Hvem er de bedste atleter?


jsc
 Share

Recommended Posts

Guest Slettet bruger
Brian Urlacher, 117 kg, fedtprocent på ca. 5

lol, sålænge du selv tror på den.

Og Ronnie Coleman havde 0% bodyfat og Flex Wheeler blev overfaldet af ninjaer..

Edited by ARMADA_I
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Til dem der ikke mener at amerikansk fodbold er et svært taktisk spil: NFL har verden største playbook; den kan være op til 800 sider lang. En playbook indeholder typisk mellem 200 og 600 FORSKELLIGE spil, og ja spilleren skal kunne dem i hoved! Prøv du at huske 200 forskellige formationer i hoved, lige efter du er blevet ramt af en gut på 150 kg. Det er svære end det lyder.

Det er ikke særlig nemt "bare" at løbe en rute. Begge sidder ændre hele tiden formationer lige før snappet og hvis spillerne ikke kan "læse" hvad modstander gør, har han ingen chance for at kunne løbe derhen hvor bolden kommer.

I diskussion om verdens bedste atleter bør det, at spille igennem skader og smerte også tælle, og her er NFL igen helt i front: folk spiller med brækkede arme OG ben, så de dårlig kan gå den følgende uge, næste søndag får de et kæmpe skud smertestillende spiller kampen, også starter det hele forfra mandag!

NFL kontra basket:

Antonio Gates var en tidligere god basket spiller som er blevet en NFL mega stjerne. Gates succes i NFL betød at næste alle NFL hold har draftet basket spiller og andre store og lynhurtige "freaks", resultat: der er stadig kun EN basket spiller der er blevet til en NFL stjerne: Antonio Gates. Den vildskab og hårdhed der er i NFL, er der meget få der kan klare. Kun ganske særlige folk kan klare at spille i NFL uden at blive slået halv ihjel.

MvH

Søren Nørbak

Link to comment
Share on other sites

Til dem der ikke mener at amerikansk fodbold er et svært taktisk spil: NFL har verden største playbook; den kan være op til 800 sider lang. En playbook indeholder typisk mellem 200 og 600 FORSKELLIGE spil, og ja spilleren skal kunne dem i hoved!

Udenadslære er jo netop ikke taktisk krævende - hvorfor er der så mange koordinatorer udenfor banen? Er det ikke dem som kalder spillet? Som jeg har forstået det er der enkelte Q-backs som ændrer lidt på spil ifht. forsvar, men som udgangspunkt er det fastsat af træneren. Det er helt givet at mange af spillerne er tough' men det gør dem ikke til taktiske begavelser.

Jeg mener ikke der er nogen der har argumenteret for spillet ikke er taktisk, selvfølgelig er det det, men det har bare ikke særligt meget med spillerne at gøre.

Men hvis debatten skal nuanceres lidt ville jeg da gerne hører mere fra tlihængerne om hvilken position som der tænkes på og hvorfor

Link to comment
Share on other sites

I diskussion om verdens bedste atleter bør det, at spille igennem skader og smerte også tælle, og her er NFL igen helt i front: folk spiller med brækkede arme OG ben, så de dårlig kan gå den følgende uge, næste søndag får de et kæmpe skud smertestillende spiller kampen, også starter det hele forfra mandag!

hvis det er rigtigt tæller det ned i min bog - regulært vanvid og hamrende uetisk, men det forklarer selvfølgelig den lave 'gennemsnitsalder' i NFL (tænker på antal sæsoner de spiller, før de pensioneres).

Link to comment
Share on other sites

Jeg går ud fra at vi ikke snakker standarten men eliten..

Derfor vil mit bud være MMA udøvere, de skal være super stærke i alle styrke facetter, de skal være udholdende, eksplosive, smidige, mentalt overlegne til at kunne modstå kosntant press fra ens modstander og trætheden der hele tiden presser på.

Plus hvis det tekniske aspekt skal indrages har de et kæmpe arsenal af både stående teknikker, slag, spark, pummeling, takedowns og liggende game at arbejde med. det er ikke for sjov at de professionelle mma tit træner 3 gange om dagen plus conditioning ved siden af..

MMA'er no doubt

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er en diskussion der ikke er til at afgøre. Hvis vi taler om atleter der skal være eksplosive, stærke og hurtige. Er det vel først og fremmest den fiber sammensætning de har, som er afgørende for deres præstationer. Uden at være en genetisk freak, så har man ikke en kinamands chance for at blande sig i verdenstoppen

En top sprinter eller kaster, har typisk 70-80 % type II fibre. Men disse atleter kunne lige så godt være vægtløftere, gøre sig i NFL, spille barsket you name it.

