Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Men det er også genial markedsføring for Stages. De bliver nu associeret med Team Sky, og bliver dermed blåstemplet. Jeg tror de kan se på deres salgstal at det allerede nu har betalt sig. Spørgsmålet er så reelt set hvorfor Sky gør det. De burde ikke være til falds for penge. Så måske Stages ikke er så slemt?

Det var ihvertfald sådan jeg fandt ud af at de fandtes, så alene der har de da fået bredt deres navn godt ud.

Link to comment
Share on other sites

Så er det vist på tide med en update herfra, ovenpå en lidt travl weekend hvor træningen dog alligevel er blevet passet :smile:

Lørdag d. 18/1-14

Iflg. mit træningsprogram, skulle jeg have løbet 5 km test i lørdags, men pga. det mas jeg har haft med hoften på det seneste, så valgte jeg at afstå fra testen. Tror som egentlig godt at jeg kunne have løbet, men det ville have været med stor risiko for at forværre skaden, hvilket ville have været hovedløst.

I stedet gik turen til Aarhus Svømmestadion hvor jeg kæresten og jeg mødtes med swim-coach Dennis. Det blev en god session, hvor jeg fik nogle fine pointers med, fik svømmet godt igennem og hvor jeg i det hele taget havde en fin fornemmelse i vandet.

Mine fokuspunkter indtil næste møde med Dennis er rotation og længde på mine armtag. Rotationen er blevet bedre, men den halter når jeg ikke trækker vejret til den side jeg roterer. Mht. længden på mine armtag, så er det især den sidste del der skal være fokus på. Her skal lægges et større pres, så armene ikke bare hives op når den sidste halvdel endnu ikke er færdiggjort.

Svøm - 2700 m

Søndag d. 19/1-14

Daddy havde fødselsdag, så vi kickstartede dagen med lækker brunch mit alles. Da det var overstået teamede vi op med to makkere ude i cykelrummet, og så skulle der ellers buldres løs på trainerne. Det er nu meget hyggeligt med sådan en gang indendørs fællestræning :cooldance: På forhånd var mine forventninger til træningen ikke verdens højeste, for jeg har gået rundt med noget kriller i halsen de seneste par dage. Da jeg vågnede igår fornemmede jeg en smule feber, men ovenpå et par panodiler var jeg egentlig helt ok kørende.

Cykling - 2 timer 7 min @ 147 watt i avg.

Mandag d. 20/1-14

Bemærk lige hvor hyppigt jeg indberetter svømmetræning…… :laugh:

Endnu en dag i vandet, desværre ikke til verdens bedste indsats. Armene ville ikke rigtigt idag, og der var samdigigt crowdet i vandet af div. motionister der fyldte alt for meget. Men jeg fik klokket lidt baner, så alt i alt er jeg tilfreds.

300 m opvarmning

8 x 50 m ben

8 x 50 m teknik

10 x 100 m (50 m hårdt -> 50 m roligt med fokus på glid)

200 m udsvøm

Svømning - 2200 m

Dagens gode nyhed er at min Colnago netop er ankommet til DK. Den står pt. hos importøren i Roskilde, og skulle meget gerne ankomme til B. Madsen i løbet af de næste par dage. Prøv lige at spørg om Jannie glæder sig…….

Link to comment
Share on other sites

Min kommentar omkring din svømning må alligevel have gjort indtryk. Massere af svømning + session med svøm coach! Sådan!

Den ramte spot on der hvor det gør mest ondt….! Ok, ondt er måske så meget sagt, men jeg var jo udemærket klar over at jeg var ude på et skråplan. At være triatlet er trods alt et tilvalg og ikke tvang;-)

Hvorfor faldt valget egentlig på en Colnago?

Fordi den skiller sig ud fra mængden. Der kører ikke særlig mange K-Zero rundt på de danske veje, og jeg kan godt lide at have noget der ikke er hver 2. triatlet´s eje. Derudover synes jeg at den har nogle super flotte linjer - meget clean looking og uden for meget bling bling. Lidt ligesom din BMC, der også er fremstår meget sober i designet.

