Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Så er TV2 ikke længere med når Riis's tropper tager på træningslejr http://ekstrabladet.dk/sport/cykling/article1860200.ece

Det er godt nok en stor omgang fis ham Frede drengen fra TV2 får fyret af. Der har ALDRIG været stillet kritiske spørgsmål i de udsendelser, og jeg tror faktisk aldrig der har været stillet et spørgsmål overhovedet. Det ligner mest af alt at BT's kritik af TV2 har fået konsekvenser, hvilket i sidste ende bare rammer os som cykelfans. Jeg fatter ikke at én mand, Tyler Hamilton, kan starte alt det her. Når man samtidig tænker på at der i hvert fald har været en håndfuld mennesker der har været ude og forsvare Riis, senest med både Alex Pedersen og Brian Vandborg, der ikke kan genkende det billede Hamilton tegner. Hvis jeg var Bjarne Riis, eller hans rådgiver, så tror jeg at jeg ville gøre et af følgende to scenarier:

- Blive ved med at sige "Ingen kommentar". På et tidspunkt vil det hele storme af igen, og så er Tyler Hamiltons udtalelser uinteressante. Se på Rolf Sørensen som ikke har kommenteret på de beskyldninger der var mod ham for et par uger siden - nu er det ikke noget vi snakker om.

- Invitere TV2 til et møde hvor de kan stille alle de spørgsmål de har lyst til. Når de så spørger om der er hold i det Hamilton siger, er det bare at svare "Nej.". Så har TV2, og resten af det danske pressekorps, fået svar på deres spørgsmål.

I øvrigt er det da vidst også kun TV2 der taber i denne sag. Nu kommer de ikke med på træningslejren, og kan derfor ikke lave et eksklusivt indslag om dette. Jeg er ret sikker på at Bjarne Riis er ret så ligeglad med om de er med eller ej. Ligesom det kun er danske medier der prøver at lave spin på hvorvidt holdet får sin pro-tour licens, da de jo er oppe mod "stærke" kræfter som Argos-Shimano og FDJ. Come on. Team Saxobank-Tinkoff Bank har verdens bedste etapeløbsrytter på holdet, 2 meget dygtige hjælperyttere i Nicholas Roche og Roman Kreuziger, et lækkert klassikerhold med Matti Breschel og Daniele Bennati, og en håndfuld andre ryttere der hører til blandt den absolutte elite. Hvis UCI mod al forventning skulle give deres licens til et hold som ikke er SBTB, så er der i hvert fald noget helt galt.

Link to comment
Share on other sites

Functional Threshold Power

5630136-netherlands-cycling.jpg

Selv ordet oser bare af maskulinitet, adrenalin og styrke! I weekenden forsøgte jeg som sagt at køre en FTP test, men måtte stoppe undervejs grundet forhindringer. Et forsigtigt bud ville være at min FTP ligger omkring de 285 watt. Måden jeg er nået frem til dette er ved at sammenligne den data jeg trods alt nåede at få, med tidligere tests til samme punkt, og der var et nogenlunde match med en test jeg kørte i juli måned hvor min FTP endte på 285 watt. I går blev jeg så enig med mig selv om at køre nogle intervaller for at booste min FTP, men da jeg har svært ved at finde et sted hvor jeg vitterligt kan give den fuld gas i 20 minutter i træk, så blev det på min strækning omkring Sandbjergbakken i Vedbæk. Der er det muligt at køre ca. 9 minutter, hvis vinden tillader det, og det stiger en smule hele vejen op. Grundet den kortere distance valgte jeg at sætte intensiteten lidt op, og målet var at holde mig indenfor 280-320 watt i intervallerne. Det svarer til 98-112% af FTP.

Vejret havde jo været strålende hele dagen inden jeg drønede afsted, men typisk dansk vejr betød at da jeg nåede ud af Lyngby, så begyndte det at dryppe. Super. Det blæst i øvrigt ret godt i går. Turen gik af Kongevejen og så mere eller mindre direkte til Sandbjerg. Jeg kørte ned af bakken helt til bunden, og så ud på Gøngehusvej(tror jeg den hedder), for at starte mit interval. Vinden var lige i smasken så det var helt perfekt. Op og ramme de rigtige værdier og så ellers bare presse til. Jeg gjorde det i alt 3 gange, og også en 4. gang hvor jeg dog ikke drejede til højre på toppen af bakken, men i stedet kørte hjem igennem Holte. Værdierne ligger ekstremt tæt på hinanden, men det er vidst mere held end forstand.

20121107interval1.png

20121107interval2.png

20121107interval3.png

20121107interval4.png

Et spænd på 5 watt i alle intervaller, og i de 3 sammenlignelige(de 3 første) ligger den indenfor 2 watt. Hvis vi antager at de 293 watt er gennemsnittet, så har intervallerne været kørt med et gennemsnit på 103% af FTP hvilket må siges at være ganske godkendt. Det er dog sjovt at se hvor hurtigt de gennemsnitlige watt falder så snart man skal ind i et skarpt sving. På et tidspunkt faldt det fra 302 til 294 i løbet af de måske 5-6 sekunder sådan et sving tager fra start til slut. Men sådan er gamet trods alt.

