KåreS

Medlemmer
  • Posts

    2,829
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Posts posted by KåreS

  1. kan godt være at jeg har at jeg har lavet overkill.. synes bare ikke at det har virket så slemt når jeg har været i gang nede i centeret :S

    Det er ganske normalt at man ikke mærker noget mens man er i gang!

    Kroppen giver dig et signal om, at du kører den for hårdt.

    Du skal trykke på fornufts-knappen og se lidt på dit program i forhold til din pause uden træning. Kan dine tidligere problemer også sættes i sammenhæng med pauser eller programmer, hvor du sætter frekvens eller workload voldsomt i vejret?

    Sørger du for at spise - nok og rigtigt?

  2. Jeg har svært ved at se hvad du vil med håndvægte hvis generne kommer af computerarbejde (der ofte associeres med en holdning hvor hovede er fremskudt).

    En enkel øvelse der kan have ekstrem positiv indvirkning på at eliminere nakkegener går ud på at trække hagen vandret ind* mens du skubber nakken ind mod væg og holder i tre sekunder. Gentages forfra. Kan (evt) være god at lave når generne er der. Jeg havde en længere periode nakkegener (meget computerarbejde og læsning ned i en bog). Den nævnte øvelse kan laves så meget du lyster.

    * men pas på med ikke at vippe hagen overdrevet ned når du trækker vandret tilbage da det i sig selv giver dårlig spænding på siden af halsen/nakken. Kig omtrent ligeud.

    Avancerede nakkeøvelser kan laves med en oppustelig bold. Man kan presse sidelæns ind i den bløde bold op mod væg etc. Jeg behøvede nu kun at køre den førstnævnte--rigoristisk. Håndvægte kan jeg ikke se du kan bruge til noget særligt her.

    OBS

    Hvis du ikke kan blindskrift skal du lære det. Det kan ofte hjælpe gevaldigt på nakkeproblemer.

    Styrketræning af musklerne i ryg, skuldre og nakkeregionen kan da i den grad gøre at man undgår problemer!

  3. Der sker intet ved at træne, hvis der er tale om almindelig muskelømhed!

    Man bliver ikke mere stiv i musklerne. I langt de fleste tilfælde vil træning begrænse både ømhed og stivhed i højere grad, end hvis man ligger hjemme på sofaen og koger!

  4. Du skal justere dit kalorieindtag og spise noget mere! Når du er meget aktiv og samtidig ligger i et kalorieunderskud på ~900 kalorier, så begynder det at gøre ondt!

    Det er i øvrigt ganske normalt at der forsvinder lidt styrke når man ligger i kalorieunderskud og kommer ned i vægt. For mig har det fungeret at have en dag om ugen med væsentligt højere kalorieindtag eller højere indtag af kulhydrater på dage på cardiodage.

  5. Hej Smilie_Smile.png jeg har idag været på rundtur i diverse cykelforretninger for at finde en ny cykel, men er meget i tvivl om hvilken af de nedstående jeg skal vælge, da "specifikationerne" minder en del om hinanden lige umiddelbart. Håber der er nogen der kan hjælpe er ret uvidende omkring cykler Smilie_Smile.png det drejer sig om:

    Von backerhausen 2034 dame http://vonbackhaus.dk/womanvb2034softsort/

    MBK concept http://www.fribikeshop.dk/Produkter/Cykler/MBK-Concept-6.aspx

    MBK chain reactor http://www.fribikeshop.dk/Produkter/Cykler/MBK-ChainReactor-7gear.aspx

    Centurion Everride (den er ikke til at finde på nettet)

    Jeg cykler en del op ad bakke og cykler min 14 km om dagen,

    Det drejer sig primært om bykørsel (bor i Århus)

    jeg er 184 høj ( ved ikke om det har noget at sige)

    På forhånd tusind tak for hjælpen! :)

    Du må ud at prøve cyklerne af. Stelvinkler, stellets længde og dermed afstanden mellem for eksempel sadel og styr varierer, selv om cyklerne umiddelbart ligner hinanden.

    Lån cyklerne og tag en prøvetur, hvor du kører op ad en lang bakke. Bakker er fremragende til at finde ud af om cyklen passer i størrelse, gearing, stelvinkler mv.

  6. Hvis vi ser bort fra Froome, så har der meget sjældent været så få sekunder mellem de første 12-13 ryttere på dette tidspunkt i løbet. Fra Valverde (2) til Martin (13) er der 2 min og 30 sek. Fuglsang (12) har et halvt minut op til ottendepladsen og et minut at give af til 14. pladsen (Evans)

    Det kan blive nogle meget spændende etaper i Alperne!

  7. Haha, Froome pumper lige 6,5 w/kg op ad sidste stigning. Tredje hurtigste nogensinde. Og han kørte i modvind. Selv Armstrong i de glade dage havde været bekymret. Det er jo latterligt.

    Hvor finder du de tal?

  8. Pulsure er heller ikke særlig præcise... just say'in :-)

    I stedet for at fokusere på vægten kan du i stedet bruge et målebånd og måle på nogle faste målepunkter, f.eks. overarme, bryst, liv, hofter og lår. Eller alternativt få foretaget en måling med tang, f.eks. hver anden måned.

    Selv om vægten ikke rokker sig det store, vil jeg skyde på at der alligevel langsomt sker ændringer med din krop, som målebånd og/eller tang vil kunne spore langt bedre end en vægt!

    Jeg tror ikke at 1400 kcal er for meget...

