CAUTION - RANTING !


Achilles
 Share

Recommended Posts

  • Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu har jeg ikke haft overskud til at læse hele denne tude tråd..

Jeg arbejder selv som en ud af to ledere i et SATS center, der er ved at lukke ned. Størstedelen af vores medlemmer er meget kede af vi lukker pga. de er meget glade for vores centre og ønsker ikke at træne andre steder. Min chef og jeg fortæller alle der overvejer at stoppe hos os frem for at træne i et andet SATS center at vi er kede af de ikke vil træne i andre af vores centre, men de for alt i verden ikke må stoppe med at træne. Jeg har stået sammen med 7 medlemmer og brugt google og MOL centerguide til at finde konkurrende centre hvor de evt. vil træne frem for de stopper helt. Derfor finder jeg det dybt urimligt at der bliver sagt centrene kun tænker på penge og ikke går op i om deres medlemmer træner!

Størstedelen af vores medlemmer kommer primært i vores center pga det er hyggeligt og der ikke er en masse store fyre små piger med bare maver.

Det er meget muligt vi kunne tilbyde bedre træningsfaciliteter for mange MOL boere, det ville bare skræmme en stor del af vores medlemmer. vi har haft de første 50 medlemmer der spørger hvor vi flytter hen for de gerne vil følge os. Jeg har instrueret pensionister i squat, lunges, bænkpres, bend over row, dødløft osv. hvis jeg tror på det er noget de kan finde ud af. Jeg har set flere sætte sig helt forkert i en maskine eller udføre en øvelse forkert lige efter jeg har vist den. 5 nye maskinøvelser kan godt være en stor udfordring hvis man aldrig har trænet før -hvordan skulle det gå hvis man så lavede et frivægtsprogram til dem?

Jeg har efterhånden lavet flerehundrede træningsvejledninger. I starten lavede jeg programmer der var mere effektive og ville give større resultat end nu. Folk gad bare ikke. Når nu jeg laver små simple programmer er det nemmere at få folk til at træne. Hvad giver det største udbytte -et effektivt program de ikke gider eller et simpelt program som de følger?

Trådstarter skrev folk synes det var underligt han svedte... det er måske lige ekstremt nok, men burde give et prej og at MOL-folk ikke er "normale". "Normale" folk har ikke lyst til at træne, det er bare noget der skal overståes af kosmetiske grunde.

Selvom det ikke er wellness-centrene der er MOLs farvorit burde man alligevel overveje hvorfor det går i den retning...

Link to comment
Share on other sites

Bwaaahahahaaa!!!! :rofl2::rofl2::rofl2:

Det er også derfor jeg ææælsker at træne i de store kæder! Det er fordi, jeg ALDRIG har set NOGEN SOM HELST lave Roid Rage eller have uren hud.

Heldigvis kommer der kun fornuftige folk, som ALDRIG kunne finde på at tage en shortcut for at blive en lee' strandløve på 2 mdr.

Jeg ææælsker de store kæder for deres renhed og kan ikke fordrage stanken af testoteronurin i de små huler!

For satan altså!

De store kæder er sgu' ikke for alle og de små huler er ikke for alle!

De store kæder har fundet nogle gyldne middelveje til hvordan man får alle de røvdovne danskere ud af sofaen istedet for at de sidder og æder flæskesvær og ser Sex and the Sity (OMG!). Hatten af for det!

Jeg har selv haft min gang i de store kæder i en del år og bliver gang på gang tragisk forbløffet over HVOR dårlig form, motorik og føling for egen krop den danske middelklasse indeholder. Den generelle dansker er en motorisk tumpe, som ikke kan lave en halv lunge uden at kløjes i sin frikadelle mens han mister balancen, som ikke kan sidde på en kondicykel 5 min. uden at synes, at det er hårdt og som er VIRKELIG bange for at skulle samle 5 kg. jern op, medmindre de er solidt boltet fast i jorden!! (tænk hvis man tabte dem over tæerne, eller over en gammel dame ved siden af sig)

Det er fandme synd og skam!

At de store kæder har fået de dovne danskeres røv i 1.ste gear er sgu' i orden. At få deres røv i 2. gear er op til individdet selv! Mange har det fint med at tulle afsted i 1.ste - desværre.

