Henrik S.

Medlemmer
  • Posts

    5,890
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    302

Henrik S. last won the day on April 24

Henrik S. had the most liked content!

Profile Information

  • Køn
    Mand
  • Sted
    Frederiksberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Henrik S.'s Achievements

Medlem

Medlem (7/7)

1.7k

Reputation

  1. Ja, den har virkelig været lav nogle dage, ellers ligger den i starten af 40'erne i dagligdagen og kan dumpe ned under 40 om natten fra tid til anden. Men det er jo nok, fordi jeg har et udviklet et hjerte, der får pumpet godt med blod af sted. Den var også nede i 30'erne i de år, jeg kørte cykelløb.
  2. Har hævet indsatsen i dag og løbet samme pyramide som i sidste uge, bare to gange. Begge gange rundt om Damhusengen. Det var straks en anden snak, for på de sidste intervaller kunne det godt mærkes i benene. Men det er en god øvelse for mig, hvis jeg skal op at arbejde sidst i 130'erne.
  3. Ja, det er jo ikke, fordi det gamle hjerte overanstrenger sig ... PS: De tre toppe er dagens ture med hunden :)
  4. Glimrende uge med fortsatte eksperimenter. Mandag: Kun hundelufterture som motion :) Tirsdag: Jogging til PureGym med lidt styrketræning Onsdag: Pyramide med 200-600 meter-intervaller Torsdag: 30 km-tur på Brutus Fredag: Joggingtur (nåede desværre ikke stop i PureGym) Lørdag: Den sædvanlige 35 km-tur på cyklen på landet Søndag: Løbetur med 2 x 6 minutter 15/15-løb Det fungerer meget godt med cykelture som de lidt længere pas (ja, ja, turene skal nok blive længere) kombineret med let løb og et par pas med mere tempo på. Ugerne fremover kunne godt bestå af korte intervaller/pyramider og lignende onsdag og lørdag, en joggingtur med PureGym tirsdag og torsdag og så cykelture fredag og søndag. Det ville være en god fordeling med onsdag som den vigtigste tempodag, eventuelt med besøg på det lokale stadion.
  5. Det må eddersparkeme have givet noget myldretid og køkørsel
  6. Ja, Friels bog har jeg også læst og netop genbesøgt. Det flugter fint med hans pointer, at man egentlig burde begynde at løbe kortere og (relativt) hurtigere med alderen. Pulsen skal op (udover at man heller ikke må glemme styrketræning og balance, som han også er inde på i bogen). Friel understreger, at man skal presse sig selv og presse pulsen op i stedet for at lulle sig ind i lange træningsture, som man måske løber langsomt eller halvlangsomt. Det er derfor de seneste uger dæmret for mig, at man egentlig burde træne som en mellemdistanceløber i stedet for som en maratonløber, når vi ser på den impact, træningen har - eller sigter mod at have - på den aldrende krop. Det er nemlig rigtigt, at restitutionstiderne på intervaller bliver længere, men det er min tese, at det kun gælder lange tempointervaller på 1000, 1200 eller 2000 meter. Løber man en pyramide med intervaller på 100-600 meter, som jeg gjorde den anden dag, eller noget 30/20/10-træning, kan lårbasserne også blive godt stegte, men det er ikke nogen langvarig udmattelse. Der er jo en grund til, at 800 og 1500 meter-løbere kan løbe kvalifikationsrunder nærmeste flere dage i træk til de store stævner. Konkurrencerne slår hårdt, men man er forholdsvist hurtigt ovenpå igen. I den anden ende af skalaen har vi fx et halvmaraton, hvor man (jeg) kan være ødelagt i en ganske lang periode. Da jeg back in the day trænede til at løbe en god 5000 meter på bane, løb jeg jo et hav at kunststofstævner, men kun meget sjældent den fulde distance. Det var typisk distancer som 800, 1000 og 1500 meter plus mile og måske en enkelt gang en 3000 meter (eller den mærkelige 2000 meter-distance). Det kunne man sagtens uden at det satte træningen tilbage. Nå, men det ændrer ikke på, at jeg stadig ikke har fundet noget, der er målrettet den gamle mellemdistanceløber, så jeg improviserer videre.
  7. Tjekkede lige nogle gamle programmer, og ruterne lå i reglen på 23-32 km pr. omgang. Der var vist nogle enkelte korte - Silkeborg var vist også nede på en 14-15 stykker - men det gav så tumultagtige scener, når felterne skulle overhale hinanden.
