Pharma Runner


Don Nors
 Share

Recommended Posts

fikk, ikke løbet igår eller idag da jeg har fået et ok stort og væskene sår på foden efter en giga vable. da jeg alligevel skulle finde et sted at løbe på løbe bånd i vintermånederne meldte jeg ind i fitnessworld. jeg kan stadig ikke holde min løbestil så valgte at prøve concept 2 roning

Distance: 4.017m

Tid: 18:53 (mener jeg)

Kcal: mener den skrev omkring 250 calorier men den mener nok kcal :tongue:

Average watt: omkring 130

Modstand?: 7

skal lige have checket op på præcis hvor dårligt det er men regner med at træne igen imorgen så selvom det ikke var imponerende er det bedre end ingenting :bigsmile:

som det bedste lykkedes det mig at komme kort op over 300 watt

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

foden er i klar bedring men tog alligevel en til dag med crosstraining. better safe than sorry. imorgen regner jeg dog med der skal løbes. det er nu engang den fedeste cardio form.

Concept 2 roning:

Distance: 4.0km

Tid: 30min

Modstand: 5

+

Distance: 1.5km

Modstand: 7

kan ikke helt huske avg. watt men mener den var omkring de 80 ved 5 og 100 ved 7. jeg havde læst lidt om at 3-5 var det man normalt anbefalede til nye om som mest mindede om de rigtige forhold. men jeg kunne slet ikke komme ind i en rytme og det var alt for let at trække kabelet tilbage. holdte en kort pause hvor jeg fik noget vand indenbords og kørte så lidt videre med modstanden sat til 7.

Motionscykel

Distance: lidt over 10km

Tid: 20min

Hastighed: 30,5km/t

satte maskinen til at generere et random bakke program på tyve minutter. tror nok det kan have lidt overførsel som rigtig løbe bakketræning.

Link to comment
Share on other sites

dagens løb

Løb på løbebånd i FW. ved ikke hvor meget lettere det er at løbe på løbebånd men det bliver nok primært der jeg vil løbe i vintermånederne :chicken:

Distance: 7.5km PR +1.2km

Tid: 43:21

Hastighed: 10.4 km/t

kilometertid: 5:48

Super træning. frygtede lidt at gårsdagens pas ville sidde i benene men benen var lette. de 7.5km var hårde og jeg var godt nok presset til sidst. lige etfer nedvarmningen var slut svimlede det godt nok for øjende men ret hurtigt fik jeg det bedre. jeg drak omkring 400mL under løbet hvilket nok ikke er nok men det er svært at drikke mens man løber. jeg sagde kort tempoet ned for at drikke men ville kun gøre det 2 gange for ikke at spolere passet. de varede begge gange ca. 15 sekunder og det var ved 6.5km/t

Link to comment
Share on other sites

dagens træning

Løb på Løbebånd

Distance 4.19km

Tid: 30min

Løb et program med intervaller med elevation. når det var pålant løb jeg emd 9km/t og når det var eleveret løb jeg med forskellig hastigheder. sluttede af med en stigning på 6% og en fart på 8.3km/t hvilket var ret hårdt. alligevel tror jeg godt at jeg kunne have klaret den et par niveauer højere. men godt at prøve noget bakketræning

Motionscykel

Distance 17km

Tid 30min

også her valgte jeg et bakke program. det var meningen at løbet skulle være hastighedsinterval og cykel bakke interval men fik åbenbart valgte det forkerte program på løbebåndet. anyway så blev der givet ret godt med gas. ved ikke hvor troværdige de der pulsmåler enheder der er på cyklerne men jeg fik da banket den op på 162 over en periode med høj modstand. jeg ved jo ikke hvad min m akspuls er men den skal være ret høj før 162 ikke er ret godt oppe i intensitet. jeg kunne desuden mærke musklerne syrede til under de 3 peaks med maks modstand.

Link to comment
Share on other sites

dagens træning på løbebånd

Distance: 8.5 PR +1km

Tid: 50:14

Hastighed 10.2 km/t

kilometertid 5:54 min/km

Damn det var til tider hårdt at komme igennem. havde to små kriser undervejs hvor jeg måtte ned på 9 km/t og en enkelt stor krise hvor jeg var helt nede på 8.5. heldigvis kom jeg mig rimelig hurtigt og kunne give den godt med gas til sidst. prøvede at presse den ned under 50min men det var desværre ikke muligt. dog er jeg tilfreds alligevel. pt. er det kun mine fødder der går ondt :laugh:

men kunne mærke lidt ømhed i venstre skinneben under løbet. fik noget sportstabe jeg prøvede at bruge mod vabler men kunne ikke få det til at klæbe ordentligt fast. det var noget jeg fik af en af de andre Runners og de skulle være ret barsk så ved ikke helt hvorfor det ikke spillede.

Tror at løbebånd er betydeligt lettere at løbe på selvom det også er hårdt. derfor vil jeg også holde et PR system for både rigtig løb og løbenbånd.