Nogle eksempler......Renaldo Nehemiah eks- verdens rekord holder i 110 m hæk gik fra atletik til NFL.........Der er også et par spiller fra NFL der er gået over til atletik(kan ikke lige huske hvem)

Donald Thomas kom fra basket og blev på en sæson verdensmester i højdespring 2,35 cm i 2007 !. Hans teknik er elendig, så får de rettet den op, sætter manden verdens rekord.

Der er sikkert andre der kan nævne lignende eksempler.

Noget helt andet er respekten for forskellige idrætsgrene, lige meget hvilken idræt på top niveau man ser irl, så er det vanvid det de præsterer.

Men at afgøre hvad der er bedst hårdest er utopi.

Edited by romeren
Link to comment
Share on other sites

Først og fremmest hvad er taktik? ALLE holdsportsgrene har en træner der siger til spillerne hvordan de skal spille. Det hele pointen med en træner/ koordinator.

Når det er sagt så er det forkert at amerikanske fodboldspillere bare er robotter der gør hvad koordinatoren siger de skal. Ofte kalder koordinatoren et spil ind til quarterbacken(QB) eller middel linebackeren(mike) som så siger spillet til de andre. Først nu begynder det virkelige spil:

På offense: QB prøver at analysere forsvaret for at se om koordinatorens spil kan bruges eller om det skal ændres. Hvis det skal ændres råber han nogle koder, som så ændre spillet, uafhængigt af koordinatoren.

På Defence: Mike'en fortæller de andre forsvarsspiller hvilket spil de skal spille. Igen hvis mike'en ser noget han ikke kan lide ændre han spillet.

Så er det på plads, snap, nu begynder spillet. Nu bliver det indviklet.

På offense:

- QB: læs forsvaret og kast derhen hvor der er en åben receiver eller løb. Utroligt komplekst, du skal kunne læse 3-4 receiver+ defenses backs ruter, plus løbebaner og passrush/blitz, på mellem 1-3 sekunder, ellers bliver du sackede.

- Running back/full back: Igen læs forsvaret, kommer der en blitz(forsinket, zone, eller hele huset?) som du SKAL samle op, skal du løbe ned af banen (slippe din mand), eller blive i max pass protection? Og ja, alt dette skal du kunne læse på ca 1-2 sekund.

- Receiver/TE: læse forsvaret, kommer der en blitz(se ovenfor, for overvejelser), hvilket cover står forsvaret i, og hvordan kan du udnytte dette cover.

O-line: læs forsvaret og se hvor passrushet kommer fra, læse defenses backs(mens du wrestler med gutter på 150 kg.) og se hvilket mønster der åbner "sikkerhedsventil" spillet.

Dette er kun kaste spillende derefter kommer løbespillende der er lige så komplekst. Og ingen kan hjælpe dig når spillet er startet.

Og alle disse overvejelser må MAX tage ca. 1-3 sek, første gang man skal prøve at gøre det, er ens hoved ved at eksplodere.

Hvis du/I vil vide mere kan jeg ta forsvaret senere.

Og ja det er rigtigt, amerikanske fodboldspillere har korte karriere på grund af det ekstreme fysiske pres der er på deres kroppe. Endnu en grund til at de er verdens hårdest og bedste atleter.

MvH Søren

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er en KOMPLET håbløs diskussion...

Der er så mange forskellige aspekter at inkludere, hvis man skal vurdere hvem der er de bedste atleter, at det bliver HELT uigennemskueligt...

Jeg har dog STOR respekt for atleter der er helt forrykt dygtige på ET område OG for atleter som er meget gode på rigtigt mange områder...

Det handler jo også langt hen ad vejen om konkurrencen indenfor den enkelte sportsgren. Jo flere atleter og penge der er involveret i sporten - jo flere konkurrenter er der også, samt resourcer til træning og optimering af kost, udstyr osv. og niveauet presses op.

Man er nok ikke i tvivl om at det kræver langt mere at komme til tops i verdenseliten indenfor fodbold, landevejscykling, Amerikansk fodbold og formel 1 end i f.eks. curling, orienteringsløb eller volleyball. Sorry, ikke for at såre nogen, men jo større bredden er, jo længere er der som regel også til toppen... Man vil jo nok også altid være mest fascineret af de sportsgrene hvor man er "tæt på" og ved hvad der kræves for at være bedst.

Men hvad er sværest? At løbe 100 meter på under 10 sekunder eller at løbe en maraton på under 2:05? Det er jo svært at svare på...

Nå, men jeg er selv meget fascineret af cyklingen, bl.a. fordi jeg synes atleterne er rigtigt gode (og selvfølgelig også fordi det er min "egen" sport)... Er faktisk meget imponeret af Belgieren Sven Nys som lige nu vinder stort set alt indenfor cykelcross - han kan nogle ufatteligt tekniske ting på en cykel samtidig med at han har en fysisk form som gør ham i stand til at vinde internationale landevejsløb...

sven-21.JPG

Link to comment
Share on other sites

Men hvad er sværest? At løbe 100 meter på under 10 sekunder eller at løbe en maraton på under 2:05? Det er jo svært at svare på...

