vejning før el. efter tilberedning?


lea
 Share

Recommended Posts

Jeg er efter noget tid med vejning af min mad kommet lidt i tvivl om, om jeg gør det rigtigt.

Håber i kan hjælpe mig.

Mit spørgsmål lyder således:

Skal jeg veje min mad før eller efter tilberedning?

Jeg lavede et lille forsøg i dag, hvor jeg vejede 10 pastaskruer, rå og kogte. De rå vejede i alt 9 g, og de kogte vejede ialt 18 g. Jeg har indtil nu vejet min mad efter tilberedning, så 100 g kogte pasta er i virkeligheden kun 50 g pasta, eller hvad? Det er jo bare vand, som pastaen har optaget.

Deklarationen på varen opgiver vel energiindhold i rå tilstand ikke?

Men med kød er det omvendt. En hakkebøf kan godt svinde ind fra 100 g til 80 g.

Det er ret store forskelle når man er på diæt.

F.eks. har jeg idag spist 130 g kogt pasta, men hvis det i virkeligheden kun skal regnes som 65 g (vægt i rå tilstand) så snakker vi om en 1047,4 kj difference. Stor forskel når man ligger på 7000 kj om dagen.

Hvilken vægt skal jeg gå efter?

Edited by lea
Link to comment
Share on other sites

Man kan jo ikke veje noget førend det eksisterer. ;) Før en sandkage er bikset sammen og bagt er det ikke en sandkage, men derimod kun mel, sukker, smør og æg.

Ved godt at man selvfølgelig bare skal veje ingridienser før bagning.

Regnede bare med I havde lidt humor :D og kunne indse at man ikke kan veje en sandkage før end er lavet (= tilberedt). :D

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share