Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

I går var det tid til endnu en tur på Zwift. Må sige at vejret i øjeblikket ikke trækker særlig meget for at komme ud. Så det er jo egentlig rart nok at have mulighed for at give den gas på Zwift. 

Denne gang lykkedes det at køre Tour of Watopia, og selvom jeg ikke havde tænkt mig at det skulle være et løb, så endte jeg da alligevel med at give den lidt gas til sidst, fordi jeg havde mulighed for at komme i mål før Jakob Piil :D 

Herefter lidt afrulning, og så snuppede jeg sådan et sprint løb igen. Vidst lige omkring de 8 km på New York banen, og med kun 7 deltagere var der gode muligheder. Jeg endte da også med at tage en kneben sejr i en sprint foran en anden, så fik endelig en sejr i hus på Zwift. Selve løbet varede 11 minutter og 48 sekunder, med en gennemsnits watt på 318.

Her til morgen blev det til 2 timers styrketræning i kælderen, hvor kroppen stadig var noget mærket. Ikke helt underligt med tanke på at det var 5. dag i streg med træning. 

Link to comment
Share on other sites

Produktiv weekend med lidt værelsesflytteri, så den mindste i husstanden kan få sit eget værelse, og en anelse træning. Lørdag blev det til en quickie på Zwift på 1 time og 15 minutter, endda underligt at sige det ligefrem er kort :D Søndag blev det til styrketræning, og valgte at bruge træningen på at se hvad mine max løft ville være i dødløft og squat. Lagde ud med squat og stoppede ved 107,5 kg. Jeg tror der havde været flere kg at hente, men uden en spotter eller safetyarms var jeg ikke lige klar på at teste det af. 107,5 kg er nu heller ikke dumt. 

Herefter over til dødløft hvor den toppede ud på 130 kg. Det var jeg egentlig også ret tilfreds med. Kan godt være at formen ikke var genial, men op det kom den. 

Så mangler jeg egentlig bare at bænke 100 kg, så kan jeg sætte hak ud for et af årets mål som er at squatte, bænke og dødløfte 100 kg. Lurer også på om det tal skal justeres, og målsætningen nærmere skal hedde 150 kg i squat og dødløft, og så 100 kg i bænk. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lidt opdatering på den seneste træningsindsats. For et par sessions siden lykkedes det at bænke 100 kg, så det var lækkert at få sat flueben ved det. Samtidig er de sidste af mine Rogue skiver dukket op, så jeg nu har fra 5 til 25 kg i matchende skiver. Selve stativet er der leveringstid på, så det er endnu ikke blevet afsendt endnu. I går aftes havde jeg en "hurtig" time og 20 minutters træning med lidt ben og overkrop, inden jeg hoppede i seng. Her til morgen vågnede jeg kl. 6, hoppede i tøjet og tørnede ud på cyklen. Havde luret at vindstødene ikke ville være så voldsomme fra morgenstunden af, så derfor passede det mig ret fint. Med tanke på torsdagens styrketræning, så var det egentlig okay hvis turen bare blev en times rolig kørsel, men der var sgu power i stængerne her til morgen, og jeg endte med at drøne til Bregnerød og retur med 35,4 km/t i snit, 30,1 km på lige over 51 minutter, gennemsnitswatt 291 og NP på 298 watt. Jeg var da også lettere utilpas da jeg hoppede af cyklen igen, for det var måske en lidt voldsom opvågning for kroppen, og ikke mindst lungerne med 2-4 graders varme, men for hulen hvor var det lækkert. 

Og hvad sker der så ellers? Jo vi havde egentlig en håndværker forbi i sidste uge der skulle lave lidt småting ved vores hus. Da vi går rundt og kigger, kommer vi også ned i kælderen, og jeg får sagt at vi leger med ideen om at få gravet den ud og sat fuldstændig i stand. Det fik vi så en snak om, og han sagde at vi også kunne overveje at sælge huset fordi markedet er som det er, og så finde et andet hus der faktisk har det vi gerne vil have. Så nu er den proces sat igang, og vi har haft 3 mæglere ude og vurdere. Alle 3 sagde 6,5 mio, hvilket er en pæn stigning fra de 4,75 vi selv gav for 3,5 år siden. Nu skal vi ud og kigge på et par huse, og se om der er noget der er relevant for os. For der er umiddelbart to scenarier:
1. Vi sælger huset og køber et nyt.
2. Vi lader være med at sælge huset, venter 5 år og tager en status igen på om vi skal sælge, sætte kælder i stand etc. Lige nu er ungerne alligevel ikke større end at vi stadig vil have dem i stueplan, men når den ældste rammer 12-13 års alderen, giver det måske mere mening med et værelse i kælderen også. Vi går nemlig samtidig med en tanke om at overtage min kones barndomshjem fra hendes forældre når de er klar til det. Det ligger kun 300 meter fra hvor vi bor nu, og har en noget større grund. Tanken er så egentlig at købe deres hus, og få bygget et nyt hvor vi får det tegnet så det inkluderer nogle af elementerne fra det nuværende hus, så det lidt får samme sjæl. Efter 4 år i HusCompagniet er jeg trods alt ret allergisk overfor typehuse og standard planløsninger :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

