MTB loggen


MTBforever
 Share

Recommended Posts

Jeg sad netop og tænkte det samme - uden selv at vide ret mange % om sporten - Rolf har da vist ikke selv kørt MTB så meget?

En overgang lød det som om at han synes det så nemmere ud end landevejscykling, fordi de kørte (forståeligt nok) langsommere.. :nonono:

Overvejer faktisk selv at anskaffe en MTB - har Hammer Bakker lige i baghaven.. Har du evt nogen ideer til en Noob, begynder-opstarts cykel? :blush:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hammer er et fedt sted at køre hele året og som en slags restituerings træning ifht løb er det nok ikke så tosset en ide.

Jeg er ikke vild med at anbefale en konkret cykel men hvis jeg skulle vælge et mærke som jeg skulle anbefale til en newbee bliver det nok Cube hvor der generelt er et godt forhold imellem kvalitet og pris. Scott, Focus og Ghost er osse værd at kigge på. Jeg vil råde dig fra som førstegangs køber at købe på nettet men det er selvfølgelig der hjemmearbejdet skal gøres først!! Har du spørgssmål til hvad du finder så send en pm.

Svenstup har en outlet til bikebuster.dk som er rimeligt vel assorteret, men Riis cykler i Nørresundby er osse et besøg værd.

Beløbsmæssigt skal du nok regne med omkring 7000 kr for en cykel der reelt kan holde til rigtig terræn kørsel.

Link to comment
Share on other sites

OK, tak for tippet.. Jeg skal lige tygge på den med de 7 kg! :cool:

Du kan sikkert også finde noget brugbart omkring 5 kg men her vil der være lavet nogle kompromiser på cyklen omkring udstyr og især forgaflen. Skal den bruges til decideret skov kørsel vil dette kunne mærkes. Men du vil helt sikkert stadig kunne få en masse sjov ud af den.

God jagt :superman:

Link to comment
Share on other sites

Hmm det blev så lige til endnu en kort logpause men det er jo ikke første gang.

Turen idag blev til blå rute i Rold skov. Ikke noget der blev alt for krævende men dog stadig med nogle ryk ind imellem. Skulle fungere som "hare" for 4 andre og de fleste af dem fulgte egentligt meget godt med. Dog var der altid 1-2 stykker der hang lidt og derfor blev jeg aldrig rigtigt presset. Kører fortiden på nogle lidt udtjente Continetal supersonic som er et rigtigt let tørvejrs dæk men i rold kunne jeg godt mærke at det klart manglede bid. Både når det var stejt og i sving. Det lykkedes dog alligevel at forcere den ene bakke ved troldeskoven som indimellem kan drille lidt for de fleste. For en af de andre lykkedes det også for første gang at komme op af den så han var en glad mand.

Tiden blev ikke noget at prale med men det skyldtes den megen venten. på de sidste par kilometre gav ale den bare fuld gas og der blev ikke længere ventet på nogen. Fed tur trods alt og var da indimellem osse oppe og snuse til max pulsen.

Link to comment
Share on other sites

Kom afsted til skoven igår direkte fra arbejde

først ca 15 km fra arbejde til skoven

ca 1 time og 20 i skoven

derefter ca 25 km hjem.

Regnen der truede da jeg tog afsted gjorde desværre alvor af truslen og skyllede ned i ca 15 min efter kort tid i skoven, hvilket var nok til at gøre resten af turen til en våd og mudret fornøjelse. Pga muderet døjede jeg desværre en del med chainsuck på den mellemste klinge og gearskiftet fortil fungerede heller ikke optimalt fortil. Så det meste af turen foregik på den store klinge hvilket ikke er særligt optimalt når det går opaf på de korte stejle skråninger og det gjorde det heller ikke bedre at dækkene jeg kører med pt er decidere tørvejrs dæk der er stort set mønster fri. Men ellers rart at komme afsted. Turen hjem var dog lidt af en prøvelse da jeg efterhånden var både våd kold og sulten.

Så efter mad og brusebad og ca 10 minutter foran tosse kassen faldt jeg i søvn og vågnede kun lige for at tage tøj et af og gå iseng ......

Iaften er der sæson start for spring holdet så det bliver spændende hvor mange der dukker op i år. Sidste år kom der ca 36 hvilket var fint da vi så kunne dele dem op i flere hold. Jeg håber der igen i år er en del drenge der dukker op da de ofte har mere mod på springene end pigerne der ofte er lidt forsigtige når der skal springes. Men osse for at få en mere jævn fordeling på holdet da der normalt er en meget stor portion piger ifht drengene.

Link to comment
Share on other sites

Der dukkede så 26 børn op til spring og der var faktisk rigtigt mange nye. Der var endda dukket så hele 5 nye drenge op hvilket var meget positivt.

