Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

13 timer siden, Gregers TF skrev:

Tur 1 løb dobbelttrin - for optimist udlæg, så en kamp at holde den i løb til toppen
Tur 2 løb dobbelttrin - fik runners high/sprinters high med gåsehud :wub: lidt før toppen og da den slap, så mistede jeg fokus og gik de sidste 8 trin
Tur 3 løb dobbelttrin - lår og baller eksploderede og jeg gik de sidste 24 trin
Tur 4 løb enkelttrin - fuld skrue fra start men eksploderede igen og måtte gå de sidste 8-16 trin
Tur 5 gang enkelttrin - adstadig tempo
Tur 6 gang enkelttrin - moderat tempo
Tur 7 gang enkelttrin - tempo lidt op - ben fik det hårdt til sidst
Tur 8 gang dobbelttrin - ville tømte tanken med en sidste tur. Kom “på den anden side”, hvor der går Duracell i den. Styrketræning det sidste stykke
Tur 9 gang dobbelttrin - kvikt fra start med lidt småløb og ren styrtræning de sidste 2-3 etager
Tur 10 gang enkelttrin - frisk tempo men tung gang til sidst
Havde den vildeste lyst til at fortsætte men tænkte at det nok var klogest at stoppe her. 

Uha, trapper er det ondeste. For år tilbage tog jeg trapperne på Rigshospitalet fra tid til anden. Det kunne bare smadre benene som intet andet. Jeg kunne jo dårligt gå dagen efter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan bestemt også godt mærke lårene  i dag. Læggene er nu mest smadrede men de er jo heller ikke just min min stærke side.
Jeg er desværre igen vågnet småsnottet og med en kaktus i halsen. Det var måske snarere at rende på trapper gennemblødt i sved, der slog mig ud i sidste uge? 
Jeg må hellere stoppe med de her lange trappetræninger og holde det kort, så jeg ikke bliver gennemsvedt og kold - og så varm samtidigt. Det kan helbredet åbenbart ikke tåle :dry:

Der bliver ingen toilet-tur i dag hvor men må give den én på sinkadusen med en dobbelttur i morgen. Men irriterende at det så alligevel kommer til at stramme med tiden tid sidst. Al varme kører igen på fuld skrue.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Gregers TF skrev:

Jeg kan bestemt også godt mærke lårene  i dag. Læggene er nu mest smadrede men de er jo heller ikke just min min stærke side.

I tidernes morgen i de par år, hvor jeg løb mere seriøst, brugte vi tribunetrapperne på Østerbro Stadion til trappetræning. Det var skiftevis lynhurtige små skridt, hink, hop, to trin ad gangen og alle mulige andre kombinationer. Super effektivt til at opbygge noget styrke og god koordination.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er også positivt overrasket over det som træning. Det er meget anderledes og MEGET sjovere, end at slæbe mig op på tredje, når jeg er på arbejde.

Jeg er dog bekymret for om knæene er glade for en 180 grader vending hvert ottende trin - jeg tror ikke det er sundt i længden. Jeg ved det selvfølgelig ikke men instinktiv virker det ikke “rigtigt”. Så snart jeg må sidde på en cykel, så er trapperne et overstået kapitel. Jeg tør ikke tage chancen for at gå i stykker med noget, der igen er evigheder om at hele. Jeg har ingen lange stadiumtrapper el lign i nærhed og det er ikke realistisk at jeg skal bruge længere transport til/fra trapperne end jeg bruger på dem. Det bør også være varmere, sådan som jeg bliver gennemblødt af sved.

Lidt ærgerligt men så længe jeg bytter det for noget andet godt, så er det vel OK.

Halsen stadig lidt øm men snotten var kun en morgenvisit. Har fundet vandkogeren frem og bæller te i rå mængder. Det er længe siden jeg sidst har drukket te og er helt hyggeligt.
Kroppen skal ikke snydes for energi sådan som jeg har det i dag men fra i morges skal der strammes op, sådan som vægten er stukket af. Jeg stoppede med at tælle kalorier i lørdags da jeg spiste hos kollegaen, så jeg ved godt hvad der skal til.
 