I det sidste interval var benene ved at være godt brugte, så det var ganske heldigt at jeg skulle hjem umiddelbart efter. Turen var mere eller mindre den samme hjem som den var ud.

I alt en tur på 63,1 km med 29,3 km/t og 203 watt i gennemsnit. Absolut godkendt på en dag med 4 intervalpas.

20121107tur.png

20121107kort.png

Da jeg kom hjem fik jeg tænkt lidt over min FTP. Jeg føler ikke at jeg har givet den nok opmærksomhed henover sommeren, hvorimod den i vinterhalvåret virkelig havde stor fokus med FTP og Sweetspot intervaller. Da jeg lavede en FTP test på landevejen sidste år i oktober lå den på 240 watt. Så en forbedring på 45 watt er ikke helt skidt i løbet af et år, men det giver samtidig mod på mere, for hvis mit udgangspunkt til vintersæsonen er højere end sidste år, så er der jo mulighed for at den bliver endnu højere til næste år. Det kunne være rigtig fint at nå op på en watt/kg der hedder 4 på min FTP, så det må være et af målene. Jeg glæder mig dog til at teste min FTP på hjemmetræneren for at se hvordan den ligger ift. sidste år.

I øvrigt nogle pænt lirede sko Gilbert fyrer af for tiden

47425_293687287398382_174200359_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

I går blev det til en omgang i FW.

Opvarmning:

5 min crosstrainer

Planker:

3 stk

Squat:

10x 40 kg

10x 60 kg

5x 80 kg

3x 90 kg

3x 92,5 kg

3x 92,5 kg

45° single leg press:

4x 65 kg

4x 65 kg

4x 65 kg

Hypers:

15

15

Pullups:

3

2

Seated row:

10x 15 kg

8x 35 kg

8x 35 kg

Og det var så det. Om aftenen begyndte jeg at få rumlen i maven, men ikke som om jeg var sulten. Jeg vågnede kl. 3 i nat ved at maven rigtig rumlede, så ud på toilettet og erfare at jeg havde fået en eller anden form for maveforgiftning. Med andre ord var jeg pludselig 1,5 kg lettere her til morgen end jeg var i går. Så planen om at tage til cykelmessen i dag blev relativt hurtigt droppet her til morgen, da det fortsatte da jeg fik morgenmad.

Link to comment
Share on other sites

Når du / man kører Sweetspot intervaller. Hvordan er "opdelingen" så?

Er det eks.

3 x 20 min. "Sweetspot" med 5 - 10 min. AP (Aktiv Pause) mellem?

Eller hvordan bygger man det op? :unsure:

Jeg plejer at køre 2x 20 minutter med 5 minutters pause. Man kan dog også godt køre 3x 20 hvis man føler man har tiden til det :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

I går endnu en session hos FitnessWorld i Lyngby, men inden da var jeg et smut forbi tandlægen. Det lyder underligt, men jeg kan faktisk godt lide at komme til lige præcis MIN tandlæge. Konceptet er noget anderledes end de sædvanlige hvide gange, dårlige lugte, og osende sterilitet. I stedet er det i en ældre lejlighed på Strandvejen i Skodsborg. Udsigt over Øresund. Receptionen er i "stuen" så man sidder i nogle dejligt store sofaer, gulvtæpper på gulvet, magasiner, drikkevarer etc. på sofabordet. Med andre ord virkelig hyggeligt. Dertil kommer så at receptionisten er tandlægens kone, som bare er herlig og snakker helt vildt meget. Det er meget familiært at være der, for begge mine forældre går der også, så når jeg er der skal de selvfølgelig også lige opdateres på hvordan mine forældre har det.

Anyhow, 0 huller og stor ros for at jeg har taget mig sammen med tandbørsten, tandtråden og hvad der ellers hører til :bigsmile: Det er utroligt sådan et indtryk én dårlig tandlæge oplevelse kan gøre ved ens selvdisciplin(jeg havde for nogle år siden tandpine, kunne ikke få tid hos min sædvanlige tandlæge, så tog til min gamle/nye tandlæge i stedet. Han kunne så konstatere at jeg havde 5 huller som den tidligere tandlæge måtte have overset).

Opvarmning:

12 minutter crosstrainer

Planker:

2 stk

Squat:

10x 40 kg

10x 60 kg

6x 80 kg

3x 92,5 kg

3x 92,5 kg

3x 92,5 kg

45° Single Leg Press:

4x 70 kg

4x 70 kg

4x 70 kg

Hypers:

15

15

C2-romaskine:

4 minutter/2 km

Afrulning:

5 minutter kondicykel

Link to comment
Share on other sites

I går var jeg til massør ca. 50 meter fra hvor jeg bor. Der er jo åbnet en decideret tri-butik på Christian X's Allé, og i forbindelse med den er der også åbnet en fysioterapeut/massør. Jeg har døjet med min skulder i noget tid, og da det var blevet værre henover weekenden, så det var oplagt at besøge dem. Det blev til en fin snak med Lea som virkelig kunne tage fat. Hun fik i hvert fald givet min skulder en ordentlig omgang, og sagde at hvis jeg følte det ikke havde hjulpet 100% bagefter, så skulle jeg komme forbi og få lavet noget fysioterapi på den i stedet. Så nu må vi se. Men det vilde er at jeg i dag bare er helt kvæstet. Er ret sikker på at det er eftervirkningen fra behandlingen i går, for hun gik virkelig dybt.

