Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Guest Cykologen

Hvad gør I andre mht. væskeindtag på en kold dag? Det er jo ikke ligefrem rart at skylle iskoldt vand ned i en i forvejen kold mave.....

Det har sjovt nok heller aldrig været et problem for mig at drikke noget koldt på en kold dag, men som Kermit siger, kan det være et problem, hvis skidtet er frosset til blink.gif

Noget andet er, at man virkelig skal tvinge sig selv til det, for det falder absolut ikke naturligt. Du må finde en måde at gøre det til en vane på, selv om trangen ikke er der …

Da jeg fik min retrocykel, sad der sjovt nok en termoflaske i stativet. Den hedder Zéfal Alloy Isotherm og ser ud til at kunne holde væsken varm et stykke tid.

post-25601-070471300 1297060698_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Efter lidt nøjere granskning, tror jeg at jeg har fundet årsagen. Jeg drak nemlig ikke en eneste dråbe vand under gårsdagens cykeltur. Det falder mig ganske enkelt ikke naturligt at indtage væske når det er så koldt, så jeg glemmer det simpelthen.

Meget dårlig vane :unhappy: Hvad gør I andre mht. væskeindtag på en kold dag? Det er jo ikke ligefrem rart at skylle iskoldt vand ned i en i forvejen kold mave.....

Nu du skriver det, jeg får godt nok heller drukket meget når det er koldt, Jeg kørte 4 timer på landevej i går og jeg tror ikke at jeg hade ikke drukket mere ned en 1/4 dunk da jeg kom hjem.

Mon ikke det er pga at man ikke mærker at man sveder så meget?

Link to comment
Share on other sites

Morgentræning overstået :bigsmile:

Idag kørt på super døde og stive ben!

Måske en eftervirkning af den yderst dybdegående massage, som jeg fik i går aftes....?

Tid: 40 min

Distance: 20 km

Gns. puls: 73% af PR

Kcal: 415

Det føltes noget hårdere end ovenstående data viser, men det stemmer jo meget godt overens med den følelse jeg sad med i sadlen.

I dag efter job regner jeg med at kaste mig over mtb´en, og tage mig en tur på landevejen. Det bliver sikkert en temmelig mørk og blæsende omgang, men jeg har erhvervet mig en god lygte og sidder pt. og tanker den rette mængde moral, til at kunne overkomme den heftige kuling der pt. blæser.

Link to comment
Share on other sites

Hov for søren, har da helt glemt at logge min træningspas fra i går.

Egentlig var det meningen at jeg ville tage mig en hviledag, da jeg skulle afsted til massage kl. 18, men jeg fik pludselig en ustyrlig lyst til en løbetur, så jeg hoppede hurtigt i løbetøjet efter hjemkomsten fra arbejde.

Det er mindst 2 måneder siden at jeg sidst har iført mig løbeskoene, så jeg var noget spændt på at mærke følelsen i benene igen. Det gik nu egentlig meget godt. Jeg havde lidt svært ved at finde rytmen i starten, men det blæste også helt tosset, så jeg blev kastet lidt fra side til side. Benene virkede dog ok og tempoet var heller ikke helt tosset, så mit løbe-touch er ikke helt forsvundet :bigsmile:

Tid: 41 min

Distance: 7,9 km

Gns. puls: 71% af PR

Kcal: 398

Støder jeg på dage hvor tidsplanen er presset, så vil jeg uden tvivl ikke tøve med at hoppe i løbetøjet igen. Løb er trods alt meget bedre end ingen træning :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Nej nej, ikke sukkerkold.

Jeg huskede nemlig pungen i anden omgang, og kom hjem med ca. 350 g. lækkert og velsmagende bland selv slik :bigsmile:

Efter lidt nøjere granskning, tror jeg at jeg har fundet årsagen. Jeg drak nemlig ikke en eneste dråbe vand under gårsdagens cykeltur. Det falder mig ganske enkelt ikke naturligt at indtage væske når det er så koldt, så jeg glemmer det simpelthen.

Meget dårlig vane :unhappy: Hvad gør I andre mht. væskeindtag på en kold dag? Det er jo ikke ligefrem rart at skylle iskoldt vand ned i en i forvejen kold mave.....

Kermit, tak for rosen ang. lunges. Det har efterhånden udviklet sig til favorit-øvelsen :superman:

vedr. Drikke under træning.

