Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Jeg skal da ellers lige love for at der er gang i trædemøllen igen, efter at dele af indholdet af Michael Rasmussens bog "Gul Feber" er blevet lækket. Den indeholder åbenbart en masse anklager mod Bjarne Riis, og holdet i sin tid. Der er sikkert en masse andet også, men det er klart at de danske medier har valgt udelukkende at fokusere på den del af bogen. Det er bl.a. anklager mod at Riis skulle have kendt til doping på holdet, og at det var organiseret doping. Nicki Rasmussen skulle have gravet EPO ned i baghaven, og Frank Høj skulle være rytteren der havde kortison med i OL lejren i 2004. Derudover synes jeg at have læst at han også peger fingre af Rolf Sørensen som åbenbart skulle have givet ham doping under VM i 2001.

Det er klart at der er kommet en masse reaktioner ovenpå dette. Som Dennis Ritter har udtalt, så vælger Michael Rasmussen jo at fortælle noget af sandheden, men fravælger dermed også andre vinkler. Selv har jeg det sådan at jeg har svært ved at se hvad denne bog skal gøre godt for, andet end at trække andre med i det søl han har været en del af. Det er lidt ligesom med Tyler Hamilton - der er sikkert noget om det, men det virker bare underligt at man skal pege fingre af andre for at sælge bøger. Havde Michael Rasmussen valgt kun at fokusere på sine egne dopingproblemer, så var der sgu nok ikke mange der gad at læse bogen. Men nu peger han fingre af gud og hver mand, og undskylder nærmest sine aktioner igennem de handlinger. De andre gjorde det jo også.

Han angiver også Ryder Hesjedal for at have taget doping tilbage i 2001, hvilket Ryder i går også har været ude og erkende. Forskellen er bare at Ryder allerede for et par år siden erkendte at han havde taget doping til de canadiske dopingmyndigheder. Grundet den 8 års forældelsesfrist kom der dog ikke nogen sag ud af det.

Link to comment
Share on other sites

Så kommer der her en sjældenhed i loggen de sidste to måneders tid: en cykeltur med grafik til!

I dag var nemlig dagen hvor jeg kom op på Orbeaen og ud på landevejen. Egentlig var vejret nok mest til en vintercykel, men da jeg solgte min TT'er i sommer, blev jeg nødt til at tage kranksættet fra min vinterracer. Derfor står jeg lige nu og mangler et kranksæt til den. Der bliver søgt, men det er ikke nemt når man er nærrig. Bliver spændende at se om der kommer noget interessant på cykelmessen i næste weekend!

Anyhow, på med tøjet, og ud i sjappet vejr og så ellers ned til Femvejen og mødes med de andre. Vi var 6 fremmødte i dag, hvoraf nogle af dem også havde været ude på en meget våd tur i går på 115 km. Det afkræver alligevel noget respekt!

Vi kørte op af Strandvejen hvor jeg blandt andet fik en enkelt føring undervejs, og kørte relativt udramatisk op til Nivå som vi kørte igennem ud mod Vejenbrød. Da vi nåede toppen af bakken nede fra motorvejen, kom jeg i front igen og der blev jeg så et stykke tid. Da vi nåede over Kongevejen valgte jeg at teste mig selv lidt af. Så jeg gravede lidt dybere, og fik en noget mere besværet vejrtrækning. Det var dog vildt lækkert at blive presset lidt igen, selvom jeg godt kan mærke at der går lidt tid endnu før formen er hvor den skal være på den her tid.

Ved Karlebo valgte Maria og jeg at dreje fra, da vi begge skulle være hjemme omkring kl. 11.00. Vi kørte derfor ind igennem Gunderød og ud til Stumpedyssevej. Jeg fik ikke noget læ, for enten lå jeg i front, ellers kørte vi ved siden af hinanden og snakkede. Det passede mig egentlig også godt, for jeg syntes egentlig at benene var ok, og for at finde ud af hvor jeg står måtte jeg gerne køre lidt frit.

