Sign in to follow this  
Slayerin

kreatin hvornår?

Recommended Posts

Jeg har kunnet styrketræne eller løbe siden i onsdags og regner først med at kunne starte med stille og roligt at kunne starte igen næste onsdag med at træn grundet en lille skade, jeg vil så gerne starte med at tage kreatin, vil jeg få noget ud af at starte op nu, tænkte på at tage ca 5g pr dag og ca fra på onsdag gå ned på 3g. Eller skal jeg vente til jeg starter på at træne igen.

Træner normalt 3gange og løber 2 gange om ugen...

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreatin er at produkt der gerne skal have lidt tid til at arbejde og det vil derfor være smart starte før du skal til at træne og fortsætte. Nogen holder så pauser og starter op igen, men efter som virkningen af kreatin ikke er ens for alle er det svært at sige hvad der er mest optimalt.

Du skal være opmærksom på at kreatin måske kan give 5% (et totalt gæt fra min side af) ekstra i den perfekte træning. Dvs. hvis din kost og din træning ikke er optimal så vil kreatin stort set ikke gøre nogen forskel.

Beslut dig for hvad dit mål er og opbyg din kost efter det. Når du har styr på din kost så få styr på din træning (teknik, træningsprogrammer, progression) og når du har styr på det så kan du overveje at tilføje kreatin. Sådan ville jeg ihvertfald gøre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki super... har styr på kost og hvad jeg vil med min træning, ville egentlig bare høre om det kunne betale sig at starte nu her mens jeg har denne skade... eller om jeg skulle vente.

Men takker for input... :-)

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kreatin er billigt og hjælper mange! Hvordan du tager det er ikke altafgørende. Forslag : 3-5g opløst efter hver træning, sammen med carbs. Forsalg 2: 1 portion af 3-5 gram /dagligt inden et måltid eller 2-3 gram 2 gange dagligt inden måltider. Mængderne er ikke så vigtige at du behøver veje det hver gang. Brug evt medfølgende måleske. Vigtigt er det dog at skidtet er opløst når du hælder det i ganen, dette gøres typisk med varmt/lunkent vand.

Effekt vil typisk være en lille men markant styrkefremgang, der kommer ret hurtigt. Skulle dette ikke indfinde sig, så fortvivl ikke, det betyder blot at dine kreatin niveauer allerede er høje. Egen erfaring er at det hjælper mest på folk der træner hårdt og meget.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki tak...

Har besluttet mig for at tage 4 g dagligt fra og med igår, her indtil på mandag hvor jeg begynder og træne igen, og der vil jeg så gå ned på 3 g og tage den sammen med min protein drik og min banan lige efter træning... det vil jeg så gøre i 2 mdr. Også holde 1 mdr. Pause også forfra...

Jeg laver full body ca. 1.5 time 3 gange ig løber 2 gange om ugen...

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har hørt/læst at det virker på nogen og ikke på andre, ved ikke men tror det er et spørgsmål om at prøve sig frem og se om man føler at det giver en noget ekstra....

Nu prøver jeg og ser om det giver mig noget, for jeg har købt det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this