Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning


Spinderella
 Share

Recommended Posts

Nå men jeg skal da lige love for at energien manglede i går. Endte med at sove hele dagen... Bedre i dag, men stadig ikke i højeste gear. Var dog frisk nok til lige at få trænet lidt...

Lørdag d. 12. september @ botanisk + hjemme

Løb ca. 4 km ~ ca. 28 min.

Stadig nødvendigt med gåpauser, men tiltagende mindre pinefuldt

Herefter:

5 solhilsner + diverse balance øvelser

3x5 armstrækkere (gisp!)

3x5 bulgarian split squat (hvert ben)

supersettet med

3x10 træk til dør

2x30 sek. planken

Tja... tallene taler vel for sig selv. Jeg er blevet meget slappere end sidste år, men det er nok ikke så mærkeligt. Til gengæld føltes det ret godt at få gang i lidt styrke igen. Vil se om jeg kan mønstre disciplinen til at holde gang i det. Og hvem ved, måske genoplive kropshævningsprojektet inden for en overskuelig fremtid. :bigsmile:

:1356: respekt for at kunne motivere dig selv til både cardio, yoga og styrke på samme tid søde

:cooldance::4winkkiss::cheer:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 15. september @ botanisk + hjemme

Løb ca. 4 km ~ ca. 28 min.

Denne gang kun en enkelt gåpause. :bigsmile:

Herefter:

5 solhilsner + lidt balanceøvelser

3x5 armstrækkere

Havde også lidt yogainspireret stræk + mave, og så stak jeg næsen i bøgerne igen...

I formiddag havde jeg kigget ud på den højblå efterårshimmel og glædet mig til dagens løbetur, men typisk nok var vejret slået om da jeg endelig kom ud. Fik lidt vand midt på turen, og ellers bare gråt - men trods alt slet ikke en dårlig tur. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Nope, det har nok været det du omtalte tidligere. Nordskoven eller hvad det hedder. Der var et blåt og et rødt spor, og specielt sidstnævnte var jeg bestemt ikke fan af.

Det er nok det singletrail de har bygget ude i Nordskoven. Det røde skulle være lidt udfordrende ;-) Jeg har desværre ikke selv været derude i langt tid, da jeg mest kører her ude i Marselis de her dage.

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 20/9 @ Skejby + hjemme

Løb ca. 6,5 km ~ ca. 43 min.

Langsomt, men bedre end ventet. Måtte først ned at gå efter knap 4 km, og kunne nøjes med den ene gåpause (+ et langt stop for rødt). Skal bare holde fast i 1-2 ture om ugen, så skal det nok komme lige så stille. :smile:

Herefter:

3x5 armstrækkere

5 solhilsner

diverse balance og stræk, + lidt planke (uden tid).

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 22/9 @ Skejby

Løb ca. 6,5 km ~ ca. 44 min.

Havde tunge ben, så måtte ned og gå nogle gange - nok mest frustreret fordi jeg gerne ville have haft at det var bedre end sidst.

Tror muligvis også der var lidt styrke, da jeg kom hjem, men kan ikke rigtig huske det nu...

Lørdag d. 26/9 @ Silkeborg

MTB ca. 40 km og effektivt ca. 2t15.

Første stop kom allerede efter ca. 10 km, da Store A punkterede på sit forhjul. Derudover var der et par enkelte andre korte pauser under vejs - dog heldigvis uden yderligere problemer med materiellet. Det var helt fabelagtigt godt vejr, og ruten var også meget mere passende til min manglende erfaring og underudviklede mod end sidst vi var afsted. Bevares, jeg var da ganske udfordret visse steder, og har nok også haft et par mærkbare adrenalinspikes på turen, men der var heldigvis også lange passager med gode brede stier og solidt underlag. Må dog stadig konstatere at jeg kan få meget mere fart på cyklen så snart der er asfalt under dækkene!

Link to comment
Share on other sites

Hvad med at pille uret af og så bare løbe? Således ER det godt, hvis det føles godt, uden at uret kan fortælle én, at det gik to min langsommere end sidst

Altså for det første er det et meget unøjagtigt ur. Jeg ser hvad klokken er på min ipod når jeg løber, og igen når jeg er hjemme. Men det var nu heller ikke i forhold til tiden, for den er jeg ikke slave af (længere). Det var ment i forhold til de mange gange jeg var nødt til at komme ned og gå. Sidste tur havde jeg meget bedre ben, og denne var det lidt tilbage til hvordan det var for en måned siden...