Erfaringen viser at der de næste par gange vil dukke yderligere 5-10 stykker op så mon ikke holdet igen bliver delt.

Jeg var osse meget spændt på at hilse på min med instruktør og den hjælpetræner der havde meldt sig. begge var positive oplevelser der gik til opgaven med krum hals.

Jeg kan nu godt mærke at mange af børnene er nye ( hvilket betyder en hel del mere løfte arbejde til mig ). Kroppen føltes lidt mør idag med ømme skuldre ol. Det er jo ikke altid lige ergonomisk rigtigt man får fat når der skal støttes i springene.

Link to comment
Share on other sites

mandag d 8/9

Vaklede lidt idag imellem løbetur eller en cykeltur men en mødeindkaldelse til et conference kald kl 17:30 afgjorde sagen.

Menuen stod på løb. Det er jo allerede et stykke tid siden sidst så det blev til "basis" turen endnu engang.

Tiden blev 25:50 for de ca 5,3 km. ( Hmm .... jeg bliver langsommere hvergang - har det noget med indsatsen at gøre :blink: )

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

28-12-08

Lundby - intervaller

Klokken var blevet for mange inden jeg havde taget mig sammen til at komme afsted så alt hvad der kunne nåes var en tur til det nærliggende Lundby Krat og så ellers køre nogle interval runder indtil mørket begyndte at falde på. Turens varighed inkl til og fra kørsel 1 time 20 min

31-12-08

Hammer bakker. 1:45 tur solo

Tog afsted umiddelbart efter morgen mad men dog senere end hvad jeg normalt foretrækker og med det resultat at skoven var pænt overrendt. Men ellers en god tur selvom jeg efter små 10 minutter var ved at vende om da mine fingre var ved at fryse af .... Jeg fik heldigvist varmen i dem igen og derefter var det jo ren legestue. Pga frosten var det ren legestue at køre da skovbunden slet ikke var spor blød. Eneste minus var de steder hvor der har været mudder var lidt halv farligt at køre over da man risikerede at sidde fast i et spor. Men fed tur i et pragtfuldt vejr.

Hvad der tilgengæld ikke er så fedt er at formen ikke er hvor den kunne være. Den eneste cykel træning jeg har dyrket de sidste par måneder har været transport til og fra arbejde og det er altså ikke helt kilometre nok til at opretholde formen.

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

4 jan 2009

Havde en aftale om at fungere som guide i Hammer bakker for et par andre MTB ryttere så det var lidt spændende da vi aldrig havde kørt sammen før. Det gik nu meget fint og vi fik kørt ca 1 time og 40 i det pragt fulde vejr der var idag. Godt nok lidt koldt men det betyder jo tilgengæld at stierne er max faste og dermed hurtige. Det gør osse at man kan mangle lidt fæste nogle steder men ruten er ikke så teknisk at det er et problem.

Havde godt overskud hele turen og osse kraft til lige at give lidt ekstra på vej op af bakkerne. Den ellers faste gruppe vi var tidligere er desværre gået lidt i opløsning så det vil jo være rart at finde nogle nye hoveder der vil med ud og "lege" i skoven regelmæssigt.

Skal snart have investeret i en ordentlig forlygte så jeg kan få gang i noget aften MTB træning i skoven. Weekend ture er ikke helt nok til at holde dampen oppe.

Link to comment
Share on other sites

Hi knb

Der er ikke nogen officielle ruter i Hammer bakker ala den der er i Rold skov. Der er vist nok nogle markerede gang/løberuter som udgår fra institutions området ved vodskov men det er nu ikke dem vi bruger ( faktisk undgår vi dem mest muligt af hensyn til skovens øvrige gæster ).

Men det er en god skov at køre i og en mulighed for at lære den at kende, er at hægte sig på Aalborg cykelrings uofficielle tur i weekenden. Jeg mener de starter fra en af P-pladserne langs vejen der går fra Vodskov til Grindsted kl 10:00 -10:30 hver søndag.

mvh

MTB4ever

Link to comment
Share on other sites

Godt at høre at der stadig er gang i kedlerne herinde :tongue: Hvad gør du for at holde formen vedlige her hen over vinteren? Er det bare til og fra arbejde, og så søndagsture eller hvordan??

Spot on ... Det er ligepræcis de aktiviteter der bruges for at holde formen. Arbejds transporten er 25 km ialt men heldigvist uden at jeg plages af bytrafik så det kan udføres for fuld skrue. Jeg er dog osse instruktør på et børne spring hold men det er nu ikke det aerobe der er i fokus der. Mere behændighed og styrke, men ikke noget der er særligt intensivt.

Jeg vil dog prøve at rette lidt op på trænings mængden og købe en god lygte til cyklen der er kraftig nok til at køre i skoven efter mørkets frembrud. Denne skulle gerne blive anskaffet i løbet af måneden.

