Sign in to follow this  
devito

Suppekur 1-2uger?

Recommended Posts

Kort efter nytår ville jeg have kørt en viljestærk suppekur i 2 uger men det blev kun til 4dage...

men bare fire dage kunne mærkes på kroppen, så jeg ville lige høre om der er nogen der har en forklaring på hvad der sker med kroppen hvis den udsættes for suppekur...

Det er vel ik skadeligt,hvis man tager proteiner og vitaminer ved siden af?

og det man taber sig er det bare væske,eller som jeg har hørt er suppekur en form for rensning af kroppens affaldsstoffer??

Devito

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hvad mener du med "rense kroppen". Rense kroppen for hvad?!?! Proteiner, kulhydrater, vitaminer og andre grimme ting. <_<

Nope ikke de gode ting...

rense kroppen for affaldsstoffer(ved nok ik slev hvad jeg specifikt mener)

og fedt evt.

Spørgsmålet går lidt på om det er en dårlig måde at tabe sig på?

altså svækkende for muskellmassen

Edited by devito

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu syntes jeg jo selv, at jeg skrev det så man kunne se ironien dryppe ned af skærmen. :jehon:

Når jeg høre disse selvgjorte diætister og selvproklamerede slankeeksperter udtale sig om, at man med ditten og datten kan "rense kroppen", så rejser hårene sig på ryggen af mig, idet det stinker som en halvreligiøs tibetansk munk, der i en transcendental lotus-hypnose hummer om guddommelig renselse af den ækle menneskelige fysiologi.

Rense kroppen for hvad? Og hvordan skulle ditten og datten kunne rense kroppen for dette "urene"??

Det eneste der bliver optaget er det du propper i munden. Og ja, i moderne mad er der da en del grimme ting i, som man med rimelighed kan betvivle den langsigtede sundhed af at spise. Men det er jo ikke noget man kan rense ud. Hvis det ikke skal være der, ja så skulle du ikke havde spist det!!! Og nej, en supperkur og alt muligt andet hummelhej kan ikke på nogen måde rense ud i det kroppen har optaget.

Sandheden er:

- at vand er godt, fordi det forsyner kroppen med væske, og fordi man kan tømme blæren med leverens (og andre organers) opsamlede affaldsstoffer.

- at supper er en udemærket spise, som så glimerende passer ind i en hensigtsmæssig kostplan

Derimod er sanheden ikke

- at nogen suppe i sig selv renser kroppen.

:huh:

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du lever af suppe i 2 uger vil kalorieindtaget været MEGET begrænset - Jeg vil derfor mene at det nærmest vil kunne sammenlignes med en reel faste, hvor du kun drikker vand.

Ved en faste vil du miste meget fedt, men også forholdsvis meget muskelmasse. Jeg har selv læst et par undersøgelser for ikke så lang tid siden (hmm... kan ik' huske hvad de hed, ligger her et eller andet sted - (kaster et kort blik hen på en MEGET høj stak papirer på skrivebordet :D ) <_< )

som viste nogle rimeligt skræmmende tal mht. forbrug af muskelmasse ved total faste.

Hvis du så er indrettet som 99% af befolkningen (mig selv inklusiv) vil du begynde at æde i mængder som en vædeløbshest efter "kuren". Lykkes det dig så at tage en stor del af det hele på igen - ja så er lykken sku gjort. Størstedelen af den nye vægtforøgelse vil så værre fedt.

Hurra - det er nu lykkes dig at minske din muskelmasse, og øge fedt%'en - enhvers drøm :D (her antydes en svag "duft" af ironi)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lige en anden ting - hvorfor ikke bare drikke lidt mere vand - hvis du gerne vil "rense ud" i kroppen?

Jeg tillæger ik lige "rense kroppen" så bogstavelig værdi som jer, jeg manglede et ord så det blev lide det...

pardon! det er nok nærmere tømme kroppen så....

Jarvig13 jo ironien drypper fra skærmen ;)

Jeg har ikke tænkt mig og stoppe med at træne styrke under den kur,(suppen skal kun erstatte aftensmaden) hvis man stadig intager nok protein skulle muskelmassen vel ik lide det helt store tab fordi man for et mindre kalorie indtag?????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spørgsmålet er vel nærmere....HVORFOR VIL DU OVERHOVEDET GÅ PÅ EN SUPPEKUR ??

Jeg kan ikke se hvad du skulle kunne opnå af goder på sådan en kur. Den slags kure er baseret på pseudovidenskabeligt vås, og der vil altid være en reel risiko for at miste muskelmasse, når man skærer så dratisk i kalorieindtaget.