For hulen en weekend. Var ude og cykle lørdag morgen, og efter en halv times tid begyndte det først at regne, og så at hagle. Elsker når man lige har tjekket DMI inden man kørte afsted, og der ingen indikationer var på det vejr, og man så alligevel rammer det. Ved Stumpedyssevej fik jeg en punktering, hvilket ikke var umuligt med det nedbør der har været de sidste par dage, og samtidig kom solen frem. Så den sidste del hjem ad Strandvejen var ret lækkert. På toppen af Klampenborgvej var den dog gal igen. En siver på baghjulet der lige kunne holdes kørende i 1 km af gangen, inden der skulle ny luft i. 

Søndag, høj sol og kort/kort. Fuld fart i medvinden nordpå, men på den sidste bakke op mod tankstationen i Farum sejlede forhjulet. Ny slange i, og fortsætte. Op til Hillerød med fuld blæs på cyklen, og mellem Hillerød og Karlebo var den gal igen. Denne gang stod den ikke til at redde, og der var for lang vej hjem til at jeg overhovedet gad andet end at ringe efter konen og få hende til at hente. Det er trods alt 4 punkteringer på 2 dage, og selvom jeg kører med lidt optimistiske dæk, så er det ikke fordi det er et sæt ultra race dæk. De burde gerne være at sammenligne med GP5000 og S-Works Turbo dækkene. Så nu er der bestilt nye dæk, og ikke mindst slanger, for alle de punkteringer gjorde trods alt et indhug i lageret. 

Samtidig er mit Rogue squat rack dukket op og blevet samlet. Det er jo vildt så solidt det er bygget! Nu mangler jeg bare den sidste forsendelse som er en orange vægtstang, og så kommer der måske lidt ro på :D Kunne godt tænke mig nogle 500 grams skiver så jeg kan øge vægten med lidt mindre end 2,5 kg hver gang. 

183790922_10159228210955502_404702234355

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke gider at slæbe to slanger med rundt, så overvej evt selvklæbende lapper. De vejer kun få gram, fylder næsten intet og det tager kun få sekunder at sætte dem på og være klar igen.
De klæber på både butyl og latex. Er det meget varmt kan det måske knibe. Ved 27-28 grader og hvor solen bager på trøjelommen, går limen i opløsning på reserveslangen, hvis den er lappet med sådan en. Jeg kan ikke udelukke at det også kan ske, hvis man holder bagerstop og lappen vender mod solen.

Jeg er for nærig til at smide de grønne latexslanger ud, fordi de kører med en lap, så har kørt et par sæsoner med lappede slanger uden problemer. Og man kan i hvert fald komme hjem.

Formoder du kender tricket med at lade håndfladen fjerne sten mens man kører men uden handsker er det nok ikke rart :crazy:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Sidste år kørte jeg med GP5000, som jeg syntes var et dejligt dæk. Men jeg kørte med et let indlæg året rundt og havde som jeg husker det meget, meget få punkteringer. Jeg kunne altså ikke mærke den store forskel på indlæg/ikke-indlæg, og de få ekstra gram kunne jeg godt leve med. Punkteringer er bare p....irriterende. Og fire på en weekend er godt nok i overkanten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I sidste uge blev jeg lige ramt af en mindre forkølelse, men kunne da stadig træne et par lette ture henover weekenden. Det var dog meget tydeligt at der ikke rigtig var noget at skyde med. I går var jeg dog på cyklen igen, og jeg skal da love for at der var hul igennem til stængerne. Jeg endte med at køre lidt kortere end normalt gerne vil, men ender alligevel ud med ca. 1 time og 45 minutter med 34 i snit.