Da vi nåede Hørsholm kørte vi videre ud igennem Folehaven, som bare var fantastisk flot i dag. Det mindede mig lidt om Lombardiet Rundt med de mange farver, faldne blade, og lidt snoede veje. Ud på Strandvejen og så begyndte jeg ellers bare at træde igennem. Computeren blev sat til at vise watt, og så var det ellers bare at holde lidt øje med hvilke værdier jeg egentlig ramte.

Da vi nærmede os Klampenborg valgte jeg lige at grave helt dybt, og det betød at Maria kunne snuppe spurten fra mig. Herfra var det sådan set bare at køre op af Klampenborgvej, og så hjem og stille cyklen.

I alt en tur på 65 km med 29,8 km/t i snit

20131103tur_zpsd05ecd8e.png
20131103kort_zps37126213.png

Og så er der det med vægten. Jeg var på den for første gang i noget der vel minder om 2 måneder i går, og efter at have levet et liv med masser af cola, slik og chips, så var vægten også gået opad. Hjælper selvfølgelig heller ikke på det at jeg ikke har kunnet træne som jeg ville. 79,5 kg, så nu skal der fokus på, og vægten skal tvinges ned. Bliver spændende at se hvor stærk psyken kommer til at være omkring det :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

I dag fik jeg også at vide at vi til næste år skifter tøjleverandør i klubben, og dermed også får et nyt design. BioRacer var inde i billedet, og jeg er helt pjattet med deres designs. De virker super lækre! Det endte dog med Nalini, som eftersigende også skulle lave nogle fede ting. Så det bliver bestemt spændende at se hvad det betyder for vores tøj. Vi kører pt. med Craft, og jeg har ikke været super imponeret over kvaliteten. Trøjen er ret lækker, men bukserne går hurtigt op i syningerne, og størrelserne var forskellige fra produktion til produktion.

Jeg kan kun frygte for designet. Vi har ikke ligefrem haft de pæneste trikot'er de seneste sæsoner. Så jeg håber lidt at vi får en trøje hvor sort bliver en dominerende farve, og så med de rød-grønne striber. Lidt italia style.

Link to comment
Share on other sites

Skide godt at du rigtigt er på lågen igen!

Så længe tøjet ikke tager FBLs tidligere brune farve, skal det nok gå.

Tak :bigsmile:

Ja, jeg har dog også hørt rygter om at HCK skal have nye farver til næste år? Noget med gul og rød eller sådan noget??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hørt rygter men det gik noget med blåt. Vi har ryttermøde i aften så måske får vi noget at vide.

Cykelsportmessen.... Tiden går hurtigt; jeg synes der var så længe til, så kunne let have glemt at det er lige om lidt. I år skal bare IKKE købe dæk, som jeg plejer. Jeg har 10 på lager hvoraf de 8 ikke har været ude af æsken :tongue::unsure:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Som sagt har jeg fokus på at tabe mig for tiden. Dels fordi jeg er blevet for tung ift. hvad jeg var i sæsonen, og dels fordi jeg i sæsonen var for tung ift. hvad jeg gerne ville veje :bigsmile: Mit eget mål ligger på 75 kg, men er i tvivl om hvor vidt jeg rent faktisk kan komme derned. Off-season er jo det mest geniale tidspunkt at forsøge at tabe sig, for min træningsmængde er ikke så stor som den er i sommerperioden, og det betyder at jeg kan skære lidt i mit indtag uden at lide overlast.

Jeg vil i første omgang gøre det uden at tælle kalorier. I stedet vil jeg fokusere på at spise mange kulhydrater om morgenen, ok med kulhydrater til frokost, og så få om aftenen. Min træning i hverdagene ligger som oftest om eftermiddagen, og derfor burde de kulhydrater jeg får i kroppen i løbet af dagen være rigeligt. Derudover skal der selvfølgelig spises fornuftigt. Det betyder minimalt med slik, chips, sodavand og "dårlig" mad. Da jeg ikke spiser så meget fisk, er planen at få en del fedt fra nødder.