Når det så er sagt, så strider det mig totalt imod slet ikke at have nogen idé om hvor lang tid jeg har brugt på det. Hvilket nok i virkeligheden er et ret godt argument for at du har ret. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 4/10 @ Randers

Dagen blev ret spontant til spa-dag med en flok mambo ladies. Total hygge og afslapning - og nærmest ruslignende oplevelse affødt af 80 graders saunagus efterfulgt af 16 graders badetur.... Virkelig underlig oplevelse at mærke hjertet hamre af sted uden samtidigt at være mega forpustet.

I løbet af dagen fandt jeg tid til at gå nedenunder og afvikle 1000 m på inferiør bane

(godt nok 50 m basin, men kun tre baner til svøm og derudover underlig belægning der umuliggjorde vendinger).

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 7/10 @ Yo

1 times barretræning m. Bjergfidusen :cheer:

Balletinspireret træning med løft, stræk, kontrol, statiske hold - og mange gentagelser! Var flere gange i løbet af timen udfordret over evne, men sjov og hård træning, som bestemt tåler gentagelse.

Havde forventet at være stort set ude af stand til at gå i dag, men synes faktisk det er helt fornuftigt. Afventer dog lige status på 2. dags DOMS i morgen inden jeg laver en lille sejrsmoonwalk. :hands:

Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 10/10 @ Silkeborg

Løb 5,3 km ~ 34 min.

Vældig kæk de første par kilometer, hvor hældningen var fordelagtig, derefter noget mere afmålt tempo krydret med nogle gåpauser. Meget efterårsagtig følelse inkl. tunge skyer og småforkølet.

Herefter hjemmeyoga - nogle solhilsner efterfulgt af lidt blandet udstræk og balance.

Mandag d. 12/10 @ Work

Løb ca. 6,6 km ~ ca. 45 min.

Dejligt at være tilbage på løbehold - også selv om jeg fik noget så eftertrykkeligt baghjul (?!) af de andre. Men selvfølgelig godt at se at de har givet den gas under min pause - og trods alt svært tilfreds med at holde ca. 5 km før jeg måtte ned og gå. Vel hjemme i stalden igen var jeg lidt i tvivl om jeg var gået lidt for hårdt til den - men bentøjet egentlig okay i dag. Bortset fra ømme muskler omkring skinnebenene...

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 14/10 @ Klubben

Ca. 2 timers dans, hvoraf de første 1½ time var begynderhold som dame, herefter fri dans først som dame og derefter som herre.

Fedt at være tilbage i de høje hæle igen. :slut::cheer:

Var lidt udfordret på balancen, særligt lige i starten, men kunne ellers køre det meste på rutinen. Er dog ikke i tvivl om at det ville være en anden historie, hvis niveauet havde været højere! Havde en halv plan om at blive til det næste hold også, men måtte kapitulere da mine fødder begyndte at være pænt smadrede allerede inden afslutningen på det første hold. Desværre er det både den opererede og den ikke-opererede fod, der driller, så jeg spekulerer på om de kan "vænnes til" belastningen, eller om jeg efterhånden bare må indse at jeg aldrig kommer til at danse mange timer i træk igen... :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mandag d. 19/10 @ work

Løb ca. 6,6 km ~ ca. 45 min. (?)

Samme tur som sidst. Havde virkeligt tunge ben da vi startede ud, så holdt nok igen på tempo til at kunne klare turen uden at skulle ned at gå (da jeg regnede med ikke at kunne komme op og løbe igen :laugh:). Smukt vejr.

Udstræk og lidt styrke - denne gang med selskab, så lidt nemmere at holde motivationen... Kan ikke huske præcist hvad jeg lavede og i hvilken rækkefølge, men indeholdt som minimum

5x4 armstrækkere

2x10 mavebøjninger

2 x planke (til jeg ikke kunne mere, dvs. ikke ret længe :rolleyes:)

3x5 bulgarians (hvert ben)

3x excentrisk fase af chin ups i ribbe

Ha ha, og nå ja, så gik der lidt nostalgi i den - så pludselig havde jeg lænet mig frem, grebet fat om ribben og vendt mig hængende med hovedet nedad. :laugh:

Onsdag d. 21/10 @ klubben

1½ time beginners, instruktion/dame.

