Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Lækker læsning, og jeg er glad for at du ikke tissede i bukserne :laugh:

Jeg har i øvrigt et par ønsker om hvad jeg gerne vil have du skal i den kommende sæson:

- La Marmotte - det lede dyr skal besejres

- Debut i Dame Begynder licens

- Deltage i en række mini-tris

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Lækker læsning, og jeg er glad for at du ikke tissede i bukserne :laugh:

Jeg har i øvrigt et par ønsker om hvad jeg gerne vil have du skal i den kommende sæson:

- La Marmotte - det lede dyr skal besejres

- Debut i Dame Begynder licens

- Deltage i en række mini-tris

He he kan man komme med ønsker? Så skal Jannie leve min drøm ud og blive en badass klatrer (når nu jeg ikke selv har tid...) :happy:

Dame Begynder licens lyder også rigtig spændende. Og mini-tris også.

Link to comment
Share on other sites

Tak for alle jeres input og lykønskninger :bigsmile:

Tja, hvad skal der så ske nu??? Havde I spurgt mig for 14 dage siden, så havde jeg fastholdt at tri cyklen skulle sælges og at fremtidens projekter udelukkende ville bestå af cykling og løb. Efter min fantastiske Ironman debut er jeg dog ikke længere helt så sikker..... Glemt er alle de sure træningstimer i poolen og min open water fobi, og tilbage står jeg med masser af mod på mere;-)

Men men men, jeg har valgt at slå lidt koldt vand i blodet og tage mig god tid til at overveje (tri)fremtiden. Måske beslutter jeg mig for endnu en Challenge i Københavns gader, måske et Ironman stævne et eller andet sted i den store verden, eller måske bare nogle sprint distancer (selvom de ikke tiltaler mig på samme måde), vi får at se;-)

En ting jeg dog godt tør røbe er, at La Marmotte kommer til at figurere på min løbskalender i juli 2013. Jeg har et regnskab der skal gøres op, og det har jeg ikke tænkt mig at lade stå uafsluttet i flere år;-)

Siden CC har jeg spist som et svin og trænet ganske lidt;-) Jeg har haft lidt mos med min venstre lårmuskel, så det er mest af alt blevet til lidt let rul på cyklen. Styrketræning har jeg fået taget hul på igen, hvilket medførte Ironman-ømme muskler i hele overkroppen. Ikke så underligt, eftersom det er 5 måneder siden jeg slap vægtene sidst;-) Men ellers har jeg bare nydt det gode - vejr og gør det forsat:-)

Link to comment
Share on other sites

Mandags træning

For første gang siden Challenge mærkede jeg ingen ømhed i venstre lår, da jeg klatrede op af trapperne til min lejlighed på 3. sal efter job. Det så jeg som et positivt tegn, og rastløs som jeg er, hoppede jeg derfor hurtigt i løbetøjet for at teste benene af på en kortere tur.

Det blev til en rigtig fin tur i bagende sol, hvor jeg virkelig nød at være tilbage i løbeskoene:-)

Løb - 6,2 km @ 5:21 min/km

Til sidst sluttede jeg af med en tur i centret til lidt core/overkropstræning, og så ellers hjem og køle ned med et koldt bad;-)

Link to comment
Share on other sites

Super billeder. Du fortryder ikke, at du har brugt nogle penge på dem. Jeg købte to store billeder fra LM 2011, som er sat i glas og ramme. Dem ser jeg på hver dag, og har været en stor motivationsfaktor, især på "tunge" eller kolde vinterdage, hvor lysten til træning ikke altid var lige stor.

Fyssen

Link to comment
Share on other sites

Forsinket tillykke med CC, IronWOMAN :bigsmile:

Fed raceberetning! Som fast læser har det været vanvittig spændende at følge hele dit træningsforløb - og ikke mindst kulminationen på det hele!