021F6994-BDF0-4219-B198-A1B70586B97B.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Ingen reel træning i dag men en laang dag med toilet-kig og nok i overkanten af 500 trappetrin.
Læggene er stadig ømme og lårene var også flade til sidst, hvor jeg både var sulten og ret dehydreret. Til gengæld skulle jeg være færdig med selve toiletkontrollerne. Det bliver en nuldag i morgen, hvor jeg tager ind på arbejde og fylder data i regnearket. Så har jeg stadig tid at lukke evt huller, hvis jeg har glemt at notere et eller andet.

Efter at have fyldt maven op, var det ind til tredje undervisningsdag med hollandsk. Efter de første to dage med at lære tal, alfabet mm jeg kan i forvejen, så blev der talt i dag og improviseret. Det højnede underholdningsværdien og nu begynder det at ligne det jeg håbede på, især fordi de to jeg var i gruppe med i dag, også kan lidt i forvejen.

Onsdag = status på armen.
Underarmen kan nu rotere stort set som den raske arm. Pege- og lillefinger er normale men de tre andre kører stadig trægt. Jeg har spist skyr med en teske (roteret en kvart omgang, ligesom spiseskeen i sidste uge). Der er flere ting nu, hvor det nu er svært ikke bare at gøre som jeg plejer men jeg holder naturligvis fast i at det er den anden arm der skal arbejde. Forhåbentlig er det kun en uge endnu, alt efter hvad “fyssen” siger. Der er sat 45 minutter af på onsdag - meget længere tid end jeg havde forventet, så forhåbentlig er der også tid til mine mange spørgsmål. Utålmodigheden vokser, som jeg kommer tættere på at smide DonJoyen og jeg prøver ikke at have alt for store forventninger til hvad jeg må. Men det ER altså lidt svært :blush:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Bicepcurl: 12x18, 12x18
Fransk pres: 15x11, 15x11

Skulderpres: 15x18, 12x18
Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand
Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 25 
Knæbøjninger: 15, 15
Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 - føles efterhånden som spild af tid
Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele
Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20
Mavebøjninger: 25, 25, 25
Herefter fire ture på trapperne, magen til sidste gang
Tåhævninger på to ben: 100 - der skal flere trapper til at riste læggene af men det var et forsøg værd

Eftermiddagen tilbragt på altanen - mest med bare at nyde nuet i at sidde derude. Det var jo nok sidste gang i år og så er der ca. syv måneder til næste gang. Der kan ske meget på den tid.
Held i uheld med armen, for ellers havde jeg givetvis haft vildt lyst til at cykle i det fine fejr og været ærgerlig over at have arbejdsweekend.

Har fremrykket min kiropraktortid til morgen, så jeg stadig har DonJoyen på. Så bliver der ikke taget forkert fat, når jeg skal “foldes sammen”.
Tager også en nuldag på tirsdag, så jeg ikke risikerer at blive snottet på trapperne og sabotere min fys-tid onsdag. 

 

Hæhæ :tongue:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Besøg hos fyssen på sygehuset:

DonJoyen er taget af og skal ikke på igen. Jeg har fået den med hjem, så den kan komme op og hænge som en reminder om kroppens skrøbelighed og at man skal huske at værdsætte selvfølgelighederne, for de er faktisk ikke så selvfølgelige når det kommer til stykket.

Det begyndte lidt panisk, da jeg brugte over et kvarter på at få en plads i P-kælderen. De andre gange har der være masser at tomme pladser, så den havde jeg ikke set komme og nåede kun at checke ind med under et minut i overskud og kun fordi jeg løb derhen.

Fyssen godkendte armen.
Jeg mangler lidt rotation og jeg kan strække den “ret pænt” i forhold til hvor jeg er i forløbet. Mine underlige fingre er ikke unormalt, da det kan komme som bivirkning ved operationen. Det plejer at gå væk med tiden.
Tricket med at styrketræne den raske arm for at holde gang i den dårlige, var han btw fint bekendt med.

Jeg skal ind igen om 14 dage. I den tid må jeg belaste armen med max to kg ved alm gøremål: Vaske op, spise, drikke, tage ting ud af køleskabet, tørre mig efter bad o lign.
Jeg har fået endnu flere mobiliseringsøvelser, stadig uden belastning, der skal laves 2-3 gange dagligt. Hver omgang tager 25-30 minutter at komme igennem, så det er alligevel 60-90 minutter om dagen!  Det er meget mere end forventet men det er sikkert givet godt ud, ikke at sjuske i denne fase af forløbet.
Hvis jeg skal i byen, på arbejde osv. må jeg meget gerne have en pose der vejer 1-2 kg i venstre hånd, så armen konstant får et let lille træk. 

