Sign in to follow this  
Lefe

Træning med trykket ribben

Recommended Posts

Kære MOL'ere

Jeg har været så uheldig at hoste mig til et trykket ribben, og jeg vil spørge de af jer, der har prøvet det, hvordan I holdt jer igang?

Jeg dyrker normalt løb og cykling, og har både et længere stafetløb og DHL på planen inden for den næste måned. Jeg ved ikke, om det er realistisk, men jeg gi'r det lige et par uger og ser. Jeg kan forstå, at forløbet typisk er sådan, at man efter 4 ugers tid føler sig ovenpå, gi'r den gas med træning og så ender præcis samme sted igen - det vil jeg gerne undgå.

Derfor har jeg bidt i det sure æble og accepteret, at løb, cykling udendørs og styrketræning af overkroppen i hvert fald er bandlyst. I stedet forsøger jeg med spinning, som dog også gi'r smerter pt... bør jeg så lade være? Og hvor længe? Indtil smerterne er væk?

Motion er en fuldstændig integreret del af min hverdag, og jeg bliver sur og gnaven og træt, hvis jeg ikke får trænet. Så jer, der har haft trykkede ribben - hvad har I kunnet træne, hvornår og hvor længe har I holdt pause? Har I trænet på smertestillende, trænet med smerter og hvordan endte det i så fald?

På forhånd tak for at dele jeres erfaringer

/Svært frustreret Line

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu er trykkede ribben et ret vidt begreb!

Men prøv at starte med en let omgang og lad være med at tage smertestillende midler, for så mister du nemt fornemmelsen af hvor langt du kan gå!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej Lefe

Da jeg havde et trykket/brækket ribben fortsat jeg med træning, dog med lavere intensitet og kun til grænsen hvorpå det begyndte at gøre ondt. Jeg lærte ret hurtigt hvor meget luft jeg kunne trække ned før smerten kom og så lå jeg 5-10% lavere end det for ikke at presse for meget på.

Oplever du smerter ved stød (Løb osv.)?

Jeg vil aldrig træne med smertestillende for man skal jo huske på at der er en grund til at det gør ondt. Kroppen vil have du ikke gør det!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this