Fortsat god (trænings)vind :smile:

Tusind tak Maia :bigsmile:

Lækkert underbid :laugh:

:dropjaw:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Jeg forsætter stille og roligt med de lystbetonede træningsture, hvor jeg mærker lidt efter på dagsformen og cykler/løber derefter. Det fungerer rigtig godt, og jeg nyder at få mig rørt lidt, selvom jeg må indrømme at CC har efterladt lidt af et træningsmæssigt hul. Jeg vil ikke kalde det en decideret "Ironman" blues, men jeg skal godt nok lige vende mig til at have så meget fritid til fis og ballade;-)

Tirsdag aften var jeg en smut ude at spise, og det må nok siges at være noget af det jeg har gjort mest i siden CC;-) Jeg går derfor rundt og føler mig en anelse tung i det, dog uden at kunne se på vægten at noget er forandret. Well well, det er vel en af de laster der følger med, når man har levet med adskillige timers træning og fokus på kosten de seneste 12 måneder..... Efter at have indtaget en solid og pænt usund middag blev det for meget for mig, så da jeg kom hjem hoppede jeg i løbetøjet for at få mig rørt lidt. Selvom uret ikke viste mere end 21, så var det faktisk allerede ved at være halvmørkt - et tegn på at efteråret nærmer sig:-/

Nå, men jeg kom afsted til en fin lille tur, hvor benene i starten føltes ganske fine. Faktisk så fine at jeg efter ca. 3 km besluttede mig for lidt tempoløb...... Det var dog en dårlig beslutning, for efter ganske få kilometer måtte jeg sande at benene ikke er helt restitueret endnu, og dermed heller ikke er klar til at tackle et forceret tempo. Det øgede pres sætter sig direkte i mine knæ, som føles helt sammenpressede og nedkørte. Ikke en decideret skadelignende smerte, men mere noget der vidner om overbelastning.

Hmmm....... Det tager vist mere end et par uger at komme sig over en IM;-)

Løb - 8,7 km @ 5:21 min/km

Onsdag var jeg afsted på cyklen sammen med en gruppe fra centret. Det blæste en halv pelikan, så vi valgte en rute i Vejles nærområde spækket med gode bakker i tæt beplantning. Det er min første cykeltur i en lille uge, og jeg var da også lidt spændt på om generne fra mit venstre lår ville dukke op igen. Det gjorde de heldigvis ikke, så noget tyder på at det er under kontrol. Check:-)

Det blev en forholdsvis rolig tur hvor jeg undlod at gasse for meget op på bakkerne, men kørte den op safe uden for høj puls og for meget pres på stængerne. Bortset fra mine 2 punkteringer er der derfor heller ikke så meget der er værd at berette om;-)

Cykling - 67 km @ 27,5 km/t (710 højdemeter)

Link to comment
Share on other sites

Efter ca. 7 måneder uden alkohol, røg min promille et godt stykke over 0,5 i lørdags. Anledningen var noget fætter/kusinefest i Køge, og det betød samtidigt også at min weekend blev 100% træningsfri. Ikke værst, selvom jeg nu var noget slatten i kroppen i går, og gerne ville have byttet min brandert ud med en 5 timers cykeltur;-) Nu er jeg så klar til en håndfuld måneder uden alkohol igen. Måske ikke nødvendigt, men jeg magter simpelthen ikke at spilde en dag med tømmermænd:-/

Fredag efter job skød jeg weekenden i gang med lidt løb. Det blev til min hidtidige længste tur siden CC, og jeg mærkede intet til hverken lår eller knæ:-) At jeg stadigvæk kæmper med en tunghed i kroppen, var dog ganske tydeligt, og tempoet blev derfor også derefter!

Løb - 12 km @ 5:32 min/km

Ellers kan jeg bidrage med lidt news omkring 2013 til loggen! Jeg har nemlig tilmeldt mig en tur til La Marmotte:-) Billetten skulle derfor gerne være i hus straks tilmeldingen åbner, og hotel ligeså. Episk!!!!

Link to comment
Share on other sites

It's time for Payback ...