Kan ikke lade være med at være lidt flabet, men der er langt flere under 10 sek på 100 m end der er folk under 2:05 på maraton.. :-P

Edited by MamboMads
Link to comment
Share on other sites

Kan ikke lade være med at være lidt flabet, men der er langt flere under 10 sek på 100 m end der er folk under 2:05 på maraton.. :-P

Ja - du har ret. Men der har efter al sandsynlighed været et større doping-problem i rækkerne af 100 meter-løbere gennem de seneste år, det er ikke mit indtryk at det gør sig gældende indenfor marathonløb - men jeg kan selvfølgelig tage fejl...

Jeg tænker: hvad ville der ske hvis man satte en gruppe af de bedste kenyanere på en epo-kur...?

Link to comment
Share on other sites

Ja - du har ret. Men der har efter al sandsynlighed været et større doping-problem i rækkerne af 100 meter-løbere gennem de seneste år, det er ikke mit indtryk at det gør sig gældende indenfor marathonløb - men jeg kan selvfølgelig tage fejl...

Jeg tænker: hvad ville der ske hvis man satte en gruppe af de bedste kenyanere på en epo-kur...?

Til OL får vi at se hvor meget EPO der med.

Hvis kineserne owner alle så ved vi hvor meget doping betyder. Hvis ikke, er alle de andre alligevel også dopet. FOr kineserne tanker max lige nu, ingen tvivl om det...

Link to comment
Share on other sites

Det er muligt, at der findes et hav af forskellige spil i amerikansk fodbold, men langt de fleste er jo varianter over nogle få grundspil (ja, jeg har selv spillet). Det er derfor et meget begrænset antal bevægelser/løbebaner den enkelte spillere skal kunne huske. Det er nok også meget godt. Når man ser interviews med store dele af spillerne, så står det klart at de i højere grad gik på college pga. deres evner på en fodboldbane end pga. deres akademiske niveau.

Personligt har jeg altid haft enorm respekt for svømmere. Det må kræve en enorm viljestyrke at yde den træningsindsats. Samtidig er det en ensom sport, og betalingen er ikke i nærheden af mere tilskuervenlige sportsgrene. Derudover synes jeg de har en flot fysik. Jeg havde en god ven i folkeskolen, der var svømmer på eliteniveau. Han trænede 6 gange om ugen da han var 14 år gammel. Det er altså hård kost.

Link to comment
Share on other sites

Det er muligt, at der findes et hav af forskellige spil i amerikansk fodbold, men langt de fleste er jo varianter over nogle få grundspil (ja, jeg har selv spillet). Det er derfor et meget begrænset antal bevægelser/løbebaner den enkelte spillere skal kunne huske. Det er nok også meget godt. Når man ser interviews med store dele af spillerne, så står det klart at de i højere grad gik på college pga. deres evner på en fodboldbane end pga. deres akademiske niveau.

Personligt har jeg altid haft enorm respekt for svømmere. Det må kræve en enorm viljestyrke at yde den træningsindsats. Samtidig er det en ensom sport, og betalingen er ikke i nærheden af mere tilskuervenlige sportsgrene. Derudover synes jeg de har en flot fysik. Jeg havde en god ven i folkeskolen, der var svømmer på eliteniveau. Han trænede 6 gange om ugen da han var 14 år gammel. Det er altså hård kost.

Yaaawn ja lad os da endelig lege med stereotyper...So fucking what. De skal spille fodbold og ikke opfinde atombomber. Og så sammenlígner du lige det søndagsfodbold du har spillet med NFL...give me a freakin break.

For at kunne definere hvem der er de bedste atleter, var det måske en ide at definere hvad en atlet er først. Jeg definerer en atlet, som en sportsudøver der er i besiddelse af mange af de fysiske egenskaber der skal til for at gøre sig gældende inden for flere sportsgrene. Det er derfor at jeg mener at NFL spillere er nogle af de bedste. Det er derfor jeg mener at volleyballspillere og marathonløbere ikke er. De er specialister, men ikke blandt verdens bedste atleter IMHO.

Link to comment
Share on other sites

For at kunne definere hvem der er de bedste atleter, var det måske en ide at definere hvad en atlet er først. Jeg definerer en atlet, som en sportsudøver der er i besiddelse af mange af de fysiske egenskaber der skal til for at gøre sig gældende inden for flere sportsgrene. Det er derfor at jeg mener at NFL spillere er nogle af de bedste. Det er derfor jeg mener at volleyballspillere og marathonløbere ikke er. De er specialister, men ikke blandt verdens bedste atleter IMHO.