En enkelt punktering blev det da også til, og det var vidst også min egen fejl, for har egentlig et sæt nye dæk liggende klar derhjemme, jeg bare ikke har fået installeret. Og efter den nye slange var blevet sat i, bemærkede jeg at mit baghjul igen igen igen slog. Jeg er efterhånden ved at være liiiiidt træt af det, for det er anden gang i år at jeg skal have det rettet op. Den nuværende plan er at få det rettet op, og så bestilt nogle eger der er stærkere end de CX Ray der sidder på nu. Alternativt overvejer jeg at sælge dem, og så købe et par Winspace Hyper hjul som får sindssygt gode anmeldelser for tiden. Men jeg er ret glad for bremsefladen på Enve hjulene, og jeg ved de er super nemme at skifte dæk på. 

De sidste ting fra Rogue burde også  lande i denne uge, så mit lille home gym endelig er komplet for nu. 

Link to comment
Share on other sites

På 19.5.2021 at 08:24 , Kermit skrev:

I sidste uge blev jeg lige ramt af en mindre forkølelse, men kunne da stadig træne et par lette ture henover weekenden. Det var dog meget tydeligt at der ikke rigtig var noget at skyde med. I går var jeg dog på cyklen igen, og jeg skal da love for at der var hul igennem til stængerne. Jeg endte med at køre lidt kortere end normalt gerne vil, men ender alligevel ud med ca. 1 time og 45 minutter med 34 i snit.

En enkelt punktering blev det da også til, og det var vidst også min egen fejl, for har egentlig et sæt nye dæk liggende klar derhjemme, jeg bare ikke har fået installeret. Og efter den nye slange var blevet sat i, bemærkede jeg at mit baghjul igen igen igen slog. Jeg er efterhånden ved at være liiiiidt træt af det, for det er anden gang i år at jeg skal have det rettet op. Den nuværende plan er at få det rettet op, og så bestilt nogle eger der er stærkere end de CX Ray der sidder på nu. Alternativt overvejer jeg at sælge dem, og så købe et par Winspace Hyper hjul som får sindssygt gode anmeldelser for tiden. Men jeg er ret glad for bremsefladen på Enve hjulene, og jeg ved de er super nemme at skifte dæk på. 

De sidste ting fra Rogue burde også  lande i denne uge, så mit lille home gym endelig er komplet for nu. 

Hvad har du hørt om de Hypers? Jeg har selv 50mm Bontrager aelus pro på mine - ville sådan nogle hypers 50 være bedre tror du?

Link to comment
Share on other sites

En statusopdatering den første rigtige dag i sommeren. 

Det hele fra Rogue er landet, så nu er det hele klart i kælderen. Stativet er klasser bedre end det jeg havde før, og det er altså bare lækkert at have noget ordentligt kvalitet når man træner så relativt ofte som jeg gør. En af de ting jeg bl.a. købte i denne omgang var nogle låse til vægtstangen. Jeg har tidligere bare brugt almindelige clips, men de her låse skiven langt mere fast på stangen, og det gør bare en kæmpe forskel. 

Ift. cyklingen har det været en blandet fornøjelse. Nogle dage har der været stjernestænger, andre dage har de været helt væk. Henover de seneste par uger er det dog som om mine problemer omkring ballen er taget til. Nogle dage har det været virkelig slemt og hvor jeg har haft mærkbare smerter når jeg ikke har trænet. Hvad det skyldes kan jeg ikke sætte min finger på, da der trods alt kan være en række forskellige faktorer: er det cyklen der er indstillet forkert? Er det min teknik i styrketræningen der laver ballade? Under alle omstændigheder undersøgte jeg først om Velofit havde nogle ledige tider her inden sommerferien, men desværre var det ikke tilfældet. Så havde egentlig droppet tanken om at få lavet et bikefit, indtil jeg kom i tanke om Mads Christensen og Cyclo Position. Han er uddannet kropsterapeut og har lavet bikefits siden 2013 som jeg lige husker det. 

For mig er det super vigtigt at det er en person der har noget basal viden omkring fysiologi, da det er konkrete udfordringer jeg døjer med. Heldigvis havde han en tid på onsdag i næste uge kl. 17.45 - så jeg drøner afsted efter arbejde til Vejle, og får forhåbentlig lidt ekstra indsigt i problemerne. 

Har også haft fat i min sundhedsforsikring for at høre hvad vi kan gøre. De anbefalede at snakke med min egen læge igen, og evt. få en henvisning til noget scanning, bare for at sikre at der ikke er noget galt. Som hun så smukt sagde - en fra 1985 der ellers træner og er fornuftig bør ikke have den slags problemer, og jeg må jo være enig. Så næste skridt er at få fat i min egen læge, og få en tid. 