Starter med at drikke fra starten af turen og drikker ca. hvert 10 min. uanset tørst. De gode drikkevaner øves bedst på træningsture!

Spændende at følge din logbog.

Sp. Skal du snart ud og have nogle kilometer på landevejen? :-)

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg er godt klar over at væskeindtaget skal øves på træningsturene. Og jeg forsøger. Har bare noget nemmere ved det, når temperaturen er nogle grader højere end pt.

Jep, jeg skal ud og have flere landevejs kilometre i benene. Bemærk dog at 9 ud 10 mtb ture også køres på landevejen. Jeg har desværre ikke nogen vinterracer, så derfor må jeg tage til takke med mtb´en.

Dagens 2. træningspas:

Som planlagt, kom jeg afsted på cyklen direkte efter job i dag. Lygter blev monteret og så gik der ellers derudaf.

Jeg havde på forhold planlagt en rundtur, som ville holde mig væk fra de helt mørke landevejen. OK, måske ikke verdens mest interessante rute, men det gør jo heldigvis ikke træningsværdien ringere.

Tid: 2 timer 7 min

Distance: 46,74 km

Gns. fart: 22,1 km/t

Gns. puls: 67% af PR

Kcal: 1212

Jeg er rigtig godt tilfreds med dagens træning. Intensiteten har været lav, tempoet nogenlunde højt og følelsen god - i hvert fald under dagens 2. træningspas. Og hey, jeg fik drukket 0,5 liter undervejs :4thumbup:

COUNTDOWN TIL SKIFERIE - Nu bare sølle 3 dage til afg. mod Canazei :superman:

Link to comment
Share on other sites

Onsdagens træning:

Mandagens løbetur havde sat sine spor i mit bentøj, så jeg mærkede en del ømhed i løbet af dagen igår. Derfor var jeg også en anelse spændt på onsdagens træning, som skulle bestå af full body styrketræning kombineret med lidt spinning.

Rowing:

3 x 8 @ 30 kg (føler ikke rigtigt at jeg kommer nogen vegne med denne øvelse)

Lat pull down:

3 x 8 @ 40 kg

Incline DB press:

8 x 9 kg

8 x 10 kg

8 x 9 kg

BB lunges:

3 x 8 @ 45 kg

(Ihhh hvor det bider i røven :crazy:)

Squat:

8 x 50 kg

8 x 52,5 kg

8 x 55 kg (PR - BUM)

Legextensions:

3 x 8 @ 30 kg

Legcurl:

3 x 8 @ 40 kg

Triceps DB kickback:

3 x 8 @ 6 kg

Triceps pull down (robe):

3 x 8 @ 12 kg

Biceps DB curl:

3 x 8 @ 8 kg

Derefter hoppede jeg på spinningcyklen og pinte mine ben lidt mere :crazy:

Tid: 50 min

Distance: 25 km

Gns. puls: 71% af PR

Kcal: 501

Jeg havde de stiveste ben på cyklen, og led temmelig meget hele vejen igennem. De 71% af PR afspejler altså langtfra den fornemmelse jeg sad med i bentøjet :unhappy:

Jeg håber dog, at den letkørte time har været medvirkende til at få løsnet lidt op, så jeg kan være klar til aktion igen i aften.

Link to comment
Share on other sites

Guest Cykologen

SÅ ER DER KUN 1 DAG TIL AFGANG MOD CANAZEI

Det var da en fejl, at du fik fat i det med billederne. For det der ser sgu' da godt nok LÆKKERT ud blink.gif

…er ikke spor misundelig devil.gif

GOD TUR!

Link to comment
Share on other sites

Efter godt og vel 4 måneders styrketræning, er jeg gået fra spaghetti-arm til semi-spaghetti-arm :bigsmile:

Grundet lidt pakke-stress nåede jeg ikke at få logget gårsdagens træning, så her kommer det med en anelse forsinkelse.

Træningen i går foregik på spinningcyklen - stadigvæk med stive, tunge ben - som dog heldigvis blev kørt nogenlunde lune efter en times tid.

