KåreS

Medlemmer
 • Content count

  2829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Reputation Activity

 1. Like
  KåreS reacted to salt in Får jeg noget ud af at have en let uge   
  Deload er simpelthen overvurderet. ISÆR når du træner fullbody 3 gange om ugen. Du får rigeligt med restitution.
 2. Like
  KåreS reacted to Onkel Troels in Får jeg noget ud af at have en let uge   
  Deload er noget man bruger indenfor styrkeløft hvor man uge efter uge løfter tungt i de samme 3 løft. Dette kan bestemt være på sin plads for løftere på et medium til højt niveau. Styrkeløftere laver deload istedet for totalt pause for ikke at 'glemme' løftene. Med andre ord holde motorlæringen af løftet indtakt.
  For BB'ere er helt pause ligeså godt eller måske endda bedre.
  Så deload er ikke overvurderet det er måske bare mere blevet misbrugt af folk som ikke har brug for det på samme måde som konkurrence styrkeløftere. :-)
 3. Like
  KåreS reacted to Fame Boy in Træning af nakke - håndvægte?   
  Løb løsner for de fleste ikke op i nakken, men skaber flere spændinger.
 4. Like
  KåreS reacted in Træning af nakke - håndvægte?   
  Ja, du har selvfølgelig ret. Jeg har ikke set at vedkommende slet ikke træner hvorfor almen styrketræning med håndvægte er godt. Nu kom en anden heldigvis på banen. Tilgengæld mener jeg det er graverende fejl at der i programmet mangler den nakkeøvelse jeg taler om som er relevant for især folk der laver computerarbejde.De dybe stabilisatorer i nakke kan man ikke ramme med håndvægtene hvis de er sat ud funktion. Det kan være meget frustrerende. Det var det for mig indtil en fys betonede vigtigheden af denne lille snoldede isolations-øvelse for nakken (jeg avancerede til at gå i bro forresten). Hold da op det var lækkert.
 5. Like
  KåreS reacted in Squat   
  Squat i smith-stativ er dum af mange årsager. Den hæmmer bogstaveligt den optimale bevægelse (kraftudvikling) på hvad der er en kompleks flerledsøvelse. Der er dum konstant friktion i stativet (lyd) der især gør det dumt at sætte igang i bunden. Jeg mangler at se nogen få rimeligt resultat med den øvelse alene. Du rammer hurtigt et plateau. Benpres er bedre alternativ.
  I fri squat skal du gøre dig fortrolig med at fejle med vægt på stangen som når du f.eks. ikke kan løfte mere (går ud fra der mulighed for gelænder griber stangen). Hvis du er bange for øvelsen bliver du aldrig god og det være ligemeget. Så dette punkt er vigtigt at træne. Som det skrives støtter man sig ikke op af maskinen og kan ikke sløse med holdning hvilket også kan være fordel for dine led og knæ.
 6. Like
  KåreS reacted to Fame Boy in For mange øvelser i fullbody?   
  Sidder du i kørestol?
 7. Like
  KåreS got a reaction from HenrikJ in Tour de France 2013   
  Det eksploderer, når sitet kommer op at køre igen!
  Enig... "full retard" er godt!
 8. Like
  KåreS reacted to HenrikJ in Tour de France 2013   
  Syntes det er sjovere at se hvordan alle mener han går "FULL RETARD"
  Bare synd cycling news konstant går ned, når froome er lame.
 9. Like
  KåreS reacted in Iskias smerter   
  Helt sikkert. LucaDoni topicstarter var sidst aktiv 30. maj 2010.Som er din kontaktinformation i profilen.
 10. Like
  KåreS got a reaction from klausjensen in Tour de France 2013   
  Jørgen Leth er dum at høre på, når emnet er doping!
 11. Like
  KåreS reacted to HenrikJ in Tour de France 2013   
  Froome vejer ca. 67 kg, kører 7,85 km på 21:41.
  22km/h eller 6,1m/s, hældning 8,2%
 12. Like
  KåreS reacted to Retchen in Har lavet en hjemme side ...   
  Selv tak, Rasmus. Glad for at jeg kunne hjælpe.
 13. Like
  KåreS reacted to Kauf in Kiopraktor eller fys.?   
  Åh, jamen for helvede....
  Jeg kan intet sige om dine problemer, dine fysioterapeuter, om deres evner, eller om den behandling du får... Men jeg vil gerne komme med et par kommentarer, som du kan bruge, hvis du vil:
  1. Hvis din bil er i stykker og du finder en mekaniker, der kan fikse den... går du så til en anden mekaniker?
  2. Hvis du tager din bil til en anden mekaniker og han fortæller dig noget, reparerer den anderledes og den fucker op... hvem ville du så gå til næste gang og hvem ville du lytte på?
  a) Jeg tror meget sjældent på fuldstændig hvile i et behandlingsforløb. Ej heller ret meget på ultralyd og slet ikke på ultralyd uden nogen form for anden behandling.
  b) Hvis kinesiotape gør det værre, har det været lagt forkert. Kinesiotape skal som udgangspunkt lindre dit problem a.s.a.p., ellers er det ligegyldigt (medmindre man lægger en drænerende tape, hvilket igen er ligegyldigt, hvis der kun er hævelse inde i knæet, som ikke er umiddelbart synligt udefra (du kan ikke drænere intraarticulær hævelse med kinesiotape).
  c) Ultralydsscanning tager pikkelang tid at komme igennem systemet med, Medmindre du betaler dig fra det. Brug pengene på det eller lad være.
  c1) Såfremt du vælger at lade dig ultralydsscanne og du finder hævelse i knæet, så lad for Guds skyld være med at få væsken ud. Det er der for en årsag og det kommer retur så snart du rejser dig op igen.
  c2) Såfremt du finder hævelse, vil behandlingen være det samme: Cykling, let træning og behandling af eventuelle problematikker. Så... hvad vil du bruge testsvaret til i første omgang?
  c3) Væsken er jo ikke bare kommet. Der er en årsag til, at det er kommet. Få fikset problemet og væsken forsvinder af sig selv, når din krop er helet og er klar til det.
  Det er min mening. Feldencreme og ibumetin.. tja.. det kan du da spise, hvis du synes, om ikke andet får du dæmpet dine signaler, så du ikke kan mærke noget. Bare husk at det er dine signaler og ikke dit problem, der er dæmpet.
 14. Like
  KåreS reacted to Morten Z in Ny gratis app til intervaltræning   
  Circle Timer er en gratis app, der kan bruges til al slags intervaltræning. Du se omtalen på forsiden her.
  Link til iOS App Store
  Link til Google Play

