MTB loggen


MTBforever
 Share

Recommended Posts

Ja ... Har jo lige hørt beskæftigelses ministeren komme med en af jacobs mange sjove indslag. Hvis arbejdet er sundt så giv det til de syge.... Men den gode minister mente det vist alvorligt.

Nå det var jo heller ikke ren medvind så paster lige et pic af ruten samt en højde kurve... Bare for sjov for 23 km er vist egentligt under log grænsen normalt.

post-6268-1213131572_thumb.jpg

post-6268-1213131604_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

fredag d 13/6

Omvej hjem fra arbejde over ærtebjerg vej - støvring - volsted skolevej -vårst - tiendemarken -lillevorde

ca 53 km

snit 33,74 km/t

Vind: sidevind på meget af strækningen men ellers lidt blandet. Start og mål ligger trods alt forskudt ca 10 km i vindretningen.

Link to comment
Share on other sites

tirsdag d 17/6

Igen igen en onmvej hjem fra arbejde.

Denne gang gik turen via svenstrup ud mod godthåb - moldbjerg - nørreknold hvilket var vendepunktet og derfra tilbage via øster hornum - guldbæk - ærtebjerg - ellidshøj over mjels til gunderup og derfra via kamel puklen til torderup og herfra hjem.

God rute med masser af højdemeter. især var det rart at gen se Nørreknold som er en rigtig fed bakke. Både lang og med vekslende stignings procenter, samtidigt med at man kun kommer til den via andre lange seje bakker. Ærtebjerg er som altid en god bakke at holde et højt konstant tempo på og som virkeligt kan køres hårdt, når først man finder rytmen og gearet der lige passer til dagsformen.

ialt ca 54 km

gennemsnit 33,2 km/t

markant vind fra vest

De sidste mange ture har jeg været slem til at køre med et konstant niveau og intervallerne har egentligt kun bestået af bakkerne der naturligt bringer pulsen længere op. Hvis formen skal flyttes skal der mere fokus på at køre hårde intervaller og ikke bare køre turene som en lang tempo kørsel. Jeg har bare uhyre svært ved at slappe af og lade intensiteten dykke tilstrækkeligt imellem intervallerne og ender derfor næsten altid med bare at træde hvad jeg ved jeg kan holde til over en given distance.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d 24/6

Hmm en hel uge siden sidste opdatering ....

Lidt er der foregået men ikke rigtigt noget der var log egnet. ( team building tur, svømning etc )

Og dagen idag var også meget tæt på at smutte idet arbejdet trak ud. 2 kritiske problemer hvoraf det ene var med Amerikanere der jo ikke er tilgængelige før om eftermiddagen og det andet problem var med JerseyTelecom der også er 1 time efter os så kl var allerede 18:00 da jeg kom hjem.

Men kl ca 20:00 afsted ud og træne uden ordentlig forberedelse dvs ingen ordentlig mad eller for den sags skyld drikke. Før træningen måtte jeg dog lige nød reparere mit bagdæk der har fået en kedelig revne i siden hvo slangen buler ud. Ud med luften og i med en stump dækside fra et gammelt dæk så holder det nok et stykke tid endnu. Ikke nogen high tech reperation men ganske effektiv og indtil videre er der da sparet et par hundrede kroner.

Havde ikke lige nogen reel plan for turen så det måtte jeg finde på sådan lidt hen af vejen .....

43 km blev det til med 33 km/t i gennemsnit hvilket så absolut er godkendt da vinden var ret hård her i det nordjyske og der var en del bakker på turen. Jeg var egentligt først lidt skuffet efter at have tjekket på bikelog.dk men knap 400 højde metre på 43 km er vel egentligt ok. Der blev også kørt forholdsvist afslappet de første 7-8 km indtil ruten ligesom tog form inde i hovedet.

Gode intervaller på bakkerne og også de sidste ca 4 km blev kørt med fuld skrue .....

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

Onsdag 25/6

Dagens øvelse var ikke planlagt men opstod lidt spontant.

Blev med en kollega enige om at følge en tredje kollega hjem men han var selvfølgelig i bil så vi kørte bare turen alene.

Jeg klaskede hurtigt en rute sammen http://bikelog.dk/loadrutever8.php?id=1991 som vi besluttede os for at køre. Ruten indeholdt 3 af mine ynglings bakker nemlig hulmøllevej ved Nibe, Nørreknold og Ærtebjerg.