Tid: 2 timer 35 min

Distance: 76 km

Gns. puls: 74% af PR

Kcal: 1654

Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med denne uges træning. Der er blevet trænet helt efter bogen, hvilket jeg satser på at kunne videreføre, når jeg vender hjem fra ferie. Og mon ikke det så samtidigt er ved at være så tilpas lyst om aftenen, at jeg kan få føjet nogle flere udendørsture på programmet. I sure hope so :bigsmile:

I eftermiddag kl. 15 er der afgang mod Dolomitterne. Jeg glæder mig temmelig voldsomt, underligt nok..... :innocent:

Det bliver forhåbentlig nogle fantastiske dage med lækker sne, after-skiing og hvad der ellers hører til. Brækkede knogler har jeg bestemt mig at gå i en stor bue udenom!!!

Pas godt på MOL, hinanden og jer selv indtil jeg atter er tilbage :bigsmile:

post-33726-093598400 1297416433_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Så er jeg hjemvendt efter ferie, og atter klar til at klø på.

Det har været nogle fantastiske dage i Canazei, med sol, ski, after-skiing og fest og farver, så jeg er godt smadret og i søvnunderskud.

Heldigvis kom jeg igennem ugen uden skader, så jeg er 100% fit for fight og glæder mig nu til at komme på landevejen igen :bigsmile:

Søndag var jeg egentlig allerede retur i Vejle om formiddagen. Rejsen sad dog tungt i kroppen, så jeg valgte at give mig selv en fridag på sofaen, og fik samtidigt mulighed for at komme i bund med vasketøjet inden der skulle tages hul på en ny uge.

Mandagens træning:

Mandag aften blev det endelig tid til at genoptage træningen. Det blev lidt sent før jeg kom fra job, så derfor blev planerne om en tur på landevejen skrinlagt til fordel for en tur på spinningcyklen i centret. Det til trods var træningsoplevelsen dog stadigvæk helt i top :superman:

Tid: 1 time 34 min

Distance: 46 km

Gns. puls: 81% af PR

Kcal: 1086

Jeg droppede hurtigt planerne om et stille og roligt træningspas! Energien og motivationen var simpelthen for stor :w00t:

Og hold da fast hvor var det skønt at få lidt sved på panden igen!

Tirsdag:

Tirsdagens træning er skam også allerede overstået i form af en gang morgenspinning.

Det tog mig lige nogle minutter at komme i gear, men da kroppen først var varm, gik det egentlig helt fornuftigt.

Tid: 40 min

Distance: 20 km

Gns. puls: 75% af PR

Kcal: 426

Aftenen i dag bliver træningsfri, eftersom jeg får besøg af min LM kammerat, Jesper.

Vi har ikke set så meget til hinanden de sidste uger, så vi har lidt catching up to do.

Onsdag regner jeg med at tage en tur på landevejen umiddelbart efter job. Jeg overvejer kraftigt at give raceren sæson debut, men ved ikke helt om det er dumt og uklogt. Ja, vejene er saltede.... Men helt ærligt, skal en cykel ikke bruges og slides??? Den er trods alt ikke købt for at stå til pynt.

Den primære grund til at raceren overvejes kraftigt, er egentlig en stor irritation over pedalerne på min mtb. Jeg kører med Look Quartz, som eftersigende skulle være en ganske fin pedal. Desværre synes jeg bare at der er alt for meget flow i dem, og jeg føler mig derfor temmelig utilpas når jeg er stående. Derudover virker trædefladen meget mindre end på mine Look Keo, og den følelse er jeg heller ikke helt tilfreds med. Hvilke pedaler benytter I andre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg overvejer kraftigt at give raceren sæson debut, men ved ikke helt om det er dumt og uklogt. Ja, vejene er saltede.... Men helt ærligt, skal en cykel ikke bruges og slides??? Den er trods alt ikke købt for at stå til pynt.

Den primære grund til at raceren overvejes kraftigt, er egentlig en stor irritation over pedalerne på min mtb. Jeg kører med Look Quartz, som eftersigende skulle være en ganske fin pedal. Desværre synes jeg bare at der er alt for meget flow i dem, og jeg føler mig derfor temmelig utilpas når jeg er stående. Derudover virker trædefladen meget mindre end på mine Look Keo, og den følelse er jeg heller ikke helt tilfreds med. Hvilke pedaler benytter I andre?