Træningen kommer til at være den samme som ellers planlagt. Dvs. en god blanding af FTP træning, korte intervaller, og lange ture i weekenden.

Det bliver spændende at se hvordan det hele kommer til at løbe af stablen.

Link to comment
Share on other sites

Kyllingen gør da i øvrigt også alt for at så tvivl om hans egen troværdighed. Han har jo givet udtryk for at hele Rabobanks Tour hold var dopet tilbage i 2007. Det fik den 3-dobbelte verdensmester Oscar Freire til at kæfte op, og bede om en undskyldning. Han vil ikke lade sig anklage for noget han ikke har gjort. Havde kyllingen nu holdt på sit ord, og sagt at det altså passede, så ville det måske give indtryk af at han vidste det. Men nu har han trukket sine udtalelser tilbage, og sagt at han ikke vidste om det var hele holdet.

Det sætter ligesom det hele i perspektiv.

Jeg vil egentlig gerne læse bogen, men jeg gider faktisk ikke støtte Michael Rasmussen økonomisk, da bogen jo kun er lavet for at tjene penge. Som André Steensen sagde på News i går, så kunne han jo bare have afleveret sit vidneudsagn til ADD hvis hans eneste intention var at rydde op i sporten. I stedet har han lavet en bog, som kan hjælpe ham med at tjene lidt ekstra penge. Så måske den skal lånes på biblo. Ellers kan den vel købes til spotpris efter kort tid? :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

I dag blev det til en tur på hjemmetræneren. Egentlig kun som en slags opvarmning mod min FTP test som jeg regner med at lave i morgen. Så det blev til en times tid med følgende protokol

10 minutter opvarmning

3x 1 minut med 110+ RPM (1 minuts hvile)

5 minutters tril

3x 1 minut med 400-450 watt i snit (5 minutters hvile)

3x 30 sekunder med ca. 500 watt i snit (5 minutters hvile)

10 minutters afrulning

Normalt er det en ret let omgang, men på en hjemmetræner er den virkelig brutal. Det er som om der slet ikke er flow i benene når man får belastningen så højt op.

Efter den træning lavede jeg lige nogle core øvelser, og så var det det.

I morgen står den så på FTP test, hvor jeg håber på at kunne holde den omkring de 270-280 watt i de 20 minutter.

Link to comment
Share on other sites

Motta kunne for noget tid siden berette om nogle vilde priser på IM CPH. Jeg tror måske Soigneur slår den med deres La Marmotte tur.

Små 11.000,- skal de have for en rejse til alperne hvor man ankommer torsdag og tager hjem søndag. Deltagelsen koster vidst 850,- i selve løbet, så der skal godt nok være kræset helt vildt for detaljerne for at bruge ca. 10.000 ekstra.

Men ok, Soigneur er også kendt for at være coniseurs, og jeg tror derudover at de lever lidt højt på at en stor del af deres klientel har pengene til det.

1426715_682989035046237_242451739_n.jpg

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Der blev kørt igennem på hjemmetræneren i dag, da der skulle laves en FTP test. Som sædvanlig var det en sindssyg hård omgang hvor det næsten er værre mentalt end fysisk. Heldigvis havde jeg sat en bjergetape til La Mongie fra 2004 på computeren, og det gjorde at de første 10 minutter gik rigtig fint. Da halvdelen var overstået valgte jeg at sætte lidt ekstra press på. De sidste minutter fik den det sidste og det var ren rå muskelkraft der bankede tæt på 400 watt ud med en kadance på omkring 87-88 RPM.

I alt holdte jeg 276 watt i de 20 minutter, hvilket svarer til en FTP på 262 watt. Det er 7 watt højere end den test jeg kørte d. 18/11 sidste år, så det er et rigtig fint udgangspunkt. Nu har jeg en rettesnor for hvordan mine træningszoner skal være det næste stykke tid.