Ruten var ca 51 km lang med ca 450 højdemeter - og dertil kommer så yderligere 13 km hjem efter at vi skiltes.

Ok - jeg var vist bedre kørende lige pt end min kollega men forskellen var nu ikke så markant at jeg bare kunne fise den af.

Distance ialt ca 64,7 med 31,8 i snit. De sidste ca 6 km hvor vi fulgtes ad slappede vi godt af bortset fra en enkelt knallert spurt hvor jeg prøvede at hænge på en tunet knallert op af skalborg bakke. Fik lige skævet ned til computeren som sagde noget med 43 km/t hvilket er helt pænt efter accelleration opaf fra rødtlys. Knallerten vandt godtnok men ok - jeg kom ihvertfald godt op i den røde pulszone op af bakken.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

6/7-2008

Fanden stå idet ...

Nu har der været østenvind det meste af ugen og når jeg så står op til at skulle køre hjem fra sommerhuset ved østkysten er vinden vendt ...

Nå med udsigten til ca 20 km i side vind efterfulgt af endnu ca 20 km i modvind gik turen afsted. Lidt inspireret af dogme cyklingen besluttede jeg mig for bare at køre all-out fra starten og så se hvad det måtte ende med.

Holdt pæn fart over de første ca 5-7 km før jeg ramte Øster Hurop hvor tempoet ryger langt ned eftersom man skal i gennem byen der nærmest er ensporet her om sommeren. Men vel ude af byen gik det igen i godt tempo helt til Dokkedal. March tempoet i sidevinden var ca 36-40 og snittet da jeg vendte op i modvinden var ca 35,7 km/t

Nu skulle der tilgengæld arbejdes eftersom der var modvind resten af vejen. Godt ned over styret og albuerne godt klemt ind gig det fortsa i godt tempo ind mod Mou. Det lykkedes faktisk at nå dertil og stadig ligge med et pænt højt snit. Besluttede mig for at tage en lidt alternativ rute da jeg forventede at vinden ville være lidt rigeligt hård nede langs fjorden, så turen gik istedet over Kærsholm og Gudumlund. På det stykke måtte jeg godtnok i ny og næ ned under 30 pga vinden Efter gudumlund op over skt. Niels bjerg og dermed osse det sidste stykke med modvind da det nu skiftede til sidevind igen. Øj hvor det føltes godt.

Slutresultatet blev 34,57 km/t i gennemsnit over sølle 46,67 km men altså kørt i sidevind og modvind hvilket var langt hurtigere end jeg havde turdet forvente.

Link to comment
Share on other sites

Tak for ordene begge to ...

Det er sq da også flot.

Vi andre kører kun det halve og når ikke medvinden ligger gemt i skoven (hmm) får vi lige dele med- og modvind.

En del af svaret kunne jo osse være at en del af min modvind lå gemt i skoven .... Ihvertfald var der markant forskel på skovstykket og det åbne stykke jeg skulle over men jeg bevægede mig stik vestpå.

Regner iøvrigt med at skulle til Storstaden København omkring uge 30 så hvis der er Dogme ræs så kan det være jeg dukker op hvis tiden og planerne ellers tillader det. Så må vi se hvad jeg kan prese den op på. Forventer nu ikke mnere end de ca 34-36 stykker på sådan en omgang.

Link to comment
Share on other sites

Søndag d 13/7

Må vist konstatere at jeg er lidt sløv til at få logget.

Lidt løse småture i løbet af ugen men jeg har ikke rigtigt noget data på dem.

Fredag afsted til Casa sommerhus i direkte forkængelse af hjem fra arbejde turen. Lang flad ensformig tur med rygsæk på ryggen så det var ikke lige tid for hverkenn rekorder eller andre udskejelser, men små 55 km blev det da til.

Hjemturen om søndagen gav lidt bedre muligheder for at strække ben. Fra Helberskov til Hadsund over Havnø og videre mod Astrup/Skørping. Derfra til Gl Skørping og et smut over Fræer bakken der er lang og sej. Derfra hjemover og efter Gerding over Polshøj til Gunderup - mod nøvling men drjer fra imod Lundby og hjem over torderup - kock's vase.

ca 78 km med et snit på 32,85. Kunne nok godt have holdt et højere snit men kørte forholdsvist afdæmpet de første ca 20 km. Vinden Ændrede retning undervejs fra Stik vest til Stik Syd eller så dan føltes det ihvertfald. Men måke bliver jeg lidt snydt af ikke at køre i nogen direkte linie.

