Kvinder i "styrketræningsafdelingen"


FrkArmy
 Share

Recommended Posts

Udemærket "modsvar". Jeg er dog helt sikker på at det ikke er alle der lige så frimodige som du - og dermed har Gregers en pointe.

Og dermed er det en udfordring/et emne der er værd at diskutere; "hvordan fåes flere kvinder til at dyrke frivægts styrketræning som jo ofte er mændenes domæne og på de "store drenges" præmisser?

Bruun

Jeg tror også det handler om selvopfattelse, og det at mange (unge) piger er så optagede af hvad andre synes om dem. Selvfølgelig tænker jeg også over hvad andre synes om mig, bare slet ikke i samme grad, og mine behov og mål kommer i første række. Hvis jeg havde levet mit liv på den måde, var jeg ikke kommet særlig langt - hverken træningsmæssigt eller arbejdsmæssigt.

Jeg synes ikke det gør mig til frimodig, fordi jeg "tør" træne i frivægtsområdet, jeg btaler immervæk det samme som alle andre for at få lov til at bruge alle faciliteter.

Der findes centre som kun er for kvinder, og det synes jeg er et kæmpe skridt i den forkerte retning, men ved også at det i nogle religioner er et krav med denne opdeling. Men det er en helt anden snak.

Jeg kan ikke svare dig på dit spørgsmål, det kan du med fordel rette mod trådstarter eller andre med samme issue. Sorry :smile: Men det er bestemt værd at diskutere, i håb om at få flere piger til at træne i den afdeling i stedet for altid kun at gå til holdtræning og dyrke cardio.

Link to comment
Share on other sites

Okay, jeg tror hellere lige jeg må få skrevet mit ”jeg mente det altså ikke helt indlæg”.

Jeg skrev mit ovenstående indlæg fordi jeg egentlig synes at det er et spændende brydningsfelt der eksisterer i rigtig mange træningscentre. Seksualitet og træningsseriøsitet. Hånden på hjertet så ved i jo det jeg skriver er i det mindste delvist sandt, i har set piger i PUSH UP og i ved godt at man ikke behøver at bruge det mindste og strammeste tøj for at kunne træne bekvemt. Selvfølgelig er der personlige præferencer og det er da helt naturligt. Jeg kan fx bedst lide at træne i nogenlunde tætsiddende tøj, om end det sjældent er nedringet som jeg ovenfor beskrev. Jeg skrev indlægget for sjov og for at tænke tankerækken ud i det mere eller mindre absurde.

Jeg synes der er flere stemmer i diskussionerne om kvinder og træning, og den ene repræsenterer en træningsseriøsitet ”det handler ikke om min krop og om hvad folk synes om mig når jeg laver stivbenet dødløft – det handler om at min træning kommer først”. Det er en diskurs jeg også selv delvis er medejer af og sympatiserer meget med men samtidig så synes jeg også at den på en måde underkender at der også er en stor grad af seksualitet til stede i et fitnesscenter. Både i form af stor associativ overføring til sex:

Stor associativ overføring til sex:

Kropslige udtryk som kan observeres:

Støn, grynt, sved, varme, grimasser

Påklædning:

- Stramtsiddende, afslørende, kort, let, sommeragtigt tøj, bar hud,

Bevægelser:

Udfordrende positurer og bevægelser, numsen i vejret, benene spredt, foden over hovedet osv.

Kropslige fornemmelser:

Anstrengelse, velvære, udmattelse, tilfredshed, varme, afslappethed osv.

Ud over dette er selve fokusset i træningen jo også kropsligt:

De mennesker der kommer i et træningscenter er kommet frem til den konklusion at det at bruge sin krop – at ”træne den” har en værdi i ens liv, hvad enten det er som middel til at opnå et resultat eller fordi at træningen har en værdi i sig selv – eller selvfølgelig begge dele.

Kroppen er altså i fokus som et redskab for opnåelse af velvære umiddelbart eller langsigtet, fysisk eller psykisk.

Træning for en større grad af funktionalitet, langsigtet velvære: Træning for at kunne leve bedre som jeg ser det, på et basalt motorisk niveau. I denne kategori lægger jeg ting som genoptræning, styrkeopbygning, konditionsopbygning osv.

Træning for det umiddelbare velvære: Træning fordi det er sjovt lige nu, giver en god fornemmelse i kroppen bagefter osv.

