Kogte æg som proteintilskud


Hr.Kirchebrandt
 Share

Recommended Posts

At det som regel er dyrere end proteinpulver, men ellers er æg fortræffelige :smile:

Nogle gruppe argumenterer for at blommen er farlig grundet kolesterol, hvor andre ikke mener det har skadelig effekt. Jeg spiser 1-2 æg dagligt, og nøjedes med 1 blomme.

Link to comment
Share on other sites

Æg er glimrende proteintilskud, men som Vagten også bemærker sidder al kolestorolet (vel og mærke den dårlig af slagsen) i blommen hvorfor man med fordel kan overveje at nøjes med hviden og kun spise blommen engang imellem. Desuden er der omkring 7g, overvejende mættet fedt, i blommen hvorimod hviden er stort set ren protein. :smile:

Ellers vil jeg mene (skummet) mælk er et fremragende proteintilskud.

Link to comment
Share on other sites

Sku lidt sjovt at jeg faldte over dette indlæg, tænkte faktisk idag at jeg kunne koge en masse æg og æde at par eller tre som proteintilskud om morgenen!?

Er proteinet i æg et "langsomt" eller et "hurtigt" protein?

Proteinet i æg er valle og dermed hurtigere end f.eks mælkeproteinet cassein. Men lad være med at bekymre dig så meget om hvor hurtigt det er. Fordel du blot et par ud over dagen. Kroppen har ikke et proteindepot på samme måde som den lagrer sukker og fedt. Overdrevet indtag til et måltid har ingen gunstig effekt, når man står og skal bruge proteinet en halv dag senere.

//Jacob.

Link to comment
Share on other sites

Jeg leder efter et nemt tilskud til kosten, og jeg nægter at give alverdens penge for proteinpulver.

Hvad med det fortræffelige æg? Kunne jeg ikke koge en god portion af dem, og så spise dem som proteintilskud. I så fald, hvad er ulemperne ved det?

Hr. K

Hvis du ikke har et forhøjet kolesterol indhold i blodet kan du spise de æg du har lyst til.

Det er genetisk styret om du får for højt indhold af kolesterol indhold, nogen kan spise hvad det

skal være uden at få problemer, andre skal passe på...

Man kan ikke sige at æg giver en hurtig og letoptagelig form for protein, det har noget at gøre

med i hvilken form proteinet er, æg skal nedbrydes i maven og videre i systemet, så

det er en smule langsommere end for eksempel protein fra pulver og mælk, som nedbrydes hurtigt.

Mit råd ville være at drikke mælk og spise æg efter træning. Mælkeprotein bliver hurtigt optaget, æg

er lidt længere om det.

Så mælken dækker dit akutte behov, lige efter træning, og æggets proteiner bliver optaget

over et par timer eller 3....

Men protein pulver er jo noget nemmere, forudsat at man ikke spiser proteinpulver der indeholder Sucralose eller Aspartam som ikke er sundt for kroppen, så vil du spise proteinpulver, så vælg noget

som ikke indeholder kunstige sødemidler, men kun naturligt sukker !!!

Som en lille bemærkning til Aspartam, det kan bruges til at udryde myrer med, de dør hvis

de spiser Aspartam...

Link to comment
Share on other sites

Indskyder lige en hurtig bemærkning om, at man i disse salmonella-fri tider, kan købe æggehvide rent - som regel i 6 stk pakke i sit lokale supermarked... så kan man evt. købe en alm pakke æg og supplere op med hvider... istedet for at kyle blommen ud.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har et forhøjet kolesterol indhold i blodet kan du spise de æg du har lyst til.

Det er genetisk styret om du får for højt indhold af kolesterol indhold, nogen kan spise hvad det

skal være uden at få problemer, andre skal passe på...

Det er nok en voldsom simplificering. Kolesterol ER usundt, men det er sandt ikke alle påvirkes i samme grad. Det er med stor sandsynlighed det mest fornuftige ikke at indtage mere end 1-2 blommer om dagen.

Edit:

I øvrigt kan man købe rene hvider på fler-liters flaser. Vistnok i Metro og slige steder. Det er RET meget billigere end de ovenfor nævnte hvider.

