Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

På 5/7/2021 at 20:07 , Gregers TF skrev:

Jeg ville lige vente med at lytte til musikken til jeg havde god tid. Genren plejer at have en ret lang optakt, så hvis man kun lytter til starten, får det aldrig en chance til at vise hvad det vil. 
Det er absolut godkendt :strat:

Tak kære Gregers for at lytte med :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 5/7/2021 at 13:56 , Henrik S. skrev:

Ja, den er faktisk ikke uden evner. Det går over stok og sten, når forbryderne - bogstavelig talt - har fanden i hælene.

Enig og jeg elsker virkelig humoren i serien. Små sov vist ved første gennemsyn inden ferien men til tider, er det næsten hver sætning, der rummer et eller andet humoristisk twist eller reference til noget andet, såkaldte eastereggs vist. 

Note to self når hverdagen lige om lidt kalder - hellere gå i seng og sove tidligt frem for falden i søvn på sofaen og vaklen stivnakket ind i seng over midnat :4oops:

Nå Update!!!!

Træning mandag d 5.7

Styrke

Ab attack 25 min + ass attack 25 min

Fortsat ikke tunge vægte men særligt til ass attack fik jeg faktisk sved på panden og det slog mig virkelig, hvilket velvære, der er i at få rørt mig. Vil simpelthen ikke have alle de nuldage når hverdagen starter igen lige om lidt.

Løb

Knapt 25 min løb.

Træning tirsdag d 6.7

Restitution

Dog noget powerwalk fra Langelinie til Østerport og rundt i Bagsværd. Nåede at få komprimeret en masse gode aftaler ind på få døgn på Sjællandsbesøg bla afslutning af et forløb, som jeg har haft hos en coach og som jeg har haft fået en masse virkelig godt ud af. Da det hele faldt på plads mandag eftermiddag tog jeg en hurtig beslutning og fik booket plads hos Nordic Seaplanes = hurtig og komfortabel måde at komme fra Århus til København på og det endda meget centralt, hvor jeg kunne cykle de få km ned i containerhavnen kort tid inden afgang og der er jo intet bøvl på den anden side, hvor jeg landede direkte på smukke solbeskinnede Langelinie. Efter Bagsværd drog jeg til Glumsø, hvor jeg havde hyggelig aften med en god gymnasieveninde og hendes familie. Onsdag tog til Allerød og så dagens træning.

Træning d 7.7

Løb

Lidt over 9 k med rygsæk fra Allerød st til mine forældres hjem i Hillerød = very nice 

Planen at se fodbold med mine forældre og bror + familie men af en eller anden grund virkede det ikke og endte med at køre med min bror til København og høre kamp i radioen, inden 2.halvleg på hotel, hvor jeg sov alt for sent i forhold til tidlig morgenstund og retur til Århus.

Vildt at vågne tidligt, gå den lille km ned til Nordre Toldbod og en times tid efter være tilbage i smukke Århus og klar til pas med supercoach

Træning d 8.7

Styrke

Dag 1 i første hypertrofi uge ovenpå 3 ugers genoptræning og 6 uger med metabolisk stress fase 

Nu tungere vægte med aftagende antal gentagelser og nøjagtigt som forudset af super coach allerede mere ømhed i kroppen.

Torsdagens øvelser var 1.Hacksquat, 2. brystpres i maskine 3. Leg extensions 4. Leg curls 

Må se at få medbragt lille bog til at notere vægtene ned

Ovenpå måske kun 5 timers søvn og alle indtrykkene fra turen, sov jeg det meste af eftermiddagen. Egentlig en dejlig ting med sådan en eftermiddagslur. Spændt på at se, hvordan det bliver at skulle holde mig vågen en hel dag fra tidlig morgenstund. Selvom, at det har haft været en skøn ferie og selvom, at det måske lyder mærkeligt, så glæder jeg mig egentlig til at skulle i gang igen. Særligt, hvis jeg kan være kreativ mht at få udnyttet nogle af de mange trænings muligheder, som der faktisk ligger i transport, eller fx svøm ude i DGI huset i Herning inden toget. Jeg er egentlig glad for mit arbejde men ikke for, at jeg ind imellem tilsidesætter mig selv 100 % mange dage i træk. Not anymore :hippy: 

Træning d 9.7

Styrke

Dag 2 i første hypertrofi uge

Del 1

Squat

4 sæt med henholdsvis 12,10, 8 og 12 gentagelser, holdt 1 sekunds pause i bunden på alle gentagelser og maks vægt var 50 kg på de 8 gentagelser

Del 2

One arm pull down i kabel supersættet med deficit push ups, 4 runder af 12 gentagelser

Del 3

Walking lounges med sandsæk på 20 kg, 20 skridt og supersættet med glutes bridges med ialt 36 kg i skødet 12-15 gentagelser

Del 4

Leg extensions i maskine, super sættet med wide grip row i kabelmaskine, fik ikke noteret vægt i sidstnævnte, førstnævnte 12,10,10, 8 gentagelser måske med max på 46 kg

Allerede i går aftes begyndte jeg at kunne mærke mine ballemuskler og i løbet af natten var det som om, at muskelømheden sneg sig mere og mere ind på mig. Igen med en god fornemmelse af, hvor helende søvn er. Må til at i gang med at prioritere det endnu mere benhårdt = tidligt i seng, når jeg uvilkårligt kommer til at stå tidligt op igen. 

I går aftes hyggede jeg mig med at få food preppet spidskålssalat, samt få bagt de gode courgette muffins og bananbrødet.

Meget mere af den slags = god sund mad til at understøtte den hårde træning. I morgen kører super coach bussen igen 7.30, så dagens træning skal bare være let men har endnu ikke helt besluttet om det skal være lidt svøm, eller jog ned for at bade. 

