Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Er i fuld gang med at tage de gamle træningsmetoder frem for at støve dem af og komme dem i værktøjskassen. I weekenden blev det til en omgang 30/20/10-intervaller i lidt kortere tid end sidst, men til gengæld med mere blæs på de hurtige 10 sekunder. Det kan noget.

I dag joggede jeg hen til Damhusengen og løb 200/400/600/400/200 meter med 100 meter gang/jog indimellem. Sådan en pyramide kan også noget, for som grafen viser kan jeg allerede nu ligge og arbejde med en puls lige under 140, og for mig er det altså ret højt ;)

Tænker, at det er det, jeg skal sigte mod, hvis jeg skal have benene til at bevæge sig hurtigere. Jeg skal finde sådan nogle træningspas, der får pulsen i vejret. Derfor venter der nok snart nogle besøg på stadion for at løbe nogle flere 'pyramider'. 

Indtil videre er det sjove ved at undgå de her lange og halvlange tempoture, at benene er virkelig friske. Turene tager også kortere tid og er ret underholdende. 

image.png.c326c6fb7ef1581b573fcdf155dfefb8.png  

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Fik  lige presset en lyntur ind på Brutus i frokostpausen. Det blev den sædvanlige lille rundtur på 30 km. Efter Glostrup kommer der lidt længere strækninger med fri leg og hele vejen ind mod byen til sidst er der heldigvis forholdsvis langt mellem lyskrydsene, men noget rigtig landevejsflow får man jo ikke . Det skal dog siges, at turen var forhekset i dag på den gode måde, da stort set alle lyskryds skiftede til grønt for mig. Det var meget mærkeligt. Nogle dage er det (desværre) omvendt. I dag havde jeg ifølge mit løbeur under 3 minutters spildtid på hele turen, det er ret vildt.

Skærmbillede 152237.png

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

"Den vej kunne man jo også gå ned ad, og nu kommer vi til pointen: Jeg kan simpelthen intet finde om træning til mellemdistance for den gamle løber. ALT begynder ved 5 km og lægger mest vægt på halvmaraton og maraton. Det er, som om de kortere distancer er forbeholdt de unge løver, og det er egentlig spøjst. "

Jeg kan heller ikke finde ret meget. Det mest konkret jeg har læst, er i "fast after 50" af Joe Friel. Kort fortalt går det ud på at sprede ugen programmet ud over flere dag, eks. 9 elle 11 dage. Principperne han beskriver virker ok.

Det jeg kan mærke, og se på min omgangskreds, er at restitutionstider på intervaller bliver længere, hvor meget afhænger så af hvem du er. Det kan man så ikke bruge til ret meget. :tongue: Men finder du guldkorn må du endelig dele.

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, vestjyden skrev:

Jeg kan heller ikke finde ret meget. Det mest konkret jeg har læst, er i "fast after 50" af Joe Friel. Kort fortalt går det ud på at sprede ugen programmet ud over flere dag, eks. 9 elle 11 dage. Principperne han beskriver virker ok.

Det jeg kan mærke, og se på min omgangskreds, er at restitutionstider på intervaller bliver længere, hvor meget afhænger så af hvem du er. Det kan man så ikke bruge til ret meget. 

Ja, Friels bog har jeg også læst og netop genbesøgt. Det flugter fint med hans pointer, at man egentlig burde begynde at løbe kortere og (relativt) hurtigere med alderen. Pulsen skal op (udover at man heller ikke må glemme styrketræning og balance, som han også er inde på i bogen).

Friel understreger, at man skal presse sig selv og presse pulsen op i stedet for at lulle sig ind i lange træningsture, som man måske løber langsomt eller halvlangsomt. Det er derfor de seneste uger dæmret for mig, at man egentlig burde træne som en mellemdistanceløber i stedet for som en maratonløber, når vi ser på den impact, træningen har - eller sigter mod at have - på den aldrende krop.

Det er nemlig rigtigt, at restitutionstiderne på intervaller bliver længere, men det er min tese, at det kun gælder lange tempointervaller på 1000, 1200 eller 2000 meter. Løber man en pyramide med intervaller på 100-600 meter, som jeg gjorde den anden dag, eller noget 30/20/10-træning, kan lårbasserne også blive godt stegte, men det er ikke nogen langvarig udmattelse.

Der er jo en grund til, at 800 og 1500 meter-løbere kan løbe kvalifikationsrunder nærmeste flere dage i træk til de store stævner. Konkurrencerne slår hårdt, men man er forholdsvist hurtigt ovenpå igen. I den anden ende af skalaen har vi fx et halvmaraton, hvor man (jeg) kan være ødelagt i en ganske lang periode.

Da jeg back in the day trænede til at løbe en god 5000 meter på bane, løb jeg jo et hav at kunststofstævner, men kun meget sjældent den fulde distance. Det var typisk distancer som 800, 1000 og 1500 meter plus mile og måske en enkelt gang en 3000 meter (eller den mærkelige 2000 meter-distance). Det kunne man sagtens uden at det satte træningen tilbage.

Nå, men det ændrer ikke på, at jeg stadig ikke har fundet noget, der er målrettet den gamle mellemdistanceløber, så jeg improviserer videre. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share