20131106tur_zps20d46e7c.png

Link to comment
Share on other sites

Haha, så faktisk godt den seddel fra soigneur og grinede lidt af den. Men modsat andre så har de et helt andet publikum og de gør det faktisk med stil. Desuden er der flybilletter mm inkluderet så det løber op. Men klart. 11K for at køre det løb? Come on.

Og så er jeg vild med dine MR betragtninger. Jeg vil også gerne læse lortet, men nægter at støtte manden økonomisk. Dig tror jeg, den modsat tyler bogen mere vil være som en knaldroman end decideret dokumentarisk.

Link to comment
Share on other sites

Haha, så faktisk godt den seddel fra soigneur og grinede lidt af den. Men modsat andre så har de et helt andet publikum og de gør det faktisk med stil. Desuden er der flybilletter mm inkluderet så det løber op. Men klart. 11K for at køre det løb? Come on.

Og så er jeg vild med dine MR betragtninger. Jeg vil også gerne læse lortet, men nægter at støtte manden økonomisk. Dig tror jeg, den modsat tyler bogen mere vil være som en knaldroman end decideret dokumentarisk.

Og hvis vi skal prøve at gøre det lidt mere spiseligt så slipper du for at skulle have fri fra arbejde onsdag og mandag som du nok er nød til hvis du skal med bus derned.

Det kan nok ikke omsættes direkte til penge men et par sparede feriedage er da osse lidt værd.

Link to comment
Share on other sites

Bliver omertaen brudt?
GP_Himmerland_Rundt_Michael_Rasmussen.jp

Egentlig er omertaen vel egentlig bedst kendt fra diverse gangsterfilm, og ikke mindst mafiaens historie. Hemmeligheder og det faktum at man holder sin kæft lige meget hvad. De senere år er den uden tvivl blevet kædet meget sammen med cykelsportens dopingproblemer, hvor omertaen blandt rytterne har været med til at beskytte bagmænd, andre ryttere, sportsdirektører og meget andet. Blev en rytter snuppet for doping før i tiden, så var det som oftest noget han selv havde initieret og han handlede altid på eget initiativ. Han blev med andre ord ikke presset ud i det, og han var den eneste der blev straffet for det.

Det er uden tvivl en af den moderne cykelsports største problemer, for hvordan kommer man egentlig dopingproblematikken til livs hvis man ikke kan få fat i de bagvedliggende mekanismer? Det svarer lidt til at man kun dulmer smerterne i stedet for at kurere.

Derfor har der den seneste tid været stor letttelse blandt i de sidset år, hvor det har virket som om at omertaen er blevet brudt. Ryttere som Tyler Hamilton og senest Michael Rasmussen er stået frem og forklaret hvordan dopingen er foregået, og angivet en del personer i miljøet. Meget af det er blevet optrevlet via den USADA undersøgelse der i sidste ende fik fældet den 7-dobbelte Tour vinder Lance Armstrong. Det er egentlig underligt at netop Tyler Hamilton og Michael Rasmussen har fået en heltestatus i den journalistiske verden, for at være de første der bryder omertaen.

Fortilfældet Manzano
manzano_tour03_collapse.jpg

Sandsynligheden for at du ved hvem manden på billedet er, er nok ret lille. JohnJohnson undtaget. Men sandsynligheden for at du ved hvad han er kendt for er ret stor. I 2003 kørte han Tour de France for Kelme, og på 7. etape angreb han på sammen med Richard Virenque. Virenque havde en holdkammerat længere fremme, så han lod Manzano lave al arbejdet. Det var en varm dag, meget varm endda, og pludselig blev Manzano svimmel. Virenque kørte fra ham, og 500 meter senere kollapsede Manzano og blev behandlet af løbslægen i vejkanten, inden han blev fløjet til hospitalet. I første omgang kunne det ligne et ganske almindeligt tilfælde af solstik, men sandheden var en hel anden.