Derudover har den fået fine anmeldelser med på vejen, så alt i alt tror jeg at det er en spændende cykel jeg får:-)

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 21/1-14

Min krop var både træt og ugidelig, og mit hoved uoplagt og fyldt med undskyldninger for at slippe for dagens træning. Det er sjældent at jeg har det sådan, så jeg plejer gerne at respektere det så nogenlunde når følelsen melder sig, for der må være en grund til at kroppen siger fra. Jeg sprang derfor intervaltræningen over, og satte mig på hometraineren til en lystbetonet rulletur.

Det var en underlig oplevelse, for følelsen i benene bølgede konstant op og ned. Det ene øjeblik var der hul igennem, mens jeg det andet øjeblik knap nok kunne træde en bule i en blød hat…..

Cykling - 1 time @ 141 watt

Onsdag d. 22/1-14

Jeg har tilmeldt mig et par MTB marathons i henholdsvis marts og april, så mine mudder-skills skal plejes lidt, selvom det er svært at komme afsted når skovene mildest talt er flydende og fyldt med væltede træer. Det til trods, så teamede jeg op med Carsten til en god gang gas i Søndermarks skoven i Vejle.

Vi valgte et par rundstrækninger, som vi kørte en håndfuld gange. Den første bestod af mere eller mindre flat terræn, men med snørklede sving og ekstrem meget mudder. Det er en udfordring i sig selv at kontrollere cyklen, når underlaget består af dybe fuger der griber fast om hjulene og får cyklen til at køre sit helt eget løb. Men som med det meste andet, så hjalp det gevaldigt at køre runden et par gange, og vi endte da også med at køre den igennem med sømmet i bund. Herlig fornemmelse:-)

Derefter forsatte vi dybere ind i skoven til en rundstrækning med en god sej bakke. Faktisk en bakke som er så stejl, at jeg aldrig tidligere er kommet til toppen uden at måtte af cyklen. Ikke fordi jeg ikke har kræfterne til det, men mest af alt pga. manglende teknik.

Med god hjælp fra Carsten lykkedes det mig faktisk at komme op i første forsøg idag, og ikke en eneste gang måtte jeg af og trække. Herlig fornemmelse, og et skoleeksempel på hvor stor en forskel lidt tekniktræning rent faktisk kan gøre:-)

Herfra gik det ned ad bakke med koncentrationen, og jeg begyndte at fjumre lige lovlig meget. Først viste jeg mit store mtb talent frem ved at lave et fjumre styrt på toppen af en bakke - til stor morskab for den hundelufter der kom gående forbi netop som det skete.

Efterfølgende satte vi kursen ind mod Vejle C igen, hvilket ledte os op over en af de legendariske MTB stigninger i Vejle - nemlig Serpentineren. En lang stejl satan, der svinger gevaldigt undervejs. På dette tidspunkt var det blevet mørkt, og jeg havde nu kun lyset fra min forlygte at guide efter. Normalt mere end rigeligt, men lygten pegede lidt for meget op ad, så det var begrænset hvad jeg kunne se. Det endte derfor med endnu et styrt, efter at jeg havde fået lidt slinger i cyklen og havde ramt en rod. BUM…..

Heldigvis skete der ingen skade, så efter at have kæmpet lidt med at komme fri af pedalerne, kunne jeg rejse mig og kæmpe mig de sidste meter mod toppen.

Alt i alt en pisse fed tur, selvom der var ALT for meget mudder og sjap i skoven. Jeg lyver ikke når jeg påstår, at jeg var dækket af ca. 1 cm mudder fra fødderne til midt ryg - shit, hvor var det et værre svineri. Og for slet ikke at tale om cyklen… Der sad jord i store kager over det hele, og eftersom temperaturen lå et par grader under frysepunktet da vi returnerede, så var det blevet stift og ualmindeligt svært at vaske af. Well well, det er bagsiden af medaljen når man vælger at køre mtb…...

