Væskeansamling i knæet


ALo
 Share

Recommended Posts

Jeg havde et uheld hvor jeg faldt 1m direkte ned på mine knæ på et betongulv.

Jeg slog især det ene knæ, som med det samme hævede op til 3x knæskals størrelse, med en udposning af væske lige under knæet - ned mod skinnebenet.

Jeg formoder at det er nogle slimsække som er bristet. Der var ingen større smerte i knæet.

Efter et par dage var hævelsen så godt som forsvundet. Men 14 dage, under en løbetur, opstår præcis den samme hævelse igen, denne gang med smerter rundt langs kanten på knæskallen, især på indersiden af knæet. Jeg havde efterfølgende smerter i knæet i en uges tid og får det stadig nu, bare jeg går et par km, eller låber en lille tur. Selv efter 14 og 30 dages pause.

Er der nogen der har prøvet noget lignende?

Jeg har taget Iprobufen (2-3x 600mg 3x dgl, i en uge efter hævelsen) og fiskeolie (3x3 dgl) i pauseperioderne.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste rigtige svar her er at du går til lægen - det skulle du have gjort i første omgang - desto længere tid der går fra skaden er sket til du bliver diagnosticeret - desto sværre er det at ordne eventuelle skader i knæet fx ved kikkertoperationer. Det er ikke en sag for NSAID og fiskeolie men derimod for en objektiv undersøgelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeps jeg har oplevet noget lignende og det skete under en fodbold kamp. Det tog lægerne 5 år at finde ud af hvad jeg fejlede selvom idrætslægen hævdede det var en synovit.

Selv med kikkertundersøgelser kunne de kloge hoveder se, at der var en iritation i knæet men ville ikke gøre noget ved det..

Smut til en læge og få en henvisning til en specialist..

Din egen læge kan formentlig ik gøre noget ved det..

Link to comment
Share on other sites

Du skal gå til egen læge asap og få en henvisning til speciallæge/ortopæd/idrætsklinik med det samme. Du bør imo få foretaget en MR-scan samt røntgen og ultralyd med det samme. Insistér på at blive behandlet af en speciallæge med erfaring/speciale indenfor knæartroskopier.

Det kan sagtens være synovit. Eneste reelle løsning på synovit, er synovektomi via artroskopi. Men det kan også være en menisklæsion, skade/læsion på ledkapsel (Hoffas fedtlegeme), bruskskade, ligamentskade mm. Mange knæskader kan i perioder være smertefri men blot medføre hævelser.

En ting er sikkert: Når knæet gentagent hæver op, er det tegn på at der ER noget galt.

Hvis du er dækket af en privat sundhedforsikring, så benyt dig af den. Jeg kan anbefale www.parkensprivathospital.dk ved dr. med. Uffe Jørgensen (en af landets absolut dygtigste knæspecialister). Ventetid mindre en 1 uge. (du kan også selv betale for en konsultation= 1.000 kr).

Ventetider på MR-scan er rimelig korte. På Skodsborg Sundhedscenter f.eks. (også via off. henvisning) kan du få foretaget MR-scan indenfor 14 dage (Tesla).

Ud fra din beskrivelse, er det min vurdering at din skade er irreversibel. Dvs du er påført en læsion af en eller flere bløddele i knæet, synovit, bruskskade f.eks., som medicinsk behandling/genoptræning og hvile ikke alene kan kurere. Men det er ikke sikkert.

Indtil du har modtaget videre behandling og diagnose, er mit råd, at du bør gøre som hidtil: RICE (hold knæet i ro og lad være med at belaste det overhovedet!) og brug NSAID. Få din læge til at udskrive en recept på et præparat, der er mere effektivt end ibuprofen, f.eks. Barcan eller Voltaren. Barcan er godt til hævelser af den type, du beskriver. Årsag: NSAID reducerer symptomatisk hævelse og irritation i det berørte led, og dermed slider du ikke så meget på bløddelene i knæet og du undgår typisk at forværre skaden som følge af inflammation.

Det kan lyde som om "himmel og jord" skal sættes i bevægelse. Men erfaringsmæssigt skal man ALTID tage knæskader-, -smerter, -hævelser alvorligt. Selv små skader kan være invaliderende, såfremt man intet gør.

God bedring. Fortæl endelig hvad du beslutter.

Link to comment
Share on other sites

Tak for svarene. :)

Har været ved en speciallæge, fik foretaget ultralydsscanning, udtømning af væske og indsprøjtet binyrebarkhormon. Diagnosen var en betændt slimhindesæk.... Håber at det blot var det og at jeg snart kan komme i gang med træningen igen.

Link to comment
Share on other sites

Tak for svarene. :)

Har været ved en speciallæge, fik foretaget ultralydsscanning, udtømning af væske og indsprøjtet binyrebarkhormon. Diagnosen var en betændt slimhindesæk.... Håber at det blot var det og at jeg snart kan komme i gang med træningen igen.

Jeg fik også en indsprøjtning af binyrebarkhormon og det virkede blot nogle få dage.. Så hvis jeg var dig ville jeg være forsigtig.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vil blot lige følge op på mit skadesforløb, til gavn for andre som evt. har eller får samme problem.

Efter binyrebarkhormon indsprøjtningen holdte jeg 7 dages pause og begyndte så småt træningen igen.

Har de sidste par dage være moderat aktiv (løb m.m med og uden rygsæk) og har ikke haft skyggen af tilbagefald.

I tilfælde af ændringer vil jeg give besked her.

Hvis du ønsker ydeligre information om behandlingssted og -forløb. Er du velkommen til at sende en PM.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lige en hurtig opdatering:

Har trænet 1-2 timer hver dag i 2 måneder og har stadig ingen problemer med knæet.

Mærker en lille prikken i knæet ind i mellem, som kan minde om de smerter jeg havde før indgrebbet, men det er slet ikke noget som forhindrer mig i at træne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share