Aftenen bød på et glædeligt gensyn med en side af mig selv, som har været trådt i baggrunden længe, men som jeg faktisk rigtig godt kan lide. Har nok ikke tænkt så meget over det tidligere, men det er ret tydeligt forbundet med undervisningssituationen mere end med dansen i sig selv. Fodstatus en anelse bedre end sidste uge, men havde også hæle på der var ca. ½ cm lavere, ligesom jeg stoppede inden fri dans.

I dag overraskede min bror med pludselig (ansporet af et af børnene) at stå på hovedet midt på stuegulvet. Det anede jeg ikke han kunne. Han påstod at det altså ikke var svært (samme har den søde Bjergfidus sagt ved flere lejligheder), så jeg måtte give det et skud. Til en start kunne jeg slet ikke. Men ved første forsøg op af væggen gik det lige så fint! :shades: Ha, så nu kan jeg stå på hovedet! :bigsmile:

Edited by Spinderella
Link to comment
Share on other sites

I dag overraskede min bror med pludselig (ansporet af et af børnene) at stå på hovedet midt på stuegulvet. Det anede jeg ikke han kunne. Han påstod at det altså ikke var svært (samme har den søde Bjergfidus sagt ved flere lejligheder), så jeg måtte give det et skud. Til en start kunne jeg slet ikke. Men ved første forsøg op af væggen gik det lige så fint! :shades: Ha, så nu kan jeg stå på hovedet! :bigsmile:

:1356: :wub::headphonedance: Super søde. Vi kan holde inversions workshop i mit yoga hjørne :hippy:

Link to comment
Share on other sites

:1356: :wub::headphonedance: Super søde. Vi kan holde inversions workshop i mit yoga hjørne :hippy:

Jaaaa!!! :headphonedance:

Søndag d. 25/10 @ Svømmestadion

1200 gode meter fordelt på:

300 bryst

100 crawl

300 bryst

2x100 crawl

300 bryst

Huskede i dag at tage min astmaspray inden jeg hoppede i, men måtte alligevel konstatere at jeg fik pibende astmatisk vejrtrækning efter omkring 500 m. Bortset fra det, så synes jeg det gik rigtig fint, særligt taget i betragtning af hvor lidt jeg har svømmet siden foråret.

Herefter mad og hygge på Glad med god veninde. :4eat:

Link to comment
Share on other sites

27/10 part II @ klubben

Godt 1 time advanced som dame. Havde glemt hvor farligt det kan være, når man skal lære komplicerede figurer, og man forsøger at hjælpe herren med føringerne og han så fører noget andet. :-/ Skete ikke noget som sådan, men følte mig lidt radbrækket efter.

Fod og ankel ok, men valgte kun at tage det ene hold.

28/10 @ klubben

I alt knap 2 timer - først beginners (sidste halve time af deres hold) og derefter improvers. Som dame. Var lidt bekymret over hvordan min højre ankel ville klare den, eftersom den stadig ikke er god efter sommerens forstuvning, og jeg præsterede at vrikke om på den i morges. :-/ Dansen som sådan gik fint, og ankel (plus venstre fod) klarede det ok, men forudser at der bliver problemer i weekenden.

Oh well, har mere eller mindre besluttet kun at tage enkelte workshops, og at holde igen om aftenen...

Er fandme noget pangel med bentøjet, og går i det hele taget og er lidt mellemfornøjet af flere grunde lige for tiden...

Link to comment
Share on other sites

just-dance_o_2286719.jpg

Torsdag d. 29/10 @ Klubben

2 timer styling/shines

Legende, pachangainspirerede shines med styling + lidt boogalooagtig shine inkl. hvordan den kan bruges i partnerwork

Fredag d. 30/10 @ Klubben

Social dancing - som planlagt, ikke så mange danse. De fleste rigtig gode (selv om jeg røg i gulvet på et tidspunkt hvor min hæl hang fast i herrens bukseopslag :sneaky2: ).

