Morten D - Zen training


Morten D
 Share

Recommended Posts

Der er ikke noget som tiden på vej opad en stejl læringskurve: Sidste træning fik jeg med nød og næppe en muscleup med lilla band. I dag snuppede jeg uden problemer 2 i streg og følte, at der var til én mere. :4thumbup:

Jeg er begyndt at dele min træning op i et horisontalt/vertikal split. Jeg har ikke lyst til et traditionelt push/pull, så nu kører jeg den ene dag primært øvelser, hvor belastningen ligger i det horisontale plan (DB Press, Fat Man Pullups, DB Rows mm.) og den anden dag primært øvelser, hvor belastningen ligger i det vertikale plan (Ring Dips, Pulldowns, Pullups, Dødløft mm.) Muscleups burde selvfølgelig kun ligge på den vertikale dag, men indtil jeg får skovlen under den, træner jeg også teknik på horisontale dage.

Stadig primært øvelser, der bekender sig til Bæredygtig Vægttræning . :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Uh, jeg var SÅ tæt på en Bar Muscleup i dag. Den er der snart! Men jeg kan mærke, at det er hårdt for skuldrene, når den glipper midt i vendet, så jeg forsøger at være tålmodig.

In other news: I går fik jeg min debut som vinterbader. Det er virkelig fedt. Glæder mig til vandet bliver endnu koldere. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ja sgu! Så fik jeg min første Bar Muscleup! :4sport:

Den var piv-grim (måtte læne mig til den ene side for at klare vendet), men den tæller. Fedt, fedt.

Kunne dog mærke, at det ikke var det bedste for skulderen, med den sløje stil, så jeg nøjedes med den ene rep uden elastik-hjælp, og så træner jeg lidt basis indtil jeg prøver igen om en uges tid.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Har siden sidst kun fået en enkelt bar Muscleup, men det føles alligevel som om det går den rigtige vej med grundtræningen. Det hjælper nok ikke, at jeg gainer stille og roligt. :smile:

I går mødtes jeg med nogle gutter, og vi havde lagt et suverænt lørdagsprogram: crossfit, vinterbadning, burgere og drinks. :smilerock:

Det er år og dag siden, at jeg sidst har været på et crossfit-hold, så jeg kan godt mærke min krop i dag...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Så gik der lige et par måneder!

Nå, men træningen kører glimrende. Jeg bliver stærkere og pænere for hver dag. Jeg kommer også tættere og tættere på at kunne lave Bar Muscle-Ups med overbevisning.

Jeg er sågar begyndt at løbe igen. :4jumpy:

I går var en god dag: Vinterbadning kl. 7, hvorefter jeg løb på arbejde. Var helt oppe at køre, da jeg nåede frem. :bigsmile:

Efter arbejde løb jeg tilbage til bilen, men nåede desværre ikke vinterbadning. Ærgerligt, for det er super fedt lige nu - alting er dækket af et tykt ispanser.

Min hælskade arter sig okay. I går var første gang jeg løb en længere tur i umindelige tider, men indtil videre kan jeg næsten intet mærke. Jeg vil løbe 2-3 gange om ugen, korte ture, og se, hvordan det går. Hvis ikke, så har jeg fundet mig godt til rette med crossfit-inspireret solo-træning (primært af den bæredygtig slags, naturligvis) :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nå, min flirt med løberlivet blev kort. Mine hæle vil ikke lege med, så snart ugemængden overstiger 10 km., så selvom jeg havde meldt mig til halvmarathon til juni er løbeskoene officielt begravet på ubestemt tid.

Lidt trist, men min crossfit-inspirerede træning kører rigtig godt, så jeg savner ikke løberiet nær så meget, som jeg troede jeg ville. :smile:

Fremover står den på Ido Portal, crossfit og meget snart mtb. Begge skiture gik i vasken i år. Lidt øv, men godt for min aldrende krop og pengepungen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ja sgu!

På hvad der startede med at føles som lidt en off-day (havde stadig lidt sygdom i kroppen), kunne jeg mærke, at der var uventet power i Muscleup-bevægelsen.

Og efter et enkelt miss sad den der sq! :4thumbup:

Det er godt nok lykkedes før, men det har været nogle grimme, krængende bevægelser. Denne gang sad specielt 2. succes lige i skabet. Det har så også taget lidt over et halvt års målrettet træning at lære mine lange lemmer det.

Ellers en god enkel træning i går: Bar Muscleups og TGU + lidt pump. :smile:

Nu rykker jeg i sommerhus en uges tid, så det bliver nok kun til lidt leg i ringe.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Træningen kører godt for tiden. Sidst lavede jeg 7 singles i Bar Muscleups og optimismen er i førersædet.

Jeg er dog begyndt at køre lidt mere assistancetræning (weighted pullups, baby MU's mm.), for jeg vil gerne kunne lave dem relativt strict, i stedet for med sving og kip som nu, så jeg ikke løber ind i en ny skulderskade.

Jeg er startet hos osteopat igen, for at få styr på mine skodhæle. Sidst jeg gik hos ham, nåede han kun at behandle 2 gange før fokus skiftede til skulderen. Han arbejder på min udprægede ringe evne til at strække benene helt og stivhed omkring midten af rygsøjlen.

