Sign in to follow this  
Mayol

Forbandet hofte driller...

Recommended Posts

Jeg har i flere år (ca. 5 år) haft en hofte/lyske der driller ... nogen gange har det været ganske meget og det har sågar forstyrret min nattesøvn i perioder - andre gange har det ikke kunne mærkes i nogen tid. Jeg synes dog ofte at kunne fremprovokere det ved at squatte dybt og så har jeg balladen i nogen tid efter ... dog opstår det også tit selvom jeg ikke har squattet i lang tid.

Symptomer:

1) Ømhed i venstre lysken/"indersiden hoften" - har hele tiden lyst til at strække hoften men hjælper ikke ... i perioder var dette særligt irriterende når jeg sad i længere tid på en kontorstol

2) Ømhed i venstre sædemuskulatur - dette har i en enkelt perioder på ca. 3 mdr. været så slemt at det forstyrrede min nattesøvn

3) Kan i visse bevægelser fornemme noget klikker/smutter dybt i hoften/lysken (f.eks. hvis jeg sparker højt og "langt frem") .. men måske narrer jeg mig selv med denne fornemmelse

4) For mange år siden (10+) prøvede jeg få gange at min hofte låste 4-5 gange i kort tid og skulle hver gang lige "rystet" på plads... dog måske ingen relevans for min lidelse i dag.

Personprofil:

- mand, 37 år

- moderat idrætsøvelse med regelmæssig styrketræning seneste 15 år

- har altid været mere smidig i den ene hofte i forhold til den anden - har generelt lidt af et udefinerbart mismatch imellem højre og venstre ben, hvilket betyder jeg f.eks. har lettere ved at køre lunges med højre end venstre (mister lettere balancen på venstre).

Jeg har dog absolut ingen bevægelsesindskrænkning og for ca. 3 år siden blev hoften røntgenfotograferet uden tegn på forandringer(læs: umiddelbart ingen slidgigt) da jeg blev henvist til idrætsklinikken på bispebjerg. Ved samme undersøgelse havde jeg smerter når jeg lå på ryggen med knæet trukket op mod brystet og benet blev skubbet/påvirket "indad". Fik dog blot fortalt at jeg skulle afholde mig fra bevægelser der fremprovokerede smerterne/ømheden og så træne når jeg kunne igen.

Jeg har følgende spørgsmål

a) Nogen bud på hvad disse symptomer kommer af? Tidlig slidgigt? Intern springhofte? andet?

b)Jeg gider næsten ikke gå til min læge igen og overvejer hvem jeg bør henvende mig til... kiropraktor? anden specialist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vil jeg ikke komme med noget direkte bud, da jeg ikke synes at din beskrivelse er konkret nok for mig, så jeg ville få det undersøgt af en fys for at finde dit problem. Det lyder dog bestemt ikke til at det er en som du siger ydre springhofte da dine symptomer ikke passer på dette.

Så prøv at gå til en fys og få undersøgt din lænderyg, bækken, hofte og knæ igennem da alle disse ting kan være årsag til dine symptomer. Som generel regle skal man tænke ledene over og under ens problemsted ind, da det kan være dem der har de rigtige problemer, men bare sender dem videre til et andet sted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this