Hvis man gør et godt stykke arbejde med information, instruktion og motivation kan man fange en hel del og få dem op i næste gear, men absolut ikke alle.

Mange dyrker fitness fordi de ikke har motorik/tid/lyst til at lave noget som helst, men deres læge/familie/samvittighed/samfundet har tvunget ned i halsen på dem, at de skal dyrke motion.

De mennesker ville ALDRIG komme i en jernhule, for der lugter af testoteron, urin, der er huller i gulvet, der er larm og dårlig udluftning, musikken er absolut ikke Martin eller Kjeld og Hilda, og så er der store mennesker, som de er bange for at få tæv af!

Det passer sgu' bare ikke ind i deres kram! - Hatten af for at respektere dette, fjerne de store vægte og bygge spa (pisseærgeligt for os andre med vægtene, men fedt med spaen)!

De store kæder sælger luksuriøse rum med "lækker" musik, fællesfølelse på et pumphold, spa og afslapning - ren glamour! Man vil gerne have resultater, men det hele skal være flot pakket ind, for ellers er det ikke rart at komme der.

Hulerne/Crossfitterne/Kampsportstederne etc. etc. er sgu' for folk som vil mere! Det er for folk som kan finde ud af motivere sig selv og som synes det er sjovt, at lave alle mulige rådne øvelser med vægte på nakken, mellem benene, over hovedet, bottom up og hvad ved jeg. SUPER fede steder for de, der vil dedikere deres tid til at lære teknikker og løfte seriøse vægte eller hvad formålet nu måtte være.

Her er man sgu' ligeglad med glamour, blød musik og spa - her vil man fandme bare have resultater.

Hulemenneskerne bliver sure over at Glamourdrengene vil noget andet. De bliver sure over at de ikke må lugte af deres hulemandstestoteron, mens de laver ders hulemandsøvelser. Til gengæld bliver Glamourdrengene aldrig sure over at de ikke må lave deres glamourbodyspinningcombatpump i hulerne - for de kommer der aldrig - hvad fanden skulle de det for??? Der stinker og de spiller Metalmusik - puha!!!

Jeg er personligt ked af de store håndvægte er fjernet fra mit center. Jeg er også personligt ked af, at så få lærer, hvad jeg vil kalde "funktionelle øvelser for den almindelige danske tumling" i de store centre.

Men når jeg skal træne tager jeg min hulemandskugle og min hulemandshammer og finder en græsplæne og kyler rundt med lortet! Derefter tager jeg ned i semihulemands afdelingen i mit glamourcenter - for de er nødt til at kombinere de to, da der er for mange hulemænd på nørrebro til at lave et komplet glamourcenter (Herligt). Derefter tager jeg min hulemandskrop ind i glamourdampbadet og glamoursaunaen, for lidt luksus vil jeg have lov at have.

Ville jeg være der hvis de ikke havde squatrack, masser af skiver og ordentlige stænger? - Nej

Skal jeg have lov til at lave squat, hvis der ikke er udstyr til det? - Nej!

Skal jeg stå og lave svings med en stol, hvis der ikke er Kettlebells - Nej!

Skal jeg lave bodypump i IK99 - You wish!

At man i mange centre desværre ikke "videreuddanner" dem i øvelser, der kan lære dem bedre motoriske egenskaber - BW/frivægts øvelser m.m. er en skam uden lige. Men det er ofte det som bliver kaldt for "Personlig træning" - for det kræver dedikation - og det har man, når man køber en personlig træner. Om det er rigtigt eller forkert at man skal købe en personlig træner for at lære disse øvelser?? Det rager mig en høstblomst! I Kæderne er det deres politik, mens det er visse hulers politik at man skal stille op til stævner for at lære dem. Har man trænet i en del år og kender alle de store øvelser, ved mere end personalet m.m. må man ofte se sig selv, som vokset ud af centeret - to bad, but friends grow apart!

Play the game or find another playground!

Link to comment
Share on other sites

Problemet med at starte i et kommercielt center som nybegynder, er at man kan have nok så mange ambitioner, men som regel aner man intet om styrketræning, så hvis instruktøren kommer over med sit maskinprogram, og siger at det skal man træne... så træner man det, for vedkommende er jo instruktør, så de må vide, hvad de snakker om.