Edited by Don Nors
Link to comment
Share on other sites

dagens løbebåndstræning

opvarmning (ca. 7-8min ved 9km/t)

3 intervaller - en på 450m og to på 400m alle ved 12.5km/t eller 4:48 per km

nedvarmning - afjogning resten af tiden

to i alt omkring 23min så det var ikke nogen lang session. overvejede lidt et fjerde interval men kunne mærke smerter i mit venstre skinneben og jeg har læst mig til at interval træning kan være ret hård ved kroppen. derudover synes jeg stadig de 8.5km fra i fredags sad i benene.

måske var de 12.5km/t oghså lige ambitiøst nok - ifølge pulsmålerne på løbebåndet - var min puls langt over 1:30 om at falde ned to de ~130 som jeg havde sat som mål. men ville godt lige prøve at være udner de 5min per km :tongue:

næste uge er det bakke træning om mandagen

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

eksamen, juleindkøb og til sidst en uges sygdom gjorde at træningen røg helt i hegnet i julen. det var nok også meget godt for kroppen var begyndt at bliver ømmere og ømmere nærmest over det hele. så nu starter jeg op på en frisk. udover en Forerunner 305 fik jeg også LØB pakken hvor Thomas Nolan(tidligere landstræner for Mellem og langdistance) har lavet en række træningsprogrammer. det er meningen at jeg vil prøve program nummer to efter nytår. indtil da er det stille og roligt ture på 15 og 20min ligesom de første par uger af programmet. alle programmer tager udgangspunkt i frekvens, intensitet og korte pas hvilket passer mig godt. også når jeg skal i gang med at skrive bachelor. dog er de tre første programmer ikke nær så hårde som de sidste 4 og i mange uger er der kun løb to gange om ugen hvor jeg så vil køre lidt krydstræning.

efter jeg har fået forerunneren kan jeg se at jeg hidtil har presset mig for hårdt. har ligget lige meget i 80-90% af maks puls hvilket nok kan forklarer en del af generne. eller det regner jeg ihvertfald med. den eneste makspuls test jeg har forsøgt fungerede ikke da det var første gang jeg brugte forerunneren og derfor ikke fik sat den ordentligt. men de turde jeg har løbet herefter har jeg haft problemer med at holde pulsen under de 170bpm. og et af passene nærmede pulsen sig de 180bpm. så jeg skal til at løbe lidt langsommere og have tålmodighed. men nu har julemaden nok heller ikke hjulpet på formen.

træning d. 25

forsøgte en makstest på løbebånd mens jeg var oppe og se julestævne i centeret. gik ikke så godt da jeg havde sat senderen får højt så den ikke registrerede ordentligt plus at den sad stabilt. dog fik jeg løbet en god 20min en rask tempo.

Træning d. 27

18min løb med en enkelt 2:00min gåpause i efter lidt over et kvarter.

pulsens lå mellem 173bpm og 178bpm det meste af vejen. efter de 2min gåpause var pulsen faldet fra 178bpm til 133bpm. tog pausen fordi jeg begyndte at mærke lidt ømhed i den ene ankel og pausen hjalp.

holdte en gns. km tid på omkring de 5:53 men med ret store udsving. når jeg ikke tænkte over det øgede jeg farten indtil pulsen blev for høj hvorefter jeg så igen sænkede den.

Træning d. 29

15min løb med en enkelt 30sek gåpause. fokuserede på at holde pulsen lidt længere nede hvilket igen betød store udsving i kilometertiden. pulsen var dog langt mere stabil omkring de 167bpm. på de 30min gåpausen faldt pulsen med 20bpm.

Link to comment
Share on other sites

Velkommen blandt løberne. Det er en klog strategi, at du arbejder hen imod at holde pulsen lidt længere nede, og du bliver ved med at holde øje med de klassiske (opstarts) overstrengelses skader (læs: skinnebenet gør nas og knæene skriger).

mange tak :bigsmile:

jeg håber lidt på at når jeg nu korter turene ned og løber med noget lavere puls så skulle overbelastningsskaderne også holde sig væk :)

dagens træning:

15min løb hvor hele 8:14 lå i 70-80% af est. maks :cool:

det betød at der til tider blev løbet ret langsomt med omkring 7min/km men holdte et gennemsnits pace på 6:43min/km

løb idag fordi jeg ikke for løbet idag eller imorgen.

Link to comment
Share on other sites

dagens træning

Løb på løbebånd

løb i 20min med et pace på 7:30. for første gang fik jeg en nogenlunde stabil puls som lå omkring 149bpm. faktisk var det ganske rart at løbe så langsomt - jeg tor godt jeg kan vænne mig til at ligge i 70-80% området :bigsmile:

fra på mandag er det meningen at jeg går igang med LØB 2 programmet. jeg har dog ikke fået lavet en makstest så jeg bliver nød til at anvende den gamle 220 - alder selvom den kan være ret upræcis. dog ser debn ud til at passe nogenlunde til mig hvis man skeler til borg skalaen også.