Nemlig:-)

Mandags træning

Min uge startede med en vaske ægte lortedag, hvor jeg fik varslet nogle omstruktureringer på jobbet. Det betyder at vores Vejle kontor lukkes ned, hvilket efterlod mig med et par dage til at tænke over, om jeg vil forsætte mit arbejde fra hovedkontoret i Padborg eller modtage min opsigelse. Det er lidt kartoffel-kartoffel, for ingen af delene passer mig særlig godt. At arbejde i Padborg har jeg dog prøvet før, og dengang var jeg ikke sen til at konkludere, at det ville jeg aldrig gøre igen. Så i dag meddelte jeg min chef, at jeg hellere ville modtage min opsigelse, så for første gang i mit liv kan jeg nu "prale" af at have modtaget en fyreseddel....... LORT!!!

For at cleare hovedet lidt i det smukke solskinsvejr, smuttede jeg en tur på landevejen direkte efter job i går. Selvom jeg mest af alt havde lyst til at grave mig ned, besluttede jeg mig for at udnytte det der meget vel kunne være årets sidste tur i de korte rør. Og det var en rigtig god beslutning!

Vejret var fantastisk! Intet mindre..... Perfekt til en fin lille rulletur:-)

Cykling - 73 km @ 29,3 km/t

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er sgu lidt øv. Men som du selv nævner, så har jeg været træt af mit job det seneste års tid. Jeg prøver derfor også vende det til noget positivt, da man nogen gange skal have et wake up call før man for alvor tager sig sammen til at søge nye veje;-)

Link to comment
Share on other sites

Onsdags cykling

På en fin og lun sommeraften som i går, findes der bare ikke noget bedre end en tur på landevejen. Derfor var det helt perfekt at jeg på forhånd havde tjansen som tur guide på centrets onsdags tur;-)

Lidt irriteret var jeg nu alligevel, for det betød at jeg måtte stikke af hjemmefra ca. 15 km før Contador ville passere målstregen på TT´eren. Grrrrr......

Heldigvis var der en af de andre der havde defekt kort tid før afg. fra centret, og den ekstra ventetid passede lige netop med at jeg kunne se afslutningen på centrets tv;-) Skide godt kørt af Alberto, må jeg sige, selvom jeg har svært ved at se hvordan ham der svenskeren skulle kunne blande sig i det selskab?!?!?

Turen gik ud langs vandet og op over Munkebjerg, hvor der blev kørt en solid bakkespurt. Normalt blander jeg mig ikke i spurterne på turene med centret, da jeg plejer at vente på sidste manden (kvinde), men i går gav hun mig løbepas med ordre til at sætte de andre;-) Det skete så ikke helt, men det var tæt på....

Drengene lagde hårdt ud på stigningen, og jeg skulle virkelig kæmpe for at sidde med de første 500 m. Pulsen røg direkte op over syregrænsen, og i det sekund den gjorde det, mærkede jeg straks at benene forsat ikke er 100% restituerede - eller også er det bare relativt nyt for mig at bevæge mig i denne zone efter mange timers træning i lavere zoner.

Jeg var lige på nippet til at måtte slippe et par gange, men jeg fik bidt mig fast og fik lidt luft frem mod de afsluttende 300 m, som stiger med 12-18% lige op i himlen. Til mit held havde de andre også siddet på grænsen, så da vi ramte det stejle stykke var vi to der hurtigt fik åbnet et hul. Desværre manglede jeg lige det sidste til at nappe Frank på de sidste meter, så jeg måtte tage til takke med en 2. plads;-)

Fra Munkebjerg kørte vi videre mod Brejning og Hvidbjerg af alle de små konstant bugtende veje. Der er vitterligt ikke mange meter i vandret, hvilket er super fedt. I går gav det desværre bare lidt spredning fordi bundniveauet på turen ikke var verdens højeste. At der samtidigt blev rykket godt efter hvert byskilt gjorde det heller ikke ligefrem nemmere at holde samling på, så vi måtte trille en del undervejs for at samle op.