I det tilfælde har han ikke valgt frivægtstræning fra, det har instruktøren gjort uden at fortælle dig det.

Jeg har trænet i Hardwork Nørrebro (som et par gange i tråden er blevet fremhævet for at have gode frivægtsmuligheder), og der gik man store stærke folk (jeg antager dog at en stor del af dem var på steroider). Derefter trænede jeg i det mere moderne Hardwork i Fields, hvor der var en lille frivægtsafdeling, hvor stængerne ofte manglede etc... Her så jeg aldrig nogen bænke over 110kg.

Det kunne være et udtryk for forskelligt klientel, men det kunne også være et udtryk for at man ikke kan blive stærk af at træne i Fields...

Pointen er at det virker som om de mest fitnessagtige centre ikke tilbyder effektiv træning, og at brugerne accepterer dette, fordi de ikke ved bedre eller de blot træner for at pleje deres dårlige samvittighed. Kun de brugere som er ambitiøse og kan gennemskue at deres træning ikke er effektiv, vil søge over i de 'seriøse' centre, som repræsentanterne for fitnesscentrene siger, at man blot kan skifte til.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med at starte i et kommercielt center som nybegynder, er at man kan have nok så mange ambitioner, men som regel aner man intet om styrketræning, så hvis instruktøren kommer over med sit maskinprogram, og siger at det skal man træne... så træner man det, for vedkommende er jo instruktør, så de må vide, hvad de snakker om.

I det tilfælde har han ikke valgt frivægtstræning fra, det har instruktøren gjort uden at fortælle dig det.

Jeg har trænet i Hardwork Nørrebro (som et par gange i tråden er blevet fremhævet for at have gode frivægtsmuligheder), og der gik man store stærke folk (jeg antager dog at en stor del af dem var på steroider). Derefter trænede jeg i det mere moderne Hardwork i Fields, hvor der var en lille frivægtsafdeling, hvor stængerne ofte manglede etc... Her så jeg aldrig nogen bænke over 110kg.

Det kunne være et udtryk for forskelligt klientel, men det kunne også være et udtryk for at man ikke kan blive stærk af at træne i Fields...

Pointen er at det virker som om de mest fitnessagtige centre ikke tilbyder effektiv træning, og at brugerne accepterer dette, fordi de ikke ved bedre eller de blot træner for at pleje deres dårlige samvittighed. Kun de brugere som er ambitiøse og kan gennemskue at deres træning ikke er effektiv, vil søge over i de 'seriøse' centre, som repræsentanterne for fitnesscentrene siger, at man blot kan skifte til.

Der har du absolut fat i en god pointe. Man kan nu sagtens blive stærk af at træne i Fields, men det er ærgeligt at ikke alle instruktører (se:få) magter at løfte opgaven med korrekte basisløft for begyndere - det vil jeg give dig helt ret i!

(Dette er egentlig bare sådan et "Jeg rækker hånden op og siger "Jeg er enig i det ham der siger" -indlæg) :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Jeg sad lige og reflekterede over mit tidligere instruktør job... Og jeg tror, den afgørende faktor i det arbejde vi lavede, hvor vi fik motiveret folk med en fokus på frivægte/compound programmer, var, at vi solgte/argumenterede ret godt for fordelene, men i alt overvejende grad fandt folk ud af, hvor hurtigt de forbedrede deres ringe koordination, balance osv., mens resultater i form af styrke, muskelvækst og vægttab ligger ikke lige rundt om hjørnet....

Resultater motiverer, og når de i 3 måneder har siddet i den samme maskiner, og det ikke har rykket det vilde, så er motivationen altså dalende igen...

Og jeg siger ikke, at det er enkelt eller den mest indbringende vej, jeg har beskrevet, men hvis man udbyder prøvertimer i centret, så bør man også ansætte kompetente folk, og i hvert fald som det mindste forklarer alle kunderne pros and cons ved de forskellige former for styrketræning..

Med det handler meget om, hvordan man sælger sin vare... Og om man er interesseret i at sælge den besværlige vare!