  9. Det er sødt af jer alle at svare, men jeg søger virkelig bare nogen der har samme erfaring.

    Jeg stiller ikke spørgsmålstegn ved, at jeg har taget på, jeg stiller spørgsmålstegn ved hvorfor det er så fucking pisse svært at tabe det igen. Så jo, jeg har kigget på både kost og motion i snart ti måneder, derfor søger jeg nogle der måske står i samme situation som mig.

    Men tusind tak for jeres svar :-)

    Jeg er tidligere ryger, og tog selv nogle kilo på efter jeg stoppede! Vægttab er ikke særlig indviklet, for der er kun én vej; ned med indtaget af kalorier i form af mindre mad, og evt. øge forbrændingen ved træning/motion.

    Prøv at kigge kritisk på dit indtag af mad/kalorier i løbet af en dag/uge. Notér alt ned undervejs.... hermed menes ALT, også frugt, smoothies, pastiller, vin, spirtus mv. som ofte glemmes i den sammenhæng. Du indtager med garanti mere end du lige regner med. Alternativet er at du kraftigt overvurderer din forbrænding i forbindelse med træning (hvis du altså træner), hvilket også er en meget almindelig fejlkilde!

  10. Du kan ikke gøre noget ved bredden af dine hofter, når det ikke er fedtpolstring, der er problemet! En vægt på 56 kilo til 174 centimeters højde indikerer IKKE at du har et vægtproblem!

    Begynd med styrketræning - problemet er ikke dine hofter, men at overkroppen proportionsmæssigt ikke passer sammen med din hoftebredde. Sådan er det for mange mænd, især i pubertetsårene. Når du i løbet af nogle år får bygget noget muskelmasse på overkroppen, vil dine proportioner passe sammen igen. Find et ordentligt program og træn kontinuerligt, så vil du begynde at kunne se din krop ændre sig i løbet af et års tid!

  11. Ordet "markant" er vist lige i overkanten :smile:

    Mener det ligger omkring 200kcal som grov tommelfingerregel ved 20 cigaretter om dagen.

    Så vidt jeg ved påvirker nikotin stofskiftet med 5-10 procent, så 200 kcal ved en pakke om dagen er ikke helt forkert!

    Jeg vil umiddelbart sige at en så stor forøgelse af stofskiftet er "ret markant" (som var det helt præcise udtryk jeg brugte)

  12. Du har ikke taget på, fordi du er stoppet med at ryge, men fordi du er startet med at spise mere end du skal for at holde vægten. Det er ikke sværere for eksrygere at tabe sig end for alle andre mennesker. :)

    Det er ikke korrekt! Rygning (nikotin) påvirker stofskiftet ret markant i opadgående retning!

    Til gengæld bør man maks. tage tre-fire kilo på som følge af ændringen i stofskiftet efter rygestop. Resten af en vægtforøgelse skyldes at man trøstespiser eller erstatter cigaretten med slik, sodavand eller lignende.

    Eksrygeren: Du må i gang med at se lidt på din kost og eventuelt din træning! Det er ikke overhovedet ikke umuligt at komme af med de ekstra kilo! Se det som en proces der tager tid!

  13. Man skal ikke finde tiden, man skal tage den!

    Desuden hjælper det at slukke for flimmerkassen, lade være med at falde om i sofaen efter aftensmaden og lade være med at udsætte træningen fordi der skal vaskes, støvsuges, klippes græs og alle mulige andre undskyldninger og

    selvpålagte, dødssyge rutiner!

  14. Umiddelbart ser dit program ud til at komme udmærket rundt. Vær opmærksom på at du i forbindelse med progression, hvor der typisk er hurtigere fremgang i nogle øvelser end i andre, fortsat kører lige mange sæt for forside og bagside (trække og skubbe)

    Du kan i princippet køre dit program til du er 75 år. Flertallet af øvelserne i dit program kan varieres så du vil have nye muligheder for progression og nye ting at sætte dig ind i. Alene squat kan udføres på mindst seks forskellige måder + tweaks. Chinups kan varieres med pullups og smalt greb, bredt greb osv., osv. Desuden kan du variere antal sæt og gentagelser, så du behøver ikke at løbe tør i muligheder foreløbigt.

  15. Hvis du har været stillesiddende og ikke har motioneret igennem længere tid er dit projekt med tre gange 10 kilometers løb efter min mening det forkerte sted at starte! Læg ud med to-tre kilometer nogle gange om ugen og læg maks ti procent på den samlede distance hver 14 dag. På den måde sikrer du at dine led og muskler stille og roligt vænner sig til en stigende belastning.

    Virkelig mange løbere får skader i løbet af de første måneder efter opstart. Det skyldes som hovedregel at de øger distance og hastighed for hurtigt + at de løber på hårde underlag. Lad være med at lave den samme fejl som alle de andre!

    Det er demotiverende at være kommet i gang med at træne, for derefter at måtte holde en lang pause på grund af fjollede skader.

    Stod jeg i din situation ville jeg kombinere sundere spisevaner med styrketræning/cirkeltræning/crossfit og lægge konditionstræning ind efter tid og lyst.

    Læs:

    http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=42685

    Der er generelt et lavere kalorieindhold i alkoholfri øl end i almindelig øl.

  16. Jeg vil helt klar mene du skal bruge mere tid på styrketræning og mindre på cardio.

    Derudover indtage mere protein over dagen.

    Men prøv at læs lidt på Kaspers side, der står en del om det: http://personlig-traener-koebenhavn.dk/personlig-traening-tips-og-tricks/

    Hvad er det helt præcist der har værdi på den side? Almen viden forklædt som "ekspertudsagn" på en personlig træners hjemmeside der har som formål at hyre kunder, har ikke stor relevans i denne tråd!

    Venlig hilsen

    Din ven