Nicky Cruz

Medlemmer
 • Content count

  210
 • Joined

 • Last visited

About Nicky Cruz

 • Rank
  Medlem

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 1. Debat med bodybuilder

  Tak at du gad at bryde det helt ned, salt, det hjalp :-) Men bare liiiige en sidste ting... MÅ jeg gerne "kun" spise igennem de dage jeg styrketræner? Det er simpelthen fordi at jeg er så stolt af de de kilo jeg har smidt igennem de sidste måneder at jeg er blevet lidt fikseret der. Selvfølgelig skal det lige siges at jeg også dyrker andet motion: kampsport. Men der tænker jeg også, ihvertfald i min perfekte verden, at undgå for mange kcal med god samvittighed. Også når jeg skal til at svømme. Så kan jeg godt "nøjes med" højere kcal indtag de tage jeg styrketræner med gode resultater til følge?
 2. Debat med bodybuilder

  - Ok, så en shake/protein-indholdigt mad efter træning behøver jeg ikke, så længe jeg på daglig basis holder mig til et rimeligt proteinindtag? - Er det OK at jeg får ca 1/3 af min protein igennem vegatabilske fødevarer, med henblik på muskelvækst? - Vil det være skadeligt for min muskelvækst på sigt at jeg tager "meget protein", f.eks. nogle dage 2,0 g/kg og andre gange 1,3 g/kg? - Nu siger du "spis nok og korrekt". Hvordan ville det se ud? 40% protein, 40% kulhydrat, 20% fedt? Og helst en røvfuld (500 g) grønt og frugt hver dag? Og "sørg for at nå dit kalorieindtag" .. er det 2000 kcal? Alle dage? - Kan jeg ikke med fordel spise mere de dage jeg træner og spise mindre de dage jeg ikke træner, så længe jeg får en del protein alle dage? Jeg er ihvertfald blevet fortalt at sådan er en god måde at få muskelmasse + smide fedt. - OG så har vi øl. Jeg kan godt lide dem. Jeg har hørt at det er en myte at alkohol nedbryder muskelmasse - jeg skal egentlig bare se på alkohol som ekstra kalorier. Korrekt? Jeg beklager de mange spørgsmål, men takker mange gange at I gider at svare. Det hjælper.
 3. Debat med bodybuilder

  Så det jeg hører jer sige, og vær flink og rette mig hvis jeg tager fejl: Jeg SKAL have proteiner nok for at vokse, og hvis jeg ikke får det gennem almindelig kost, så KAN et kosttilskud (eller mere mælk, æg osv) godt give mening. Men hvad er det så jeg skal sigte efter? 1,5 g/kg - 2,0 g/kg eller...? Min ven fortalte mig også at hvis jeg tager disse 2,0 g/kg, så 1) vil det meste af proteinet gå lige gennem min krop, aka jeg vil ikke få udbytte af det og 2) det vil skade min muskelvækst, forstået på den måde, at hvis jeg på et tidspunkt bevæger mig fra 2,0 g/kg til f.eks. 1,5 g/kg eller mindre, så vil det nedbryde mine muskler. Hvad tænker I om det? Så kreatin kan jeg godt tage - det kan være at det ikke har en virkning på mig, men det skader ihvertfald ikke min proces. Korrekt? Min ven fortalte mig at proteinet også skal deles ud over dagen. Det giver fin mening for mig. Så en ordentlig shake/mælk/protein-indholdig-kost efter træning.. det er simpelthen ligegyldigt? Tak fordi at I gider at svare Jeg er iøvrigt 31 år og er lige startet på styrketræning igen for ca 8 uger siden. I denne tid har jeg taget meget protein hver dag, så jeg når op på en 2,0 + g/kg - meget takket være proteinpulver, da jeg ikke altid er så god til at klemme alm mad ned. Jeg er ved at oparbejde dette. Og jeg kan allerede se resultater. Sikkert også pga muscle memory, da jeg har trænet før i tiden.
 4. Debat med bodybuilder

  Ok, så for at få det helt på plads: 1) Jeg skal være i proteinoverskud, men mængden er ikke 1,5 - 2,0 g pr kg kropsvægt. Hvad ligger vi så på? 1 g? 2) Hvad med kreatin - skal jeg bare ignorere det også? Ellers så skal jeg bare holde en sund kost, spise varieret og få mere styr på mit træningsprogram. Når du siger "kør gerne med højere udmattelse" - mener du så lavere vægt men flere gentagelser?
 5. Debat med bodybuilder