Først og fremmest velkommen hjem. Raceren SKAL i brug, og jeg er af helt samme holdning som du er. Det er et arbejdsredskab, den skal slides, og når man tænker over det så er det altså bare en ny kæde, kassette og måske et sæt klinger foran der skal skiftes efter noget tid. Sørg for at vaske cyklen efter hver tur, bare for at få det værste salt af og så er den god igen :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ja, fandme ja Kermit! Dejligt at møde en der har samme holdning til udstyret som jeg selv.

Det kan godt ske at udstyret er hunde dyrt, men det til trods er det et brugsredskab. Og en kæde, kassette, klinger og måske kabler, ja det overlever jeg nok at skifte lidt oftere end ellers.

Hvor grundig er du med vaskningen? Giver du den en hurtig omgang med vand og lidt sæbe og så ellers lidt grundigere rengøring af kæde, smøring osv. efter hver 3-4 tur eller hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Ja, fandme ja Kermit! Dejligt at møde en der har samme holdning til udstyret som jeg selv.

Det kan godt ske at udstyret er hunde dyrt, men det til trods er det et brugsredskab. Og en kæde, kassette, klinger og måske kabler, ja det overlever jeg nok at skifte lidt oftere end ellers.

Hvor grundig er du med vaskningen? Giver du den en hurtig omgang med vand og lidt sæbe og så ellers lidt grundigere rengøring af kæde, smøring osv. efter hver 3-4 tur eller hvordan?

En spand med sæbevand, en vaskeklud til at tage stellet samt komme ind ved bremser o.lign, og så bruger jeg en børste til at køre over kassette, klinger etc. Herefter skal den bare tørres af, og så bare ny olie på lige inden du skal ud og træne næste gang.

Hver 3-4 gang løber jeg lige kæde, kassette og klinger over med en børste med noget degreaser på, som lige renser kæden af. Men det er faktisk også bare det. Tager ikke meget mere end 5-10 minutter.

Link to comment
Share on other sites

Guest Cykologen

Velkommen hjem

Godt at høre, at du er sluppet fra det uden brækkede ben 4thumbup.gif

Har du mod på det, kan du sagtens lufte raceren. Alle dele på den kan jo tåle at blive brugt og brugt hårdt. Der er ikke meget tilbage på en moderne racer, der kan ruste. Følg bare Kermits glimrende forslag til rengøring. Og gør den ren hver gang. Så er det såmænd ikke så slemt.

Jeg tror, det er en langt større udfordring at holde varmen på landevejen lige nu. Selv er jeg i hvert fald taknemmelig over, at jeg ikke skal ud at tonse kilometer, for jeg synes altså, at denne her vinter er mere end almindeligt kold. Hold da k..., hvor jeg længes efter forår!

Link to comment
Share on other sites

Det med kulden er så absolut også min største udfordring pt. Jeg er jo en lille splejs med en beskeden mængde sul på kroppen, så jeg har mere end svært ved at holde varmen på cyklen, når temperaturen falder til under frysepunktet og vinden samtidig er forholdsvis frisk. Netop dette faktum var også afgørende i forhold til dagens træning. Centret vandt.....

Noget i mod min vilje blev tasken derfor pakket og kursen sat mod centret. Jeg ville SÅ meget hellere have trænet udendørs, men som nævnt ovenover afgjorde temperaturen hvor min træning skulle foregå. Den korte cykeltur til centret bekræftede heldigvis at min beslutning var helt rigtig!

Dagens cykeltræning

Tid: 1 time og 48 min

Distance: 54 km

Gns. puls: 70% af PR

Kcal: 1088

Timerne blev kørt mere eller mindre efter bogen! Masser af forholdsvis høj kadance, kontroleret puls og meget siddende kørsel. Undervejs blev der kørt nogle solide intervaller, hvor pulsen nærmede sig 80% af PR over ca. 10 min. Skønt og lige hvad jeg havde brug for, når den ægte vare nu glippede.

Generelt var det dog en anelse hårdere end pulsen indikerede, hvilket jeg egentlig ikke helt forstår, eftersom benene var veludhvilede og friske.

Da jeg var færdig på cyklen, trænede jeg lidt overkrop. Gider ikke rigtigt at berette så meget om det, da jeg var slap som bare fa....

