lea Posted February 5, 2004 Report Share Posted February 5, 2004 Jeg har lige et lille spørgsmål, som jeg håbe I kan svare mig på:Er kcal.indholdet i f.eks. en gulerod det samme efter tilberedning?Jeg ved at der mistes vitaminer og mineraler, men hvad med kcal.?Lea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaintPauli Posted February 5, 2004 Report Share Posted February 5, 2004 Ved en gulerod vil jeg sige ja, men dette er ikke helt tilfældet med f.eks. ris og pasta. Den mængde, du her står tilbage med efter kogning, vil samlet indeholde den samme mængde energi men veje mere end det dobbelte pga. vand optagelsen. Når du vejer den slags produkter, for at finde energiindholdet, bør du veje dem inden kogningen, da det er ernæringsprofilen af tørproduktet der er opgivet.Rock'n Roll SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted February 5, 2004 Author Report Share Posted February 5, 2004 Den med pasta og ris er jeg helt med på, det var mere grøntsagerne jeg undrede mig over.Lea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted February 5, 2004 Report Share Posted February 5, 2004 Lea-Er kcal.indholdet i f.eks. en gulerod det samme efter tilberedning?Ja, og det er det også med pasta og ris. Jeg ved at der mistes vitaminer og mineraler, men hvad med kcal.?Med hensyn til nogle vitaminer og mineraler er biotilgængeligheden større efter kogning. Så selv om der mistes nogle under kogning bliver slut resultatet for, for eksempel a-vitamin større efter kogning, altså den mængde man har optaget i kroppen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.