Hvis alt stadig er godt om 14 dage, får jeg nogle elastikøvelser og overgår herefter til kommunal genoptræning. Det kunne jeg sådan set have valgt allerede fra om 14 dage, fordi armen ser fin ud, men fyssen og jeg er på god bølgelængde og det er ikke en selvfølge med lille generte mig.

….

To kg belastning er ikke meget men et lille fesent fleks under målebåndet skulle der vel kunne laves og viser at der er forsvundet 3,5cm omkreds.

Det var en stor fornøjelse at kunne drikke en kop mokka og spise en kartoffelkage, som første måltid, med venstre hånd og har også kunnet tage sokker på med begge hænder. Er sikker på at det også bliver rart at kunne bruge begge hænder på håndklædet efter jeg har været i bad og kunne børste tænder uden en gorillas finmotorik. Efter seks ugers børstesjusk, skal jeg have bestilt tid til et tandlægeeftersyn.

Fra lørdag begynder jeg igen at skulle på arbejde.
Om to en halv uge skal jeg til prøve, for at beholde min lokoførerlicens. Jeg skal desværre op hos en ny eksaminator og de plejer at være sygeligt grundige indtil “de er slebet til”, så jeg forventer at blive trukket ud i de mest teoretiske kringlekroge af regelværet, i samtlige tre timer der er sat af. Så der skal læses op på de ting vi normalt har som “lettere overflødig viden”, som vi aldrig vil blive udsat for at bruge, uden vi alligevel har sikkerhedsvagten med inde over.
Og 60-90 minutters genoptræning.
Og der skal også terpes lidt hollandsk.
Hvor meget andet træning jeg får flettet ind ved jeg ikke rigtigt. Jeg må alligevel hverken gå i FW eller gå på turbotræneren, så de næste uger har det ikke ret høj prioritet. Mentalt er jeg også lidt træt af den samme trummerum og især at mangle belastning til benene.

Nu vil jeg gå i krig med første omgang arm-træning og så må jeg se om der bliver brug de smertestillende bagefter - det skulle jeg være forberedt på her i starten.
Det er lidt dage siden sidste træning, så lidt SKAL jeg lave og i aften skal jeg spise den mest snaskede burger jeg kan finde og udnytte igen at have begge hænder at spise med :4eat:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Feeeeeedt at sove uden at have “ting” på armen. Er endda ikke vågnet ved at prøve at vende mig i sengen el lign, så det har gjort ondt.

Underlig oplevelse i går. Jeg lavede anden runde strækøvelse ved 7-8-tiden. Det var hårdt til sidst. Det gjorde ikke ondt og det var ikke “trænings-hårdt” at ligge med armen ud over sengen, så tyngdekraften skulle strække den - tommeltotten opad. Men stadig. Meget underlig fornemmelse som jeg aldrig har oplevet før. Til sidst var det også svært at bøje armen og også at strække den. Det var ikke rigtig hul igennem.

Bagefter i gang med styrketræning. Lårene fik kun bulgarsk split squat, så hverken skateboard eller trapper kom i brug men ellers det vanlige.
Til sidst begyndte jeg at få det underligt. En halv times tid efter træningen, blev jeg søsyg/køresyg. Jeg fik hurtigt ret god DOMS i quads, trods de havde lavet mindre end ellers. Armen blev ved at være træg og der skulle “tænkes” over at bevæge den. Da jeg vågnede ved vanlig tid ved 3-tiden, var den stadig træg. Til morgen er armen som da jeg kom hjem i går og DOMSen i lårene er næsten væk.

Men hvorfor blev jeg søsyg? Det lugter af en sammenhænge med at armen næsten ikke ville reagere. Gad vide om man kan “overloade” nervesystemet, så det også sender forkerte impulser retur til hjernen, så man bliver søsyg? Føleforstyrrelserne i fingrene var ret hidsige i dag indtil jeg fik strukket dem væk, så nerverne er i alle fald udfordret.
Det kan selvfølgelig også bare være et tilfælde…. I hvert fald en spøjs oplevelse.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Du har nok ret - det var bare SÅ aparte. Ellers føles alting allerede mere hverdagsagtigt. Armen er stadig “nervetræt” efter øvelserne og sidst på dagen.