  I al ubeskedenhed er vi ret stolte af den og fordi den er så nem at programmere har den motiveret mig til at afprøve intervaltræninger der ellers ikke er til at styre. F.eks. intervaller der bliver kortere og kortere. Giv den et skud (og giv den meget gerne en rating). Skriv også gerne forslag til forbedringer her.
  Planen er, at vi senere kommer med en update, som indeholder presets og mulighed for at gemme. Dette vil være som en in-app purchase.
 15. Like
  KåreS reacted to SizZLeR in Børn og styrketræning   
  Ved godt dette er en gammel gammel tråd, men syntes lige jeg vil dele min personlige erfaring på området.
  Min egen søn som er fra 2003 har trænet sammen med mig nu gennem 2½ år.
  Vi træner efter en 3-split der hedder Bryst+Biceps, Ryg+Triceps og Skuldre+Ben hvor vi holder pause hver anden dag.

  Min søn er spinkel af bygning, pt. er han 9½ år gammel, måler 135cm og vejer ca. 25kg.

  Det startede med han på legepladsen i SFO'en ikke kunne gå i armgang i de monkeybars der er der, han kunne end ikke hænge i sine hænder mere end 2-3 sek. før end han måtte slippe.

  Jeg byggede nogle monkeybars hjemme i haven på godt 3,5m distance og lovede min søn, at startede han med at træne sammen med mig, så ville han inden sommer (det var i februar måned) kunne gå i armgang hele vejen over uden problemer.

  Vi startede træningen og da vi nåede til d. 3/7 samme år, der gik han vitterligt i armgang hele vejen over de monkeybars jeg havde lavet til ham.

  Det gav ham blod på tanden og han ville nu gerne træne mere og det har vi så gjort siden.

  Foruden den direkte effekt af selve styrketræningen, så har det givet ham en masse disciplinær træning også, det starter allerede i omklædningsrummet hvor han har lært at lægge sine ting så de fylder mindst muligt og derved efterlader plads til andre.

  I træningsrummet lærte jeg ham vigtigheden i at rydde op/lægge ting på plads straks han er færdig med dem og ikke rende og pille ved de ting han ikke benytter; Tillige at holde øje med hvad der sker omkring ham, er der nogle som skal til og står han i vejen m.v.

  Selve løftene går rigtig godt, vi startede med at finde hans grænser med vægtene og i begyndelsen kørte han med "for små" vægte indtil motorik og teknik var på plads, nogle øvelser kørte han dog med passende tunge vægte, men så støttede jeg ham hvis han kom "for langt ud".

  Han har aldrig fået/haft skader og/eller ondt i led el. lign., til gengæld har han lært løfteteknikker og vigtigheden af at løfte rigtigt og acceptere sine begrænsninger.

  Ikke mindst som noget af det første, der lærte jeg ham at alt hvad der står af tal på træningsudstyret, udelukkende er til for at han kan huske hvad han kører og tillige måle sin fremgang; Således IKKE til at blære sig overfor andre med hvor mange kg han kan løfte på den ene eller den anden måde.