Under alle omstændigheder en god tur men mangler helt klart nogen at køre sammen med for at bliver presset lidt mere. Når man kører så meget alene som jeg kør er det svært altid at presse sig selv nok til at træningen giver nogen fremskridt. Savner iøvrigt lidt at komme ud på MTB igen. Ved at være længe siden at jeg har været i skoven. Måske jeg skulle snuppe de på arbejde og så tage en skovtur på vej hjem, iløbet af ugen.

Link to comment
Share on other sites

Sikke en møgdag !!

Blev ringet op kl 4:00 inat af en kollega og fik af vide der var problemer med noget udstyr i Liectenstein. Så ind til computeren og så sad jeg ellers og bøvlede med først at lokalisere fejlen og derefter med at prøve at udbedre den, indtil kl 17:15.

Så nu er jeg godtnok relativt træt :tongue:

Nå men træning bliver det ikke til idag så istdet kan jeg jo lige logge min tur fra arbejde ( Aalborg ) op til mine forældre ( Blokhus )

Dagens tur blev ialt til 53 km. gns lyder ikke af meget 29,6 men der skal lige tages i betragtning at jeg startede den egentlige tur ved ca 18 km med et gns på 26 og der var altså modvind hele vejen op til vestkysten så jeg er selv tilfreds med hvad snitte endte på.

God tur der var langt hårdere end kilometrene antyder, pga den stærke blæst.

Link to comment
Share on other sites

Tak for dine opmuntrende kommentarer i forbindelse med mit Galibier-projekt.

Nu har du muligvis skrevet det engang - men hvor bor du, sådan mere præcist? Som værende af Nørretranders-afstamning kan jeg genkende mange af dine køreture, da jeg selv har cyklet eller løbet de samme steder.

Og så er din cykelindsats ganske imponerende - såvel kilometrene som gennemsnitshastighederne.

Link to comment
Share on other sites

Tak for dine opmuntrende kommentarer i forbindelse med mit Galibier-projekt.

Nu har du muligvis skrevet det engang - men hvor bor du, sådan mere præcist? Som værende af Nørretranders-afstamning kan jeg genkende mange af dine køreture, da jeg selv har cyklet eller løbet de samme steder.

Og så er din cykelindsats ganske imponerende - såvel kilometrene som gennemsnitshastighederne.

Selv tak og hyggeligt at du kigger forbi loggen... Man kan jo ikke lade være med at være fasineret af de store bjerge. De skal bare bestiges på cykel. Dit projekt var jo imponerende udfra det synspunkt at det skete uden nævneværdig forberedelse iår. Jeg har kun kørt galibier en gang men det var i forbindelse med motions løbet La Marmotte.

Jeg bor i Klarup så hvis du har holdt dig til sydsiden af fjorden så er der helt sikkert nogle ture og bakker du genkender.

Link to comment
Share on other sites

Endnu engang et par dage siden der er blevet logget noget træning.

Fredag den 18 blev det til en tur på ca 53 km fra arbejde til sommerhus. såvidt jeg husker blev det til 33,7 i snit.

Er pt på visit på sjælland ( Albertslund ) og har slæbt cyklen med. Var igår formiddags ude på en lille tur over Risby - ledøje - smørum neder - smørum over nybølle og derfra vestpå mod roskilde indtil kilometrene sagde 30,00 hvor jeg vendte og kørte samme vej retur.

60 km blev det til på en god rute uden ret meget trafik og af små charmerende veje det meste af vejen. Mange småbakker og lidt vind gjorde osse sit. 33,1 blev det til.

Hvis ellers jeg kommer tidligt nok op torsdag tager jeg nok samme tur igen eller drøner nordpå og ser hvor jeg ender. Så må jeg se om jeg kan finde hjem igen bagefter :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Istedet for torsdag blev det til fredag formiddag hvor turen gik nordpå. Vinden blæste fra øst så at køre mod vest virkede som en dum ide. Det betød så farvel til de små landeveje og goddag til en masse cykelstier hvilket ikke just er det fedeste at køre på. Ruten står lidt hen i det uvisse men jeg endte i Birkerød efter ca 32 km og så vendte jeg ellers snuden hjemad igen. 64 km blev det til.