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spørgsmålet er vel nærmere....HVORFOR VIL DU OVERHOVEDET GÅ PÅ EN SUPPEKUR ??

Jeg kan ikke se hvad du skulle kunne opnå af goder på sådan en kur. Den slags kure er baseret på pseudovidenskabeligt vås, og der vil altid være en reel risiko for at miste muskelmasse, når man skærer så dratisk i kalorieindtaget.

Thomas

Fordi jeg har noget fedt på det nederste bryst og nederste mave, som jeg håber at kunne tære på der....

arme og ben er som de skal være, sikkert mister man noget muskelmasse, men sælænge jeg ik kommer under de 100kg ;)

jeg er indstillet at det nok vil koste lidt hist og her,men hellere det end at forsat være utilfreds med maven og brystet... når det andet åbenbart ikke hjælper

ved ik lige om jeg har overset det,men musklerne skal du ik bare have protein, og så skidt med om hele kroppen er i kalorie underskud?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jamen hvorfor søren vil du gå på en pseudovidenskabelig mumbo-jumbo suppekur, bare fordi du har lidt ekstra fedt du vil af med. Det er ikke noget en god diæt ikke kan klare.

når det andet åbenbart ikke hjælper

Hvis du ikke har kunnet smide fedtet med almindelig diæt-praksis, så har du gjort et eller andet forkert. Det er altså relativt simpelt at smide fedtet, hvis man har styr på de forskellige værktøjer. Men det er svært at se hvad du gør forkert, hvis vi ikke ved mere om din træning og din diæt. Grundlæggende drejer det sig jo bare om at skabe et moderat kalorierunderskud, enten via diæt, eller også via en kombination af diæt og kardiotræning.

EN TING ER SIKKERT. SUPPEKUREN ER IKKE SVARET !!!

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har overhovet ingen problemer med at tabe mig,men derimod der hvor jeg vil,og jeg vil ikke ned på 90 kg eller noget i den stil.

jeg sys nu selv jeg ved nok om træning og hvordan kroppen funger <_< men det er som om jeg har noget beton(harsk tror jeg det hedder) fedt i brystet som bare ik vil slippe, og derfor håber jeg en suppe kur ku løse op på det, sammen med mange gentagelser(+20) i øvelserne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

du vil bare ikke høre hva? :) er det 4. eller 5. tråd der omhandler "mirakelkure" fra din side...?

DER FINDES INGEN LETTE LØSNINGER!!!

jamen held og lykke med dine skøre indslag, jeg håber du vender tilbage og fortæller hvordan det gik... så kan vi nemlig henvise andre til din tråd når de kommer med de samme spidsfindigheder ;)

Jeg tror vi taler for døve øren... jeg giver op <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Devito!!

Jeg har/har haft samme problem som dig. Fedt på brystet og maven, som synes ikke at slippe lige meget hvad, men jeg har lært på den hårde måde at løsningen ikke er den vej du søger nu. Lad vær med at begå den. Du banker kun dig selv tilbage.

Den ENESTE fornuftige måde at måde at få det fedt væk, er ved en rigtig diæt. Herom kan du læse i massevis af gode tips og indlæg her og på Getbig. Det tager tid og tålmodighed, men det er trods alt bedre end ikke at komme nogen vejne!

Mvh

Lasse

Share this post


Link to post
Share on other sites
jeg sys nu selv jeg ved nok om træning og hvordan kroppen funger
Hvis det var tilfældet, så ville du IKKE skrive det her....
og derfor håber jeg en suppe kur ku løse op på det

....og det her.....

sammen med mange gentagelser(+20) i øvelserne...

Specielt det med de høje gentagelser, er jo en af de helt store myter indenfor vægttræningen. Høje reps giver IKKE definition.

Og hvad angår suppekuren, så er der overhovedet ikke noget magisk ved den, som skulle kunne fjerne det fedt du gerne vil af med. Risikoen for at skabe et for stort kalorieunderskud stiger bare drastisk, og så smider du mere muskelmasse end godt er.

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Risikoen for at skabe et for stort kalorieunderskud stiger bare drastisk, og så smider du mere muskelmasse end godt er.

Sultekure er simpelthen noget man skal sky som pesten. Det koster muskelmasse, så det batter. I efteråret 1998 besluttede jeg mig for at tabe mig, og jeg valgte at benytte samme metode, som jeg havde smidt otte kilo på i starten af året. Nemlig hård fysisk træning og kraftigt reduceret kalorieindtag. Siden starten af året var jeg startet på styrketræning i klub, så jeg regnede med, at fedtet nok ville blive til muskler. Goddav mand økseskaft! Det gik anderledes.