Bicepcurl: 15x16, 15x16, 12x16
Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11

Skulderpres: 15x18, 12x18
Ingen laterals. Det er ikke til at lave belastning uden DonJoyen… men jeg kunne jo tage den på imens, kommer jeg i tanke om lige nu 
Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 20, 20 
Knæbøjninger: 15, 15
Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 
Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele
Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20
Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25

3 x 8 etager i løb opad, gang nedad og to minutters pause i bunden. Venstre knæ øffede lidt over at tage to trin ad gangen, så det holder jeg op med.

Nu til mor, der har fødselsdag, og fråde carbs.

Link to comment
Share on other sites

Bicepcurl: 15x16, 15x16, 14x16
Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11

Skulderpres: 15x16, 15x16, 11x16
Ingen laterals. Det er ikke til at lave belastning uden DonJoyen… men jeg kunne jo tage den på imens, kommer jeg i tanke om lige nu 
Tåhævninger på et ben: 30, 30, 25, 25, 20 
Knæbøjninger: 15, 15
Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 
Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele
Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20
Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25

Jeg skal møde til den tid jeg plejer at nusse mig sammen til at træne. Mine digitale morgenrutiner skal indskrænkes. Jeg supersættede lidt mere og holdt kortere pauser mellem benøvelserne end normalt - så skulle jeg lige kunne nå trapperne. Men dels havde jeg så meget pump i quads at jeg mere eller mindre sejlede rundt og dels var (og er) jeg gennemblødt af sved. Det må vente til i morgen. Også fint, stille at roligt at starte op på at veksle dagene mellem cardio og styrketræning.

Det sidste kommer helt sikker til at fylde mere end de sidste par år. Jeg har “set lyset” i at træne med flere sæt og egentlig også flere reps. Det er også noget sjovere at se fremgang på styrkesiden end at det bare går jævnt nedad med cyklingen. Ikke at jeg dropper den, for det vil jeg helt sikkert ikke. Men opdelingen mellem sommer/vinter falde nok tilbage til dér jeg var for nogle år siden. 
Umiddelbart forstiller jeg mig at sprinttræningen bliver ved at fylde men at jeg ikke skal ligge så meget og rasle rundt på vejene og blive kørt ned i tide og utide. Men lad os nu se… Hvis der kommer en sommer med kongevejr, så ved jeg også at turene kommer til at trække.

(Når styrketræningen stagnerer, så kan man skrue op for cyklingen og se fremgang på den front. Ved at skifte lidt så skjuler man for sig selv, at kroppen forfalder),
Nå - nu ud og køre tog for første gang siden armen “faldt spildt ad”.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Bicepcurl: 15x16, 15x16, 14x16
Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11

Skulderpres: 15x16, 15x16, 11x16
Ingen laterals. Det er ikke til at lave belastning uden DonJoyen… men jeg kunne jo tage den på imens, kommer jeg i tanke om lige nu 
Tåhævninger på et ben: 30, 30, 25, 25, 20 
Knæbøjninger: 15, 15
Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 
Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele
Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20
Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25

Jeg skal møde til den tid jeg plejer at nusse mig sammen til at træne. Mine digitale morgenrutiner skal indskrænkes. Jeg supersættede lidt mere og holdt kortere pauser mellem benøvelserne end normalt - så skulle jeg lige kunne nå trapperne. Men dels havde jeg så meget pump i quads at jeg mere eller mindre sejlede rundt og dels var (og er) jeg gennemblødt af sved. Det må vente til i morgen. Også fint, stille at roligt at starte op på at veksle dagene mellem cardio og styrketræning.

Det sidste kommer helt sikker til at fylde mere end de sidste par år. Jeg har “set lyset” i at træne med flere sæt og egentlig også flere reps. Det er også noget sjovere at se fremgang på styrkesiden end at det bare går jævnt nedad med cyklingen. Ikke at jeg dropper den, for det vil jeg helt sikkert ikke. Men opdelingen mellem sommer/vinter falde nok tilbage til dér jeg var for nogle år siden. 
Umiddelbart forstiller jeg mig at sprinttræningen bliver ved at fylde men at jeg ikke skal ligge så meget og rasle rundt på vejene og blive kørt ned i tide og utide. Men lad os nu se… Hvis der kommer en sommer med kongevejr, så ved jeg også at turene kommer til at trække.

(Når styrketræningen stagnerer, så kan man skrue op for cyklingen og se fremgang på den front. Ved at skifte lidt så skjuler man for sig selv, at kroppen forfalder),
Nå - nu ud og køre tog for første gang siden armen “faldt spildt ad”.