Link to comment
Share on other sites

Det er også sådan det burde være, men det er det bare ikke alle steder.

Slider unødvendigt.. hvordan vil du deffinere unødig slidtage ?

F.eks. den 'hjemmelavede' T-row, da den ødelægger væggen....

Link to comment
Share on other sites

Der er forskellige måder at drive forretning på. Jeg træner heldigvis ikke i én af kæderne, jeg sætter ikke mine fødder steder, hvor man ikke "anerkender" squat. Hvordan kan man i øvrigt det, lader man så som om øvelsen ikke findes? Selvfølgelig skal man opføre sig ordenligt uanset hvor man træner, men jeg synes det er at gå over gevind at bede en fyr der laver pistols om at stoppe, samtidig synes jeg det er helt ok man ikke må ødelægge inventaret, lave mærker på væggene og efterlade sig pøle af sved. Bare fordi man betaler for at træne et sted betyder det ikke man kan tillade sig hvad som helst. De store kæder sælger i høj grad velvære, frem for træning, alene det bare at være medlem i et center giver mange bedre samvittighed, og det blir endnu vildere hvis de lige har været kroppen igennem i en gang maskiner med 3x15 reps. Fred være med det, folk har altid søgt at blive bedraget af den nemme løsning, frem for dem der virker. At Xena så er blevet hjernevasket til at tro det er vejen frem kan jeg dog kun grine lidt for mig selv af, samt more mig over hendes pinlige kommentarer.

Kan bestemt ikke se jeg er blevet hjernevasket?!?!?! Og kan for den sags heller ikke se noget pinligt i kommentarerne?! At jeg har en holdning og står 100% ved den, er hverken at være hjernevasket eller pinlig....! Synes derimod, at det er pinligt, at I ikke kan acceptere min holdning og derfor 'nedgøre' den.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil kort give mit besyv med her: Jeg er absolut tilhænger af en ordentlig eleiko stang, tilstedeværelsen af et squatrack og tilstrækkeligt med skiver.... Og jeg er faktisk ok tilfreds med Fitnessworld. Bevares, jeg kan da godt savne LVK(allerød) for miljøet og de mange ordentlige stænger, bænke og racks. Men hvis jeg træner i et såkaldt "hardcore" center i KBH, så bliver jeg ofte konfronteret med en flok amagertosser med tribals og posen fuld af deca dubarol og jeg GIDER bare ikke hele det der AS-miljø. Så i valget imellem et "fitness center" som Fitnessworld og så et center fuld af Amagertosser på AS, der vælger jeg helt klart "fitness centret" så længe der bare er squatrack, 50 mm stænger og masser af skiver.

Dog synes jeg trådstarterens historier er til at græde over... "vi anerkender ikke squat".!!?!?!

Ang. Xena og hendes holdning til frivægte vs. maskiner: Mon ikke det skal forståes som, at hun erkender at frivægtsøvelser er betydeligt mere funktionelle, men realiteten er at de ofte vil skræmme mange brugere væk hvis de udgør hovedparten af en nybegynders program ... uanset hvor meget man prøver at argumentere overfor dem(har prøvet med adskillige bekendte der blev ved med at sætte sig tilbage i sædet på en skodmaskine med bemærkningen "den er bare GO´ den her.. uha, hvor den trækker"). I denne kontekst er det vel mere kosteffektivt at bare sørge for at de får opbygget en fast rutine med at træne og så håbe at de får øjenene op for mere funktionel træning senere.

TAK! Det er præcis det jeg mener!

Link to comment
Share on other sites

Kan bestemt ikke se jeg er blevet hjernevasket?!?!?! Og kan for den sags heller ikke se noget pinligt i kommentarerne?! At jeg har en holdning og står 100% ved den, er hverken at være hjernevasket eller pinlig....! Synes derimod, at det er pinligt, at I ikke kan acceptere min holdning og derfor 'nedgøre' den.

Du tror måske godt man kan være hjernevasket og være helt klar over det?