Programmet gik ud på at cykle 10 - 15 km om dagen som noget der mindede om én lang spurt, træne styrketræning i klubben 2-3 gange om ugen og samtidig kun indtage ca. 2.000 kalorier om dagen. Her er resultaterne af dette program i tre måneder:

Start 12. september 1998 -> Slut 12. december 1998

Vægt (kg): 91,0 -> 80,5

Livvidde (cm): 97 -> 88

Så langt så godt. Jeg smed næsten ti kilo og reducerede livvidden med ni centimeter. Men se så hvad det samme program gjorde ved resten af min krop:

Overarm (cm): 38 -> 35

Skulder (cm): 130 -> 124

Bryst (cm): 107 -> 103

Minus tre centimeter i overarmsdiameter, minus seks centimeter i skulderomkreds og minus fire centimeter i brystvidde. Så meget for idéen om, at fedtet skulle blive til muskler. Jeg rippede simpelthen skelettet for både fedt og muskler. Min personlige erfaring med den slags Sult-Fedtet-Væk kure er, at de er katastrofale. Man bliver et slapt, svagt og indtørret skelet med et dårligt helbred og bestemt ikke en større glæde ved sin krop.

Lad mig lige afslutningsvis pointere, at dette ikke er en advarsel mod en to ugers kur, da den sikkert ikke kan nå at gøre større skade. Det er en advarsel mod alle de forsøg på at reducere fedtmængden gennem "smarte" metoder, som grundlæggende bygger på at sulte sig til slankhed. Det skal da nok virke, men prisen er meget høj. For høj.

Share this post


Link to post
Share on other sites
du vil bare ikke høre hva? :) er det 4. eller 5. tråd der omhandler "mirakelkure" fra din side...?

DER FINDES INGEN LETTE LØSNINGER!!!

jamen held og lykke med dine skøre indslag, jeg håber du vender tilbage og fortæller hvordan det gik... så kan vi nemlig henvise andre til din tråd når de kommer med de samme spidsfindigheder ;)

Jeg tror vi taler for døve øren... jeg giver op <_<

Jeg skal nok komme med feedback...... <_<

Så lover jeg at lave en uddybet log over de 1-2uger!

Og nej det er ik for døve øre, jeg kan bare godt være irriterende stædig, og ikke rigtig affinde mig med det...

Og til Thomas kan jeg sige at den boglige viden for man sku aldrig nok af,men min egen krop kender jeg sku godt...

ikke alt virker på alle :jehon:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Specielt det med de høje gentagelser, er jo en af de helt store myter indenfor vægttræningen. Høje reps giver IKKE definition.

Og hvad angår suppekuren, så er der overhovedet ikke noget magisk ved den, som skulle kunne fjerne det fedt du gerne vil af med. Risikoen for at skabe et for stort kalorieunderskud stiger bare drastisk, og så smider du mere muskelmasse end godt er.

Thomas

Jeg skriver sikkert en masse weird,men man bliver måske nød til at overdrive for at få opmærksomhed.

Og lad mig lige fastslå at jeg påstår at det er noget der virker,det var jo ligesom et spørgsmål om at få erfaringer fra jer af...

Jeg ser det jo som et forsøg,og det skal prøves før man kan sige at det ikke har virket på en, os selvom folk har nok så mange ideer om det osv.

Det er jo ik som om jeg går ud og laver et stort fejlkøb,måske for jer ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lad mig lige afslutningsvis pointere, at dette ikke er en advarsel mod en to ugers kur, da den sikkert ikke kan nå at gøre større skade. Det er en advarsel mod alle de forsøg på at reducere fedtmængden gennem "smarte" metoder, som grundlæggende bygger på at sulte sig til slankhed.

Det er jo ik sådan at jeg kun skal leve af suppe,det er blot aftensmåltidet der bliver skiftet ud...

Alt over to uger sys jeg også er forkert,men slap nu af :bigsmile: det er jo kun en prøve, og jeg spørg jo oz bare......

Alt kritik er velkommen :smashtard: :tongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er meget godt at man er eksperimenterende, men man behøver dog heller ikke være dum (uden på nogen måde at være personlig). Jeg kan altså bare ikke forstå hvad det er som skulle ske rent fysiologisk, fordi du spiser suppe. Men da du nu ved så meget om kroppen, så kunne du måske fortælle mig hvorfor det er bedre at indtage suppe, end at få styr på sin diæt ;)

Thomas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det er meget godt at man er eksperimenterende, men man behøver dog heller ikke være dum (uden på nogen måde at være personlig). Jeg kan altså bare ikke forstå hvad det er som skulle ske rent fysiologisk, fordi du spiser suppe. Men da du nu ved så meget om kroppen, så kunne du måske fortælle mig hvorfor det er bedre at indtage suppe, end at få styr på sin diæt ;)

Thomas

Eksperimenterende er jeg blevet efterhånden, fx HST var guld guld for mig...

hvad der skulle ske,det ved jeg sku heller ikke, men jeg har lyst til at prøve.