Manzano havde fået et stof af holdlægen om morgenen, og det havde i sidste ende gjort at han blev dehydreret og måtte udgå af Touren. Efterfølgende blev han deprimeret og havde svært ved at finde motivationen til at træne. Hans sportsdirektør truede ham til at stille op i Volta a Portugal - alternativet var at blive fyret. Flere dage senere fik Manzano en blodtransfusion fra en pose der ikke bar noget navn - der var altså ingen garanti for at det overhovedet var hans eget blod. Efterfølgende fik han det dårligt på turen hjem, og måtte hoppe af toget på vej hjem. I september måned blev Manzano fyret fra sit hold.

Alt dette gjorde at han i starten af 2004 fortalte hele historien om Kelmes organiserede doping til pressen. Helt detaljeret forklarede han hvem der beordrede det, hvem der fik det, hvad de fik, og hvem der sørgede for stofferne. Til at starte med var der ingen der rigtig troede på Manzano, og Kelme ledelsen fik det skudt ned som en tidligere rytters forsmåede måde at få hævn over fyringen. De 300.000 euro han modtog for historien hjalp nok heller ikke på troværdigheden Det stoppede dog ikke Manzano der endnu engang fik taletid i pressen, og denne gang endnu mere detaljeret forklarede om specifikke episoder. Blandt andet om hvordan hele holdet havde ladet sig udgå under Portugal løbet for at undgå at blive testet. Denne gang fik han mere opmærksomhed, og Tour ledelsen der ellers havde givet Kelme et wildcard, trak invitationen tilbage. Politiet begyndte nu også at undersøge sagen nærmere, og havde en del af Kelmes ryttere, sportsdirektører og læger inde til afhøring.

Spoler vi tiden 2 år frem, så hedder året 2006, Liberty Seguros holdet med Alberto Contador på bliver nægtet start i Touren fordi holdet er mistænkt for doping. De bliver dog clearet, men når aldrig til start. Det gør tourens to absolut største favoritter heller ikke.

Jan Ullrich og Ivan Basso blev 2'er og 3'er i touren 2005, og i 2006 var det deres tur til at slås om det øverste trin efter Lance Armstrong havde trukket sig tilbage. De bliver dog pillet ud af Touren inden første etape, i øvrigt sammen med en række andre ryttere, fordi de er mistænkte i en sag der er blevet igangsat i Spanien. En sag som Jesus Manzano var årsagen til overhovedet blev til noget. En sag som rystede cykelverdenen på samme måde som Festina skandalen havde gjort det i 1998. En sag der blev kaldt Operacion Puerto.

Et af de mest berømte billeder fra Touren 2006 er i øvrigt dette, hvor Ivan Basso bliver kørt væk fra pressen efter han er blevet mistænkt for at have været kunde hos den spanske dopinglæge Fuentes..
BassoCar.jpg

Michael Rasmussen og koret
Manzano var således den moderne whisteblower i cykelsporten, og gav et indblik i hvordan de ryttere man ellers håbede på var rene, i virkeligheden benyttede sig af en metode der blev udviklet tilbage i 70'erne. Sidenhen er der andre ryttere der har erkendt deres doping, og taget andre med i faldet. Specielt Tyler Hamilton har fået meget taletid og har igen kastet skygger i retning af Bjarne Riis. Skygger som nu Michael Rasmussen forlænger. Ifølge Rasmussen kendte Riis til hans forbrug af doping, og kendte til den doping der var på hele holdet. Historien bliver så bakket op af Bo Hamburger, som også har været ude og indrømme at hans eget dopingforbrug, og indrømmelser, måske ikke har været 100% rigtige. Han har været dopet, men i en større periode end han i første omgang gav udtryk for. At Hamburger hopper med i kyllingens kor er nu ikke så underligt, for så vidt jeg ved er Bo Hamburger ansat hos Christina Watches Onfone holdet, som jo trods alt kom til livs pga. Michael Rasmussen. Det ville i hvert fald være en dårlig taktik for Bo Hamburger at gå ud og sige kyllingen imod. I øvrigt er begge ryttere kendte for at have et horn i siden på Bjarne Riis.