  BLACKICE - det overrasker mig faktisk. Meget. Jeg troede at være i protein- og kalorieoverskud var afgørende for muskel- og styrkevækst? Så ideen om at 1,5 - 2,0 g protein pr kg kropsvægt.. det er faktisk ikke nødvendigt? Og en ordentlig omgang shake efter træning.. det er også noget jeg egentlig bare skal lade være med? Det samme med kreatin og BCAA? Vil det være decideret skadeligt for min progression at tag en shake om dagen? For nu har jeg det jo stående. Ja, kan godt være du allerede har svaret, men det er så overraskende for mig, at jeg lige skal høre det én gang til. Og med hensyn til selve træningen: Jeg ved godt at f.eks. armene bliver aktiveret når jeg træner f.eks. skuldre. Men jeg tænkte at hvis jeg f.eks. kører lateral raises, så vil det primært være skuldrene der møder belastning og derfor være dem der vil vokse mest. Synes jeg virker mest logisk? Grunden til hvorfor jeg overhovedet tænker på det, er pga at jeg ikke ønsker at blive for bred. Der ønsker jeg at bevare størrelsen så bedst muligt på mine lats. Jeg har lige nu den æstetiske grundform jeg gerne vil have, med ønske om en smule mere masse på arme, men mest på skuldre og bryst. Hvis jeg var en figur i et RPG, så ville jeg "designe mig" ud fra 100 point: 75% på skuldre, 25% på arme.
 6. Debat med bodybuilder

  Nå, så jeg har en ven der er gammel bodybuilder og fitness-nørd. Vi sidder og diskuterer styrketræning og han siger nogle ting til mig jeg ikke har hørt om før. Håber I kan bekræfte/afvise nogle af de ting han kom op med. Bare for god ordens skyld: Jeg kører et simpelt full-body program 3 gang om ugen hvor jeg forøger vægten hver anden uge. Mit mål er en smule mere masse og forøget styrke på sigt. Jeg er 170 og vejer ca 63. Jeg har haft ret god progression på det seneste - både styrke og masse-mæssigt. 1) Han påstår at så længe jeg kan blive ved med at lægge vægt på det jeg løfter, så behøver jeg ikke at være i protein-overskud for at vokse. Med andre ord skal jeg ikke tænke på at få 1,5 - 2,0 g protein pr kg kropsvægt før jeg rammer "muren" og kun bruge metoden til at komme igennem muren. Så protein er slet ikke nødvendigt for mig, ifølge ham. Ingen shake efter træning. Måske bare en gang hakkebøf om dagen. Så skal jeg bare blæse på mit protein- og kalorieindtag indtil jeg kan mærke at jeg ikke kan løfte mere? 2) Mit mål er egentlig ganske simpelt pt: At få mere masse på skuldre og bryst, primært. Vil egentlig undgå at træne mine vinger, idet at bredde på ryggen ikke er noget jeg går efter. Er også ganske tilfreds med mine arme. MEN... så siger han at selv med en øvelse som f.eks. lateral raises, så vil min ryg belastes nok til at det vil jeg simpelthen ikke kunne undgå. Og det at mine arme vil vokse på lige fod med alt andet - det vil jeg heller ikke kunne undgå i det at jeg jo bruger mine arme til at foretage de fleste øvelser. Det var primært disse to ting jeg bed fast i. Hvad tænker I?
 7. Hårdt arbejde kontra træning

  I næste uge skal jeg starte på et arbejde, der er fysisk meget hårdt. Tømning/påfyldning af lastbiler. Jeg kommer til at cykle til/fra arbejde, idet intet offentligt kører når jeg skal hjem. Jeg kommer til at arbejde fra 17 til 23. Det er 7-8 km hver vej. Så cardio og funktionel styrke kommer til at blive boppet opad. Men jeg er bange for manglende progression eller værre - degression af min muskelmasse. Jeg træner et simpelt program der virker for mig: fullbody 3 gange om ugen (mandag, onsdag, fredag). Hvad er det bedste at gøre for at pleje min muskelmasse? Jeg er bange for at jeg i den første uge nok lige skal vende mig til arbejdet før jeg kan styrketræne. Pga arbejdets tidsrum, bliver jeg jo nød til at træne FØR jeg skal på arbejde. Måske bliver jeg endda nød til at vente et par uger istedet for en enkelt uge. Vil det være skadeligt for min muskelmasse? Hvad kan/skal jeg gøre?
 8. Overtræning?