:) ved ihvertfald at min krop er skide irriterende :tongue:

og knoppen er sku nok ikke indstillet på en "rigtig", og mere effektiv langvarende diæt(nu spiser jeg også meget variet og køber altid fedtfattigt B) ... men SU og et ikke tilstedeværende overskud til at tælle kalorier osv. gør det til et fremtidsprojekt.

derfor vil jeg lige prøve suppen og se hvad der sker???

(du kan jo lige holde øje med min log de næste 2 uger) og er ikke bleg for at indrømme at det evt er humbuk,som sagt eksperimenterende uden at være DUM mener jeg :bookread: :confused3:

Devito

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg skriver sikkert en masse weird,men man bliver måske nød til at overdrive for at få opmærksomhed.
nix det er ikke rigtigt :)
Alt over to uger sys jeg også er forkert

alt under 2 uger er en uholdbar løsning, der tilsigter resultater alt for hurtigt med et negativt resultat til følge

køber altid fedtfattigt
why?
ikke tilstedeværende overskud til at tælle kalorier

det koster lidt indsats at komme igang, men når du lige har fået det ind, sker det helt automatisk

derfor vil jeg lige prøve suppen og se hvad der sker???

der sker sandsynligvis enten

1. du spiser suppe til aften vha. hvidt brød til at suge det op med og tager ½ kg på

2. du spiser suppe til aften og tager senere en snack for at kompensere når du bliver sulten og tager ½ kg på

3. du spiser suppe til aften og holder dig til det, i løbet af de 2 uger taber du ½ kg, men ikke nødvendigvis fra brystet. I løbet af 1 måned har du taget det på igen.

Sorry, det er mit mest optimistiske bud

Share this post


Link to post
Share on other sites
køber altid fedtfattigt

why?

Mest for hudens skyld,kan ik rigitig tåle det, og så er det vel en del af en "diæt" at købe fedt fattig mad

ikke tilstedeværende overskud til at tælle kalorier
det koster lidt indsats at komme igang, men når du lige har fået det ind, sker det helt automatisk

i know,men så peniffen gider jeg sku heller ik og være...

derfor vil jeg lige prøve suppen og se hvad der sker???

der sker sandsynligvis enten

1. du spiser suppe til aften vha. hvidt brød til at suge det op med og tager ½ kg på

2. du spiser suppe til aften og tager senere en snack for at kompensere når du bliver sulten og tager ½ kg på

3. du spiser suppe til aften og holder dig til det, i løbet af de 2 uger taber du ½ kg, men ikke nødvendigvis fra brystet. I løbet af 1 måned har du taget det på igen.

Du ka jo følge med i min LOG, desværre er der konfirmations tid næste weekend, så det blir en lidt svingede suppekur

et forsøg kræver jo at man deltager ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Når jeg høre disse selvgjorte diætister og selvproklamerede slankeeksperter udtale sig om, at man med ditten og datten kan "rense kroppen", så rejser hårene sig på ryggen af mig, idet det stinker som en halvreligiøs tibetansk munk, der i en transcendental lotus-hypnose hummer om guddommelig renselse af den ækle menneskelige fysiologi.

Jarvig42 > Og hvem er det så lige der er uvidenskabelige her :lol:

Jeg har også prøvet at køre en suppe-diæt, men jeg kan kun fraråde den. Man taber primært muskelmasse og ....vand !

Nej jeg synes også der er for mange selvbestaltede diæt-eksperter... eller selvbestaltede eksperter i det hele taget :D

Men det modsatte må også gøre sig gældende, for hvad ville videnskaben være uden lidt nysgerrighed og efterfølgende undersøgelser :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Når jeg høre disse selvgjorte diætister og selvproklamerede slankeeksperter udtale sig om, at man med ditten og datten kan "rense kroppen", så rejser hårene sig på ryggen af mig, idet det stinker som en halvreligiøs tibetansk munk, der i en transcendental lotus-hypnose hummer om guddommelig renselse af den ækle menneskelige fysiologi.

Jarvig42 > Og hvem er det så lige der er uvidenskabelige her :lol:

Forstår ikke pointen i dit udsagn! :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: <_<

Edited by jarvig13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this