Det amerikanske forsøg postet tidligere med 10 kategorier er da et rimeligt forsøg - jeg ville så bare tilføje kategorien ghey - og vups - så ligger volleyballspillere i top :laugh:

Jeg er med på at NFL har vilde udøvere, men forstår stadig ikke hvorfor de skulle owne en fantastisk håndboldspiller (volley dumper på mod pga den manglende kontakt - fysisk mener jeg sagtens de kan være med i toppen af poppen)

Link to comment
Share on other sites

Det amerikanske forsøg postet tidligere med 10 kategorier er da et rimeligt forsøg - jeg ville så bare tilføje kategorien ghey - og vups - så ligger volleyballspillere i top :laugh:

Jeg er med på at NFL har vilde udøvere, men forstår stadig ikke hvorfor de skulle owne en fantastisk håndboldspiller (volley dumper på mod pga den manglende kontakt - fysisk mener jeg sagtens de kan være med i toppen af poppen)

Håndboldspillere er ghey... :tongue:

Tror såmænd også godt verdenseliten inden for håndbold vil kunne blande sig. :smile: (danskerne undtaget). :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Håndboldspillere er SUPER ghey... :tongue:

Hvis man accepterer kriterierne fra ESPNs pseudo undersøgelse vil jeg ranke thaiboksere højest - de kan det samme som boksere og så lidt til

1. Thai+Boksning=en million millard+72,375 2. Ishockey, 71,750 3. Amerikansk fodbold, 68,375 4. Basketball, 67.875 5. Brydning (wrestling), 63.500 6. Martial arts, 63.375 7. Tennis, 62.750 8. Gymnastik, 62.500 9. Baseball, 62.250 10. Fodbold, 61.500 13. Rugby, 60.500 16. Stangspring, 55.875 20. Cykling, 54.375 26. Håndbold, 50.750 30. Badminton, 48.000 32. Bilsport, 47.875 36. Svømning, 46.875 38. 100-meter-løb, 46.625 39. Roning, 46.125 47. Bordtennis, 43.000 51. Golf, 37.875 56. Curling, 27.500 K

Så i øvrigt på berlingske at der indgik 60 idrætsgrene...

Tænk at blive owned af curling :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Det amerikanske forsøg postet tidligere med 10 kategorier er da et rimeligt forsøg - jeg ville så bare tilføje kategorien ghey - og vups - så ligger volleyballspillere i top :laugh:

Jeg er med på at NFL har vilde udøvere, men forstår stadig ikke hvorfor de skulle owne en fantastisk håndboldspiller (volley dumper på mod pga den manglende kontakt - fysisk mener jeg sagtens de kan være med i toppen af poppen)

Jeg tror du skulle prøve at se på fysikken på elite volleyball-spillere, langt de fleste ville owne både udøvere af mange andre sportsgrene. En af vores bedste gennem tiderne (Jens Larsen) er201cm og spillede med en kampvægt på et stykke over 100kg. Alligevel kunne han flytte sit tyngdepunkt opad med over 80cm 50-100 gange i løbet af en kamp.

--->T

Jeg er da helt med på at spillebøgerne i NFL er omfattende, jeg reagerede blot på påstanden om at de alle skal kunne 800 sider spil udenad.

I øvrigt giver jeg ikke meget for præstationerne i NFL før de har fået et ordentligt antidoping-program.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man kigger på analytiske krav, så er amerikansk fodbold overhalet af adskillige andre boldspil, bla basketball og almindelig fodbold (som ikke har nogen strategibog), så så højt oppe har de trodsalt heller ikke rangeret det. De mener blot generelt at analytiske krav skal vægtes højt i holdspil, men jeg tror kun kategorien er kommet med for støtte deres holdsporter

Det ser ud til, at de i football har taget de mest krævende positioner indenfor hver kategori. En defensiv takler behøver ikke den store speed, agility eller taktiske forståelse i forhold til feks en basketballspiller, selv fodbold er rangeret højt i disse discipliner. Omend kræver en runningback eller reciever ikke det vilde indenfor styrke (jeg siger ikke, at det ikke kræver noget, og jeg tror at runningbacks er rigtig gode allround atleter, men det er her ranket nr to indenfor styrke blandt al sport). Jeg tror simpelthen ikke på, at der findes én plads, som er så allround krævende.

Derudover så mangler der en masse sportsgrene, såsom langrend, styrkeløft, langdistanceløb, kastegrene indenfor atletik, triathlon.

Jeg har kun et problem med at boksning er nr 1, nemlig at Danmarks mindst atletisk udseende person, Brian Nielsen, kan blive verdensmester i det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share