Dejlig weekend og måske ferie til de heldige fra boardet, der skal i gang med det :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

I går blev udelukkende restitutionsdag med både husalfeopgaver og nogle indkøb. 

Til morgen tilgengæld mere hypertrofi træning med super coach J :devil: jeg bliver altid ekstra bange når coach selv siger, at det bliver en hård omgang inden vi går i gang. 

Træning d 11.7

Styrke

Stadig i 1. hypertrofi uge. I dag tri sets med fokus på forkæde, bagkæde og indimellem et brystpres i maskine pas med en del gentagelser 10-12 men med pause i første del af bevægelsen.

1.tri set som blev kørt igennem 2 gange:

Leg extensions i maskine 46 kg, 8 gentagelser, 2 sekunders pause i toppen

Hack squat 8 gentagelser, 75 kg (havde nogle opvarmningssæt inden vi for alvor gik i gang), langsomt ned og så 1 sekunds pause i bunden

Leg extensions i maskine 46 kg, 8 gentagelser, 2 sekunders pause i toppen

 

2.tri set som også blev kørt igennem 2 gange

Leg curl i maskine, 46 kg, 8 gentagelse og igen 2 sekunders pause i bunden = mest flekteret 

Rumænsk dødløft med trapbar 65 kg, 8 gentagelser, 1 sekund i bunden

Leg curl i maskine, kg 46, 8 gentagelser og igen 2 sekunders pause ved maks fleksion

Uhhhhh det ser fredeligt ud på skrift men det var det ikke. Har det foreløbigt godt men skal nok ramme mig. Nyder at min træning er så veltilrettelagt og gennemtænkt ved træner. Det havde jeg aldrig nogensinde selv kunnet finde ud og kan jo mærke fra pas til pas, at jeg bliver stærkere. Har ikke lagt mig fast på endelig plan for ugen men opgave fra træner at få presset brystmuskler og ben i bund, i hvert fald en gang inden vi først ses på søndag pga diverse arrangementer. Har virkelig, virkelig haft nydt at kunne formiddagstræne men glæder mig honestly også til noget hverdag nu. 

Vil jogge en lille tur ned at bade, hvis nuværende opklaring holder. Kunsten ikke at falde i eftermiddagslur fælden. Skal helst tidligt i seng da jeg SKAL tidligt op. 

Har ikke set "The Mandolarian" men er fuldstændigt vild med Baby Yoda og faldt over denne lille perle af en animations musik video featuring Baby Yoda og Groot. Enjoy, hvis du bliver nysgerrig :hippy: 

 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update 

Havde træningstasken med i går og kom også fra job i rimelig tid. Dog lidt tilbage i intermittent fasting/spa + wellness ophold, bare med urtete det meste af dagen. Selvfølgelig morgenkaffe men vågnede af mig selv 4.15 og langt henad vejen god dag. I forsøget på at være lidt væk fra al uld, goretex, fleece stilen, så skulle jeg prøve at have fin kjole på. En lidt dyr en som jeg har lovet mig selv, at jeg vil sørge for at få brugt, så den ikke bare blev sådan en "1-aftens" ting. Well og var meget omhyggelig med at holde den væk fra kæde men lykkedes den så alligevel at ryge ind i bagre skivebremse da jeg morgencyklede til Banegården.

Kom heldigvis ikke til skade = det allervigtigste, fik også hevet mig selv ud, parkeret cyklen og løbet til tog i højhælede sandaler. Dog så med to problemer 1) en hærget kjole 2) en cykel som ikke kunne køre. Kan selvfølgelig gå men er svært for mig i hverdagen at nå til cykelhandleren inden lukketid og er ikke selv handywoman.  Well havde derfor behov for at komme hjem i rimelig tid og lykkedes mig heldigvis at få det meste ud fra bremse, så cykel kan køre, men stadig ikke helt godt. Må prøve at få lidt bedre styr på det de næste dage. Selvfølgelig også muligt, at jeg selv kan prøve at skille den lidt ad... Når jeg kører cyklen baglæns bliver der frigivet mere og mere kvast kjolestof. Hvad der skal ske med kjolen er så en helt anden sag, som jeg skal have en syerske til at hjælpe med at se på. Tror, at det vil være synd at skulle tage hele det nedre stykke af og den er ret vid med meget stof, så måske det kunne skjules lidt... don't know. Igen vigtigst, at jeg ikke stod på snotten ud over styret, eller den slags.

Søndag blev det i øvrigt til knapt 7 km løb (jog) = Ballehage t/rt for SKØNT havdyp. Fik virkelig lyst til at finde våddragten frem for åbenvands pas og kunne jo starte i det små. 

Super coach har lavet program for mig til i dag og torsdag og tror, at sandsynligheden for at lykkes er størst, hvis jeg træner i FW ude i Herning. Ikke sikker på, at DGI huset Herning har alle maskiner og nåede jo ikke at rekognoscere tilstrækkeligt i går både cykel ting. 

Mangler desuden straps som er på vej, så må nok nedskalere dødløft med trapbar lidt. 

Nå dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Og må lige dele endnu en skøn sang 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Eeeej, det er bare SÅ typisk og ærgerligt med kjole og cykel, nu du fik taget den i brug. Godt der ikke skete mere - altså noget med dig og håber du får fikset de “to kombattanter”.

Jeg forstiller mig at havdyp er en velkommen afkøling på løbeturene. Der er ikke så meget vindafkøling som når man cykler, så det må være en varm omgang, nu sommervarmen er over os.

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
På 13/7/2021 at 09:15 , Gregers TF skrev:

Eeeej, det er bare SÅ typisk og ærgerligt med kjole og cykel, nu du fik taget den i brug. Godt der ikke skete mere - altså noget med dig og håber du får fikset de “to kombattanter”.

Jeg forstiller mig at havdyp er en velkommen afkøling på løbeturene. Der er ikke så meget vindafkøling som når man cykler, så det må være en varm omgang, nu sommervarmen er over os.