Kauf>> Lang smøre. Jeg er enig i det meste. Man kan vel ikke værre andet?! Min anke - som er givet tidligere i tråden - går jo mest på uddannelsesnivauet af deres trænere. Hvis du kommer ned i IK og siger du er personlig træner i FDK er du jo - med god grund - til grin. Det billede er selvfølgelig også lidt farvet, med tanke på de personager, som holder til dernede, men siger alligevel en del. Tag Xena fx.. Det lyser jo ud af hende at hun ikke aner hvad hun snakker om mht. træning.

Til trådstarteren >> Du er jo lidt malplaceret. Det er kun fjolser der bliver smidt ud af et center, så du må have opført dig pænt nederen.

Edited by Fru Erik
Link to comment
Share on other sites

Du tror måske godt man kan være hjernevasket og være helt klar over det?

Kauf>> Lang smøre. Jeg er enig i det meste. Man kan vel ikke værre andet?! Min anke - som er givet tidligere i tråden - går jo mest på uddannelsesnivauet af deres trænere. Hvis du kommer ned i IK og siger du er personlig træner i FDK er du jo - med god grund - til grin. Det billede er selvfølgelig også lidt farvet, med tanke på de personager, som holder til dernede, men siger alligevel en del. Tag Xena fx.. Det lyser jo ud af hende at hun ikke aner hvad hun snakker om ifht. træning.

Til trådstarteren >> Du er jo lidt malplaceret. Det er kun fjolser der bliver smidt ud af et center, så du må have opført dig pænt nederen.

Fordi jeg har en holdning om de større fitnesskæder, er jeg ikke hjernevasket. Det er forhelvede ikke en sekt jeg er medlem af. Så nej, man kan nok ikke være klar over om man er hjernevasket, MEN jeg ved da at jeg ikke er hjernevasket, fordi jeg har en holdning og står ved den. Så drop det der - Tak...

Du er da selv lidt til grin nu. :). Du har ingen idé om mit nivaeu indenfor træning, da jeg ikke har udtalt mig meget om det. Jeg har været inde over diskussionen vedr. brug af maskiner vs. frivægte. Der siger ikke meget om mit niveau. Jeg har stadig min holdning til anvendelse af dem. Jeg anerkender frivægtsøvelser og bruger stort set ikke andet selv. Men om jeg stadig vil smide en helt nybegynder igang med et helt program udelukkende bestående af frivægtsøvelser?! Nix... Min erfaring siger noget andet. Der er flere grunde til det. Men det kan du jo læse om tidligere i tråden. Som både jeg og andre har skrevet.

Link to comment
Share on other sites

Fordi jeg har en holdning om de større fitnesskæder, er jeg ikke hjernevasket. Det er forhelvede ikke en sekt jeg er medlem af. Så nej, man kan nok ikke være klar over om man er hjernevasket, MEN jeg ved da at jeg ikke er hjernevasket, fordi jeg har en holdning og står ved den. Så drop det der - Tak...

Du er da selv lidt til grin nu. :). Du har ingen idé om mit nivaeu indenfor træning, da jeg ikke har udtalt mig meget om det. Jeg har været inde over diskussionen vedr. brug af maskiner vs. frivægte. Der siger ikke meget om mit niveau. Jeg har stadig min holdning til anvendelse af dem. Jeg anerkender frivægtsøvelser og bruger stort set ikke andet selv. Men om jeg stadig vil smide en helt nybegynder igang med et helt program udelukkende bestående af frivægtsøvelser?! Nix... Min erfaring siger noget andet. Der er flere grunde til det. Men det kan du jo læse om tidligere i tråden. Som både jeg og andre har skrevet.

Og så vil jeg da aldrig påstå jeg har mere forstand på hypertrofi end en BB der har trænet de sidste 10 år! Jeg hverken har påstået det eller kommer til det. Men det er heller ikke noget jeg ønsker... Så kan ikke lige se problemet?!?!?! Men at påstå jeg ikke aner hvad jeg snakker om er noget pis.....!

Link to comment
Share on other sites

Jeg sad lige og reflekterede over mit tidligere instruktør job... Og jeg tror, den afgørende faktor i det arbejde vi lavede, hvor vi fik motiveret folk med en fokus på frivægte/compound programmer, var, at vi solgte/argumenterede ret godt for fordelene, men i alt overvejende grad fandt folk ud af, hvor hurtigt de forbedrede deres ringe koordination, balance osv., mens resultater i form af styrke, muskelvækst og vægttab ligger ikke lige rundt om hjørnet....