Edited by Dochylle
Link to comment
Share on other sites

Det er nok en voldsom simplificering. Kolesterol ER usundt, men det er sandt ikke alle påvirkes i samme grad. Det er med stor sandsynlighed det mest fornuftige ikke at indtage mere end 1-2 blommer om dagen.

Edit:

I øvrigt kan man købe rene hvider på fler-liters flaser. Vistnok i Metro og slige steder. Det er RET meget billigere end de ovenfor nævnte hvider.

Kolesterol er ikke nødvendigvis usundt, der flere forskellige former for kolesterol, nogle former

er usundt for nogen mennesker, andre former for kolesterol er nødvendige for bl.a hjernen og nervesystemet, og andre ting i kroppen.

Dochylle, du skal lige have baglandet med inden man råder folk på denne site, det er ikke alle indlæg som er for sjov. :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Kan du ikke lige kort ridse op hvilken type kolesterol, der er neurologisk gavnlig, og præcis hvilke neurologiske funktioner det er nødvendigt for?

Kolesterol er en samlebetegnelse for visse fedtstoffer – lipider - i blodet. Det er især to former for kolesterol, man interesserer sig for: LDL-kolesterol, også kaldet det ”dårlige” kolesterol, og HDL-kolesterol, også kaldet det ”gode” kolesterol. LDL-kolesterol skal helst ligge på 3,6 eller lavere, og HDL skal helst være over 0,9, bedst helt oppe i nærheden af 2,0. Det er forholdet mellem de to former for kolesterol, man især er interesseret i.

Det er især indholdet af mættet fedt i kosten, der har betydning for indholdet af det dårlige LDL-kolesterol i blodet. Mættet fedt kommer især fra mælkefedt, men også fra dyrefedt. Transfedtsyrer vil yderligere kunne øge LDL-kolesterol samtidig med, at det gode, hjertebeskyttende HDL-kolesterol nedsættes. Transfedtsyrer dannes, når man gør flydende olie fast, fx under fremstilling af margarine, og når olier og margarine opvarmes til stegetemperatur. Når man steger i smør, dannes der ikke transfedtsyrer, så mejerismør er egentlig det bedste og sundeste til stegning, men man må stadig kun bruge lidt af det.

Olivenolie øger det gode HDL-kolesterol, men ikke LDL-kolesterol, og det samme gælder fx hørfrøolie. Fiskeolie er også godt fedt med stort indhold af gode fedtsyrer. Den nedsætter en tredie form for fedt i blodet, nemlig triglyceriderne, der heller ikke må ligge for højt. Regelmæssig motion er med til at øge det gode HDL-kolesterol.

:wink:

Link to comment
Share on other sites

Dochylle, du skal lige have baglandet med inden man råder folk på denne site, det er ikke alle indlæg som er for sjov. :crazy:

Drop den arrogante tone. :devil:

Kolesterol er en samlebetegnelse for visse fedtstoffer – lipider - i blodet. Det er især to former for kolesterol, man interesserer sig for: LDL-kolesterol, også kaldet det ”dårlige” kolesterol, og HDL-kolesterol, også kaldet det ”gode” kolesterol. LDL-kolesterol skal helst ligge på 3,6 eller lavere, og HDL skal helst være over 0,9, bedst helt oppe i nærheden af 2,0. Det er forholdet mellem de to former for kolesterol, man især er interesseret i.

Det er især indholdet af mættet fedt i kosten, der har betydning for indholdet af det dårlige LDL-kolesterol i blodet. Mættet fedt kommer især fra mælkefedt, men også fra dyrefedt. Transfedtsyrer vil yderligere kunne øge LDL-kolesterol samtidig med, at det gode, hjertebeskyttende HDL-kolesterol nedsættes. Transfedtsyrer dannes, når man gør flydende olie fast, fx under fremstilling af margarine, og når olier og margarine opvarmes til stegetemperatur. Når man steger i smør, dannes der ikke transfedtsyrer, så mejerismør er egentlig det bedste og sundeste til stegning, men man må stadig kun bruge lidt af det.