Du er fortsat super sej Gregers. God vind med at køre tog og køreprøven. Og sjovt, at du skriver det med at indskrænke de digitale morgenrutiner. Jeg har selv været i fuldstændig den samme proces med at få ryddet ud i apps. Føler mig så fjollet når jeg ikke synes, at jeg har tid nok og så har haft brugt timer på at surfe rundt, eller se kattekillinger videoer på Insta :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

26 minutter på trapperne:
3 x 8 etager op og ned i gang for at varme op
3 x 8 etager løb op og gang ned - ca 2,5 minuts pause i bunden
 
Der er mere “tænding” i mullerne når de lige har styrketrænet, end når de er små-DOMSede. Det føltes i hvert fald hårdere end det plejer.

Link to comment
Share on other sites

Bicepcurl: 15x16, 15x16, 15x16
Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11

Skulderpres: 15x16, 15x16, 15x16
Tåhævninger på et ben: 30, 30, 30, 25, 25 
Knæbøjninger: 20, 20
Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 
Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele
Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20, 20
Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25

Jeg skulle snart på arbejde, så ret hurtigt ud på trapperne og tre gange op i løb og gå ned - et par minutters pause imellem. En forcering midtvejs på alle tre løbeture gav en iltgæld fra helvede da jeg nåede toppen. Ganske spas.

I morgen er det opdateringsonsdag men hviledag, så… :
Da jeg vågnede søndag, var det uden ondt i fingrene og det har jeg ikke haft meget af siden. Hvis jeg knytter hånden hårdt, er der lidt i ring- og langfingeren men ellers ikke noget. I går var første gang jeg kunne nå venstre skulder med venstre hånd og jeg kan også spise og drikke, uden armen “går i stå og skal tænkes” det sidste stykke mod munden.

Eftersom jeg så småt er begyndt at bruge armen og får elastikøvelser om otte dage, kunne “bunden” måske være nået nu. Jeg ved ikke hvad man skulle forvente men jeg havde faktisk troet, at den ville krybe endnu mere end den gjorde. Jeg kan ikke flekse igennem men bibs ville alligevel nok ikke blive mange mm større end:

Og den anden til sammenligning

Familiens genpulje deler OK ud af lår og overarme men vi har allesammen (haft) usle underarme og lægge, så det er nok håbløst at rette op på :dry:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Nogle har fulgt med i træningen på Insta men for lige at samle op på rigets tilstand:

Armen er ikke skide god. Første gang jeg skal strække armen efter jeg er stået op, gør altid ondt. Oplever jævnligt en “skæren” i albuen og/eller det spænder i underarmen og ud i hånden. Bicepstyrke på ca 60% af den gode arm. Skruetrækker-styrken er meget lavere men det gør så ondt, at jeg ret hurtige bruger “den forkerte hånd”. At spise og drikke kan mærkes i armen ca 1/3 af dagene.

Vægten er stadig over 90kg

Styrketræningen klares hjemme og i DSBs lille center. Og alt for sjældent. Det gik i stå da jeg fik en fiber ved hoften i en frontsquat, der ikke var tung - med ondt i ryggen som bonus. Jeg er pænt træt af at gå i stykker når jeg laver noget der ikke er tungt og tør snart ikke løfte på noget.

Det er slut med banecykling og andet cykling i grupper. Jeg magter ikke risikoen for “bunkestyrt” og er blevet totalt noya ved sideveje og lign, så vil godt kunne sætte farten ned i ollekolle-tempo.
Min FTP er ca som samme tid sidste år og måske en snas bedre. Men mine vo2max-intervaller mangler 20-25w. Spurter på landevej ligger 250-300w under. Det er ret deprimerende at det er SÅ hurtigt, det går den forkerte vej.

OT:
Frustrerende tid på arbejde med det nye signalsystem (med meget mindre faglighed da det blander sig i selve kørslen, gumpetungt at arbejde med og togene kører væsentligt langsommere, hvilket gør det pænt kedeligt), der snart er udrullet til alle strækninger. Det er designet til førerløs drift og det er der taget forskud på (ingen informationer til personalet), så ved toguorden aner jeg/vi tit ikke hvordan de planlægger “ude bagved”. Jeg har flere gange kørt rundt, uden at vide om jeg var et gennemkørende eller et bumletog og en enkelt gang end ikke hvilken rute jeg kørte. Har også stået på Hillerød Station hvor der holdt tre aflåste tog ved perronerne, uden at kunne få at vide hverken hvilket jeg skulle køre i eller hvornår. Det er lidt noget pis, når de 2-300 regnvåde passager også gerne ville vide et eller andet.
I forgårs var der en kollega der i frustration efterlod et tog ved perron og skred fra det hele. Folk siger op i hobetal men det skyldes nu nok mest at ledelsens måde at agere på.