Med det handler meget om, hvordan man sælger sin vare... Og om man er interesseret i at sælge den besværlige vare!

Gider du ikke poste et eksempel på din 'vare'? Kunne være interesant at se hvordan i greb tingene an konkret.

Fx program til 40årig kvinde uden træningsbaggrund.

Link to comment
Share on other sites

"away" from Topic: Er der ikke et "styrkeløft-center"(eleiko, bænke, squatrack) i KBH hvor man kan få sin egen nøgle eller et nøglekort ? (Og som samtidig har en konservativ AS-politik...)

Har checket Gotha, men der fik jeg svaret at jeg kunne komme i "deres træningstider" og IK99 ligger for langt fra min bopæl (Sydhavn st.)...

Edited by Mayol
Link to comment
Share on other sites

"away" from Topic: Er der ikke et "styrkeløft-center"(eleiko, bænke, squatrack) i KBH hvor man kan få sin egen nøgle eller et nøglekort ? (Og som samtidig har en konservativ AS-politik...)

Har checket Gotha, men der fik jeg svaret at jeg kunne komme i "deres træningstider" og IK99 ligger for langt fra min bopæl (Sydhavn st.)...

Med "konservativ AS-politik" formoder jeg du mener imod doping. :wink:

AK Thor ligger så vidt jeg kan se et par km tættere på dig end IK99, og i Thor får du nøgle og kan komme når som helst.

Om faciliteterne er gode nok til dig må du selv vurdere.

Personligt ville jeg ikke have det store problem med at trille 8k til IK99, hvis det var det det handlede om.

Link to comment
Share on other sites

Jeg anerkender frivægtsøvelser og bruger stort set ikke andet selv. Men om jeg stadig vil smide en helt nybegynder igang med et helt program udelukkende bestående af frivægtsøvelser?! Nix... Min erfaring siger noget andet. Der er flere grunde til det. Men det kan du jo læse om tidligere i tråden. Som både jeg og andre har skrevet.

1) Jeg vil nu gerne smide en nybegynder ud i frivægtsøvelser .. helst lige fra starten... Men beklageligvis har jeg oplevet at alt for mange weaklings så enten (a) alligevel ender i maskinparken eller (B) slet ikke kommer igang med at træne. Så jeg synes det eneste der taler imod er, at mange uden træningsbaggrund risikerer at holde sig helt væk, hvis man bliver ved med at tvinge dem til at squate(selvom jeg synes det er lige netop dét de burde) ... og så selvfølgelig at jeg gerne vil have squatracket helt for mig selv ;0) ...

2) Jeg tror at visse personer læser Xenas indlæg med lidt farvede briller og tager hende til indtægt for synspunkter jeg ikke tror hun står bag eller har fremsat...

Edited by Mayol
Link to comment
Share on other sites

Med "konservativ AS-politik" formoder jeg du mener imod doping. :wink:

AK Thor ligger så vidt jeg kan se et par km tættere på dig end IK99, og i Thor får du nøgle og kan komme når som helst.

Om faciliteterne er gode nok til dig må du selv vurdere.

Personligt ville jeg ikke have det store problem med at trille 8k til IK99, hvis det var det det handlede om.

Jeps, det er præcis hvad jeg mener :0)

Hmm, synes jeg havde checket det med Thor også men måske jeg husker forkert. Kan man få nøgle forholdsvis tidligt i forløbet ?(ikke krav om flere års medlemskab først...)

Ang. IK99: Jeg må desværre erkende, at jeg har en lidt travl hverdag og selvom jeg på papiret gerne satte tid af til at cykle derud, så har jeg bare sjældent tid til det når hverdagen sætter ind... det ville ende med alt for mange træningspas blev droppet

Link to comment
Share on other sites

Jeps, det er præcis hvad jeg mener :0)

Hmm, synes jeg havde checket det med Thor også men måske jeg husker forkert. Kan man få nøgle forholdsvis tidligt i forløbet ?(ikke krav om flere års medlemskab først...)