Link to comment
Share on other sites

Velkommen hjem

Jeg tror, det er en langt større udfordring at holde varmen på landevejen lige nu. Selv er jeg i hvert fald taknemmelig over, at jeg ikke skal ud at tonse kilometer, for jeg synes altså, at denne her vinter er mere end almindeligt kold. Hold da k..., hvor jeg længes efter forår!

Det er også en reel udfordring! Det er pivende koldt, og hvis du en dag kan vi sneget dig ud på Strandvejen kan du se is de første ca. 500 meter ud i Øresund :blink:

Jannie, hvordan ser dit formtop program egentlig ud for tiden?

Link to comment
Share on other sites

Mit Formtop program består pt. af forholdsvis lette ture med høj kadance, krydret med nogle intervaller i zone 3 og nogle ganske få korte højintensive intervaller. Turene ligger ml. 45-80 km, svarende til ca. 2-3 timers ture.

Styrketræning er fra og med denne uge bandlyst! Det kan jeg dog næppe overholde, så derfor forsætter jeg med at træne overkrop men springer tilgengæld benene over.

Vejret og kulden i særklasse stresser mig lidt. Jeg VIL ud, så jeg kan få kørt mit program helt efter bogen. Det lader sig desværre bare ikke helt gøre pt :devil: Jeg håber på at weekend-vejret bliver godt nok til udendørstræning!

Torsdagens træning:

Tid: 2 timer 31 min

Distance: 75 km

Gns. puls: 78 af PR

Kcal: 1684

Den første time i sadlen gik trægt! Benene var tunge og dumme :mad: Heldigvis formåede jeg endnu engang at køre mig varm, så oplevelsen var helt anderledes den sidste del af træningen :smile:

Måske kan den indendørs træning ikke sammenlignes med "the reel thing", men når det nu ikke kan være anderledes, så er jeg godt tilfreds med dagens udbytte. OK, intensiteten måtte godt have været lettere, men som tidligere nævnt kniber det når jeg kører som instruktør.

I morgen snupper jeg mig en hviledag! Min weekend er pt. blank, så jeg SKAL på landevejen både lørdag og søndag - uanset vejret!

Link to comment
Share on other sites

Lidt kedsomhed fik mig til at kigge nærmere på kilometer regnskabet for januar/februar måned. Hvis 60 min. spinning regnes for 30 km, så er jeg faktisk indtil videre helt oppe på 1897 km.

Ok, størstedelen af kilometrene er kørt indendørs og det skal der selvfølgelig ændres på. Når det så er sagt, så må det trods alt have været værdifuld træning, som forhåbentlig vil komme mig til gode på et senere tidspunkt!

Link to comment
Share on other sites

I morgen snupper jeg mig en hviledag! Min weekend er pt. blank, så jeg SKAL på landevejen både lørdag og søndag - uanset vejret!

Jeg kender følelsen, men lad for guds skyld være hvis det er glat som de varsler! Det er ikke særlig sjovt at miste cyklen under sig bare fordi man ikke kunne vente til i næste uge.

Link to comment
Share on other sites

Vejret i Vejle har egentlig været ok i dag. Koldt og lidt windy, men ikke noget isslag eller lignende lurende farer. Derfor var der heller ingen undskyldninger for at komme ud. Jeg flyttede mine Look Keo fra raceren til MTB´en, og så var jeg ellers kørende.

Desværre blev det en rigtig skod tur. Allerede efter 45 min punkterede jeg første gang, hurtigt skift og så ellers videre igen. Det var dog en stakket frist, for efter en lille time var det galt igen. Dækket havde fået et ordentlig snit, så der var ikke så meget andet at gøre end at finde et lift retur mod Vejle.

Heldigvis nåede jeg lige retur inden cykelhandleren smækkede dørene i, så jeg fik fat i et nyt dæk og er altså atter kørende igen i morgen.

Tid: 55 min

Distance: 20,50 km

Gns. fart: 22,4 km/t

Gns. puls: 73%

Kcal: 564

Mit Formtop program dikterede mig ud på 1,5 time med et interval à 20 min i zone 3. Intervallet nåede jeg heldigvis inden defekterne haglede ned over mig, så de 35 min jeg mistede overlever jeg nok.

Men det ærger mig nu alligevel, for benene var gode og motivationen helt i top.

Heldigvis er der en dag igen i morgen, hvor vejret tilmed skulle blive ganske ok :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share