Resten af dagen foregik i Tivoli i København hvilket egentligt var ret fedt. Lidt sjovt egentligt at der hvor ungerne havde det sjovest var i skærsilden imellem de mange mange millioners forlystelser er det et simpelt "aktivitets" hus der er sjovest.

Nå men rædselsfuld tur hjemad om lørdagen med spærret storebælts bro og masser af kø.

Søndag gik med at hjælpe til ved Blokhus Marathon. Skulle køre foran på 10 km løbet hvilket gik ret problemfrit men de sidste par kilometre på stranden var godt nok udfordrende på en cykel. Selv med de brede MTB dæk var det meget svært at køre i sandet.

Link to comment
Share on other sites

Nå men endnuengang et par dage siden sidste logning ...

Tirsdag d 29/7

Cykel fra hjemmet til sommerhuset hvilket betød modvind og sidevind. Kørte lidt på må og få ad veje jeg enten sjældent benytter eller som jeg aldrig havde været på. Så turen endte i nærheden af 60 km. ca 30 km/t i snit.

Onsdag:

Løbetur på ca 30 min. Første tur i mine nye løbesko og det var en positiv oplevelse. Har de sidste ture fået ondt i læggen efter turen men denne gang var der ikke noget at mærke overhovedet.

Torsdag:

Kano tur på Lindenborg å. Hyggelig tur med hele familien. Ikke specielt hårdt men dog rart at være aktiv så længe.

Fredag 1/8

Hjem fra sommerhuset. Denne gang lidt mere målrettet end udturen.

distancen knap 50 km med et snit på 34,8 km/t. Turen startede som en ret flad tur men blev ret kuperet omkring solbjerg,kongerslev bælum om rådet. Vinden er stadig i øst så altså en god blanding af sidevind og medvind.

Link to comment
Share on other sites

Søndag 3 aug

Fik endelig taget mig sammen til en MTB tur dvs planen var ca 25 km asfalt hver vej til skoven og så cirka en 1½ time i skoven. Straks efter afgang blev jeg da osse belønnet af et ordentligt regnskyl der fortsatte stort et indtil jeg nåede skoven. Surt!

Turen i skoven gik faktisk slet ikke særligt godt. Ikke så meget pga mig men mere fordi det lige var idag samtlige små børns familier havde besluttet sig til at tage i skoven. Så efter temmeligt mange stop og forsigtige forbi kørsler opgav jeg da den næste store byge kom. Det stoppede med at regne mere eller mindre så snart jeg forlod skoven og så kunne jeg ellers køre hjem mens jeg ærgrede mig over at solen kom bedst som jeg opgav at få noget fornuftigt ud af turen.

Men any ho gav det da 2*25 km asfalt ræs samt ca 45 min - 1 time i skoven.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

onsdag d. 13 august

Hvis jeg skal gøre status over sommer sæsonen bliver jeg nok nød til at indrømme at der ikke har været det store "go" eller drive over min træning. Lysten har ikke rigtigt været der og de normale cykel bodies har også holdt lav profil så der har ikke rigtigt været nogen til at ruske op i mig. Det startede ellers meget godt en gang i april men siden har det været lidt lunkent med indsatsen. Sidste træning idag ligger faktisk tilbage til fredag sidste uge hvilket dog ikke blev logget.

For at ruske lidt op i mig selv prøver jeg for gud ved hvilken gang at få sat lidt skub i løbeskoene. Første delmål bliver deltagelse i Aalborg løbet som ligger engang i starten af november. Der er ikke noget mål om bestemte tider da formålet mere er at få lagt lidt mere kontinuitet ind i træningen dvs 2-3 faste løbeture om ugen. Her til at starte med kun 2 for at kunne nå at restituere men senere 3 ture af forskellig længde.

Dette blev faktisk allerede planlagt i weekenden men det er først idag jeg har taget mig sammen til at komme afsted på en løbetur.

5,28 km på 25:22 minutter ( inklusive den tid det tager at gå op og ned af indkørslen og lige kort at hilse på en bekendt til - estimeret ca 30 sek ) så egentligt ganske tilfredstillende trods alt. Ca 5 min pr. km er altså mit udgangspunkt og så må vi se hvad tiden kan snige sig ned på senere. I øjeblikket er det mere væsentligt at jeg tager mig sammen til at komme afsted.