 

Tak kære Gregers og ja cyklen kører i hvert fald fint igen og vejret har alligevel mere været til uld og Goretex. Tror, at mit "held" er, at jeg er ret kuldskær, så der skal virkelig meget til, at jeg kaster mig i havet men skønt har det haft været :hippy: 

 

På 23/7/2021 at 10:27 , vestjyden skrev:

"havdyp "

Vandet er rigtig godt lige nu, det er bare med at komme i.

Ang. kjole i cykkel. Det har jeg dog ikke prøvet. Men rygsækkens hoftebælte, bukser m. m. har jeg. Sådan noget er bare pænt træls.

Tak kære Vestjyde og ja det er det... gentog stuntet med en anden kjole forleden men der var jeg heldigvis hoppet af og den kom hurtigt ud igen.

:hippy: 

Well tid til lidt update. Den første uge efter ferien var jeg super god til at få trænet, inkl for mig selv ude i Herning. Pas med super coach har haft været intense og hårde. I forrige uge var han dog nede med måske hjernerystelse og det blev egentlig en fin pause for mig til at restituere. Her i den sidste uge lykkedes det med gode styrke pas, søndag, onsdag og så i går Body fit og løb. Trods manglende træning, har jeg egentlig haft følt mig ok pga delvist fastemode med masser af urte the og ikke så meget mad. Skyldes primært travlhed men kan godt mærke, at det (til en vis grad) er sundt, at give kroppen noget fordøjelsespause og at sund mad smager virkelig godt og mættende, når jeg er rigtig sulten. Nogle dage er jeg også lykkedes med at skære sukker fra super flyers fra og det er tydeligvist også godt med mere energi og klaren mig med mindre søvn. Senere i dag mere træning hos super coach. Ellers så kan jeg varmt anbefale "Young Royals" som af nogle er beskrevet som "The Crown" der møder "Skam". 

Ja og så er det lykkedes mig at få set "Lucifer" igen = masser af sjove ordspil og pointer, som jeg ikke havde fanget i første hug. Nedenstående lille klip indeholder spoilers for folk, der evt vil se serien og ellers så er det imho, som et musik/billede digt, meget smukt komponeret, eller som en musik video. Når du kender hele historien bag, så er det helt sikkert også ladet med en ekstra mening men synes egentlig godt, at det kan stå for sig selv. Måske bare mig. For se om jeg kan få opdateret/trænet lidt mere regelmæssigt. Dagene skulle gerne være mindre travle/lange, efterhånden som vi bliver flere, dels ovenpå ferie og dels i det hele taget. 

Stay strong derude 

 

 

Link to comment
Share on other sites

På 8.8.2021 at 12:15 , Bjergtrold skrev:

Ja og så er det lykkedes mig at få set "Lucifer" igen = masser af sjove ordspil og pointer, som jeg ikke havde fanget i første hug. Nedenstående lille klip indeholder spoilers for folk, der evt vil se serien og ellers så er det imho, som et musik/billede digt, meget smukt komponeret, eller som en musik video. Når du kender hele historien bag, så er det helt sikkert også ladet med en ekstra mening men synes egentlig godt, at det kan stå for sig selv.

Den har jeg faktisk også fået set det meste af. Og den er absolut ikke uden evner!

Link to comment
Share on other sites

På 9/8/2021 at 13:42 , Henrik S. skrev:

Den har jeg faktisk også fået set det meste af. Og den er absolut ikke uden evner!

Enig. Traileren for sæson 6 landede her fornylig og det er på en eller anden måde vildt så hurtigt og globalt, at sådan en nyhed spredes både på fb og instagram. Altså nu er det underholdning men verden er altså (på nogle måder) blevet mindre.

Well lidt træning bliver det også til. Passene hos super coach er heldigvis så tilpas hårde til, at 0 dagene ind imellem føles som god restitution. Meen håber nu alligevel, at der falder lidt mere ro på job, så at jeg bedre kan få jogget bare en lille tur, svømmet et par baner etc. 

Træning i søndags, onsdag og så Bodyfit i morgen + PT søndag. Ville være dejligt, hvis jeg også kunne løbe lidt i morgen, ligesom i lørdags. 

I onsdags startede vi med, hvad super coach kalder "Kas" tri sets efter Kasseem Hanson = hypertrofi guru

Kombo af Bootymizer og dødløft 6-8 gentagelser med dødløft i midten og så ingen pauser mellem de 2 øvelser, dræner virkeligt, 3 runder i alt.

Altid svært at gøre coach tilfreds men nogle søde unge træningsgutter sendte barmhjertige thumbs up og kunne i hvert fald se, at jeg gav hvad jeg havde.

Efterfølgende bryst pres i maskine 12,10,10, 8 gentagelser og så med ekstra cluster gentagelser på de to sidste runder = i min verden bliver det hurtigt 6 sæt men åbenbart endnu en biologisk gevinst ved lige at presse citronen lidt ekstra. Vi kører også meget med pause "i bunden" = et ekstra benspænd til at gøre det endnu mere hårdt. 

Efter brystpres en slags hack squat med trap bar 

Tilsidst lidt mere puls præget kasten rundt med en bold efterfulgt af airbike. 

Finish strong eller noget.

I starten til træning var jeg ret kæk og drillede coach. Nu prøver jeg bare at overleve men, hvis nogen skulle være i tvivl, så elsker jeg det, inkl at det er så velgennemtænkt og virkelig smæk for skillingen/højkvalitetstræning. Det var så super lækkert i sommerferien at have de 3 styrkepas i ugen og altid træne veloplagt, udsovet og fodret godt af. Well må få det bedste ud af, hvordan det er nu.

Dejlig dag/weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 13.8

Løb

30 minutters jog.