Ang. IK99: Jeg må desværre erkende, at jeg har en lidt travl hverdag og selvom jeg på papiret gerne satte tid af til at cykle derud, så har jeg bare sjældent tid til det når hverdagen sætter ind... det ville ende med alt for mange træningspas blev droppet

Så hut jeg visker fik jeg nøgle da medlemsskabet var i orden med betaling.

Men hvis tiden er en stor faktor, gør 2km så noget fra eller til - 6 minutter mere hver vej? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Så hut jeg visker fik jeg nøgle da medlemsskabet var i orden med betaling.

Men hvis tiden er en stor faktor, gør 2km så noget fra eller til - 6 minutter mere hver vej? :wink:

Thor er i virkeligheden måske også et problem tidsmæssigt ... Møgirriterende at Gotha var så firkantet omkring adgang til faciliteterne - det havde taget mig 3 min på cykel .... *suK*

Link to comment
Share on other sites

Thor er i virkeligheden måske også et problem tidsmæssigt ... Møgirriterende at Gotha var så firkantet omkring adgang til faciliteterne - det havde taget mig 3 min på cykel .... *suK*

Jeg har trænet i en 2 mdrs periode i Gotha - fik aldrig meldt mig ind men der var stortset altid åbnet dernede. Hvis der i få tilfælde ikke var åbnet spurgte jeg bare hal vagten om at åbne for mig. Ingen problemer. Dog skal du huske at du KUN kan træne der når hallen er åben.

Link to comment
Share on other sites

Kauf>> Lang smøre. Jeg er enig i det meste. Man kan vel ikke værre andet?! Min anke - som er givet tidligere i tråden - går jo mest på uddannelsesnivauet af deres trænere. Hvis du kommer ned i IK og siger du er personlig træner i FDK er du jo - med god grund - til grin. Det billede er selvfølgelig også lidt farvet, med tanke på de personager, som holder til dernede, men siger alligevel en del. Tag Xena fx.. Det lyser jo ud af hende at hun ikke aner hvad hun snakker om mht. træning.

Personlige trænere uddannet fra nær og fjern er nogle gange nogle paphoveder, mens de andre gange er nogle virkelige lys. Det samme gælder i lige så høj grad for folk, som har dannet deres egne erfaringer i jernhuler rundt omkring.

Jeg ser fysisk træning fra alle aspekter, alt fra rehabilitering til eliteniveau. Som jeg ser det, handler det meget om at have kompentencer indenfor nogle specifikke rammer. Den personlige træner kan vide en hel del mere om et specifikt område end en person fra f.eks. IK gør. Derfor synes jeg sgu' altid at det er lidt ærgeligt, når man generaliserer og skyder på titlen fremfor på manden. Jeg har haft en del hardcore træningsgutter igennem div. uddannelsesforløb som ikke har haft en kæft forstand på andet end hypertrofi. Til gengæld har jeg også haft personlige trænere, som har suttet røv på hypertrofi området, men har været voldsomt dygtige på andre planer.

Jeg ville aldrig tage imod råd fra nogensomhelst - fitnessinstruktører, personlige trænere, VL'ere, SL'ere etc. førend jeg har fået mig en god snak med dem og fundet ud af, hvad de kan lære mig.

Personen, der vælger at tage til enhver klub eller kæde har forhåbentlig sat sig nogle mål (ellers burde personen få sig en coach til samme). Det er herfra instruktørens vigtigste opgave at finde ud af hvordan personen når disse mål. Disse mål kan nås via cardio, pilates, maskiner, frivægte, sportsdans, yoga, meditation etc. Det kræver immervæk et batteri af viden for at gennemskue klienten.

Hvad gør kæderne ofte? Uddanner fitnessinstruktører til at kunne tage sig af bredden og uddanner personlige trænere til at kunne tage sig af de mere specifikke cases. Er uddannelserne gode nok? - Enhver grunduddannelse er ikke en skid værd, medmindre man brænder for hvad man laver. Derfor er titlen aldrig mere værd end manden.