Ellers har jeg besluttet mig for at blive god til TGU (i den tro, at det er fundamentbyggerEN), så jeg laver dem hveranden træning og altid lidt som opvarmning. De er rocker-hårde.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

BOOM! Så er jeg endelig begyndt at reppe i Bar Musclups! :4flex:

Okay, 2 reps, men det er stadig en stor dag. :laugh:

Skulle egentlig kun have kørt hjælpeøvelser i dag, men kunne allerede under turen på jernhesten mærke, at der var power-kadaver i dag - og så må man jo smede! :shades:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg har haft en dejlig lang ferie, hvor det bl.a. blev til musclups i den tidlige morgensol ved bredden af Gardasøen. :shades:

Herhjemme igen kører jeg nu et rendyrket Push/Pull-split, hvor jeg den ene gang kører horisontale øvelser (Ring Rows, DB Press mm.) og den anden gang vertikale (Muscleups, TGU, KB Snatch mm.). Det er fedt! :smile:

Og så har jeg støvet mtb'en af og været på nogle gode ture. Dejligt at opleve formkurvens stejlhed her i starten, efter en ydmygende tur med krampe i begge lår på sidste stigning. :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hov, så gik der 5 måneder.

Træningen går godt - kører stadig horisontalt/vertikalt split og er glad for det. Arbejder også stadig på mobiliteten generelt.

I går fejrede jeg et af de helt skarpe hjørner (40) ved at køre en 10 min kettlebell snatch test (16 kg). Det blev til 210 med alt for meget overskud, men jeg havde fokus på god teknik, og så var det mest for at mærke, om jeg snart er klar til en Secret Service Snatch Test (24 kg).

Jeg måtte i øvrigt lægge mtb'en på hylden hurtigt igen, da min hæle øffede. Øv.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan går det med muscle-ups? Banker du efterhånden sæt af 10 af?

Nej, efter ferien ved Gardasøen, hvor jeg spillede lidt for smart (der kom jo masser af løbere forbi nede ved stranden! :laugh: ) begyndte min ene skulder at øffe lidt.

Så siden tager jeg bare en enkelt i ny og næ for at se, om jeg stadig kan. Jeg er simpelthen blevet for glad for at være skadesfri til at jeg gider risikere noget! :smile:

Men nu går skisæsonen jo snart igang, så det skal nok lykkes mig at få brudt min dejligt lange periode uden skader... :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Men nu går skisæsonen jo snart igang, så det skal nok lykkes mig at få brudt min dejligt lange periode uden skader... :laugh:

Og sådan kan man jo være så profetisk.

Har døjet med en håndledsskade on/off siden uge 5, men det går fremad.

Ligesom det i øvrigt gør med mine sløje hæle (laang historie), men meget mod forventning (overbevisning) er det faktisk et par indlægssåler, der er ved at få dem på ret køl. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Jeg slap overraskende helskindet gennem 2 skiture denne sæson og mine hæle har det super godt; takket være nogle Bauerfeind indlægssåler (og Birkenstock-sandaler), som jeg bruger konsekvent.

Til gengæld har mine håndled drillet så meget, at min vægttræning har været på lavt blus længe (og vægten ret så nedadgående).

Og nu er det så tid til noget nyt! :smile:

Cross-skating.

Jomfru-tur i går. Det er sq sjovt. Hvis min usle krop kan holde til det er planen at stille op til et langrendsløb næste vinter (f.eks. Birkebeinerrennet eller Vasaloppet)

skikes.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Her små 2 år senere kan jeg fortælle, at min flirt med cross skates stoppede brat efter et jævnt træls styrt + mtb-sæsonen gik i gang, og mtb er altså ca. 11 gange sjovere end cross skates.

Den gode nyhed er, at ingen af mine skavanker driller mig (ej heller har gjort det længe). Fornuftens insisterende stemme vil sige, at det er fordi jeg i et års tid har været disciplineret med mobilisering/opvarmning og at jeg virkelig har pakket egoet nederst i rygsækken.

Min træning består af push/pull 3 gange/uge - horisontalt (weighted pushups, fatman pull ups + div.) den ene dag og vertikalt den anden (ring dips, ring pull ups + div.).

Jeg har også fået vandret en del, fordi jeg var med en flok gutter på Mallorca (som har overraskende fede bjerge til vandring) på en 5 dages tur med læderstøvler, tynde uldtrøjer og en drone.

Om lidt starter mtb-sæsonen for mit vedkommende. Mine faste træningsmakkere kørte godt nok sig selv i hegnet sidste sæson, så er spændt på, hvor meget det bliver til...

Link to comment
Share on other sites

Hej Morten

Velkommen tilbage :-)

Lyder skønt med kommende MTB-ture og ingen særlige skavanker :-)

 

Cool med opvarmning og opdeling i horisontal og vertikal træning...

Lad os høre, hvordan det går!

-  eventuelle fif til at komme videre/udenom skader samt at få "træningen herfor ind i hverdagen" er også interessant..

Mvh Tina

 

Link to comment
Share on other sites

11 timer siden, Morten D skrev:

Her små 2 år senere kan jeg fortælle, at min flirt med cross skates stoppede brat efter et jævnt træls styrt + mtb-sæsonen gik i gang, og mtb er altså ca. 11 gange sjovere end cross skates.

Den gode nyhed er, at ingen af mine skavanker driller mig (ej heller har gjort det længe). Fornuftens insisterende stemme vil sige, at det er fordi jeg i et års tid har været disciplineret med mobilisering/opvarmning og at jeg virkelig har pakket egoet nederst i rygsækken.

Min træning består af push/pull 3 gange/uge - horisontalt (weighted pushups, fatman pull ups + div.) den ene dag og vertikalt den anden (ring dips, ring pull ups + div.).

Jeg har også fået vandret en del, fordi jeg var med en flok gutter på Mallorca (som har overraskende fede bjerge til vandring) på en 5 dages tur med læderstøvler, tynde uldtrøjer og en drone.

Om lidt starter mtb-sæsonen for mit vedkommende. Mine faste træningsmakkere kørte godt nok sig selv i hegnet sidste sæson, så er spændt på, hvor meget det bliver til...

Ja velkommen tilbage og glæder mig til at følge med kh Bjergtrold (tidligere Spinningsilden) :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share