Lørdag d. 31/10 @ Klubben

1 time cha cha shines (dobbelt tempo + Suzy Q's)

Senere mere social dancing. Samme som fredag. Moderat aktiv, men mange rigtig gode danse.

Søndag d. 1/11 @ Klubben

1 time shines (half flare)

1 time partnerwork (triple spins! :cheer: )

Helt igennem fantastiske undervisere, og sluttede weekenden med at være helt høj på dans! På trods af at jeg længe halvt har været på vej væk fra det... Har jo stadig en stor udfordring angående mine fødder - og har ikke mulighed for at få undervisning af den kvalitet normalt. Noget af det rigtig fede har selvfølgelig med genren at gøre, men kan også mærke at der er noget omkring hele den der tilgang, som ægte dansere har, som jeg bare vil have mere af! Må prøve at se om jeg kan gøre Lone følgeskab til noget ballet inden længe - kan være det til dels kan dække mig ind. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 2/11 @ work

Løb ca. 6,5 km ~ ca. 45 min

(ok jeg indrømmer - doc - jeg havde faktisk min endomondo med, så jeg ved præcis hvor langt det er og præcis hvor længe det tog. :laugh: Men det er ikke vigtigt - og tror ikke det er nævneværdigt forskellige fra de tidligere ture).

Herefter udstræk og...

lidt planke

3x5 strækkere

3x1 pull up i ribbe - kun excentrisk fase

ankelmobilitet på vippebræt

Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 7/11 @ Yo + svst

1 time Yo Danzen

Kan vel bedst beskrives som en blanding af yoga og contemporary. Var ikke helt solgt, men havde alligevel mange gode elementer i forhold til stræk, koordination og særligt fokus på holdning og detaljer om bevægelser.

Herefter latte og sludder inden del II:

1000 m fordelt på:

200 bryst

100 crawl

300 bryst

200 crawl

200 bryst

Alt sammen i fantastisk Bjergfidus-selskab! :-)

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 8. november @ Moesgaard

Solskinstur på citybike - Moesgaard Strand tur-retur, i alt ca. 24 km.

Havde håbet på at se et marsvin eller to - vandet var meget roligt. Men måtte nøjes med at nyde betagende udsigt til Mols...

Mandag d. 9. november @ Work

Same old... ca. 6,6 km ~ ca. 45 min.

Gode ben i dag, og føltes som om turen blev taget i negativt split.

Herefter udstræk, ankelmobilitet og...

3x6 strækkere (føltes let, men tager langsom progression)

3x1 pull ups i ribbe, kun excentrisk fase. Første var meget kontrolleret - næste to, not so much. ;-)

Planke på gefühl (længere end sidst, men stadig alt for sød ved mig selv).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hov, er vist kommet lidt bagud med at opdatere...

Mandag d. 16/11 @ JBV + Skejby

1 time yoga flow efterfulgt af

Ca. 6,5 km ~ ca. 45 min.

Onsdag d. 18/11 @ klubben

1½ time beginners (dame/instruktion)

1 time improvers (dame)

Prøver lige så stille at øge volumen, men måtte udgå inden 2. time sluttede, da fødderne alligevel blev for smadrede. Heldigvis kan jeg mærke at det forholdsvist hurtigt går over igen.

Torsdag d. 19/11 @ Yo

1 time ballet

Havde håbet at træne lidt i weekenden også, men det ser lidt sløvt ud. Gik en lang tur i går som afbræk fra arbejde, og for at jage nogle ginspøgelser ovenpå cocktail aften fredag på flugt. I dag står den på mere arbejde (suk), og jeg har svært ved at forestille mig at jeg skal blive overmandet af en trang til at komme ud i det dårlige vejr...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mandag d. 30. november @ work

Løb ca. 6 km ~ ca. 40 min.

Mørkt og i våde gader, men trods alt mildt.

Herefter udstræk og

3x10 mavebøjninger

2x10 strækkere

3x1 excentriske pull-ups i ribbe

Havde planer om at i går skulle indeholde dans og var også tilmeldt ballet i dag. Begge dele aflyst grundet sygdom. Så nu krydser jeg bare fingre for at jeg er frisk nok til at tage på arbejde i morgen, så jeg ikke går glip af julefrokost...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share