Alle byskilte inden Vejle blev vundet af en og samme mand, så da vi så småt nærmede os turens slutning blev der lagt lidt taktik for at få ramt på Martin, som for alt i verdenen ikke skulle have æren af dagens sidste skilt. Planen blev at jeg skulle åbne spurten som den første med ca. 600 m igen. Martin skulle derefter lukke hullet, inden Frank så skulle slå kontra og snuppe den foran Martin.

Som sagt så gjort. Jeg åbnede op for fuld hammer, fik et lille hul og så helt som ventet Martin komme op bagfra efter et par hundrede meter. Jeg forsatte dog min spurt for at trætte ham lidt, og da han kørte forbi mig, fik jeg samtidigt klistret mig på hans baghjul. Overraskende nok kom der ikke nogen bagfra, og da jeg kiggede mig over skulderen kunne jeg se at vi havde fået et godt hul. Jeg lod Martin trække indtil ca. 200 m før skiltet, hvor jeg så sætter mit sidste forsøg ind. Meget mod forventning slipper Martin hurtigt, og jeg kan køre spurten hjem:-)

Cykling - 63 km @ 28,5 km/t

Jeg havde næsten helt glemt hvor fedt sådanne ture hvor der går ræs i den er. Nu har jeg trænet næsten et år, hvor tempoet har været 100% fokuseret på endurance og praktisk talt uden deciderede spurter, så samtidigt er jeg også lidt overrasket over, at jeg overhovedet havde det i mig. Men fedt fedt fedt at køre med igen:-) :-) :-)

Link to comment
Share on other sites

Fyraftens løb

Jeg havde en aftale i går aftes, så for at spare lidt tid havde jeg hevet løbetøjet med på arbejde, for så at kunne løbe umiddelbart efter fyraften. Jeg vil ikke sige at jeg brænder helt vildt for løb lige pt, men det hænger nok mest af alt sammen med at mine ben konstant er tunge og uden fart. Jeg insisterer dog på at forsætte og vedligeholde formen, da planen er at få løbet en del i vintermånederne hvor cyklen står i garagen.

Tunge ben blev bestemt også temaet på gårsdagens tur, men afsted kom jeg og det gav en god selvtilfredshed da det først var overstået!

Løb - 9,8 km @ 5:20 min/km

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Long time no see

Men ja, jeg lever skam forsat i bedste velgående;-) Siden CC har det været lidt svingende med motivationen til skriveriet, hvorfor da der også er gået længere og længere tid i mellem mine updates. Nu synes jeg dog at det er tid til at catche lidt up igen, og jeg satser samtidigt på at vende tilbage med lidt mere konstante updates:-)

Siden sidste post er der sket en del i mit liv, heldigvis af positiv karakter, så det er bare fjong:-) Først og fremmest så har jeg fået nyt job, og udsigterne til arbejdsløshed kan derfor begraves. Selvom jeg på ingen måder nåede at stresse over udsigten til at gå jobløs, så er det bare SÅ fedt at have en afklaring allerede nu. Jeg havde på ingen måder turde håbe på at det ville gå så stærkt, så jeg føler mig faktisk lidt priviligeret lige nu:-) Jobbet, ja det lyder tilmed super spændende og udfordrende, og at det så samtidigt er i en virksomhed som på alle fronter er så meget federe end den jeg sidder i nu, det gør det bare endnu federe:-) Bedst af alt er næsten at jeg allerede starter pr. 1/10, hvilket betyder sølle 7 arbejdsdage på mit nuværende job. YES!!!

En anden ting som jeg har gået og tumlet lidt med det sidste års tid, har været overvejelsen om at flytte fra Vejle og retur til rødderne i Herning. Indtil nu er det dog blevet ved overvejelserne, men som følge af mit jobskifte ligger det nu lige for. Jobbet befinder sig nemlig i Herning, hvorfor det vil være oplagt at benytte lejligheden og flytte, så det er lige hvad jeg gør:-) Og igen, så spilder jeg ikke tiden, for rent faktisk flytter jeg allerede fra Vejle d. 29/9.