Der er dog også blevet rettet yderligere kritik af Rasmussens indrømmelser fra hans tidligere bagland - nemlig mountainbike sporten. Michael Rasmussen har hele tiden givet udtryk for at han var et stort talent, der bare tog doping for at være på lige fod med de andre. Bl.a. Henrik Djernis der er tidligere MTB verdensmester har været ude og sige at man allerede dengang undrede sig over Michael Rasmussens pludselig udvikling. Rygterne i feltet gik på at han allerede før 1998 tog doping.

Men omertaen er blevet brudt, og nu skal der rulle hoveder. Eller skal der?

Kan omerta blive for gammelt?

For hvad får vi ud af historie undervisning, andet end at finde ud af hvad der reelt er foregået? Hvorfor er det vigtigt for os at vide hvad Bjarne Riis kendte til i 2001? Er det i øvrigt overhovedet omerta der er blevet brudt? Nej!

Skal man tro de mange udsagn fra de nye ryttere i feltet, så er feltet renere end i mange år. De tager afstand fra doping, og med de øgede kontroller, så er der god grund til at tro på at der fra nogles side virkelig er et ønske om en ren sport. Der vil selvfølgelig altid være brodne kar. Hvis vi skal snakke om at bryde omertaen, så skal det altså være en rytter som har sin gang i feltet der åbner munden, og ikke en eller anden rytter der kørte for 6-8 år siden. Dét ville være at bryde omertaen hvis Taylor Phinney pludselig stod frem og sagde at han havde følt sig presset til doping på BMC holdet, og at der var den og den læge tilknyttet, og at følgende ryttere benyttede sig af ham. Så ville vi kunne rydde op i cykelsporten. Men at Michael Rasmussen lægger en del skyld på Bjarne Riis om noget der foregik for over 10 år siden, det kan vi i virkeligheden ikke bruge til en skid. Jo, vi ville vide at Bjarne havde løjet om at han havde kendt til doping på sit hold, han ville stå i et dårligt lys, men ikke andet. Det ville ikke sige noget om hvordan holdet bliver kørt i 2013. Hvis vi antager at resten af feltet rent faktisk kører rent, så ville det kun sige noget om Bjarne Riis hvis han kendte til at hans ryttere dopede sig nu.

Historien har vist os at der var en del der tog doping i 00'erne, men hvis det var en del af gamet, så var det en del af gamet. Det betyder ikke at det bliver mere lovligt af det, for det er jo stadig at snyde, men sådan var det bare. Tiden var en anden. Man kan håbe på at Bjarne Riis virkelig har gjort et forsøg på at lade sit hold køre rent, og ikke have kendskab til doping.

Min pointe er at vi ikke kan glæde os over at omertaen er blevet brudt, når det reelt ikke er omerta mere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg missede den sidste år grundet problemer med maven, men i år var jeg på plads til cykelsportmessen i Roskilde. Jeg var derude om lørdagen, og med en mental indkøbsliste klar, gik jeg målrettet efter at finde de ting jeg skulle købe, for derefter at ose lidt. Jeg synes det var en rigtig flot messe i år, hvor hver en kvadratmeter blev udnyttet. Fabins stand var måske lige presset nok, men sådan er det. I slående kontrast stod Heino der havde masser af plads, men heller ikke så mange tilbud på dele og tøj.

Orbea standen var interessant for mig, og tydeligvis også en del andre. Og så synes jeg altså at Basso Bikes laver nogle fede modeller. Jeg har før været lun på deres cykler, men endte som sagt med en Orbea. Det kunne dog godt ændre sig næste gang.

Anyhow, jeg endte med at købe en ny Bell Sweep hjelm, en Sportful svedundertrøje, en Saxo Bank t-shirt, 2 Astana drikkedunke til min vinterracer(doping-lynet), og et par Nalini shorts.