Af uvisse grunde var jeg frisk og vågen ovenpå aftensmad med en god bog. Måske fordi jeg ikke så Netflix, måske fordi jeg ikke overdosede på Super Flyers... var i hvert i stand til at få ryddet op, sat robotterne i sving og da jeg så ved lidt over 8 tiden var nede og aflevere skrald, ja så var der bare sådan en skøn aftenluft ovenpå regnen. Tænkte, at jeg da i hvert fald kunne jogge 10 minutter og at det var bedre end ingenting og da jeg så var afsted, så var det jo fint og endte med at løbe min lille runde med smukt udsyn over Århus bugten. Very nice.

Træning d 14.8

Styrke

Bodyfit hold hos super coach. Tog for engangs skyld lidt vægt på og følte mig godt brugt men på en god måde.

Løb

60 minutter langsomt men dejligt på løbebånd.. way to go.

I formiddags fået tilberedt madbokse og bagt bananbrød + muffins. Vil virkelig prøve at få færdigpakket, så meget så muligt om aftenen, så at jeg kan komme rigtig hurtigt ud af døren = sove så længe som overhovedet muligt. 

Fortsat dejlig weekend og uge til boardet. Er på vej til PT hos super coach og kan allerede på forhånd mærke, at det bliver en hård omgang :devil:

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.8

Styrke

1.blok

Squat

2 opvarmningssæt og så 4 sæt med 12,10,10 og 8 gentagelser + cluster på de to sidste. Alle med 1 sekunds pause i bunden på de første 6,5,5 og 4 gentagelser. Endte med 57.5 kg på sættet med de 8 gentagelser = mere end coach havde regnet med = klart en god følelse af, at jeg er blevet stærkere :hippy: 

2.blok

Seated leg curls 

Tror at det var 12,10,10 og fik ikke lige skrevet vægt ned men igen pause i den mest flekterede fase

3.blok

Seated leg extensions

12,10,10, 8, 1 sekunds pause i den mest ekstenderede fase og så tiltagende vægt med max på de 110 pund

4.blok

Kas triset med kombo af liggende brystpres med håndvægte på 16 kg (i midten) og så pec flyers i kabel (vægt?) med pause i mest flekteret fase, til start og slut

3 runder i alt = very nice. 

I det hele taget super træning, hvor jeg for engangs skyld følte mig stærk og med lidt overskud, dog ikke sådan, at jeg ikke var presset. Bare en rigtig god følelse. Nu rykker jeg, selvfølgelig styret af coach, over i styrke fase med mere vægt og færre gentagelser, spændende hvordan det bliver. 

Har erkendt, at den bedste måde at løse problemet med at skulle tidligt op på, ja at det simpelthen handler om at skulle tidligere i seng (elementært Watson) - i den kontekst en fordel at vægte læsning i min seng frem for sen Netflix inde i stuen/sofaen.Ved godt, at det lyder lidt kedeligt men dejligt, hvis det kunne betyde, at jeg kunne få det hele til at hænge sammen.

Har taget gymnastik tøjet på fra morgenstunden med intentionen bare at få jogget de famøse 10 minutter i eftermiddag inden toget. We'll see. 

Har også haft min egen kaffe med i toget med formålet at sommerpres vanen med 7-11 kaffe er forbi nu. Altså det har haft været lækkert men lidt bekymrende når ekspedienten i 7-11 i fredags kunne minde mig om, at torsdagens kop var den 7. og derfor gratis... well time for a change I guess :hippy: 

Dejlig dag/uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 16.8

Løb

33 min på løbebånd i DGI huset Herning. 

Var absolut fristet af bare at tage direkte til stationen ovenpå en hektisk dag men brugte tricket med at tænke på de 10 min og så gik det jo rigtig fint. Umiddelbart var tanken om FW lidt mere lige for, men eftersom, at jeg på sigt gerne vil i gang med at svømme, så tænkte jeg, at det var godt med DGI huset. De har faktisk også nogle fine hold som fx Bodyflow og spinning. Da jeg lige kiggede dog med en del venteliste men ikke sikkert, at det i praksis er umuligt at komme med på hold. 

Kunne også se, at det ikke tog mange min fra, at jeg var på løbebåndet og så til, at jeg sad i toget. Skal helst få det til at passe nogenlunde med tog afgang.

Fra løbebåndet kiggede jeg lige ned i springbassinet, hvor der samtidigt er en klatrevæg og vandet så superlækkert ud. Således allerede i dag med pakket badetøj og så vil jeg prøve at bruge tanken om de 10 min til at hjælpe mig. Behøver ikke at svømme en hel masse. Det vil være fint bare at få klædt om og så få plaske basket lidt. Der er masser af lækre sauna/spa faciliteter men ligesom ude i hallen og ikke inde i omklædningsrummet. Well må se, hvad jeg når men er meget motiveret. Trods tidlige/lange dage, så er det bare meget mere spiseligt, når jeg også får rørt mig. 

Gik også fint med at undvære 7-11 kaffen i går og spiste heller ikke nogen super flyers. 

I dag heldig at cykle afsted i tør vejr ovenpå massivt regn lige da jeg stod op. Well er plastret til i Goretex. 

Dejlig dag til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Bjergtrold skrev:

Var absolut fristet af bare at tage direkte til stationen ovenpå en hektisk dag ...

Sådan er det jo nogle dage. Men det er også min erfaring, at det stort set ALtid er bedre at holde fast i at få bevæget sig. Mit seneste halve til hele år har godt nok også budt på et pakket program, hvor jeg nogle dage har sprunget over løbeturen for at nå det, jeg skulle. Men de dage, hvor jeg alligevel har klemt en løbetur, går alting jo meget nemmere bagefter. Tingene falder på plads, kroppen er brugt og afslappet. Og ja, en lille smule er langt bedre end ingenting.