MTB - 1 time 55 min @ 81% af max

Link to comment
Share on other sites

Der sker noget på udstyrsfronten for tiden :shades:

I starten af februar ankommer der således en ny Cannondale til adressen, som erstatning for min nuværende SuperSix Evo. Den her gang er der tale om 2014 team modellen, en svedig fætter der kommer til at se således ud:

post-33726-0-12367200-1390465353.png

Min nuværende Evo er en str. 50, hvilket når alt kommer til alt nok er lige i underkanten til mig. Den nye er derfor bestilt hjem i str. 52 - en perfekt størrelse iflg. de udmålinger jeg fik lavet i forbindelse med bestillingen. En 52´er betyder i øvrigt også at stilken fra gaflen kan saves helt i bund. Sweetness :wub:

Cyklen leveres uden Vision hjulene men i stedet med et sæt Zipp Firecrest 202. Jeg har allerede fået hjulene med hjem - shit, hvor er de bare fede!

Går alt efter planen, og er jeg bare en lille smule heldig, så står cyklen klar når vi kommer hjem fra Club La Santa d. 7/2. Lidt ærgerligt at jeg ikke kan få den med, men pyt, jeg er jo ikke skidt kørende på mit nuværende materiel, så det går nok.

Med denne upgrade kan man vist roligt sige at min udstyrspakke er komplet, og der kommer derfor også til at gå laaaaang tid inden der skal upgrades på noget som helst igen :smile:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Du har seriøst alt for mange penge!!! Men tillykke med den. Den bliver fed. Bliver det med SRAM Red 22?

Tak:-) Jep, den bliver leveret med SRAM Red 22 - noget jeg glæder mig ustyrlig meget til at komme ud og køre med.

Og stilken kan vel også saves helt ned på 50'eren? Det er vel bare et spørgsmål om fleksibilitet?

Your absolutely right….. Jeg kører dog i forvejen med et ganske pænt drop, og at save den helt ned vil være at gå alvorligt på kompromis med min position. Det slipper jeg dog for at forholde mig til nu, hvor jeg får rammen i den størrelse som passer mig helt perfekt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var en smut på løbebåndet igår, men det var ikke just nogen mindeværdig oplevelse og den blev også ganske kortvarig.

Jeg har gået og følt mig lidt halv sløj de sidste dage. Ikke sådan rigtig syg, men heller ikke 100% frisk. Det kom til udtryk igår, hvor jeg allerede efter 8 min løb var ved at omkomme. Oveni det, så værkede hoften, hvilket fik mig til at shifte til crosstraineren i stedet - det blev dog også relativt kortvarigt, for energiniveauet var helt i bund.

I stedet for at forsætte direkte i svømmehallen efterfølgende, tog jeg mig derfor et bad og kørte hjem.

Løb/crosstrainer @ 30 min

Om tilstanden er bedre idag vides endnu ikke, men nu får cyklen et forsøg og så må vi se hvad det ender ud i.

Med de upgrades du pt. laver, så undre det mig, at du har valgt en Sitero saddel fremfor en Dash

For at være helt ærlig, så havde jeg faktisk ikke skænket Dash9 en tanke, da jeg bestilte TTér. Dash er jo ikke ligefrem markedsledende her i DK, og det er ved at være lang tid siden at jeg sidst faldt over sadlen.

Når det så er sagt, så får Sitero´en en chance alligevel. Jeg synes ikke at den er grim (jeg har selvfølgelig bestilt den med carbon rails), og der er faktisk lagt en del arbejde i den fra Specialized side, i forsøget på at lave en sadel som udfylder et af de huller der indtil videre har været på markedet af TT-specifikke sadler:

http://www.slowtwitch.com/Products/Saddles/Specialized_Sitero_unveiled_3481.html

Men lad os nu se hvad det ender med, for på min gamle TT´er lykkedes det mig aldrig helt at finde den perfekte sadel til min bum bum. Det tætteste jeg kom var en Adamo, men det blev aldrig helt godt. Måske er Sitero løsningen, måske er Dash…. We´ll see :smile:

Jeg var i øvrigt nede ved smeden igår for at se min K-Zero ramme. I´m in love :wub:

Desværre lader frempinden forsat vente på sig, og da der er tale om en integreret løsning er det svært at lave en midlertidig løsning på den front. Der skulle gerne komme svar vedr. levering idag, og så må vi se hvad udsigterne er.