Det kunne sagtens have været blevet til meget mere, men jeg holdt mig i skindet. Jeg var ellers klar til at købe et par nye handsker, men CyclingShop havde godt nok 10 mand på standen, men kun 1 dankort terminal. Så da jeg havde stået i kø i 2 minutter, uden at have rykket mig, så gad jeg ikke det mere.

Link to comment
Share on other sites

I går var det tid til endnu en omgang på hjemmetræneren, og efter 10 minutters opvarmning gik jeg så igang med et 40 minutters Sweet Spot interval, hvor jeg lå mellem 85% og 91% af FTP. Efter de 30 minutter puttede jeg lidt ekstra pres i pedalerne, og de sidste 5 minutter fik den også lige en tand til. Derefter 10 minutters afrulning, og så lidt mave/ryg øvelser.

Vægten er ok. I lørdags var vi til noget fætter/kusine tam tam hvor jeg ikke havde det så godt, og derfor ikke spiste eller drak så meget, så vægten sagde også 77,5 kg dagen efter. I går var den dog røget op på 78 kg, som stadig er godkendt.

Link to comment
Share on other sites

Årets cykelrytter?

VM_damejunior_linjelob_Amalie_Dideriksen

Amalie Dideriksen er blevet kåret til årets danske cykelrytter. Det er ret godt klaret i så stærkt et felt. Jo jo, Amalie blev da U19 verdensmester for damerne, men holdt op mod en Jakob Fuglsang der blev 7'er i Touren og 4'er i Dauphine. Det vil jeg alt andet lige mene vejer tungere end Amalies VM medalje.

Link to comment
Share on other sites

Jeg købte i tirsdags en brugt krank til min vinterracer, og i går var jeg så ude og hente krankboks og et par quickreleases. Kranken har jeg endnu ikke modtaget, men det er der en god forklaring på. Sælger havde sendt skidtet til sig selv. Klaphat. Så nu håber jeg virkelig på at den lander i dag, så jeg kan komme ud og træne med Ordrup i morgen. Ellers må det blive til en tur på hjemmetræneren.

Link to comment
Share on other sites

Årets cykelrytter?

VM_damejunior_linjelob_Amalie_Dideriksen

Amalie Dideriksen er blevet kåret til årets danske cykelrytter. Det er ret godt klaret i så stærkt et felt. Jo jo, Amalie blev da U19 verdensmester for damerne, men holdt op mod en Jakob Fuglsang der blev 7'er i Touren og 4'er i Dauphine. Det vil jeg alt andet lige mene vejer tungere end Amalies VM medalje.

Der vil jeg nu mene at Amalie fortjener det mest. Da hun har vundet er ypperste hun kan vinde. Jakob kunne godt have vundet, blevet bedre placeret. Amalie kan ikke vinde mere end hun har gjort.

Link to comment
Share on other sites

Ingen tvivl om at Amalies præstation er stor, men hvis du perspektiverer det op mod Fuglsangs præstationer så blegner det fuldstændig. En af de største udfordringer i al sport er at tage skridtet fra ungdom til elite. Så mange talenter knækker halsen og forsvinder, og tilbage står en masse, som jeg umiddelbart mener er de rigtige talenter. Havde Amalie vundet hos kvinderne havde der ikke være nogen tvivl om det, men at sammenligne en ungdoms præstation med en elite præstation er lidt som at sammenligne æbler og pærer.

Det havde svaret lidt til hvis en af vores veteraner havde vundet ved Masters VM, og dermed havde vundet årets cykelrytter.

Link to comment
Share on other sites

Det var egentlig vintercyklen der skulle have været luftet i dag, men det kranksæt jeg havde bestilt er endnu ikke dukket op - sælger er kommet til at sende det til sig selv. Ikke særlig klogt. Så jeg hoppede på sommercyklen, og trillede i morges ned til Ordrups træning. Det ville samtidig nok være den hårdeste tur i over 2 måneder, så jeg var pænt spændt på at se hvordan formen reelt var.