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Henrik S. skrev:

Sådan er det jo nogle dage. Men det er også min erfaring, at det stort set ALtid er bedre at holde fast i at få bevæget sig. Mit seneste halve til hele år har godt nok også budt på et pakket program, hvor jeg nogle dage har sprunget over løbeturen for at nå det, jeg skulle. Men de dage, hvor jeg alligevel har klemt en løbetur, går alting jo meget nemmere bagefter. Tingene falder på plads, kroppen er brugt og afslappet. Og ja, en lille smule er langt bedre end ingenting.

Tak kære superløber og ja tror også, at der er sådan, at jeg har haft det i størstedelen af mit voksne liv :hippy: Og grundlæggende lykkedes med at få puttet lidt træning ind på den ene eller anden måde. Ja men må ærligt skrive, at det ovenpå COVID x 2 og lock down x 2, har haft været betydeligt sværere for mig. Eller måske rettere sagt, rigtig nemt at lade være. I mange år blev jeg faktisk altid lidt utilpas og rastløs, hvis jeg ikke trænede men pludselig var det mere ok. Eller har i hvert nogle gang haft svært ved at overkomme barrieren og få mindet mig selv om, at det altid er så godt på den anden side. Hvis jeg skal være helt ærlig overfor mig selv, så tror jeg også nogle gange, at jeg har haft svært ved at sænke forventningerne og fx, som nu forstå, at lidt er meget bedre end ingenting. 

Havde 10 minutters approachet med mig til mit nye Mekka = DGI huset i Herning og lykkedes igen i går med træning.

Træning d 17.8

Svøm

Plaskede både i klatrebassinet, hvor jeg initialt var helt alene og så i bassinet, hvor det er muligt at svømme rundt. Svømmede mest bare frem og tilbage på afgrænset stykke. Fik ikke tjekket tiden men tror, at det var 25-30 minutter og har ingen fornemmelse af distance. Kan under alle omstændigheder også mærke, at det vigtigste vil være noget teknik træning udfra Total Immersion konceptet. Er blevet meget bedre til at ligge stille og glide gennem vandet + se ned mod bunden, men kan stadig arbejde med ikke at miste balancen, når jeg trækker vejret. I øjeblikket højre side men vil helt sikkert have godt af at træne begge sider. 

Grundlæggende meget lækkert men en del støj og uro fra nogle legende børn. Altså de skal selvfølgelig også være der men livredderen havde flere gange fat i dem, da de råbte meget højt. Der er også en anden svømmehal i Herning som har et ekstremt lækkert 50 m bassin med brede baner og smukke rammer men så skal jeg køre lidt længere på cykel og da jeg prøvede den for nogle år siden, havde jeg faktisk lidt astma = typisk et tegn på skimmelsvamp, som jo heller ikke er usandsynligt i lyset af alt det våde i omklædningsrum/sauna. 

Anyhow dejlig følelse bagefter og energi til oprydning og forberedelse til dagen i dag i går aftes. I aften træning med super coach :hippy: og nu i styrke fase. 

Dejlig dag til boardet herfra :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

 

Citat

Eller har i hvert nogle gang haft svært ved at overkomme barrieren og få mindet mig selv om, at det altid er så godt på den anden side. Hvis jeg skal være helt ærlig overfor mig selv, så tror jeg også nogle gange, at jeg har haft svært ved at sænke forventningerne og fx, som nu forstå, at lidt er meget bedre end ingenting. 

En farlig fælde når man er træningstosse, naturligvis positivt ment, men du er bevidst og ærlig om det. Det er i hvert fald et stort skridt på rette vej.

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Gregers TF skrev:

 

En farlig fælde når man er træningstosse, naturligvis positivt ment, men du er bevidst og ærlig om det. Det er i hvert fald et stort skridt på rette vej.

:hippy: tak kære Gregers og ja tror faktisk, at det er noget af det vigtigste som er sket på det seneste og et godt eksempel på, hvad det her logning kan = skrive gode erkendelser frem. Lige nu tror jeg egentlig, at min vigtigste træningsindsats ligger i at holde fast i at skrive og holde mig selv kørende herinde. Der har haft været tidspunkter, hvor jeg overvejede at stoppe med at logge men bestemt ikke det jeg tænker nu.

"The hardest lift of all is lifting your BUTT OFF THE COUCH"  som jeg faldt over på IG her til morgen.

Well i går sørgede super coach nu ganske godt for, at jeg næsten følte mig løftet ud af min egen krop. Goood træning som altid. Nu i første uge af styrke fase med tungere vægte,  færre gentagelser og lange "pauser". Tiden blev så brugt på andre øvelser men ikke tungt og 10 gentagelser 

Træning d 18.8

Styrke

1.blok Squat og så db row med 10 kgs håndvægte som pauseøvelse

2 opvarmningssæt med henholdsvis 30 og 45 kg

1. 55 kg 8 gentagelser 1 sek i bunden

2. 60 kg 6 gentagelser 1 sek i bunden

3. 60 kg 6 gentagelser 1 sek i bunden

4. 65 kg  4 gentagelser 1 sek i bunden 

 

2.blok Bænkpres + bulgarian split squat med fod på bænk og så med kile ovenpå, så fod var vinklet, 10 kgs håndvægte i hænderne, 10 gentagelser i pause 

Igen opvarmningssæt 2 stk 

1.40 kg 8 gentagelser + 1 sek i bunden

2. 42.5 kg 6 gentagelser + 1 sek i bunden

3. 42.5 kg 6 gentagelser + 1 sek i bunden 

4. 47.5 kg 4 gentagelser 1 sek i bunden 

 

3.blok Glute bridge supersettet med db overhead press 10/12 kg, 10 gentagelser

1. Lidt i tvivl om vi startede på 45 kg med 8 gentagelser 

2.45 kg 6 gentagelser 

3. 45 kg 6 gentagelser 

4. Mener at vi endte på 47.5 kg 4 gentagelser men den sidste del var seriøst lidt blurred for mig. 

Glute bridge er virkelig en svær øvelse og det er nemt bare at bounce rundt. I det hele taget, så formanede super coach mig fra træningens start, at han ikke ville se noget hoppeborgs cirkus - på en eller anden måde, så var det bare sådan nogle sjove billeder af hoppeborgen, som jeg fik i hovedet og måtte virkelig koncentrere mig om at stå helt stille når jeg ramte bunden i squat.  Og samlet set for hårdt til, at jeg kunne grine mig igennem det men jeg kan godt lidt stilen/tonen. 