Har ikke set familien siden jul. Har lagt op til det flere gange men er blevet ignoreret. Jeg skal dog se min lillebror i næste uge. At det ikke er sket før har en fin forklaring, hvilket hjalp på humøret.

Hollandsk: I onsdags havde jeg mine sidste timer timer på niveau A1. Der er tre blokke i A2 og den første begynder efter påske - men det kan jeg ikke få fri til. Satser på at klare den på egen hånd og “falde ind” i de to blokke i vinterhalvåret, hvor jeg burde kunne få fri. Har fået lov at skrive til vores lærer, hvis der er noget der driller for meget.
At tale/skrive er svært pga. underlig grammatik og sær rigid ordstilling. Til gengæld har jeg set noget på youtube som jeg troede var på engelsk og først lidt inde i klippet, gik det op for mig at det var hollandsk, så jeg har ret godt fat i at forstå det.
…..
Før arbejde en god halv times cykling i Zwift-universet. Jeg forsøger at få styr på gearet (kunstigt skabt) på den Stagebike SB20, som jeg købte i sidste uge (cykel og turbotræner i et). Jeg er ret tæt på at erklære den for en lortekøb, da den er 10 sekunder om at justere belastningen og de små korte intervaller jeg er/var glad for at køre er dermed “umulige”. Men den er dejlig stille og det er jo genialt i en lejlighed.
I dag skulle jeg prøve at spurte og da jeg var i lavt gear, fik den et gear op og pludselig er den umulig at træde. Den slags numre er min arm ikke glad for, så har haft ekstra ondt i den det meste af dagen. Samme skete forleden, da cyklen lavede samme stunt med at gå lynhurtigt fra 100 til 60rpm.

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Gregers TF skrev:

Nogle har fulgt med i træningen på Insta men for lige at samle op på rigets tilstand:

Armen er ikke skide god. Første gang jeg skal strække armen efter jeg er stået op, gør altid ondt. Oplever jævnligt en “skæren” i albuen og/eller det spænder i underarmen og ud i hånden. Bicepstyrke på ca 60% af den gode arm. Skruetrækker-styrken er meget lavere men det gør så ondt, at jeg ret hurtige bruger “den forkerte hånd”. At spise og drikke kan mærkes i armen ca 1/3 af dagene.

Vægten er stadig over 90kg

Styrketræningen klares hjemme og i DSBs lille center. Og alt for sjældent. Det gik i stå da jeg fik en fiber ved hoften i en frontsquat, der ikke var tung - med ondt i ryggen som bonus. Jeg er pænt træt af at gå i stykker når jeg laver noget der ikke er tungt og tør snart ikke løfte på noget.

Det er slut med banecykling og andet cykling i grupper. Jeg magter ikke risikoen for “bunkestyrt” og er blevet totalt noya ved sideveje og lign, så vil godt kunne sætte farten ned i ollekolle-tempo.
Min FTP er ca som samme tid sidste år og måske en snas bedre. Men mine vo2max-intervaller mangler 20-25w. Spurter på landevej ligger 250-300w under. Det er ret deprimerende at det er SÅ hurtigt, det går den forkerte vej.

OT:
Frustrerende tid på arbejde med det nye signalsystem (med meget mindre faglighed da det blander sig i selve kørslen, gumpetungt at arbejde med og togene kører væsentligt langsommere, hvilket gør det pænt kedeligt), der snart er udrullet til alle strækninger. Det er designet til førerløs drift og det er der taget forskud på (ingen informationer til personalet), så ved toguorden aner jeg/vi tit ikke hvordan de planlægger “ude bagved”. Jeg har flere gange kørt rundt, uden at vide om jeg var et gennemkørende eller et bumletog og en enkelt gang end ikke hvilken rute jeg kørte. Har også stået på Hillerød Station hvor der holdt tre aflåste tog ved perronerne, uden at kunne få at vide hverken hvilket jeg skulle køre i eller hvornår. Det er lidt noget pis, når de 2-300 regnvåde passager også gerne ville vide et eller andet.
I forgårs var der en kollega der i frustration efterlod et tog ved perron og skred fra det hele. Folk siger op i hobetal men det skyldes nu nok mest at ledelsens måde at agere på.