Link to comment
Share on other sites

Spot on ... Det er ligepræcis de aktiviteter der bruges for at holde formen. Arbejds transporten er 25 km ialt men heldigvist uden at jeg plages af bytrafik så det kan udføres for fuld skrue. Jeg er dog osse instruktør på et børne spring hold men det er nu ikke det aerobe der er i fokus der. Mere behændighed og styrke, men ikke noget der er særligt intensivt.

Jeg vil dog prøve at rette lidt op på trænings mængden og købe en god lygte til cyklen der er kraftig nok til at køre i skoven efter mørkets frembrud. Denne skulle gerne blive anskaffet i løbet af måneden.

Vi hører vel fra dig, når du har fået lidt lygteerfaring.

Vh. Per

Link to comment
Share on other sites

11/1

Weekends strabadser kom til at bestå i deltagelse i første afdeling af Shark-cup hvilket er 4 MTB løb der arrangeres i et samarbejde imellem Cycling nord og Rold MTB. Jeg har tilmeldt mig alle 4 løb så nu er der da en grund til at træne, hvilket forhåbentligt hjælper lidt på motivationen.

1 løb var i Hammer Bakker og bestod i et kort asfalt stykke fra mål området op til skoven og derefter 4 omgange på en ca 6-7 km lang rute. Fremragende afmærkning og masser af publikum så på den måde et fedt arrangement. Ruten var ikke teknisk svær på nogen måde men var lidt smattet da frosten har forladt jorden. Eneste svære del af ruten bestod i et skarpt 180 graders sving efterfulgt af en kort stejl stigning. Normalt ikke noget problem men i vrimlen af 250 MTB kørere så var det svært at komme op. Eller var det en rigtig tonser rute hvilket passer meget godt til at det er et motion løb.

Hvad der tilgengæld ikke performede så godt var undertegnede. Lagde meget godt ud men efter 1 omgang begyndte jeg at døje med kvalme og syntes heller ikke rigtigt jeg kunne få luft nok. Delvist sikkert pga dårlig form men har faktisk heller ikke været på toppen på de sidste. Dårlig performance tiltrods var det godt at komme igang igen og jeg ser allerede frem til næste afdeling af løbet.

Link to comment
Share on other sites

Hi Kermit.

Næste løb er den 25 januar hvilket desværre kolliderer med noget sne der skal køres slalom på ... så jeg går glib af 2 afdeling.

Ellers ser løbscalenderen ud som følger:

1. afdeling: søndag 11. Januar i Hammer Bakker

2. afdeling: søndag 25. Januar i Rold Skov, nord

3. afdeling: søndag 8. Februar i Lundby Krat

4. afdeling: søndag 1. Marts i Rold Skov, syd (finale)

Endte iøvrigt som nr 76 ud af ca 250. Plads til forbedring men heller ikke helt skidt.

Og lige en lille højde kurve af ruten vi kørte.

hojde.jpg

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

Surt at misse næste runde, men ok, lidt bjergkørsel skader vel ikke? :laugh:

Ser godt nok ud som en hidsig profil i har været ude på. Specielt stigningen omkring de 30 km ser ud til at have været en værre satan.

Jeg må skuffe dig lidt ... Ruten var 6,5 km men skulle gennemkøres 4 gange. så den lå på omkring 3 km. Tilgengæld fik vi fornøjelsen af den 4 gange. Men ja den var en stejl satan hvor man skal være lidt kreativ med positionen på cyklen for ikke at stejle og ryge bagover samtidig med at du skal siddel langt nok tilbage til ikke at miste grebet på baghjulet.

Link to comment
Share on other sites

17/1-2009

Endelig weekend og dermed osse mulighed for at komme i skoven.

Jeg var idag gæst sammen med nogle jeg ikke normalt kører med så jeg blev vist rundt på deres rute ovre i Lundby krat. Ganske udemærket rute de har fået sat sammen og kørt uden pauser skal den nok trække tænder ud. Grundet forskelle i niveau fik vi dog en del pauser hen af vejen. I modsætning til min "normale" rute oppe i Hammer bakker blev træningen derfor mere interval baseret hvilket passede fint med nogle svære og krævende stigninger man så til gengæld kunne give fuldt skrald på. Ganske fint ligge at komme i berøring med MAX niveauet indtil flere gange.

I morgen ( søndag ) kommer jeg desværre ikke afsted da tiden ikke er til det. Skal istedet til åben hus i gymnastik foreningen så der bliver sikkert tid til lidt spring på Airtracken istedet. Derefter står den på en Kettlebell træning hvilket helt sikkert nok skal efterlade mig godt brugt.

Har endelig fået taget mig sammen og bestilt lys til cyklen men må nok se i øjnene at jeg ikke får prøvet det af før jeg kommer hjem fra skiferie.