  8. Fik lige presset en lyntur ind på Brutus i frokostpausen. Det blev den sædvanlige lille rundtur på 30 km. Efter Glostrup kommer der lidt længere strækninger med fri leg og hele vejen ind mod byen til sidst er der heldigvis forholdsvis langt mellem lyskrydsene, men noget rigtig landevejsflow får man jo ikke . Det skal dog siges, at turen var forhekset i dag på den gode måde, da stort set alle lyskryds skiftede til grønt for mig. Det var meget mærkeligt. Nogle dage er det (desværre) omvendt. I dag havde jeg ifølge mit løbeur under 3 minutters spildtid på hele turen, det er ret vildt.
  9. Tak for rutekort, interessant. Tænk, at man kan få en 14 km-rute klemt ind på selve Amager. Den skal så heller ikke være meget kortere, før vi er nede i en slags gadeløb. Jeg tror, at den korteste rute, jeg har kørt løb på back in the day var 20 km, og det var i Tønder. Måske husker jeg forkert, men altså, der er jo generelt lidt bedre plads på landet i Jylland
  10. Hvor filan kan man køre løb på Amager? Eller ruten ligger måske ovre på 'fastlandet'?
  11. Er i fuld gang med at tage de gamle træningsmetoder frem for at støve dem af og komme dem i værktøjskassen. I weekenden blev det til en omgang 30/20/10-intervaller i lidt kortere tid end sidst, men til gengæld med mere blæs på de hurtige 10 sekunder. Det kan noget. I dag joggede jeg hen til Damhusengen og løb 200/400/600/400/200 meter med 100 meter gang/jog indimellem. Sådan en pyramide kan også noget, for som grafen viser kan jeg allerede nu ligge og arbejde med en puls lige under 140, og for mig er det altså ret højt ;) Tænker, at det er det, jeg skal sigte mod, hvis jeg skal have benene til at bevæge sig hurtigere. Jeg skal finde sådan nogle træningspas, der får pulsen i vejret. Derfor venter der nok snart nogle besøg på stadion for at løbe nogle flere 'pyramider'. Indtil videre er det sjove ved at undgå de her lange og halvlange tempoture, at benene er virkelig friske. Turene tager også kortere tid og er ret underholdende.
  12. Hmm, jeg kan godt være i tvivl om, hvor meget et par kg fra eller til betyder på danske bakker. Jeg er helt med på, at terrænet omkring Vejle er udfordrende, men såååå lange er bakkerne heller ikke. Ellers har du ret i, at der bliver flere kg siddende på sidebenene med alderen, men det oplevede jeg nu først oppe i 40'erne.
  13. I dag har jeg virkelig ærgret mig over, at de lette Tune-hjul fra Tyskland tilsyneladende er gået tabt i et uendelig dybt datahul mellem DPD og PostNord. Pakken blev for snart en måned siden sat til returnering, fordi de påstod, at de havde forsøgt at aflevere den. Nu kommer der hver anden dag en ny melding i min PostNord om, at pakken er på en terminal i enten Danmark eller Tyskland. Afsender er lige så mystificeret, og det er som sædvanlig umuligt at komme til at tale med et levende menneske. Jeg ved ikke, hvor mange hundrede pakker, jeg har sendt og modtaget, men det er altså første gang en pakke er gået i et uendeligt cyberloop, uden at nogen kan fortælle, hvor den rent faktisk befinder sig. Højst mystisk. Nå, men grunden er, at jeg tog ned til Avedøre Holme for at køre tre omgange på rundstrækningen. Det gik for så vidt fint, men man skulle edderbukkeme holde godt fast i styret i sidevinden. Det blæser pænt derude, og når man lige kommer fri af hække og huse, og der står en frisk blæst ind fra siden, så river det sgu godt i sådan nogle høje profiler. Nå, men jeg har overlevet og venter stadig pænt på nogle mere sidevindsegnede hjul
  14. Nej, og tak for det. For nogle år tilbage var min den ældste af drengene tre måneder i Mumbai som et led i det sidste år på DTU. Han sendte nogle billeder af de tog, der rullede forbi med passagerer inde i vognene, oven på vognene og uden på vognene. Kæft, det så halsbrækkende ud. Og hvis nogle af dem faldt af, ville de lande i den blanding af affald og rotter, der lå langs skinnerne. Til sammenligning bor vi godt nok i et lille, velordnet og særdeles privilegeret land ...
  15. Det viser mine data også de gange, jeg har beholdt løbeuret på om natten. Kroppen skynder sig tilsyneladende at få den dybe søvn som noget af det første, og så bliver søvnen lidt lettere længere ud på natten og ud på morgenen. Det er nok i virkeligheden meget smart, at det er indrettet på den måde.