Har ikke set familien siden jul. Har lagt op til det flere gange men er blevet ignoreret. Jeg skal dog se min lillebror i næste uge. At det ikke er sket før har en fin forklaring, hvilket hjalp på humøret.

Hollandsk: I onsdags havde jeg mine sidste timer timer på niveau A1. Der er tre blokke i A2 og den første begynder efter påske - men det kan jeg ikke få fri til. Satser på at klare den på egen hånd og “falde ind” i de to blokke i vinterhalvåret, hvor jeg burde kunne få fri. Har fået lov at skrive til vores lærer, hvis der er noget der driller for meget.
At tale/skrive er svært pga. underlig grammatik og sær rigid ordstilling. Til gengæld har jeg set noget på youtube som jeg troede var på engelsk og først lidt inde i klippet, gik det op for mig at det var hollandsk, så jeg har ret godt fat i at forstå det.
…..
Før arbejde en god halv times cykling i Zwift-universet. Jeg forsøger at få styr på gearet (kunstigt skabt) på den Stagebike SB20, som jeg købte i sidste uge (cykel og turbotræner i et). Jeg er ret tæt på at erklære den for en lortekøb, da den er 10 sekunder om at justere belastningen og de små korte intervaller jeg er/var glad for at køre er dermed “umulige”. Men den er dejlig stille og det er jo genialt i en lejlighed.
I dag skulle jeg prøve at spurte og da jeg var i lavt gear, fik den et gear op og pludselig er den umulig at træde. Den slags numre er min arm ikke glad for, så har haft ekstra ondt i den det meste af dagen. Samme skete forleden, da cyklen lavede samme stunt med at gå lynhurtigt fra 100 til 60rpm.

Så dejligt at kunne følge med her igen kære Gregers :hippy: Stay strong!!!

Link to comment
Share on other sites

Mht banecykling…
Jeg er blevet bange for at køre i grupper og ind i mellem er man jo ret tæt på hinanden på banen, uden hverken bremser eller steder at dreje hen. Og så fandt jeg det også temmeligt stressende hele tiden at køre løb - jeg er ikke så konkurrence-mindet og det ødelagde hele onsdagen at gå og vente på. 
Det store problem er dog, at jeg er gået i en turnus med kun fri hver hver femte onsdag (og de andre hverdage) og er først hjemme ved 20-21-tiden. Så jeg synes heller ikke at jeg kan holde mig teknisk dygtig nok.
Lidt samme ballade om tirsdagen - der er så ingen cykelløb men der blev jeg voksen-mobbet af flere af dem fra mandagsholdet og det var heller ikke fedt.
Men jeg har dog stadig cyklen og også betalt kontingent til DBC, hvis jeg skulle ombestemme mig. Men det tror jeg nu ikke sker og håber at skyde den af ved næste sæsonstart.

MOL nåede lige at lukke ned i de “kritiske dage”. Men det bicephoved der blev opereret på, skvattede af igen og det var så det, kan man sige. Så jeg har kun “den halve” bicep i min primære arm. Det er ikke optimalt :dry:


Fik siddet en halv time i z2 men fritterne var i air-fryeren.
Har heldigvis fri i dag søndag, i stedet for den lortevagt jeg kørte i torsdags.


KK - hvad med dig? Får du trænet og sår´n? Hvad med en log, måske (ellers er du self velkommen til at smide en opdatering her, ligesom i gamle dage)

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ruller... men træningsindsatsen har været svingende gennem længere tid, så det gå ikke så stærkt som tidligere.

Jeg blev skilt for 2,5 år siden og troede jeg ville få tid til at træne seriøst, men det har faktisk gjort det svært at få træningen ind i samme faste rammer som tidligere. Før pendlede jeg ca 200km om ugen + det løse. Nu bliver det så træning 2-5 gange om ugen, men i bil på arbejde og ellers mega ustabilt, så mængden er nok halveret, omend jeg stadig laver lidt intensivt.

Så har jeg også haft Corona et par gange og udviklet noget astma, som det har taget noget tid at få styr på. Det er velbehandlet nu, men gjorde det ret besværligt at træne i en periode.