Olivenolie øger det gode HDL-kolesterol, men ikke LDL-kolesterol, og det samme gælder fx hørfrøolie. Fiskeolie er også godt fedt med stort indhold af gode fedtsyrer. Den nedsætter en tredie form for fedt i blodet, nemlig triglyceriderne, der heller ikke må ligge for højt. Regelmæssig motion er med til at øge det gode HDL-kolesterol.

:wink:

I øvrigt er det noget vrøvl du skriver.

Lipider er en samlebetegnelse for hydrofobe stoffer, hvoraf kolesterol er et stof. De fleste fedtstoffer i madvarer er ikke kolesterol men triglycerider, dvs mættede, mono eller flerumættede fedtsyrer.

Transfedtsyrer stammer typisk fra plantefedtstoffer, og har som sådan ikke noget med kolesterol at gøre.

Derudover er det rigtigt at kolesterol er sundt i visse sammenhænge, og en hvis mængde er livsnødvendigt, det fik jeg nok formuleret lidt firkantet. :blush:

Edit:ændret quotes

Edited by Dochylle
Link to comment
Share on other sites

Tak for den generelle udredning farsover, men hvor kommer det neurologiske aspekt i forhold til kolesterol, som jeg spurgte efter?

Mon ikke han tænker på Sphingomyelin, der er et lipoprotein (protein+lipid (der er deriveret fra kolesterol)), som er en vigtig bestandel af nervecellers cellemembran. Myelin er den "skede" om nerverne der sikrer hurtige signaler.

Link to comment
Share on other sites

Det er en ret kontroversiel debat, om hvorvidt æggeblommer forhøjer kolesterol-tallet, eller om hvorvidt de ikke gør det.

En anden ting man skal huske, er at æggeblommer indeholder ret høje doser af lecithin, som i visse undersøgelser har vist at have en positiv effekt på kolesterol-tallet.

Uanset hvad, så er jeg ikke overbevist om at æggeblommer er så slemme som de ofte udråbes til. Så vidt jeg har forstået, er det kolesterol kroppen selv producere værre, end det kolesterol man indtager igennem kosten, så støvsuger man sin kost for kolesterol, så kompensere kroppen bare ved at øge egen-produktionen.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Drop den arrogante tone. :devil:

I øvrigt er det noget vrøvl du skriver.

Lipider er en samlebetegnelse for hydrofobe stoffer, hvoraf kolesterol er et stof. De fleste fedtstoffer i madvarer er ikke kolesterol men triglycerider, dvs mættede, mono eller flerumættede fedtsyrer.

Transfedtsyrer stammer typisk fra plantefedtstoffer, og har som sådan ikke noget med kolesterol at gøre.

Derudover er det rigtigt at kolesterol er sundt i visse sammenhænge, og en hvis mængde er livsnødvendigt, det fik jeg nok formuleret lidt firkantet. :blush:

Edit:ændret quotes

Så meget vrøvl er det vel ikke.

Transfedtsyrer opstår bl.a under opvarmning af vegetabilske fedtstoffer, men det er ikke den største synder, men de transfedtsyrer som fremstilles kunstigt af industrien, for at tjene flere penge. Det er næsten umuligt at købe færdiglavde madvarer som ikke indeholder transfedtsyrer, eller hydrogeniseret fedt som det også kaldes, eller hærdet fedt. Der bruges mange betegnelser for den grimme form for fedt, måske for at forvirre forbrugeren ? :superman:

Link to comment
Share on other sites

Så meget vrøvl er det vel ikke.

Transfedtsyrer opstår bl.a under opvarmning af vegetabilske fedtstoffer, men det er ikke den største synder, men de transfedtsyrer som fremstilles kunstigt af industrien, for at tjene flere penge. Det er næsten umuligt at købe færdiglavde madvarer som ikke indeholder transfedtsyrer, eller hydrogeniseret fedt som det også kaldes, eller hærdet fedt. Der bruges mange betegnelser for den grimme form for fedt, måske for at forvirre forbrugeren ? :superman:

det med vrøvlet var ikke møntet mod transfedtsyrerne.

I øvrigt fremstilles transfedtsyrer af industrien ved at opvarme billige vegetabilske fedtsyrer for at "hærde" dem således de fresmtår mere faste og brugbare i madvarene.

Edited by Dochylle
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share