Vægttab/muskeltab


Andaran
 Share

Recommended Posts

Som nævnt tidligere er jeg bange for at få for lidt energi, men jeg er også bange for at få for meget. Hvis man nu spiser rigtig godt og man får store muskler men også store fedtdepoter kan man så bare gå på diæt og tabe fedt uden at det går ud over musklerne for meget?

Link to comment
Share on other sites

Jarvig:

Andaran skriver "store fedtdepoter" og i et sådant tilfælde - dvs. at man er svær overvægtig - tror jeg godt, at man kan overskride det famøse fedttab på 500 gram pr. uge uden at tabe muskelmasse. Senere i forløbet, når kiloene begynder at rasle af, skal man nok moderere kalorieunderskudet, så man ender med et fedttab omkring 500 gram pr. uge som forslået.

Link to comment
Share on other sites

Man skal passe lidt på med den fremgangsmåde, dvs tage meget på, incl fedt og så tabe det igen.

Når kroppen skal lagre fedtet bliver dine nuværende fedtceller først fyldt, men når de så er fyldt dannes der nye fedtceller til at tage imod den ekstra energi. Disse ekstra fedtceller kan gøre det noget sværere at få alt fedtet væk og holde det væk.

Eneste måde at få fjernet fedtceller er ved kirurgisk indgreb <_<

Link to comment
Share on other sites

Eneste måde at få fjernet fedtceller er ved kirurgisk indgreb 
Ja det er rigtigt <_<
Overvægt påvirker fedttermostaten

En vægtstigning på bare ti - femten kilo, kan forrykke fedttermostatens balance. Kroppen danner nemlig flere fedtceller, hvis vi bliver ved med at indtage flere kalorier end kroppen har behov for.

Fedtceller kan svulme til en vis størrelse. Når cellernes maksimale størrelse er nået, omdannes omkringliggende bindevæv til nye fedtceller. Celler der udskiller stoffer, der får os til at spise mere. Og så bliver kampen for at tabe sig lige så svær som at holde op med at ryge. Kroppen "kræver" mere mad. Og det kan ikke styres med viljefasthed.

Fedtcellerne forsvinder ikke igen, selv om vi taber os igen. De skrumper kun ind.

Fedtcellerne udskiller også stoffer, som er direkte sundhedsskadelige for kroppen. Stoffer som kan sættes i direkte forbindelse med øget risiko for blodpropper, forhøjet blodtryk og type 2 - diabetes.

Men men men ! Fedtceller kan ændre størrelse med +/-300% så lidt fedt på maven vil sagtens kunne trænes væk ( så det ikke kan ses). Så længde du ikke bliver mega overvægtig, er det ikke noget problem at tage lidt fedt på. Faktisk er det svært at tage muskelmasse på uden at få lidt fedt på oven i hatten. :tongue:

Edited by Zoater
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share