Træning for æstetik: Denne kategori siger vel næsten sig selv, man træner for at opnå æstetiske fordele hvad enten det er i form af bodybuilding, vægttab, toning eller hvilke ord og kategorier man sætter på det.

I vores daglig verden, lever mange af os på en måde hvor krop og sind er meget adskilt, vi er vores sind og vi har vores krop – den er ikke helt en ting, men den er stadig noget vi forholder os til, som mange opfatter som noget lidt mindre dem, end deres tanker. Mange af os har fulde dage hvor vi er kropsligt passive og blot stimulerer vores sind, eller kun bruger kroppen som et assisterende redskab. Det er de færreste af os der har kroppen eller kombinationen af krop og sind som primært fokus i deres daglige virke. Vi bruge ikke 16 års skolegang på at rafinere vores kropslige sansning og funktion, faktisk bruger vi en meget stor del af denne tid på at lære og dæmpe vores naturlige trang til at udfolde os fysisk, sidde stille og koncentrere os.

Der er meget få situationer hvor vi alligevel er fuld ud fokuseret i kroppen og en af dem jeg tror er vigtigst i vores samfund, er sex. Vi dyrker kroppen og kropslig perfektion i overmåde når det kommer til sex, og kropslig nydelse tror jeg bliver seksuelt forbundet. Eller også er seksuel nydelse blot et trin på skalaen af fysisk nydelse, men den seksuelle den mest anerkendte?

Hvor om alt er, mener jeg at lige meget hvor seriøs man er i sin træning så eksisterer der en kæmpe seksuel spænding i fitnesscentre og i hvor høj grad man ønsker at vedkende og konfronteres med denne spænding sætter måske også nogle grænser i ens udfoldelser i et træningscenter? Måske er det mindre seksuelt at træne holdtræning fordi der fortrinsvis er kvinder? Og måske er kun for kvinder områder ikke nødvendigvis en dårlig ide, hvis kvinder skal lære at bruge frivægte, da de kan gøre det i et roligt seriøst og mindre seksuelt miljø? I dunno.

Måske har seksualitet slet ikke noget med disse ting at gøre men jeg kan alligevel ikke lade være med at undre mig.

Jeg startede selv min ”karriere” i en ”kun for kvinder” afdeling og med mit fremmede forhold til min krop var det ærlig talt en lettelse at jeg kunne koble fra at tænke på uanstændigheden af min krops udtryk og blot prøve på at lære hvad søren jeg skulle stille op med de forskellige maskiner.

Jeg er som sagt ikke sikker, og jeg ved heller ikke om det er helt i tråd med den oprindelige diskussion men den fik mig til at tænke disse tanker.

Mine andre holdninger om emnet har jeg skrevet andetsteds så dem gider jeg ikke gentage. Men vil blot tilføje at jeg havde pisse meget ret i dem.

Og nej jeg onanerer hverken i pige- eller drengeomklædningen. Kedeligt, i know.

Og det er kun en enkelt gang lykkes mig at lave stivbenet dødløft op i hovedet på en fyr, og det var bestemt ikke med vilje. :sneaky2:

Edited by Jaaanie
Link to comment
Share on other sites

Respekt for at vove dig hen, hvor der desværre ofte er for mange fyre og for få kvinder :4thumbup:

Alle starter jo som sagt et sted og jeg tvivler meget på at der er nogen, der vil dømme dig, fordi du (endnu) ikke løfter så tungt. Til gengæld er jeg sikker på, at du vil få masser af credit for at lave squat i stedet for at sidde i adduktor/abduktor maskinerne og hyggesnakke med en veninde. Kvinder der tør give sig i kast med frie vægte er per definition seje og glæd dig til den dag du squatter mere end de små drenge og de kigger med beundrende blikke, det er belønning nok for træningsindsatsen i sig selv :wink:

Gid flere kvinder som dig turde at træne squat og bænk og ikke var bange for at komme til at ligne Arnold. Thumps up.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes det er motiverende at træne blandt fyre. Mange af dem har trænet i mange år og går til den med vægtene, hvor nogle kvinder har en tendens til ikke at presse sig selv nær så meget. Endvidere er de altid klar til at hjælpe hvis man har et spørgsmål til en øvelse. Er.selv en af dem der med tiden fandt ud af jeg ikke blev som Arnold og har fundet ind i de frie håndvægtes fantastiske verden :)

Bare klø på piger !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share