Under alle omstændigheder er det virkelig irriterende. Generelt kan det beskrives som en smerte i venstre side omkring gluteus medius og TFL. Det stråler op i den nedre del af ryggen, og ned i benet. Det trækker i IT båndet hele vejen ned til min ankel. Ikke yderligere behageligt. 

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Kermit skrev:

En statusopdatering den første rigtige dag i sommeren. 

Det hele fra Rogue er landet, så nu er det hele klart i kælderen. Stativet er klasser bedre end det jeg havde før, og det er altså bare lækkert at have noget ordentligt kvalitet når man træner så relativt ofte som jeg gør. En af de ting jeg bl.a. købte i denne omgang var nogle låse til vægtstangen. Jeg har tidligere bare brugt almindelige clips, men de her låse skiven langt mere fast på stangen, og det gør bare en kæmpe forskel. 

Ift. cyklingen har det været en blandet fornøjelse. Nogle dage har der været stjernestænger, andre dage har de været helt væk. Henover de seneste par uger er det dog som om mine problemer omkring ballen er taget til. Nogle dage har det været virkelig slemt og hvor jeg har haft mærkbare smerter når jeg ikke har trænet. Hvad det skyldes kan jeg ikke sætte min finger på, da der trods alt kan være en række forskellige faktorer: er det cyklen der er indstillet forkert? Er det min teknik i styrketræningen der laver ballade? Under alle omstændigheder undersøgte jeg først om Velofit havde nogle ledige tider her inden sommerferien, men desværre var det ikke tilfældet. Så havde egentlig droppet tanken om at få lavet et bikefit, indtil jeg kom i tanke om Mads Christensen og Cyclo Position. Han er uddannet kropsterapeut og har lavet bikefits siden 2013 som jeg lige husker det. 

For mig er det super vigtigt at det er en person der har noget basal viden omkring fysiologi, da det er konkrete udfordringer jeg døjer med. Heldigvis havde han en tid på onsdag i næste uge kl. 17.45 - så jeg drøner afsted efter arbejde til Vejle, og får forhåbentlig lidt ekstra indsigt i problemerne. 

Har også haft fat i min sundhedsforsikring for at høre hvad vi kan gøre. De anbefalede at snakke med min egen læge igen, og evt. få en henvisning til noget scanning, bare for at sikre at der ikke er noget galt. Som hun så smukt sagde - en fra 1985 der ellers træner og er fornuftig bør ikke have den slags problemer, og jeg må jo være enig. Så næste skridt er at få fat i min egen læge, og få en tid. 

Under alle omstændigheder er det virkelig irriterende. Generelt kan det beskrives som en smerte i venstre side omkring gluteus medius og TFL. Det stråler op i den nedre del af ryggen, og ned i benet. Det trækker i IT båndet hele vejen ned til min ankel. Ikke yderligere behageligt. 

 

Der er sikkert blandede meninger om behandlingsformen, men ellers lyder dine symptomer som en oplagt sag for et forløb med noget Body SDS. De kan altså noget med ryg, lænd og hofter. Nu er det mange år siden, men jeg havde stor glæde af dem, de to gange jeg brugte dem.

Link to comment
Share on other sites

På 2.6.2021 at 14:25 , Kermit skrev:

Mads Christensen er faktisk uddannet kropsterapeut, som vidst er lidt henad Body SDS, så håber også at han kan finde frem til noget. 

OK, fint. Jeg har i hvert fald været glad for dem. Selv om jeg aldrig helt lærte at nyde de store knæk, de lavede i halsen og hoften. Det var sådan nogle kiropraktor-knæk, hvor de først sagde: "Nu skal du bare slappe heeeelt af .... " SMÆK!, sagde det så. Men fed fornemmelse bagefter :beerchug:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lidt opdatering herfra. Bikefittet gik rigtig fint, og nu gælder det om at få vænnet sig til at køre i den nye position. Det var små ændringer der skulle til, men vi snakker at sadlen kom lidt op, vinklet en smule nedad, styret drejet lidt opad, og grebene lidt ned, og så en justering af den ene klampe. That's it. Her efter en 5-6 ture med den nye position er jeg endnu ikke helt overbevist. Synes at jeg har haft lidt udfordringer med "siddesår", eller i virkeligheden bare irritation i den ene side, og så får jeg stadig prikken i fingrene og venstre side generelt når jeg kører. Jeg har dog besluttet mig for at køre et par ture endnu, for lige at se om det bare er tilvænning. Så ingen grund til at male fanden på væggen endnu. 