Hårdt men godt. Nu får vi se, hvordan kroppen reagerer på denne fase. I følge super coach ikke sikkert, at jeg bliver helt så øm, som i den foregående hypertrofi fase. 

Badetøjet er pakket, så ved godt, hvad jeg skal i eftermiddag!!! 

Dejlig dag til boardet :hippy: Muligt, at vejr skulle blive lidt pænere men fandt uld pandebånd og vanter frem i morges, da det virkelig er koldt om morgenen og særligt ude i Herning

 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 19/8/2021 at 06:51 , Bjergtrold skrev:

 Badetøjet er pakket, så ved godt, hvad jeg skal i eftermiddag!!! 

Well og trods alle gode strategier, så blev torsdag og fredag rene nuldage, da vi bare havde rasende travlt. Jeg kom sent fra hospitalet begge dage og fredag blev nærmest en ren fastedag.

Var ikke så øm ovenpå onsdagens træning som frygtet, så er spændt på, hvad super coach har i posen til i eftermiddag.

Træning d 20.8

Yoga

Tidligt oppe og troede, at jeg var sent på den til spinning. Nede i Scandinavian center opdagede jeg så, at jeg var en time for tidligt på den, så havde knapt 45 minutter til dejlig yoga med Becoming Balance app'n og 100 % noget, som jeg sagtens burde kunne gøre meget mere. Mærkeligt nok var jeg ikke særligt usmidig trods lang tid væk fra yogaen.

Spin

55 dejlige minutter men kunne godt mærke, at jeg skal lidt mere tilbage førend, at jeg bare kan give fuld gas. Må prøve at blive god til at huske at booke, så at jeg kan få plads på hold. Det ser også ud til, at der er noget spinning ude i Herning i DGI huset. 

That was that... 

Nu food prep og andre husalfe sysler. Er begyndt at se "Velvet" på Netflix, som absolut også er dejlig underholdning. Havde et forbehold mht om jeg ville bryde mig om det spanske,  nu hvor vi er så vant til engelsk. Well og så er det jo bare så ekstremt smukt et sprog, som jeg egentlig bare har lyst til at lære med det samme. Jeg lærte at tale tysk/fransk til husbehov i folkeskole/gymnasie men er lidt misundelig på dem, der fx rejste til sydamerika, spanien eller andet spansk talende land. 

Dejlig søndag/uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 22.8

Styrke

Pas med super coach

Fik ikke skrevet alle deltaljerne ned men lidt samme princip med tungere vægt, færre gentagelser for hovedøvelserne og så nogle "pause" øvelser = mindre tunge og omkring 10 gentagelser

1. sæt

Trapbar dødløft, hvor vi røg op på 70 kg = mere end coach havde forestillet sig = positivt

i pausen  db rear delt øvelse, vægt +

2.sæt

Brystpres i maskine 8 6 6 4 gentagelser

i pausen noget pull down i maskine

3.sæt

Leg extension + leg curls i maskine

Træning d 23.8

Spin

1 time i DGI huset i Herning

Virkelig oldschool, gamle cykler, gammel musik, knapt nok et wattmeter (tændte det ikke) men Herning er jo Bjarne Riis' hometown og kvaliteten af timen var faktisk rigtig fin med bløde bakker, accelerationer, RAAM intervaller + masser af sved på panden. 

Da jeg 20 minutter i 4 stod i omklædningsrummet på hospitalet var jeg bekymret for ikke at kunne nå det men så gik det jo alligevel og havde det så meget bedre på vejen hjem i toget. 

Træning d 24.8

Styrke 

Mere dejlig træning med supercoach da jeg havde en hjemmearbejdsdag :hippy: 

Lignede onsdagens pas i sidste uge

Squat med pause øvelsen skrå db row

Så bænkpres med bulgarian split squat som pause øvelse

Tilsidst glute bridge og db overhead press i "pausen"

Største succes, at jeg for første gang i mit liv havde mod på at træne uden "prinsesse" puden, som jeg ellers har haft liggende omkring stangen. Gjorde selvfølgelig lidt  ondt men føltes meget meget bedre og er selvfølgelig helt skørt at have noget blødt og potentielt roterende til at ligge der. Skal også til at eksperimentere med nogle sko uden stødabsorbering.

Succes nr 2, at jeg nemt nappede 4 gentagelser med 50 kg i bænkpres. 

 

I går var tasken pakket men magtede ikke træningen da det i forvejen var blevet sent. Ren sofa aften med Netflix og tidligt i seng. Tilgengæld vågen kl 3 i nat/"morges. Er tilmeldt spin i Herning kl 16.10, så det skulle gerne kunne lykkes. 

Dejlig dag til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 26/8/2021 at 07:09 , Bjergtrold skrev:

Er tilmeldt spin i Herning kl 16.10, så det skulle gerne kunne lykkes. 

Dejlig dag til boardet :hippy: 

Well well det gjorde det så ikke men håb forude. 