Vil overveje en log, men det kører jo automatisk på Strava, så er ikke sikker på jeg kan motivere mig til en semiseriøs beskrivelse af træningen...

Har meldt mig til Grejsdal i år, så arbejde lidt på at få øget turlængden. Derefter bliver det nok bare opbygning til banesæsonen - hvis du stadig ikke vil lege indendørs, så smid en messenger besked om cyklen. Kunne godt være interesseret i at opgradere.

 

 

Skod biceps... Skal du under kniven?

Link to comment
Share on other sites

Nej, jeg skal leve med det min tid ud :4goodbye:
Dels var jeg i forvejen til den gamle side i forhold til om man ville operere, så det lå på ingen måde i luften at der kunne komme et forsøg nr to. Det kunne jeg muligvis have taget over sygeforsikringen, uden dog at vide om det var praktisk muligt. Men jeg turde ikke tage en dobbelt sygemelding, så lod det ligge. 
Hvis jeg bliver ved at få mere og mere bøvl med armen uden det stabiliserer sig, må jeg prøve om jeg kan finde en fys eller lign, der vil gå ud fra at patienten har ret, trods det ikke er klinisk påvist. Til slutkontrollen konstaterede kirurgen at armen “ser spøjs ud” men at senen muligvis nok sidder på.

Jeg er lige ved at klappe det med banecyklen af med min lillebror - selv for MOL en lidt for lang historie.

Dagens træning: En intervalserie som blev alt for let. Skrumlet - og det er altså det officielle MOL-navn på Stagebiken - er så længe om at skrue op for belastningen, at de korte intervaller manglede 20-35w i snit, i forhold til da jeg kørte samme intervalserie på Taxc Neo´en. De lange i midten lå 10-20 watt under. Den er ret hurtig til at tage belastningen væk, så det jævnes ikke ud.

Så jeg fortsatte i frihånd med 5x 1/1 med lidt “amokkos” til sidst. Uden ERG reagerer den meget hurtigere, så det er nok den vej jeg skal gå.  
Bagefter ville jeg have kørt z2 op til 90 min men først kom jeg til at følges med en hurtigere gruppe og så begyndte solen at bage ind i stuen og det blev for varmt.

Inden jeg suser i bad, skal jeg lave min statiske hold (*1) og lidt for læggene (*2)

Ja, der er lige lidt indforstået MOL-pause-snak så:
*1 
Hvis jeg ikke bruger armen, så gør den endnu mere ondt end hvis jeg holder den i gang.
På dag 1 laver jeg underarmsrotations-træning - det samme som lige efter operationen
På dag 2 hænger jeg i 90 grader kropshævning til fail et par gange og i en rows på samme måde (i ringene med fødder oppe på trappen). Umiddelbart er det mit indtryk at statisk træning ikke belaster albuen som “rigtigt” træning, der godt kan give gener, hvis jeg træner tungt. 
I bedste fald styrker det også min evne til at holde fast i cyklen, så jeg måske kan få lidt af min tabte spurt tilbage.
På dag 3 laver jeg biceptræning med okklusionselastik, så jeg ikke får den stor fysiske belastning på led og arm.
Og forfra. Lidt hviledage ind i mellem, alt efter hvad jeg gider.

*2 Da min arm var god, fik jeg fibersprængnings-jag i læggene, når jeg spurtede fra lav kadence. Derfor har jeg længe forsøgt at hive min lortelægge lidt op fra sølet ved at træne dem - når jeg lige huskede det. Problemet har min arm sikkert løst men holder alligevel fast i at træne dem. Så ser de heller ikke ALT for åndssvage ud under lårene, der trods alt har OK med muller.
For variationen skyld er det lidt med forskel hvad jeg laver.
I denne måned laver jeg de fleste dage 100 laaaangsomme tåhævninger og derefter 50 også mens jeg sidder i noget der ligner en wall-sit, for også at få soleus med. Den napper også RET meget i quads :blush:

C3CDB2ED-57C8-48D9-A9F5-76FEDF50C89F.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Hov.. Jeg skal da ikke glemme at indsætte spøjs musik, der er ukendt for de fleste.
Umiddelbart er det, natuurlijk, på hollandsk men menge ord er forkorte, så man kan ikke lure noget :tongue:
Der er masser af “bedler” og kan man et par brokker på tysk og engelsk, er man godt kørende.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share