I går var jeg for første gang i et års tid ude og køre med Ordrup. Det var sgu et lækkert gensyn, også selvom det ikke var en kæmpe stor gruppe. Turen gik af lidt alternative veje til Åsebakken, hvor vi skulle køre op i tungt gear. Så over til en lille rundstrækning hvor vi skulle køre en omgang i grupper af 5-6 ryttere, anden omgang skulle så være 15 sekunder hurtigere end første. Herefter hen til Åsebakken og køre 3 gange op i tungt gear, inden vi så skulle køre to omgange igen. Første omgang skulle være den hurtigste tid fra før, og anden omgang så lige 15 sekunder hurtigere igen. Den sidste omgang var led, og i en føring kiggede jeg på et tidspunkt ned og så jeg kørte 500 watt :D Herfra hjem af Strandvejen hvor der som altid blev kørt lidt cykelløb. Lige efter Strandmøllen stak Simon afsted i den lomme der er ved bakken, og jeg gik udenom gruppen og kørte op til ham. Der kom dog hurtigt følgeskab af alle de andre. Rune fra AimHigh prøvede et angreb, som dog også blev lukket ned af de andre, og så var vi ved at nærme os Klampenborg skiltet. Der blev kørt fuld skrald, og så blev der givet op, og Simon så sit snit til at prøve et angreb igen, som jeg dog heldigvis kom med på. Han endte med at fungere som leadout for mig, og med en pæn bid vej til skiltet besluttede jeg mig bare for at åbne. Det blev sådan en rigtig Petacchi sprint - ikke et særlig højt peak, men bare mange watt i lang tid. Med en 50 meter til skiltet kiggede jeg mig bagud og kunne se at jeg havde et gigantisk hul ned til de næste, så satte mig ned og kørte relativt stille og roligt det sidste stykke. Generelt bare fedt at mærke den stemning igen, og ikke mindst få en ordentlig sprint. 

Herfra var det bare opad Klampenborgvej, og hjemad. 

Link to comment
Share on other sites

Det er nøjagtig sådan nogle små irriterende knopper jeg får - også i venstre side. Og får dem stadig efter et bikefit. Kan godt være det kræver tilvænning? Eller os er det bare sadlen der skal lidt ned? Ved det ikke.

Link to comment
Share on other sites

På 2.7.2021 at 06:26 , WBO skrev:

Det er nøjagtig sådan nogle små irriterende knopper jeg får - også i venstre side. Og får dem stadig efter et bikefit. Kan godt være det kræver tilvænning? Eller os er det bare sadlen der skal lidt ned? Ved det ikke.

Normalt ville det være et tegn på for høj sadel. I mit tilfælde har jeg valgt at bruge lidt buksefedt her i starten, for at se om det bare lige er opstarten. 

Link to comment
Share on other sites

Weekenden bød på en tur til Dronningmølle, ind mod Helsingør og så af Strandvejen hjem. Lige omkring de 110 km i ensom majestæt, og det var sgu egentlig bare fedt at være ude på en lidt længere tur. Kroppen tog det egentlig ret pænt, om end jeg var lidt stivbenet da jeg gik rundt i timerne efter :D Jeg havde håbet lidt på at blive hentet af en gruppe på Strandvejen hjem, men det skete bare slet ikke. 

I går stod den på en omgang styrketræning, og så en eftermiddagstur til Farum og retur igen. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lidt opdatering efter en måneds fravær. Der er selvfølgelig blevet trænet lidt on/off. Fik første skud med Moderna i løbet af juli, og da den havde sat sig i systemet efter 48 timer, lagde jeg mig i 5 dage med forkølelse. På 6. dagen var jeg frisk igen, og vi drønede til Vejle for at holde lidt ferie. Et besøg i Legoland og noget der hedder Wow Park, og så ellers retur. Generelt har ferien bare stået på afslapning, lidt træning og så bare hygge. 

I søndags fik jeg pludselig ret ondt i knæet. Det kom efter en 100 km tur, hvor jeg dagen forinden havde kørt noget tung styrketræning efterfulgt af 1,6 km løb. Det gjorde pænt naller, og jeg havde svært ved at gå på venstre ben pga. det, men efter et par timer blev det mindre og mindre. Jeg har trænet en anelse siden, med fokus på at knæet ikke skulle brokke sig for meget, og det har det heller ikke gjort. Magtede heller ikke lige en ny omgang skadeværk :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share