  Så jeg har et spørgsmål om overtræning. Jeg kører PT fullbody (mandag, onsdag, fredag). Nu planlægger jeg så at starte til kampsport der kører mandag og onsdag aften. Når jeg styrketræner kører jeg om formiddagen. Hvis kampsporten ligger om aftenen (ca. 2 timer cardio, teknik og styrke-øvelser) - vil det påvirke negativt min vækst/styrke? MVH Nicky
 9. Slidtage på inderlår

  Ja, titlen siger det hele... 1) Jeg er lige gået i gang med at løbe på løbebånd, men der er en ting der generer mig grænseløst: Slid/hudafskrabning på inderlårene. Det svider af pommeren til og forhindrer mig i at gennemføre mine planlagte 3 dags træning om ugen. Hvad skal jeg gøre for at undgå dette?? 2) Nu hvor jeg er i gang: Efter jeg en time her for to dage siden - dagen efter gjorde min knæ ondt, men i dag er de helt fine. er det normalt? Hvilket leder mig til løbesko... 3) Før troede jeg at det var uhyre vigtigt nærmest at finde en skræddersyet sko til løb, så hørte jeg for nogle måneder siden at det var fuldstændig ligegyldigt hvad du løb i, bare du følte dig tilpas i skoene. Lækkert, jeg er på SU og løber i nogle almindelige sneakers. Godt? Dårligt? Tak!
 10. Træning på tom mave

  Jeg faldt over denne artikel fra 2013 som undrede mig lidt... Træn på tom mave Iflg. overlæge og professor Bente Klarlund, så "Man forbrænder energi enten i form af fedt eller de sukkerdepoter (glykogen), man har lagret i musklerne." og man kan "sagtens træne på tom mave". Jeg synes hun får det til at lyde som om at man ikke kan "brænde muskler væk" men kun fedt og glykogen? Normalt har jeg altid læst for at generere muskler, så skal jeg være i kalorieoverskud OG jeg må IKKE træne på tom mave... så brænder jeg muskler af. En anden ting jeg synes hun nedprioriterer i artiklen er behovet for indtagelse af protein efter træning, hun siger: "Der er nogen evidens for, at man kan styrke opbygningen af musklerne, hvis man indtager lidt protein f.eks. i form af skummetmælk inden for 1 time efter træningen." Jeg har vist nogle ernæringsspørgsmål... 1. Kan jeg træne på tom mave uden at det går ud over min muskelforøgning? Det brænder muligvis fedt af ligefrem? 2. Jeg sørger for at være i proteinoverskud hver eneste dag, men det er kun på træningsdagene at jeg spiser mere end normalt (aka på disse dage er jeg i kalorieoverskud). Skadeligt for min muskelforøgning?
 11. Alkohol og kilo

  Så jeg skal til at træne igen efter laaaaang pause. Har et par spørgsmål. 1) Jeg kan godt lide at drikke øl. Det skidt smager godt. Men, er det en myte at øl giver "øl-mave"? Altså, ER det øl der giver mave eller er det (for mange) kalorier i det hele taget? 2) Jeg har hørt at alkohol bryder muskelmasse ned. Det er sikkert korrekt. Men lad os sige at jeg kører et full-body program (mandag, onsdag, fredag)... ville det betydeligt skade mine resultater hvis jeg f.eks. drak 8-9 genstande om lørdagen og et par enkle om f.eks. tirsdagen? Altså på ikke-træning dage. 3) Det er min holdning at jeg trænger til at smide 5 kilo pt. Men det er også min klare holdning at jeg trænger til at opbygge muskelmasse. Personligt ville jeg ikke have noget imod at tage mere fedt på (kombineret med muskelmasse naturligvis) de næste måneder, hvis jeg så ville kunne smide det resterende over slut-foråret/begyndelse af sommeren for at være klar til ferien. Er det i den henseende "ok" at jeg "bare" træner og spiser igennem nu her og så begynder at "cutte" f.eks. 3 måneder slutmål? Takker MVH Nicky Cruz
 12. Spise Under Ens BMR (Basalstofskifte)