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

16 august

Oprindeligt ville jeg egentligbt have løbet igen fredag men mine lægmuskler har brokket sig ganske gevaldigt efter første tur. Så turen er blevet udsat til idag hvor den lige kunne nåes mens grill starteren fik kullene gjort klar.

5,28 km på 25:33 dvs ca samme tid som sidst dog med et lille tidstab men det var egentligt forventet. Benene var stadig mærket efter første tur trods de 2 dages pause. Tempoet er stadig lige under 5 min pr km. Ved egentligt ikke pm det er godt eller dårligt??

I morgen går turen til tyskland i en uge ( arbejde ) men jeg håber jeg kan nå en MTB tur i løbet af formiddagen inden jeg skal afsted. Løbeskoene kommer med til tyskland og planen er at tage en tur tirsdag på ca 30 min og måske samme om torsdagen.

Link to comment
Share on other sites

Tempoet er stadig lige under 5 min pr km. Ved egentligt ikke pm det er godt eller dårligt??

Jamen, det kommer da an på så meget! Det er bestemt ikke imponerende for en jævnaldrende motionist, der satser på løb som sin primære motionsform - men det er da ganske godt gået for en cykelrytter, der bare sådan af og til lader sig friste til en løbetur. Som jeg ser det, tilhører du så ganske afgjort sidstnævnte kategori, så du kan sagtens tillade dig at være tilfreds. Er du på vej over i den træningsform, som DBM o´g jeg har patenteret? - Mix It Up ® ?

Link to comment
Share on other sites

Jamen, det kommer da an på så meget! Det er bestemt ikke imponerende for en jævnaldrende motionist, der satser på løb som sin primære motionsform - men det er da ganske godt gået for en cykelrytter, der bare sådan af og til lader sig friste til en løbetur. Som jeg ser det, tilhører du så ganske afgjort sidstnævnte kategori, så du kan sagtens tillade dig at være tilfreds. Er du på vej over i den træningsform, som DBM o´g jeg har patenteret? - Mix It Up ® ?

Der er ihvertfald helt klart plads til forbedringer hvad tempoet angår .... Jeg har ikke et decideret mål men kan forhåbentligt kappe ca 30 sekunder af kilometer tiden. Så må det være godt nok for en midaldrende cykelrytter :tongue:

Jeg har længe gerne ville løbe noget mere men har hidtil ikke kunnet tage mig sammen så forhåbentligt bliver det til et mere mikset træningsprogram den her vinter.

Søndag 17 august

Fed tur på MTB. Mødtes for en gangs skyld med 4 andre og selvom vi formmæssigt var ret forskellige blev det en ret god tur ihvertfald for mig. Vi skiltes efter ca 30 min hvorefter jeg halsede bagefter en af de andre som klart ligger et par niveauer over mig. God tur med pulsen oppe i det røde felt på store dele af ruten.

Edited by MTBforever
Link to comment
Share on other sites

Har siden søndag eftermiddag været i tyskland så jeg har egentligt ikke haft de store forhåbninger om at få trænet.

Løbeskoene var dog kommet med i oppakningen men det har de nu været før uden at de er blvet brugt.

Ugen var ret tæt pakket med arbejde fra morgen til mindst 18:00 hver dag og da vi var ret mange der var indlogeret samme sted blev det til en hel del sociale events med en del godt tysk øl og en del ( knap så god ) mad.

Først torsdag lykkedes det at komme afsted på ½ times løbetur. Turen var faktisk planlagt og aftalt med en kollega fra Rumænien men grundet sene sengetider og for meget øl blev vores aftaler altid udsat. Så da jeg en enkelt dag kom senere hjem end de andre snuppede jeg chancen og gik direkte fra taxaen op og skiftede og så var det ellers bare ned til floden Mainz og så følge den ud af og efter et stykke tid vende snuden den anden vej. Jeg var endda så heldig at de øvrige var på vej ud af døren for at spise da jeg kom tilbage så jeg fik lige info om hvor de ville hen så jeg kunne følge efter umiddelbart efter badet.

Link to comment
Share on other sites

Skulle du ikke sidde og se OL finale i MTB nu? :bigsmile:

Det gør jeg da ..... og så sidder jeg og krummer tæer over de udgydelser Rolf og Ritter kommer med omkring MTB ......

Lidt ærgeligt at Jacob ikke rigtigt følger med idag. Men super fed rute de har lavet !!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share