Link to comment
Share on other sites

Det her kommer til at gøre ondt .....

Var til en 3 timers lang masterclass/introduktion til Kettle bells umiddelbart efter jeg kom hjem fra spring. Jeg var egentligt allerede godt brugt efter både selv at have sprunget og efterfølgende taget imod gymnasterne i næsten 2 timer. Men tog aalligevel afsted og det fortrød jeg ikke. Spændende at blive introduceret ti denne måde at træne på. Det stiller virkeligt store krav til koordination, balance og selve kroppen core del. Det var samtidigt langt mere aerobt krævende end jeg havde regnet med.

Men en ting er helt sikkert: Jeg får massive DOMS i morgen efter den her omgang. Føler mig fuldstændgt mørbanket lige nu.

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Egentligt ikke fordi jeg vil til at føre detaljeret log igen men syntes alligevel jeg ville skrive lidt ned nu jeg kom forbi loggen ....

Gymnastik sæsonen er ved at være forbi og den er på mange måder forløbet rigtigt godt. Sæsonen blev lidt rodet af at min oprindelige medinstruktør skulle flytte så dels skulle der findes en afløser, men det betød osse at hele planlægning af opvisnings program etc hang på mig og det er ikke et område jeg har megen erfaring med.

Opvisningen er nu overstået og det klappede faktisk udemærket. Børnene performede alle 20 % bedre end normalt så det var jo en ren fornøjelse. Etn lille dråbe malurt var der dog idet jeg sluttede af med at forstuve anklen på vej ind for at hjælpe med at tage imod på et andet sprighold. Surt - men dog ikke være end at det kun er den sideværts stabilitet der er røget. Så gang og cykling er ikke særligt påvirket. Har iøvrigt sagt ja til næste sæson osse men har osse besluttet mig for selv at ville igang igen lidt inspireret af MaxPower. Det bliver nu kun på hyggebasis men det er nu meget god og effektiv træning for lige at holde den behændighed og balance vedlige.

Var på årets første landevejs tur idag og det gik var i den grad en fornøjelse. Umiddelbart efter at have kørt de ca 13 km hjem fra arbejde gik blev landevejs cyklen støvet af ( bar lidt præg af det træ arbejde jeg har lavet i løbet af vinteren ) og dækkene pumpet og så var det ellers afsted. Det blev kun til ca 25 km men sammen med turen hjem fra arbejde er det jo trods alt ca 38 km. Vejret var pragtfuldt dog med en del vind. Under alle omstændigheder var det rigtigt rart at komme en tur på landevejen igen. Jeg bliver altid helt forbavset over forskellen på den egentlige racer og så de cykler jeg bruger om vinteren. Der er simpelthen en verden til forskel i stivhed og køreegenskaber.

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

Foden er stadig ikke til at køre MTB så jeg tog raceren på arbejde og regnede med at snuppe en tur efter arbejde.

Dagen startede meget heldigt med at en ganske bestemt knallert som jeg flere gange i løbet af vinteren har måttet opgive at hænge på når jeg kørte på min singlespeed cykel kom til ved et lyskryds så nu var chancen der for revanche ... Så allerede fra morgenstunden fik den fuld gas. På raceren var det ingen problem at trække fra ham selv om han fik et rimeligt forspring da jeg fumlede med pedalerne. Lyskrydsene var dog ikke med mig så de par gange jeg måtte stoppe kom han osse op og så gik jagten ellers igang igen ... Lidt sjovt og rart endelig at have mere en ordentlig cykel at konkurrere med. Og faktisk rigtig god interval træning fra morgen stunden .....

Turen efter arbejde havde jeg egentligt ikke nogen planer om hvor skulle gå hen men jeg endte med at tage turen ud imod støvring.

Så sådan lidt groft beskrevet så kun de lokal kendte vil få noget ud af det ....

Start i Skalborg -> ærtebjergvej fra ellidshøj - støvring hedevej - støvring - voldsted - via flamsted vej til vårst men ikke via Fjellerad - og derefter via Gudum hjem til Casa klarup. Der blev kørt nogenlunde med samme intensitet hele vejen da jeg ikke rigtigt syntes tiden er til interval træning. Ligefor tiden har jeg mere lyst til bare at køre og få nogle kilometre i benene.

God tur på ca 48,5 km iflg MOL's rute måler. Skal have købt ny cykel computer for den gamle er vist lidt træt efter vinteren.

Vejret var skønt selv om temperaturen kun lige var et par grader over frysepunktet.

Link to comment
Share on other sites

Og lige en kort update på en ellers næsten trænings fri dag ..( skal undervise i spring senere )

Har netop tilmeldt mig www.nordic24.dk så nu er det ellers bare med at komme i omdrejninger.

Glæder mig allerede da det både er sjovt men osse hyggeligt at til bringe de 24 timer sammen med andre ligesindede ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share