lea Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 (edited) Jeg er efter noget tid med vejning af min mad kommet lidt i tvivl om, om jeg gør det rigtigt.Håber i kan hjælpe mig.Mit spørgsmål lyder således:Skal jeg veje min mad før eller efter tilberedning? Jeg lavede et lille forsøg i dag, hvor jeg vejede 10 pastaskruer, rå og kogte. De rå vejede i alt 9 g, og de kogte vejede ialt 18 g. Jeg har indtil nu vejet min mad efter tilberedning, så 100 g kogte pasta er i virkeligheden kun 50 g pasta, eller hvad? Det er jo bare vand, som pastaen har optaget.Deklarationen på varen opgiver vel energiindhold i rå tilstand ikke? Men med kød er det omvendt. En hakkebøf kan godt svinde ind fra 100 g til 80 g. Det er ret store forskelle når man er på diæt. F.eks. har jeg idag spist 130 g kogt pasta, men hvis det i virkeligheden kun skal regnes som 65 g (vægt i rå tilstand) så snakker vi om en 1047,4 kj difference. Stor forskel når man ligger på 7000 kj om dagen.Hvilken vægt skal jeg gå efter? Edited December 7, 2003 by lea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
allerup Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Hvad angår pastaen skal du veje den inden tilberedning hvis du vil gå ud fra de værdier der står på posen, da de som du selv skriver optager en masse vand, hvorfor næringsindholdet pr. g. tilberedt pasta falder... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted December 7, 2003 Author Report Share Posted December 7, 2003 og kød? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Kød vejes før stegning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted December 7, 2003 Author Report Share Posted December 7, 2003 Okay: alt vejes inden tilberedning. Rigtigt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Okay: alt vejes inden tilberedning. Rigtigt? Sandkage! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted December 7, 2003 Author Report Share Posted December 7, 2003 Okay: alt vejes inden tilberedning. Rigtigt?Sandkage! What?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Okay: alt vejes inden tilberedning. Rigtigt?Sandkage! What?? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 (edited) Man kan jo ikke veje noget førend det eksisterer. ;) Før en sandkage er bikset sammen og bagt er det ikke en sandkage, men derimod kun mel, sukker, smør og æg.Ved godt at man selvfølgelig bare skal veje ingridienser før bagning.Regnede bare med I havde lidt humor :D og kunne indse at man ikke kan veje en sandkage før end er lavet (= tilberedt). :D Edited December 7, 2003 by jarvig13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted December 7, 2003 Author Report Share Posted December 7, 2003 I see your point. Jeg har da en veludviklet humoristisk sans - er bare lidt frusteret over at jeg har vejet min mad forkert. Øv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Sandkage er et eksempel på at den skal vejes efter tilberedning, bagning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wannabe Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 - er bare lidt frusteret over at jeg har vejet min mad forkert. Øv. Så har du vel bare cut'et lidt hårdere, og tabt lidt mer' :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightbringer Posted December 7, 2003 Report Share Posted December 7, 2003 Så har du vel bare cut'et lidt hårdere, og tabt lidt mer' Hvis vi snakker pasta ja, snakker vi kød så nej da det er vandet der damper fra.....så det afhænger nok lidt af hvad hun har levet af. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted December 8, 2003 Author Report Share Posted December 8, 2003 Jeg tror ikke skaden er så stor. Jeg har næsten ikke spist pasta, men til gengæld meget kød.Skidt pyt, nu ved jeg hvordan jeg skal veje min mad frem over.Tusind tak for hjælpen.Lea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.