Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Er det ikke forkert, at du skriver "styrketræning efter høj-intens cardio"? Så vidt jeg kan læse er det netop styrketræning efter udholdenhed/lav-intens cardio (65%).

Ellers fin tid på DHL'en og jeg er helt enig i, at det var en kold og våd aften. Jeg brugte forresten et af dine "mentale værktøjer" fra IM'en, som du skrev om i løbsberetningen. Jeg løb og smilede det meste af vejen. Det virkede ganske godt :smile:

Du har fuldstændig ret :blush: - Tror jeg havde læst lidt for hurtigt den anden dag.

Tak for det, ikke lige frem min disciplin, og det var ret svært at smyge sig udenom på arbejdet, så jeg tog det som en fin mulighed for at få trænet lidt løb igen. At smile og synge indvendigt virker altid - Og man ser også meget sejere ud end alle de andre der pruster og stønner! :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Hej LaMotta.

Tillykke med din IM, fedt at se en 'tidligere' BB'er kunne gøre det.

Jeg står i samme situation som du gjorde for et år siden, jeg træner primær BB, men søger nye udfordringer og har en drøm om at gennemføre CC 2012, så har derfor nogle spørgsmål som jeg håber du vil svare på.

1. på side 1 af din log har du beskrevet din plan over træningen i 3 faser, har du holdt den? eller har du gjort noget anderledes og i så fald hvordan har planen så set ud, og hvad synes du har fungeret for dig? - (mine tanker har nemlig været meget de samme, med at opbygge en solid grundform, samt have fokus på svømningen da det er min svage side, indtil 1. februar ca 4-7timer om ugen, for derefter at intensivere med at lave det der svare til ca 1 IM i gennemsnit om ugen, og intensivere endnu mere den sidste 1 1/2 måned da der er ferie)

2. hvor meget masse har du tabt ca? og har du overhovedet prøvet at holde på massen eller har du accepteret at miste den?

3. Og hvor meget styrke træning har du lavet det sidste år?

Mvh Morten

Hey Morten, tak for det! Ved ikke om jeg er tidligere BB'er - men jeg har ihf trænet for at få masse og ikke udholdenhed.

Jeg synes du skal forfølge din drøm, jeg har ihvertfald fået så sindssyg meget ud af det, at det ikke kan beskrives. Både mentalt, personligt og træningsmæssigt.

Ad.1 Min træning har været meget intuitiv, men samtidig har jeg holdt en overordnet plan i hovedet. Den har ikke været som beskrevet på side 1. Meget kort kan den beskrives sådan her:

Fase 1: August - Januar/Feb - Svøm 2-3x pr uge, aldrig mere end 2000M/Pas, Spinning 3-5x pr uge, Løb 1-2x meget følen an og masser af teknik, styrke 2-3x af 1 time med focus på core og basisøvelser.

Fase 2: Februar - April Fokuseret løbetræning, cykling udenfor, meget lidt svømning (mistede lysten til svømmehal), 1-2timers styrketræning om ugen.

Fase 3: April - CC: Masser af cykling, masser af kombinationstræninger, mini-tri's, høj volumen

Det har været det overordnet forløb, og indimellem har jeg haft uger hvor jeg ikke har løbet pga overbelastnings skader etc. Din regel omkring 1IM om ugen er rigtig fin, men pas på det ikke bliver en pligt for dig. Hvis du kan holde til det er det fint, men det er meget træning, og det kan hurtigt blive "crap-træning", fordi du skal ud og pløje en masse Km på cyklen, i stedet for at køre intervaller, sprints, IM-pace ture etc etc. Jeg havde reglen i baghovedet fra 1. April ca, men tror ikke jeg samlet set har kørt en IM om ugen. Men igen, det er meget forskelligt hvad der virker. Jeg har kæmpet med mit løb, og tror aldrig jeg kom over en halv marathon om ugen.

Ad.2 Jeg har tabt masse, of course, men slet ikke så meget som jeg regnede med. Der er billeder forskellige steder på MOL af før/efter form og skal nok lige prøve at finde dem og smide dem i loggen. Men i tørre tal kan siges at jeg startede på 97-99kg, og sluttede på 90-92kg. Fedtprocenten gik nok fra 14-16% ned til 10-12% samtidig, så der røg også en del fedt.