Vi kørte afsted i lidt støvregn, men det klarede hurtigt op. Turen gik op til AB's baner, og så igennem Farum op til Allerød hvor vi skulle køre første interval. Egentlig et interval der ikke gav så meget mening for mig, men vi skulle altså køre tung kadance i 2 grupper. Det er generelt ret godt hvis man skal øge styrken i sine ben, men jeg har i forvejen pænt store lår og lægge, så det er lidt ligegyldigt for mig. Det gik ellers ganske fint i en ond sidevind, men det blev ødelagt lidt da vi kørte igennem Nr. Herlev, for kort forinden havde vi haft den anden gruppe lige bag os, og pludselig kunne vi ikke se dem længere. Så vi frygtede lidt at vi var kørt forkert, selvom jeg ikke kender andre ruter til Gørløse og Strø. Vi vendte derfor om og kørte den anden vej, men kun for at møde de andre kort tid efter.

Så vi satte efter, men fik den aldrig til at køre igen. Ved Gørløse samlede vi op, og kørte videre op til Strø. Her skulle vi køre 2 omgange på en rundstrækning i grupper. Der skulle køres sub-AT med 30 sekunders føringer, men de sidste 5 sekunder af hver føring skulle man lave en siddende acceleration som de andre også skulle følge. En ret spændende måde at træne på. Jeg var i den stærkeste gruppe, og allerede på den første bakke havde vi sprængt gruppen. Der kom dog samling på det igen efter kort tid, og vi formåede faktisk at få den til at køre rundt hele vejen. Det var hårdt, men fedt at mærke benene igen.

Opsamling og så kørte vi hjemad. Men inden vi forlod Strø skulle vi lige køre 3 omgange på den trekantede rundstrækning hvor den bare skulle fyres af op af bakken. Specielt andet interval var hårdt fordi jeg formåede at køre lige op med Simon, som vidst ramte et forkert gear, og samtidig fik presset ham. Derfra gik det sådan set bare hjemad vi Lynge og Nymølle. Da vi kørte ind på stykket fra Buresø og ind mod Nymølle kørte jeg væk med Simon på hjul, og formåede at holde den frem til byskiltet hvor Simon sprintede væk. Ind mod Farum, og i bunden af bakken, var det min tur til at sprinte op ad bakken. Jeg måtte over i venstre side af vejen, og i det jeg trådte igennem smuttede mit baghjul på midterstriben. Altid en ubehagelig oplevelse. Jeg fik dog styr på cyklen, og kunne alligevel accelerere væk.

Ved en rundkørsel i Farum kom jeg henover et kloakdæksel, og så skred cyklen igen under mig, men fik hurtig greb igen. Ellers var det bare hjem igennem Hareskoven, hvor jeg lige lagde lidt pres i pedalerne på det sidste stykke. Hjem til Lyngby og vaske cyklen.

I alt en tur på 102 km med 29,7 km/t i snit.

20131116tur_zpsa7124be6.png

20131116kort_zps6a8502ac.png

Jeg er egentlig ganske glad for at jeg ikke faldt helt igennem. Jeg kan stadig blande mig blandt de bedste, selv efter så lang en pause. Det lover godt for resten af sæsonen.

Link to comment
Share on other sites

Selvom du nok ikke har brug for alle øvelserne, så sæt alligevel pris på at være i en klub hvor I ikke skal lave det samme til alle træninger.

Hvis jeg allerede en gang har skrevet sådan :unsure:, så sorry. Er bare lidt frustreret over at biblioteket kun indeholder to-tre slags intervaller hernede. I det lys ser dine klubtræninger MEGET misundelsesværdige ud.

Link to comment
Share on other sites

Det skal så også siges at vores lørdagstræner er en ret kreativ mand. Han finder ofte på nogle ret fede intervaller. For et par uger siden havde han f.eks. fundet på at de skulle trække en anden rytter. Og når jeg mener trække, så mener jeg at den anden rytter fysisk skulle holdt fast i sadelpinden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share