Jeg er heldigvis ikke helt så utålmodig, som jeg havde frygtet at jeg ville være. Vi tager alligevel til CLS på fredag, og uanset hvad så var det ikke min plan at medbringe TT´eren. Mon ikke at der når at ske lidt inden vi er hjemme igen :wink:

Link to comment
Share on other sites

Lil´ hour of power

En forholdsvis stor portion uoplagthed til trods, fik jeg kæmpet mig selv i sadlen til en solid omgang intervaller. Jeg havde lovet mig selv at trække stikket hvis kroppen ikke ville tage imod, men heldigvis var det ikke tilfældet så jeg så ingen grund til at holde igen. Faktisk viste det sig at benene var ganske glimrende, så selvom min nuværende Quarq måler viser noget pessimistisk, så lykkedes det mig faktisk at holde mig indenfor de angivne zoner.
OK, jeg indrømmer gerne at det var hårdt undervejs, og pulsen lå da også noget højere end den egentlig burde have gjort som følge af de misvisende målinger, men det gjorde bare fornemmelsen endnu bedre da sessionen endeligt var overstået :smile:

10 min opvarmning - hvid zone

30 sek rød zone / 30 sek hvid zone x 5 (+110 rpm)

5 min hvid zone

Main set:

9 min @ 95% FTP

90 sek pause

8 min @ 95% FTP

90 sek pause

7 min @ 95% FTP

90 sek pause

6 min @ 95% FTP

90 sek pause

5 min @ 95% FTP

60 sek pause

4 min @ 95% FTP

60 sek pause

3 min @ 95% FTP

60 sek pause

2 min @ 95% FTP

30 sek pause

1 min @ 95% FTP

10 min afrul

Cykling - 1 time 25 min

Den var hård idag - rigtig hård! Men et eller andet sted føltes det lidt som et vendepunkt for mig. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har haft det svært med motivationen på det seneste. Årsag = upræcise målinger fra min Quarq. Det er sgu svært at holde dampen oppe, når man sjældent er i nærheden af de zoner som ellers burde være realistiske at holde. Jeg kunne selvfølgelig bare have kørt en FTP test og få rettet til, men et eller andet sted er det omsonst når der er en ny måler på trapperne, som under alle omstændigheder vil kræve en test.

Min SRM enhed ligger i øvrigt klar nede ved smeden. Det eneste jeg mangler er mine Cannondale SISL2 pedalarme som gerne skulle ankomme mandag, og wupti så skal der testes….. :shades:

Link to comment
Share on other sites

Den var hård idag - rigtig hård! Men et eller andet sted føltes det lidt som et vendepunkt for mig. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har haft det svært med motivationen på det seneste. Årsag = upræcise målinger fra min Quarq. Det er sgu svært at holde dampen oppe, når man sjældent er i nærheden af de zoner som ellers burde være realistiske at holde. Jeg kunne selvfølgelig bare have kørt en FTP test og få rettet til, men et eller andet sted er det omsonst når der er en ny måler på trapperne, som under alle omstændigheder vil kræve en test.

Min SRM enhed ligger i øvrigt klar nede ved smeden. Det eneste jeg mangler er mine Cannondale SISL2 pedalarme som gerne skulle ankomme mandag, og wupti så skal der testes….. :shades:

Lækkert med SRM, det er altså bare feinschmeckeri!

Edited by JohnJohnson
Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 25/1-14

Min lillebror har fødselsdag idag, så dagen blev startet med en lækker gang brunch hjemme hos ham. Da han boede hjemme var han verdens største rodehoved, men nu - bare 6 måneder efter at han flyttede - er situationen en helt anden. Det var således et klinisk rent og ryddet hjem der mødte os, godt suppleret op med et bord spækket med hjemmebag. RESPEKT lil´bro :1356:

Efter brunch kørte vi hjem, og planen var egentlig en times tid på sofaen inden der skulle trænes. Svigerfar ville det dog anderledes, da han ringede og meldte sin ankomst til lidt cykling, så vi oppede os og fik trukket i cykeltøjet for at få træningen overstået sammen med ham. Det er i øvrigt en temmelig cool svigerfar jeg har. Han har kørt La Marmotte +5 gange (hurtigste tid er sub 8 inkl Glandon nedkørslen og i en alder af ca. 50 år) og løbet +35 marathons - det kan man kun have respekt for!