Jeg har prøvet at holde fast i massen ved at supplere med rigeligt af protein shakes etc, men i sidste ende var jeg "ligeglad" - Jeg har åbenbart fin genetik for at holde på massen, for har ikke tabt mig på samme måde som mange af de andre Tri-folk, selvom jeg har ligger omkring mit ligevægtsindtag.

Ad.3 Ikke decideret styrketræning, mere coretræning. Jeg vil sige 1-2pas om ugen i gennemsnit, dog i den sidste tid (juni-august) har jeg nærmest ikke lavet noget.

Håber det gav lidt svar - jeg kan sagtens uddybe hvis der er noget du vil have mere info om, men mit bedste råd er at finde ud af hvad der virker for dig, lyt til din krop, sørg for at spise ordentligt, sørg for at restituere ordentligt, nyd forløbet og lad vær med at have dårlig samvittighed over missede træningspas.

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Smolov Jr. Part II

Dag 2/12

Bænkpres Max: 100kg

Dagens Tal: 7x5@75kg

Rimelig ømme pecs :blush:

Imorgen er off-day, der har været lidt snak om svømme træning med Mark imorgen aften, men consensus er vist at droppe det til fordel for at spise kage og snakke IM-planer og fremtid hos louise. Tror jeg er mere på kage end svømning :blush: :4mewantfood: !

Link to comment
Share on other sites

Hold nu op det var en træt Måtte der gik i seng i går. Nåede endda en lur på 40min på sofaen midt i aftensmaden, inden jeg krøb til korset og gik i seng. Plejer som regel at vågne ved 6.30tiden, men imorges var klokken næsten 8 før jeg fik øjne igen. Morgenvægten sagde 94kg...BUM! :blink: , men så er der også blevet spist godt igennem de seneste par dage, og færøerne var også fyldt med tomme carbs. Der bliver lige holdt lidt igen de næste par dage, og så ser vi om ikke vægten stabilisere sig i det tilladte område.

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Lang dag på arbejdet igår, dog med et meget positivt møde med den ene vejleder - ser ud til der er en åbning for at fortsætte forskningen på afdelingen i en Post Doc. Nu skal sækken bare snørres, så den kan komme i hus. Det vil give en masse ro i forhold til de projekter der er igang, de projekter der skal i gang, og træningen som ikke skal kompromitteres pga arbejdssituationen :4thumbup: :superman: ! Men lige nu er der fuldt fokus på at holde gang i hjulene der for alvor er begyndt at rulle!

Igår aftes havde jeg arrangeret en lille fodbold komsammen med en masse forskere, så den stod på 1 times intensiv indendørs fodbold i svanemølle-hallen. Helt vildt sjovt, og meget anderledes for en solo-motionist, som mig, pludeselig at skulle være på et team! Nok en meget god øvelse en gang i mellem :blush: ! Jeg blev dog overrasket over hvor hårdt det var, og gispede efter vejret efter kun 10mins spil. Dog fik jeg stabiliseret pulsen, og da vi nåede den sidste halve time havde jeg stadig overskud til at løbe rundt og presse modstanderen, mens de andre var mere afventende!

Jeg kan så mærke min venstre lyske er lidt øm idag, så skal lige være lidt påpasselig med ikke at få en dum skade der! :dry:

Jeg døde ret tidligt på sofaen igår, og fik sovet nogenlunde fornuftigt indtil klokken 2-3stykker, hvorefter jeg lå og kæmpede med at falde i søvn...Måske for meget restitution, omend det var rart bare at få lov til at sove så længe som muligt!

Imorges havde jeg en ide om at køre spinning og så styrketræne bagefter, men havde lige glemt et par vigtige ting i laboratoriet, og en wellness aftale klokken 9, hvilket gjorde jeg aflyste spinning og kørte min smolov i stedet. Mit max har jeg øget til 112.5kg, da det er nemmere at arbejde med de kilo på stangen!

Smolov Part I

Dag 3/12

8x4@90kg

Support

Pulls- 8x4@Bw

DB Curls 4set

Facepulls 2set

Trips 2set

Ain't nuttin but a peanut

/Motta

Edited by LaMotta
Link to comment
Share on other sites

Mother RUSSIA ICED UP'ED

Kom ikke lige op imorges til min Smolov, da det blev en halv-våd aften igår! Den stod på Russian Thursday på Zefside, med opvarmning på Sørens inden sammen med min nye druk-buddy Englænderen Ian, som i dagens Russiske anledning havde taget navne forandring til Ivan!. Før jeg havde set mig om havde vi fået prøvet samtlige Russiske Cocktails på Zef et par gange, så det var en noget rusten Motta der vågnede imorges. Om kroppen stadigvæk er lidt IM ramt, eller jeg har lavet et eller andet fuldemans-stunt igår ved jeg ikke, men mine stænger er fuldstændig smadret, og så DOMS'et som jeg aldrig har prøvet før... :crazy::blink: ! Ser ikke ligefrem frem til smolov i aften med ugens tungeste vægt!

