Sign in to follow this  
Retchen

Mine led knækker ved styrketræning

Recommended Posts

Hej!

Jeg er for nylig begyndt på et fullbody-program, som jeg kommer igennem 3 gange om ugen. Jeg følger progressionsmetoden fra back to basics-programmet, dvs. 4 sæt a 6 gentagelser, og når jeg kan tage 4 sæt a 8 gentagelser går jeg op i vægt - med andre ord sørger jeg for at have masser af vægt på, da mit mål er hypertrofi.

I mit program indgår bl.a. skullcrushers og biceps curl, men her oplever jeg, at især min venstre albue knækker, når jeg udfører øvelserne. Min kæreste foreslår, at det kan være fordi mine led ikke er klar til lige så meget vægt, som mine muskler er. Her skal det indskydes, at jeg, inden jeg begyndte på mit program, styrketrænede lidt on and off i et år, men aldrig 3 gange om ugen og også kun sjældent så tungt som nu. Det vil sige, at jeg typisk gik på de der tøse-styrke-hold i fitnessworld (lav vægt, maaaange reps) og selv styrketrænede lidt (og ustruktureret) en gang imellem.

Herudover vil jeg lige sige, at det for mig ikke er unormalt, at mine led knækker. Kæbe, fingre, ryg, arme, ben, hofte, ja alt kan sige knæk, når jeg laver dagligdags bevægelser som at rejse mig fra en stol fx. Det er nok også med til, at jeg ikke tager det så alvorligt, at det sker under styrketræning.

Men mener I, at det er noget, jeg skal tage alvorligt? Bør jeg gå ned i vægt i mine øvelser, og gå lidt langsommere frem, så jeg får hele kroppen med? Eller skal jeg bare fortsætte som før? Skal jeg ligefrem gå til lægen med det?

På forhånd tak for svar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Min krop knækker konstant. Ankler, knæ, fingre, nakke og sågar bryst knirker og knager dagen lang. Hvis der ikke er nogen smerte forbundet med det, så er der ikke noget at være nervøs for.

Edited by Rasmus G

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this