Jeg er i den heldige situation, at mine forældre har en lejlighed som jeg kan flytte ind i indtil 1/2 2013. Det giver mig lidt luft til at finde en ny bolig, uden at skulle stresse i starten hvor fokus nok primært kommer til at ligge på de nye jobmæssige udfordringer:-)

Mht. træningen, så kører det egentlig ganske fint. Jeg får forsat klokket ml. 11-13 timer pr. uge, som er en god blanding af cykling, løb, styrketræning og så en lille bitte smule svømning. Intensiteten har ikke været speciel høj på hverken cykel eller løbeturene, da jeg ikke rigtigt kan finde motivationen til de hårde pas. Men på mange måder passer det helt perfekt ind på denne årstid, som jo er at regne for at være off season (i hvert fald for mit vedkomne).

Hvis alt går som planlagt, så skal der dog snart lidt mere struktur på træningen, og her tænker jeg mere specifikt på mit løb. For efter at have brugt et lille års tid på endurance træning, så er det ved at være på tide at arbejde på at få noget mere fart i benene. Et 12 ugers program med fokus på speed ville derfor passe mig rigtig fint, for så kan jeg starte op på en frisk pr. 1/1 2013, hvor den kommende sæsons mål også gerne skulle ligge fast:-)

Link to comment
Share on other sites

Lige for tiden kniber det gevaldigt med at få døgnets 24 timer til at slå til. Jeg har simpelthen så mange ting jeg gerne vil deltage i, og samtidigt har jeg den forestående flytning hængende over hovedet. At jeg så samtidigt vælger at feste mig selv halvt ihjel lørdag aften, så søndagen må rives ud af kalenderen var lidt af en bet, but that´s life;-)

Den forgangne uge har ellers på mange måder været super fed! Jeg har fået trænet godt igennem, og har endelig fundet løbebenene igen efter CC. Samtidigt er jeg startet til bodypump, hvilket jeg vil prøve at køre videre med 2 gange pr. uge. Jeg tror umiddelbart at det er et godt supplement til min øvrige træning, da det både sætter fokus på de store muskelgrupper og en solid core.

Siden onsdag har min træning set således ud:

Onsdag

1,5 times spin med relativ lav puls. Jeg havde lidt tunge ben efter opstart til pump i tirsdags;-)

Torsdag

Løb - 8,9 km @ 4:56 min/km

God fart og fint med overskud. Det er første gang jeg har løbet sub 5:00 siden CC:-)

Efter løbeturen snuppede jeg en times bodypump. Ouch.....

Fredag

Tilbage i sadlen som spinninginstruktør og det blev den fedeste time! Max gas på nogle veludvalgte intervaller, jeg selv med gudeben;-)

50 min @ 86% af max

Lørdag

Vi havde arrangeret et Stjerneløb for vores outdoor medlemmer nede i centret. Hvert hold bestod af 3 mand - en på MTB, en på racer og en på løbeben - og der skulle så sparkes røv på en rundstrækning kørt som relay. Alt i alt skulle hver deltager igennem ruten 3 gange, hvilket betød korte men meget ekplosive ture:-O

I dagens anledning havde jeg byttet disciplin med en af de andre instruktører. Han lånte min cykel og jeg løb så i stedet for. Et sjovt lille twist, som gav lidt uforudsigelighed på vores hold:-)

Løberuten bestod af en trailrute på 2,8 km og 53 højde meter. Gosh, hvor var det hårdt, og efter 3 runder for fuld skrald var jeg da også pænt smadret. Fedt, det var det dog og jeg fik da også løbet mig godt ud:-)

Efter en god eftermiddag smuttede vi hjem i bad, og kl. 19 var vi så 26 mand der mødtes igen til lidt mad og ikke mindst fest og farver. OMG, for en omgang;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share