Link to comment
Share on other sites

Noget tyder i hvert fald på at der er blevet renset ud, for da jeg kom hjem i går, havde spist aftensmad, faldt jeg i søvn på sofaen. Sov en lille times tid, og gik så i seng igen kl. 22.30 og vågnede først kl. 8 her til morgen. Så mangler jeg faktisk bare lige at få styr på afføringen igen, og så er jeg flyvende :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Tilbage i 2007/2008 da jeg gik i skole på handelsskolen i Lyngby skrev jeg en opgave i "Innovation/Entrepreneurship" omkring bikefit. På det tidspunkt var det vidst lige begyndt at pusle i DK, men der var ikke sket noget for alvor. Min tanke var at lave en virksomhed hvor man blev fittet så cyklen passede 100% til rytteren, men hele humlen var at lave en test-cykel hvor man kunne indstille de forskellige mål som overrørslængde, saddelhøjde, saddelrørsvinkel etc uafhængigt af hinanden. Opgaven gav mig vidst et 7 tal på den nye skala. Sjovt så lige at læse at Retül har lanceret Müve.

3514_IMG_0276_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tilbage i 2007/2008 da jeg gik i skole på handelsskolen i Lyngby skrev jeg en opgave i "Innovation/Entrepreneurship" omkring bikefit. På det tidspunkt var det vidst lige begyndt at pusle i DK, men der var ikke sket noget for alvor. Min tanke var at lave en virksomhed hvor man blev fittet så cyklen passede 100% til rytteren, men hele humlen var at lave en test-cykel hvor man kunne indstille de forskellige mål som overrørslængde, saddelhøjde, saddelrørsvinkel etc uafhængigt af hinanden. Opgaven gav mig vidst et 7 tal på den nye skala. Sjovt så lige at læse at Retül har lanceret Müve.

3514_IMG_0276_1.jpg

Lige da jeg så billedet og endnu ikke havde skimmet teksten var jeg overbevist om at du havde fået ny hjemme træner :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Der er blevet trænet i weekenden. Lørdag blev det til en tur på landevejen - små 50 km fra morgenstunden af. Jeg kunne ikke helt forstå hvorfor kæden skrammede mod forskifteren både i ydre og inderpositionerne, lige indtil jeg kiggede ned og kunne se at kranken havde det vildeste slør. Det var hurtigt at se da jeg kom hjem at min boks simpelthen var gået i stykker, efter en mislykkedes afmontering for nogle år siden. Så den skal jeg lige have skiftet.

I dag blev det så til en FTP test på hjemmetræneren. Jeg endte de 20 minutter med et snit på 268 watt, hvilket svarer til en FTP på ca. 255 watt. Det er godt og vel 20 watt højere end den sidste FTP test jeg lavede på hjemmetræneren. Så det er et virkelig godt udgangspunkt for vintersæsonen.

Derefter smuttede jeg over i FW og kørte lidt styrketræning:

Planker:

3 stk

Squat:

10x 40 kg

10x 60 kg

6x 80 kg

3x 95 kg

3x 95 kg

3x 95 kg

Dødløft:

10x 40 kg

10x 40 kg

Side Lunge:

8x 20 kg

8x 20 kg

45° single leg press:

4x 70 kg

4x 75 kg

4x 75 kg

Seated row:

8x 35 kg

8x 35 kg

Hyperextensions:

15

15

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lige købt den seneste udgave af Cykelmagasinet, og må sande at det ikke kun er Retül jeg deler ideer med. For nogle måneder siden havde jeg en idé om at lave et historisk cykelløb hvor man skulle køre på gamle cykler etc. Nogle af tankerne er nedfældet i Henrik S's log så vidt jeg husker. Nå, men i Cykelmagasinet var der så en omtale om et vintage cykelløb i Århus(tror jeg det var). Det var vidst anden gang løbet var blevet holdt.

Nå, men derudover er det altid spændende at læse Cykelmagasinet for der er altid nogle helt ekstremt lækre billeder af ryttere og produkter, og det kan være svært ikke at begynde at tænke på at lave en udskiftning i stalden. Først falder man over det her billede af Contador i angreb i Vueltaen. Sindssygt lækkert billede, og det er sjovt at se Garmin rytterne i baggrunden der melder tilbage til bilen at nu kører Alberto.

Alberto.jpg

Så får man jo lyst til at købe en Specialized SW SL4! Altså lige indtil man falder over denne BMC TMR01

RB-BMC-TMR01-TeamRed-Dura-Ace-Di2-Saison2013.jpg.3048016.jpg

Og så falder man pludselig over denne, og så er jeg i hvert fald helt solgt

th_8ed9c1ce78866d059886ff20cf9118da_c59italiamain7.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share