Dagens program så således ud:

10 min opvarmning

30 sek rød zone -> 30 sek pause x 5

3 min hvid zone

Main set:

2 min rød zone

1 min hvid zone

3 min gul zone

1 min hvid zone

Denne runde blev gentaget 6 gange.

Derefter kørte jeg:

3 min blå zone m. 50 rpm - > 90 sek pause ml. intervallerne

5 min afrul

Cykling - 1 time og 18 min

Jeg forsøgte mig med lidt løb igår, men det er desværre forsat no-go i forhold til hoften. Jeg har fået nogle øvelser, som jeg kører 5 gange om ugen. Forhåbentligt kan det hjælpe lidt på tilstanden…..

Note to self: Spis ikke en hvidløgssalami kort tid før træningen :crazy:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 25/1-14

:1356:

Efter brunch kørte vi hjem, og planen var egentlig en times tid på sofaen inden der skulle trænes. Svigerfar ville det dog anderledes, da han ringede og meldte sin ankomst til lidt cykling, så vi oppede os og fik trukket i cykeltøjet for at få træningen overstået sammen med ham. Det er i øvrigt en temmelig cool svigerfar jeg har. Han har kørt La Marmotte +5 gange (hurtigste tid er sub 8 inkl Glandon nedkørslen og i en alder af ca. 50 år) og løbet +35 marathons - det kan man kun have respekt for!

Jannie - 50 år er ingen alder ;o)

Link to comment
Share on other sites

Meget spændende.

Jep, det bliver spændende. Jeg kan mærke, at jeg brænder mere og mere for at få det prøvet af, så nu skal det være :smile:

Satser på at få kørt en god håndfuld linjeløb + alle de TT´er jeg kan komme i nærheden af. Har bla. også tilmeldt mig Gran Fondo TT´en i Helsingør d. 30/5-14 :shades:

Link to comment
Share on other sites

Hvad skete der lige der?

Godt spørgsmål Henrik :wink: Synes et eller andet sted at det er på tide at jeg får det prøvet af. Jeg har som bekendt længe tænkt tanken, men har nok haft det lidt ligesom Kermit der også havde lidt svært ved at gøre tanke til handling i starten.

Jeg ved ikke om det er fordi jeg er lidt nervøs for at skuffe mig selv med et par dårlige resultater, eller hvad der har gjort det til sådan en langtrukken proces, men nu er det slut med undskyldningerne - det må briste eller bære :laugh:

Link to comment
Share on other sites

That feelin´

post-33726-0-89401900-1390920555.jpg

Kender I følelsen af at have sagt A uden at have lyst til at sige B? For mig står den ganske friskt i erindringen……..

Det er ikke mange måneder siden at jeg meldte stort ud med et 2014 program spækket med tri - et program der nu står for fald, eller i hvert fald kommer til at gennemgå en del ændringer.

Sagen er den at jeg nok lidt havde glemt hvorfor jeg tilbage i 2012 kvittede tri-sporten. Jeg havde glemt bagsiden af medaljen, det hårde slid i vandet, presset på kroppen når løbet ikke hænger sammen og alle de timer der skal bruges på at vedligeholde samt ikke mindst opbygge en form i tre forskellige discipliner. Jeg havde glemt at have anerkendt mig selv som passioneret bikerider og intet andet!

I´m not a quitter! Eller det er i hvert fald hvad jeg forsøger at fortælle mig selv i dette moment, hvor jeg netop har trykket på sendknappen og bedt arrangørerne af IM Mallorca om at refundere de obligatoriske 50% af mit startgebyr. Det er faktisk ikke helt let, men pyt, life goes on og nye udfordringer venter.

Og MOL, I kender mig efterhånden. Nye udfordringer er på tegnebrættet! En af dem smed jeg allerede op igår, mens I må vente lidt yderligere på de resterende.

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share