Fredag blev det til ca 10 km løb/gang i skov og i går 1 times spin fra morgenstunden. Fredag havde jeg dog fået for meget kaffe og mave var virkelig dum om eftermiddagen. Ja og så syntes jeg af en eller anden grund, at jeg i min tilstand af søvnunderskud + koffeinkamikaze + dårlig og tom mave, ja at jeg da lige skulle spice det hele op med noget rosé og kun Bugles til aftensmad. Well it dit not end well og til spin kunne jeg ikke træde en bule i en blød hat men dog dejligt at være afsted. Havde det skidt resten af dagen. Skriver det fordi, at det også var lidt sådan et "wake up call" i forhold til at passe lidt bedre på mig selv. Altså der er mange ting, som jeg ikke kan gøre noget ved i øjeblikket, men de små ting, som jeg har kontrol over, ja dem vil jeg gerne kæmpe lidt mere for. Og min sparsomme fritid skal ikke bruges på at have tømmermænd. Har samtidigt lidt et drømme mål og mange ting kunne gå op i en højere enhed, hvis jeg satte alting lidt i system og på et bræt for at få det til at lykkes, eller i hvert fald prøvede at tage del i processen, vejen er målet eller noget. Foreløbigt så crazy, at jeg slet ikke endnu vil dele det med evt læsere, men måske lidt senere. Vil i hvert fald holde mig fra alkohol. Noget som mange ville synes var svært og en høj pris da det er så integreret del af vores kultur/liv samfund men det er faktisk sjældent, at det vil udfordre mig og jeg bryder mig egentlig slet ikke om, når fx min familie udøver gruppepres og jeg har virkelig brug for hvert værdifuldt fritids minut. We´ll see how things work out :hippy: Lige nu træning med super coach og så må vi se om jeg er i live om nogle timer.

Stay strong og kommende god uge til Jer :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

16 minutter siden, Bjergtrold skrev:

Vil i hvert fald holde mig fra alkohol.  

Jeg har i perioder været tæt på næsten alkoholfri, og det er altså meget rart og godt for kroppen. Får et glas vin, en lille drink eller en øl med mellemrum nu, og det kan jeg godt lide, men det gør sgu ikke noget godt for nattesøvnen. Når man ikke er vant til at drikke ret meget, så bliver man altså lidt svimmel af en øl eller et par glas vin, og jeg sover i hvert fald ret dårligt om natten bagefter.

Jeg kan jo virkelig godt lide en kold øl til maden, men her er min redning blevet alkoholfri øl. Der er typisk en lillebitte smule alkohol i dem, men slet ikke noget, der kan mærkes. Der er efterhånden flere mærker, der smager rigtig anstændigt som ledsager til mad. Og det er heldigvis blevet helt OK at bestille det, hvis man spiser ude. Det er virkelig rart, at det marked boomer.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Alkohol og gruppepres. Nok DEN værste ulempe ved at være dansker. 
Efter en indkøringsfase med dårlig samvittighed, er det efterhånden hyggeligt med en iskold Tuborg nul. Jeg ved dog heller ikke hvordan “rigtig” øl bør smage :tongue:

Spændende med projektet.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

4 timer siden, Henrik S. skrev:

Jeg har i perioder været tæt på næsten alkoholfri, og det er altså meget rart og godt for kroppen. Får et glas vin, en lille drink eller en øl med mellemrum nu, og det kan jeg godt lide, men det gør sgu ikke noget godt for nattesøvnen. Når man ikke er vant til at drikke ret meget, så bliver man altså lidt svimmel af en øl eller et par glas vin, og jeg sover i hvert fald ret dårligt om natten bagefter.

Jeg kan jo virkelig godt lide en kold øl til maden, men her er min redning blevet alkoholfri øl. Der er typisk en lillebitte smule alkohol i dem, men slet ikke noget, der kan mærkes. Der er efterhånden flere mærker, der smager rigtig anstændigt som ledsager til mad. Og det er heldigvis blevet helt OK at bestille det, hvis man spiser ude. Det er virkelig rart, at det marked boomer.

:hippy: mange tak super løber og det er så præcist det her med i hvor høj grad, at det går ud over søvnen og at den manglende vane gør, at det slår hårdere.

3 timer siden, Gregers TF skrev:

Alkohol og gruppepres. Nok DEN værste ulempe ved at være dansker. 
Efter en indkøringsfase med dårlig samvittighed, er det efterhånden hyggeligt med en iskold Tuborg nul. Jeg ved dog heller ikke hvordan “rigtig” øl bør smage :tongue:

Spændende med projektet.

Tak kære Gregers og ja jeg ved, at der bliver nogle familiebegivenheder, hvor nogle vil føle sig meget provokerede over, at jeg ikke har lyst til at indtage alkohol. Til andre tidspunkter  ville jeg sikkert bare have gjort det alligevel for at please/passe ind - but not f... anymore. Tid til at steppe op og være lidt mere badass :chopper: Og ja will keep you posted når/hvis det får lidt mere struktur, vil formentlig afspejle sig lidt i nogle forskellige træningspas :bubblebath::cooldance: og så har jeg vist allerede skrevet for meget....

Det er i øvrigt så dejligt at kunne dele de her lidt svære ting med Jer. Jeg er ikke den store øl drikker og resten af markedet med fx mousserende procent fri vin, har måske ikke udviklet sig helt så meget (?) men dansk vand duer jo altid. 

Super coach var også sød og forstående. Vores træning i søndags og tirsdag var med meget kvalitet og fremgang og jeg havde det ikke godt med at skulle troppe op som en anden karklud i dag men det var god træning alligevel 

Træning d 29.10

Styrke 

1.sæt

Trapbar dødløft

Planen var 8,6,6,4 med startvægt på 70 kg men supercoach var ikke helt tilfreds med setuppet, så efter at have løftet stang lidt, og løftet hæle ekstra, trænede vi en hel del teknik. Temaet en dødløft med max fokus på at arbejde maksimalt med forlår fra mest ekstenderet udgangspunkt frem for at bruge bagkæden. Efter ombygningen har vi ikke den samme gode hacksquat maskine i Scandinavian. 

