde i søvn, så kigger ikke videre længere.

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update

Rigtig positivt, at jeg de sidste dage har haft følt mig frisk nok til at kunne overholde aftaler med veninde/ven, som jeg havde glædet mig rigtig meget til. Fredag hyggede jeg mig meget indendørs og kunne mærke, at det gik fremad. Var også tilmeldt spinning i går formiddags men ville ikke risikere at hoste/harke på timen. Sidste lørdag sad jeg selv ved siden af en mand som hele tiden hostede i et lille ulækkert håndklæde, som han efterfølgende flagrede rundt med og det er bare ikke lækkert.

Så i går formiddags café hygge med sød veninde L og så i går eftermiddags "Batman" med god ven H. Uha uha en forrygende film. Meget mørk og dyster men virkelig virkelig flot lavet både med lyd og billeder. 

I dag så omsider lidt træning til træningsloggen. Lykkedes også i formiddags med at kigge på nyt uld undertøj til Nepal. Vil gerne lige nå at få det testet inden men ender altid med at bruge gearet hele tiden, så skal heller ikke blive for slidt. 

Yoga

1 dejlig time i det nye FitnessX center i Frisko huset. I dag slet ikke fornemmelse af irriterede luftveje = very nice

Styrke

Bodyftit - 1 time uden at presse mig selv, ville gerne lige godt i gang igen

Løb

10 minutter på løbebånd, som skal være et tilbagevendende tema. Skal selvfølgelig helst løbe længere men 10 minutter bør jeg simpelthen altid lige kunne finde tid til. No Excuses. I det hele taget har jeg sjældent haft det så godt som i formiddags. Det er virkelig skørt ikke at opprioritere træningen. Room for a change. 

Senere i dag svømmeaftale med tri veninde J men forventer ikke, at det bliver langt/voldsomt. 

I morgen tilmeldt timer hos gode gamle super coach J :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 17.4 - fortsat 

Svøm

700 m. Både ur og MP3 afspiller fungerede så fint. Mine svømme evner var lidt mere sådan "not so much" men kom da igennem med en masse pauser og sauna + koldt brus var dejligt. 

Fik en masse dejlig sushi og is til aftensmad hos god veninde A. 

Til formiddag tilberedt grøn drik og er ved at forberede eftermiddagens/ugens træning. 

Trænger til det SQU :hippy: Når jeg sådan får hvilet ud og får overskud, så kan jeg godt tænke, at det er helt åndssvagt at have haft været så presset så længe og være gået på kompromis med mit fysiske og psykiske helbred. Nå nu rehab for koffein dag 42 = den 7.dag i 6.uge. Just keep going!!

Fortsat dejlig påske til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.4

Løb

10 minutter. Kan mærke, at det er psykologisk super afgørende, at det er så overkommeligt. Og så er det faktisk bare lige at overvinde den mentale barriere med at få løbetøjet på. Noget som jeg oven i mit hoved kan snakke mig ind i er besværligt og tager alt for lang tid. Well det gør det ikke. No Excuses :hippy: 

Dejlig dag til boardet 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.4 fortsat

Svøm 

550 m med søde miss Spinderella :hippy: 

Var ikke oplagt inden men følte klart, at det gik bedre end forleden. Meget dejligt.

Må se om jeg vågner til morgen jog i morgen tidlig og ellers håber jeg, at nå hjem til Bodyfit. 

:bubblebath:Søde drømme til boardet 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share