I aften bliver den taget med ro på sofaen, og med stængerne oppe i vandret position - Yeah Baby!

Lidt træningsrelevant stuff skal der også i indlægget:

Om jeg bare er nem eller biased af at jeg allerede har et par Nike Lunarglides ved jeg ikke, men hold nu fast hvor er den nye udgave dog bare sprød!! Når mine 2+ siger tak, så skal jeg da helt sikkert have sådan et par!

Screenshot2011-09-02at125625PM.png

/Motta

Senere idag er der Smolov "Part Un" et "Part Deux" på le programme! Oui Oui Bon Bon!

Link to comment
Share on other sites

Aften Træning

Hjem fra arbejde, sove 1 time på sofaen, sælge 4 slanger til Kermit, og så afsted over i FDK og få overstået første uges sidste træning af Smolov i både squat og bænk.

Smolov Part 1

10x3@95kg

Support

10x3@Pulls - Slow, squeeze

Smolov Part 2

10x3@85kg

DB Curls + DB RDR

[email protected] + [email protected]

Hjem og spise!

/Motta

Link to comment
Share on other sites

Om jeg bare er nem eller biased af at jeg allerede har et par Nike Lunarglides ved jeg ikke, men hold nu fast hvor er den nye udgave dog bare sprød!! Når mine 2+ siger tak, så skal jeg da helt sikkert have sådan et par!

Jeg løber selv alle mine restitutionsture i 2'eren og LSD i 3'eren, som jeg også løber Berlin Marathon i. Det er en fed sko :smile:

Link to comment
Share on other sites

Dagens Træning

Screenshot2011-09-03at44717PM.png

Cykling - 115Km, 4timer10min. Nothin special. Men lækkert at komme udenfor igen og få kørt lidt TT på cyklen sammen med et par af de andre FDK'er. Turen var præget meget af hyggetræning, og der gik utrolig meget snak i den når vi stod stille. Jeg prøvede at stoppe tiden når vi stod stille for det meste. De sidste 30km var ret strænge da stængerne var stået af for længst, og en tur forbi bageren i espergærde var nærmest en nødvendighed :blush: . Det blev til 2 müsli-boller og en romkugle. Og jeg syntes selv jeg begrænsede mig... :laugh: De 4 kærmemælkshorn til 40kr så ellers uhyggeligt gode ud!

I aften er der så stor fest for at fejre CC med alle de andre FDK'ere, så jeg regner med at være sengeliggende det meste af dagen imorgen :crazy::blush: !

/Motta

Link to comment
Share on other sites

I aften er der så stor fest for at fejre CC med alle de andre FDK'ere, så jeg regner med at være sengeliggende det meste af dagen imorgen :crazy::blush: !

/Motta

O RLY....

Ya RLY

Kæft jeg var drunkenness igår...Er først blevet menneske nu, og venter på Spoer kommer forbi med den pizza som han lovede.... :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

Hey,

Næste gang er det ikke mig til at være Dr. Driver, og så vil jeg dælme med ind og flashe puny form og sløje tri-guns på Zef!

Godt en måned mere, så er tri-sæsonen OFF.

Hold kæden stram og løbeskoene varme.

Helt Sikkert! Super du lige smed os af foran Zef! :devil:

Link to comment
Share on other sites

Smolov Part 1 (Week 2/3)

Low-Intense Cardio @Crosstrainer 20min

6x6@85kg - Ouch for en omgang!

Pulls

3x6@Bw+5kg

3x6@Bw

BB Curls

3x10@30kg

Laterals + Facepulls

3x10@10kg + 3x10@20kg

/Motta

Sætter lidt ekstra fut på træningen i denne uge med low-intense cardio. Jeg har valgt cross-traineren da den giver en god overførlighed til løb, og samtidig er meget skånsom for led. Desuden er der TV i maskinen :superman: !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share