En fysioterapeuts grunduddannelse tager 3,5 år - ville jeg nogensinde gå til en fysioterapeut og spørge omkring hypertrofi (dette indgår faktisk i basisuddannelsen)?? NIKS! Medmindre han/hun har interesseret sig for dette, videreuddannet sig, arbejdet med det og fået gode resultater med andre klienter.

Ville jeg spørge en personlig træner, hvis uddannelsesforløb er NOGET kortere, eller en hvilken som helst hulemand? - Jeg tror at svaret ligger lige til højrebenet!

En arkitekt, der ved hvordan man tegner fine strøg på et papir, ved hvordan man laver bygninger, men ikke ved noget om materialer skal fandme aldrig lave mit hus.

Jeg skulle mene, at det samme gælder for mennesker :wink:

Edited by Kauf
Link to comment
Share on other sites

Til trådstarteren >> Du er jo lidt malplaceret. Det er kun fjolser der bliver smidt ud af et center, så du må have opført dig pænt nederen.

I tilfældet med fitness.dk så ja kan min opførsel muligvis have været bedre til sidst..

Link to comment
Share on other sites

Jeps, det er præcis hvad jeg mener :0)

Hmm, synes jeg havde checket det med Thor også men måske jeg husker forkert. Kan man få nøgle forholdsvis tidligt i forløbet ?(ikke krav om flere års medlemskab først...)

Ang. IK99: Jeg må desværre erkende, at jeg har en lidt travl hverdag og selvom jeg på papiret gerne satte tid af til at cykle derud, så har jeg bare sjældent tid til det når hverdagen sætter ind... det ville ende med alt for mange træningspas blev droppet

Hej Mayol. I Thor kan du få nøgle, når du er blevet medlem, og som medlem af DIF har vi også en konservativ holdning til AS. Så du kunne overveje det. Der kan heller ikke være så langt til Kbh SV.

Xena> Jeg synes ikke at du lyder som repræsentant for de 'værste' fitness centre, og i kommer måske til at tale lidt forbi hinanden så. Men stadig så repræsenterer du så vidt jeg kan se den holdning, at man skal passe på med at anbefale frivægte. Her ville jeg gerne høre din holdning til mit første indlæg:

Problemet med at starte i et kommercielt center som nybegynder, er at man kan have nok så mange ambitioner, men som regel aner man intet om styrketræning, så hvis instruktøren kommer over med sit maskinprogram, og siger at det skal man træne... så træner man det, for vedkommende er jo instruktør, så de må vide, hvad de snakker om.

I det tilfælde har han ikke valgt frivægtstræning fra, det har instruktøren gjort uden at fortælle dig det.

Jeg har trænet i Hardwork Nørrebro (som et par gange i tråden er blevet fremhævet for at have gode frivægtsmuligheder), og der gik man store stærke folk (jeg antager dog at en stor del af dem var på steroider). Derefter trænede jeg i det mere moderne Hardwork i Fields, hvor der var en lille frivægtsafdeling, hvor stængerne ofte manglede etc... Her så jeg aldrig nogen bænke over 110kg.

Det kunne være et udtryk for forskelligt klientel, men det kunne også være et udtryk for at man ikke kan blive stærk af at træne i Fields...

Pointen er at det virker som om de mest fitnessagtige centre ikke tilbyder effektiv træning, og at brugerne accepterer dette, fordi de ikke ved bedre eller de blot træner for at pleje deres dårlige samvittighed. Kun de brugere som er ambitiøse og kan gennemskue at deres træning ikke er effektiv, vil søge over i de 'seriøse' centre, som repræsentanterne for fitnesscentrene siger, at man blot kan skifte til.

Link to comment
Share on other sites

"away" from Topic: Er der ikke et "styrkeløft-center"(eleiko, bænke, squatrack) i KBH hvor man kan få sin egen nøgle eller et nøglekort ? (Og som samtidig har en konservativ AS-politik...)

Har checket Gotha, men der fik jeg svaret at jeg kunne komme i "deres træningstider" og IK99 ligger for langt fra min bopæl (Sydhavn st.)...

Mht. Gotha skal du bare komme i deres "træningstider" de første par gange, så de kan møde dig. Når du bliver medlem kan du træne frit i hallens åbningstider. Skriv evt. til "snowball" her fra MOL. Han kender en del til det dernede. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share