Link to comment
Share on other sites

valgte i stedet at starte programmet idag da det passer bedre.

dagens træning

20min på løbebånd med et pace på 7:30

stadigvæjk holdt pulsen sig i zone 3 men den lå med et gennesnit på 153bpm noget højere end i fredags. fik også 54sek i zone 4.

ellers en god træning.

Link to comment
Share on other sites

dagen træning

af en eller anden grund fik forerunneren ikke optaget dagens træning. den bestod af 15min på løbebånd med et pace på 3:30 bortset fra det første minut hvor den ved en fejl var indstillet til 7:03. pulsen var længere tid om at staige og holdte sig ret pænt ned. den kom op på 150 på et tidspunkt men der var også en god slat helt ned i zone 2. dog kunne jeg mærke en lille snert i venstre skinneben så jeg holdte tempoet nede. på torsdag er der krydstræning og der kan jeg give den gas.

Link to comment
Share on other sites

har det noget med en korsfæstning at gøre, Kirke Nors ?

korsfæstelse og ritual slagtning afg geder hører med til enhver dommedags-træning :devil:

seriøst så er det (her) cardio hvor jeg ikke bære min egen vægt som fx cykling, roning eller svømning og derfor belaster ankler/skinneben væsentligt mindre

Link to comment
Share on other sites

dagens træning

30min på motionscykel

havde serøst problemer med at få pulsen op uden at syre helt til i benene. fik den op i zone 3 efter godt et kvarter men synes godt nok det gav noget syre at holde den deroppe. af en eller anden grund har forerunneren igen ikke gemt data. nu har jeg slettet hele historiken så må vi se om det hjælper.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning:

LØB Program 2 - Uge 2

20min på løbebånd. startede ud med det velkendte 7:30 min/km men da pulsen ikke ville op i zone 3 oppede jeg pace til 7:03 min/km. jeg døjede ikke med deciderede smerter nogen steder men det spændte lidt i skinnebenene. regner også med at prøve på de 7:03min/km på onsdag

post-3619-1231795267_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

I mandags tog det dig 13 min at ramme 145 i puls, og idag ramte du samme på 2 min. Det er derfor at det var hårdere i starten af dit træningspas idag - kan jeg forestille mig. Brug mere tid på opvarmning hvis det volder problemer igennem hele træningen næste gang.

i starten af passet i mandags havde jeg også et lavere pace på 7:30min/km hvilket nok forklarer den langsommere stigning. men stortset begge gange fik jeg godt et kvarter med 7:03min/km og alligevel ligger pulsen betydeligt højere idag. en betydeligt kortere restitutionstid kan være en årsag.

begge ganger varmede jeg op. jeg startede bare først optagelserne ved endt opvarmning. dog er der ikke tale om særlig lang opvarmning. Thomas Nolan snakker om det på dvd'en og nævner at til almindeligt løb i programmet behøves ikke opvarmning. jeg varmer dog lidt op får trodsalt ikke at spille særligt meget at den sparsomme arbejdstid med for lav puls. 20 eller 15min er jo ikke så meget men efterhånde kommer der mere kød på :smile:

men jeg prøvber at varmer lidt grundigere op næste gang for at se om de giver bedre præstation - tak for tippet :bigsmile:

inden interval træning, fatlek og tempoture vil der blive varmet grundigt op :smile:

Link to comment
Share on other sites

dagens træning - krydstræning

30min på kondicykel.

af en eller anden grund skal jeg virkelig kæmpe for aty få pulsen op på cyke. lpå trods af at vejrtrækningen var helt normal syrede benene fuldstændig til. kørte med omkring 92-96RPM så tror ikke det var for stor modstand. i zone 3 lå jeg med gennesnitlig 200watt i omkring 8½ minut inden jeg røg ned på lidt over 150watt. de sidste 10minutter er nedvarmning. tog også opvarmningen med denne gang så hele forløbet er med

post-3619-1232145064_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

LØB Program 2 - Uge 3 - dag 1

15min på løbebånd. fik fumlet hastighed op på 6:40min/km i starten uden at ligge mærke til det før efter et par minutter da det begyndte at blive hårdt :laugh:

interfacet på løbebåndet var vist lidt slidt så den reagerede i hak. fik sat den ned til 7:03min/km. begyndte at mærke lidt i højre skinneben mod slutningen så gik helt ned på 7:30min/km. tror ikke det er noget seriøst men jeg tror der sad noget træthed i benene fra i fredags. selvom pulskurven ikke antyder det gav jeg den rigelig med gas og benene var også helt syret til bagefter. onsdag er det 25min inden jeg næste uge starter interval træning op. skal nok blive interessant :cool:

tog opvarmningen med på grafen. det er markant lettere at få pulsen med løb selvom jeg egentlig ikke skal anstrenge mig mere.

post-3619-1232404075_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share