Som pause øvelse håndvægts træning af bagre deltoideus, hvor jeg havde front mod ryglæn af skrå bænk og så 10 gentagelser med vist 9 kg's håndvægte 

2. sæt 

Seated leg curls supersættet med Seated leg extensions, 4 sæt med 8 gentagelser i alle og stigende vægt. Fik ikke skrevet vægt ned men ifølge coach's anstrengelsesskala = grad af rødhed i ansigtet, så var det godkendt. 

3. sæt

Chestpress i maskine 8,6,6,4 og så i pausen pulldown i sådan en mærkelig todelt kabel/maskin agtig ting. 

Well var godt og hårdt og så var det det.

I omklædningsrummet talte jeg med to deltagere på træners Bodyfit hold, som jeg kender fra tidligere træning og de var super interesserede i at høre om det med personlig træning og syntes, at jeg havde opnået nogle vilde resultater. Well både mht de vægte vi træner med og muskelmasse, så er der selvfølgelig sket rigtig meget. Måske jeg ikke selv bemærker det helt på samme måde og kvantitativt træner jeg jo meget mindre end tidligere. Kvalitativt dog med meget mere intensitet når jeg har PT og nok også med bedre restitution ind imellem pas. 

Ikke så dårligt :hippy: 

God uge til Jer derude og nyd den sidste rest sommer, som (lidt overraskende) skulle være på vej

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Bjergtrold skrev:

... jeg ved, at der bliver nogle familiebegivenheder, hvor nogle vil føle sig meget provokerede over, at jeg ikke har lyst til at indtage alkohol. Til andre tidspunkter  ville jeg sikkert bare have gjort det alligevel for at please/passe ind - but not f... anymore. Tid til at steppe op og være lidt mere badass 

Det er efterhånden en del år siden, at jeg blev glad for alkoholfri øl, fordi man ikke bliver så svimmel af dem og sover bedre om natten. Og jeg har faktisk oplevet det modsatte i familien, hvor flere andre er hoppet på vognen og er begyndt at se fordelene. Jeg tror i virkeligheden, at der er flere, end man tror, der egentlig er lidt træt af den automatik, der ligger i at skylle en øl eller to ned eller alternativt drikke rigeligt med vin. Så hvem ved, du kan måske blive en first-mover i familiemæssige sammenhænge :)

Link to comment
Share on other sites

På 30/8/2021 at 17:32 , Henrik S. skrev:

Det er efterhånden en del år siden, at jeg blev glad for alkoholfri øl, fordi man ikke bliver så svimmel af dem og sover bedre om natten. Og jeg har faktisk oplevet det modsatte i familien, hvor flere andre er hoppet på vognen og er begyndt at se fordelene. Jeg tror i virkeligheden, at der er flere, end man tror, der egentlig er lidt træt af den automatik, der ligger i at skylle en øl eller to ned eller alternativt drikke rigeligt med vin. Så hvem ved, du kan måske blive en first-mover i familiemæssige sammenhænge :)

Rigtig god pointe tak super løber :hippy: Well særligt den ene gren af familien er vist lidt uden for rækkevidde men det er godt, at have noget rygstøtte her fra forummet og vide, at jeg gør det rette for mig selv, når jeg kommer under pres. Lige nu hvor nattesøvnen ofte er for kort og dagene fyldt med faste, ja så vil jeg i hvert fald gerne bruge min sparsomme fritid og resterende hjerneceller, så godt som muligt. Lidt skræmmende, så fyldes mit facebook feed nu med reklamer for alskens alkohol fri produkter. Der er også alkohol fri rosé, bobler etc... altså godt at vide men lidt uhyggeligt når jeg har haft skrevet om det her + talt i tlf med god veninde Betty om det. 

Træning d 30.8

Restitution 

Var til endags møde ved Rebild bakker sammen med min leder. Super smuk dag og vi talte meget om det med vigtigheden af at holde os i gang og gerne ved at få integreret træningen i dagen/transporten. Dvs fuld opbakning til hvis jeg begynder at troppe op som en anden kamel og optaget af træningslogistik. Det er faktisk virkelig vigtigt og godt. Nu mangler jeg så bare at gøre det. Ovenpå de mange km i bil kollapsede jeg bare på sofaen og var så også ekstra klar til træning hos super coach tirsdag.

Træning d 31.8

Styrke 

PT pas som ligner passet fra sidste tirsdag. 

1.sæt

Squat 8,6,6,4 gentagelser og pause db øvelse for lattisimus dorsi lænet ind over bænk, husker ikke om det var 12 kg

Tror at vi var oppe og ramme de 65 kg i squatten men gik fint

2.sæt

Bænkpres, supersettet med Bulgarian split squat med db i hænderne

3.sæt

Glutes bridge hvor vi nåede helt op på 70 kg og en øvelse som går meget meget bedre end tidligere

pause øvelse overhead db press, hvor vi vidste på 14 kg

Lyder ikke af meget på papiret men var helt færdig bagefter og øm i går. Havde ellers pakket løbesko men fik kun lidt bananbrød i toget fra morgenstunden og så lidt mere banan brød da jeg trillede hjem ved 18-19 tiden. I dag vil jeg til gengæld meget gerne lykkes med lidt løb. I morgen tvivlsomt om jeg når noget pga afdelingsarrangement = første test i forhold til min nye alkohol fri liv. Jeg behøver bare at tænke på, hvor skidt jeg havde det da jeg sad på spinningcyklen lørdag morgen, uden at kunne træde en bule i en blød hat, for at vide, at det er det rette. 

Via en instagram ting blev jeg i øvrigt opmærksom på dette mega fede track som ledte mig sporet af en tsunami af skøn musik = god inspiration til træningen

 

Dejlig dag til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share