  Jeg er lidt forvirret. Hvad prøver du at opnå?
 13. 4 month challenge

  Hej Som titlen hentyder til, så har jeg et mål der handler om at komme i så god form som muligt i løbet af 4 måneder. Når jeg siger ”god form” i denne sammenhæng, er det udelukkende æstetisk. Med andre ord går jeg efter en ”flotmandskrop”. :-p Nu er det jo ikke os alle der – endnu – både kan have en ret muskuløs krop OG lav fedt-% ( på 10 f.eks.). Jeg befinder mig i den situation, at jeg er rimelig tilfreds med min muskelmasse, dog er jeg blevet en anelse for rund omkring maven. Jeg satser på at jeg skal smide en 3-4 kilo for at komme af med den uønskede form, 6-7 kilo for at blive ”cuttet”. På den anden side kunne jeg jo godt tænke mig at forøge min muskelmasse. Og her er dilemmaet. Skal jeg satse på at spise som jeg plejer, og så ellers fokusere intensivt på vægttræning de første to måneder og i de sidste to ”cutte”? Eller skal jeg allerede nu tænke på at ”cutte” og tabe mig, idet det ikke er meget muskelmasse jeg kan opnå i løbet af to måneder? MVH Nicky Cruz
 14. 3000 meter challenge

  Halløjsa, Jæger hva ba? Jamen det kan jo faktisk ikke blive mere krævende end det. :) Mit postulat går på at hvis man skal sammenligne, så hælder Frømænd til det amerikanske SEAL team og Jægere til de grønne baretter. Et lidt anderledes spørgsmål: Vil du mene at de danske special tropper godt kan hamle op med de amerikanske? Det kan godt være at uddannelsen er hårdere i staterne, men er slutresultatet ikke stort set det samme? Bare et spørgsmål jeg har gået rundt med i dag. :) Uden at jeg vil gøre mig til specialist i kroppens funktioner, vil jeg påstå at siden jeg ikke ligefrem udfylder kriteriet for en "høj mand" - jeg er som nævnt 170 cm -, så vil de have lidt "nåde" med mig, i det at jeg derved bruger mere energi på at løbe lige så stærkt som en person, der rammer de 183 cm. Ikke at jeg vil gøre min udtalelse om at længere ben betyder bedre ydelsesevne til en absolut, men det lyder logisk for mig. :) Nå DET så er sagt, er jeg på god bølgelængde med bronzecirkel testen. Der ligger jeg på cirka 10 minutter med 70-80% af max, så med lidt mere øvelse og 100% power kan jeg godt ramme 8 minutter. Mine egenskaber som svømmer er jeg også ret begejstret for. Jeg havde ikke rørt vand i nogle år indtil jeg for en uge siden prøvede det igen. Der til min forbløffelse klarede jeg næsten svømmetesten, mangler lige de sidste 30 sekunder.. og siden svømmetesten først er i oktober-november, vil jeg mene at jeg også der står rimeligt godt. :) Idet at fysik inspiller en stor rolle i alle elitestyrker vil jeg mene at viljen er den afgørende faktor. Jo vist, hvis "fede lars" lige tror han skal ind og lege Jæger/Frømand med sin 165 cm 85 kg person, fordi han har viljen til det, så tror jeg nok lige han skal se sig efter noget andet at give sig til. Jeg snakkede med lederen af korpset for nogle måneder siden inden jeg tog min beslutning alvorligt, og han sagde også til mig at mange gange er det sådan, at de der kommer ind som supermand mange gange giver op, imens der er ham den spinkle nederst i geledet der klarer sig igennem. En god form skal på ingen måde ses ned på, den skal prioriteres højt, dog skal vilje og den rigtige attitude i den grad ikke undervurderes.
 15. 3000 meter challenge

  Hejsa Rygsvømmer Ser kanon ud med de råd du gav mig. Tak for det. Ja, jeg har et behov for at nå 3000 meter på 12 minutter.. det er nu rent faktisk 2800 meter, men vil gerne gøre det bedre. Dette kan vist bedre forklare det: My link Siden du nu er i hæren, kan det være du kan give endnu et par fif. ;)