  Det hele virker 100% efter hensigten, nul problemer og rene fordele på alle fronter.....og så er det kanon god tid vi tilbringer sammen som far og søn, vi er begge lige aktive omkring det samme, på samme tid og sted. :-)


  Der har været og er dog meget arbejde i det, for man skal holde konstant opsyn og være der for barnet hele tiden, nogen vil naturligvis være mere selvkørende end andre, men uanset så er det i sidste ende det hele værd.


 16. Like
  KåreS reacted to Arcus in Langvarig cardiosession og sex   
  Hvis hun ikke insistere på at snakke bagefter ;)
 17. Like
  KåreS reacted to Gregers TF in Muskelvækst alder.   
  Du er jo også bare en hvalp
 18. Like
  KåreS got a reaction from IbZor in Hvor meget koster det at få lagt program osv ?   
  De seriøse personlige trænere vil ikke nøjes med at lave et program og en kostplan, men sælger kun forløb!
 19. Like
  KåreS got a reaction from CloudHands in Reality check: Kalorieunderskud, men tager på alligevel...?   
  Du er ved at blive gammel. Dine hormonniveauer er faldet og om kort tid har du en holdning som Dronning Ingrid!
  Live with it!
  Andre grunde kunne være at MOL's energiberegner ikke altid er helt præcis, at du tror at du forbrænder mere end du reelt gør, at du har glemt at nedsætte dit kalorieindtag efterhånden som du har tabt dig, at du får for lidt søvn (seks timer er ikke meget) eller at du igennem en længere periode har været stresset (og måske derfor har gået og
  emo-spist, som du har glemt at notere fordi du er stresset.
  Er vægten dit eneste kriterie for at sige at du har taget på?
  Er der andre mål der understøtter det - livvidde + andre mål?
  Edit: Abc
 20. Like
  KåreS got a reaction from Retchen in Vægttab via Styrketræning   

  Vil du ikke nok fortælle mig hvad magre proteiner er? Findes de evt. i light sodavand, for jeg elsker light sodavand?
 21. Like
  KåreS got a reaction from Retchen in Tips til vægttab?   
  Det er en skrøne at der findes særlige madvarer der på magisk vis sætter forbrændingen op... og wupti er der forsvundet 5 eller 10 kilo.
  Spis mad med et højt indhold af protein (f.eks. kød, fisk, fjerkræ) og masser af grove grøntsager (f.eks. broccoli, kål og rodfrugter) - på den måde bliver du hurtigere mæt og kroppen har noget at arbejde med i lang tid -> ingen sult.
  Til gengæld skal du skrue ned for - eller helt undgå - de madvarer, der er fyldt med kulhydrater og som ikke giver nogen ordentlig mæthedsfornemmelse; hvidt brød, pasta mv.
  Slankepiller skal du holde dig fra. Det er et alvorligt skråplan!
  Hvad er det helt præcist du har så travlt med at du ikke kan afse tre kvarter eller en time til motion, tre-fire gange om ugen?
  Hvis du vil tabe dig, skal du prioritere det! :-)
 22. Like
  KåreS got a reaction from Heikichi in All in - 30 kg på 3 mdr muligt?   
  <blockquote class='ipsBlockquote'data-author="Arcus" data-cid="1629229" data-time="1361101018"><p>
  <br />
  Det er så noget vrøvl.<br />
  <br />
  <a href='http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/01/30/214522.htm'>http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/01/30/214522.htm</a><br />
  <br />
  en populær myte der for nyligt er blevet modbevist.<br />
  Kunne desværre ikke lige finde den aktuelle undersøgelse, men her er en summary fra dr.dk</p></blockquote>
  Der er så mange variabler i forbindelse med vægttab, at hverken "myterne" eller "den nye viden" kan bruges til ret meget. Det, der fungerer for den ene person, fungerer ikke for den anden!
  Man skal under alle omstændigheder være varsom med at tro på noget, når Arne Astrup er kilden!
 23. Like
  KåreS reacted to J.B in Ankelsmidighed og squat - hjælp   
 24. Like
  KåreS reacted to venaN in Leverskade af pepsi max?   
  Det ville dælme være dårlig reklame for Coca Cola
  Bare læs: Denne tidligere tråd
 25. Like
  KåreS reacted to Gregers TF in Ny til Styrketræning   
  Der er en masse måder at gøre det på.
  Nu du allerede har valgt et program, så prøv igen men med lettere vægte. Især når du er helt grøn er det smart. Dels fordi du har en masse teknik at lære og det er nu en gang lettest hvis man ikke er alt for presset. Og dels fordi du ellers bliver pisse øm.
  Btw. Hvis du ikke er helt sikker på hvordan de enkelte øvelser skal udføres, så er youtube et fint sted at kigge. Se dog flere forskellige klip af den enkelte øvelse og læs kommentarerne nedenunder, da ikke alt der vises er korrekt udført.