Dr. pattøj Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Har gået og undret mig over, hvorfor de lige i DEN variant har tilsat laktase.... Drikken har jo ingen speciel grund til at skulle være til laktoseintolerante decideret... Gætter på en del er glade for halveringen af sukkerindholdet, dog..Men har laktase en funktion ud over at skulle spalte laktose?? Jeg forstår det ikke!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camillabruun Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Har gået og undret mig over, hvorfor de lige i DEN variant har tilsat laktase.... Drikken har jo ingen speciel grund til at skulle være til laktoseintolerante decideret... Gætter på en del er glade for halveringen af sukkerindholdet, dog..Men har laktase en funktion ud over at skulle spalte laktose?? Jeg forstår det ikke!! Uden lige at have sat mig for meget ind i det, så kunne det være for at bevare den søde smag selvom sukkermængden er reduceret?Laktose er nemlig ikke særlig sødt, men spaltes det til glukose og galaktose vil glukosen vel være med til at søde yderligere. Så man på den måde udnytter det naturlige sukker i mælken?Om det rent faktisk er det korrekte svar vil jeg dog ikke stå 100% fast på, men det var da et bud. Jeg ved heller ikke hvor meget galaktose søder i forhold til glukose og i forhold til når det er bundet i laktose, men mon ikke der er andre der ligger inde med den viden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Her er iøvrigt Mathildes afløser...4,7% protein.... Drikken produceres i øvrigt af Arla, men jeg mener ikke den findes på det danske marked endnu... GALAXY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted March 21, 2006 Author Report Share Posted March 21, 2006 Uden lige at have sat mig for meget ind i det, så kunne det være for at bevare den søde smag selvom sukkermængden er reduceret?Laktose er nemlig ikke særlig sødt, men spaltes det til glukose og galaktose vil glukosen vel være med til at søde yderligere. Så man på den måde udnytter det naturlige sukker i mælken?Om det rent faktisk er det korrekte svar vil jeg dog ikke stå 100% fast på, men det var da et bud. Jeg ved heller ikke hvor meget galaktose søder i forhold til glukose og i forhold til når det er bundet i laktose, men mon ikke der er andre der ligger inde med den viden?Slet ikke et dumt bud! Under alle omstændigheder, er det vel en fordel for laktoseintolerante?? Er der egentlig nogle mulige problemer ved at "indtage laktase kunstigt"?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camillabruun Posted March 21, 2006 Report Share Posted March 21, 2006 Slet ikke et dumt bud! Under alle omstændigheder, er det vel en fordel for laktoseintolerante?? Er der egentlig nogle mulige problemer ved at "indtage laktase kunstigt"?? Altså laktase er jo bare et enzym, og altså dermed et protein. Så selve laktasen skulle der ikke være nogen problemer med. Den bliver bare udnyttet ligesom resten af proteinet i mælken. Men så kommer spørgsmålet om renheden af laktasen jo ind. Hvor godt er det oprenset inden det er tilsat?Tjah ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZooLander Posted March 21, 2006 Report Share Posted March 21, 2006 Her er iøvrigt Mathildes afløser...4,7% protein.... Drikken produceres i øvrigt af Arla, men jeg mener ikke den findes på det danske marked endnu... GALAXYHar du kigget på kcal indholdet? 103 kcal pr. 100 ml.Der er ikke plads til mange af sådan nogle i en kostplan hvor man ikke vil tage mere fedt på en højst nødvendig!Så hellere den nye kakaomælk fra Hirtshals helt uden sukker:pr. 100 g: 35 kcalProtein: 3,5 gKulhydrat: 4,9 gFedt: 0,4 gSå kan du drikke 3 gange så meget og stadig indtage lige mange kcal men til gengæld over dobbelt så meget protein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Elvirus- Posted March 21, 2006 Report Share Posted March 21, 2006 UUh, den ser god ud rent energimæssigt, hvor forhandles den og evt til hvilken pris ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 hmm, hirtshals priser plejer at være lidt dyrer. i netto koster en minimælk 5.75 hvor en "normal" minimælk fra arla(de kalder den vist egelykke) koster 3.95 så jeg vil gætte på en 8kr for en liter... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Nogen der har smagt cacaoen fra Hitshals? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted March 22, 2006 Author Report Share Posted March 22, 2006 Ingen kloge hoveder, som skulle ligge inde med et godt bud på trådens emne?Stubbe, Ant. osv.?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Det kan være tilsat, netop som der bliver nævnt, for at spalte laktosen, af hensyn til laktoseintolerante.Det kan også være noget man tilsætter det til f.eks. skummetmælkspulver, for at gøre det nemmere at blande op - laktose er svagt opløseligt.Ang. det med at spalte laktosen for at søde mere, så lyder det heller ikke helt dumt, da både glucose og galaktose har højere relativ sødhed end laktose. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baggårdspumaen Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Nogen der har smagt cacaoen fra Hitshals?Den er så ganske fortræffelig og kan købes i storkøb til ca 10 kr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fast legs Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Er der nogen af jer der har lidt mere info om den nye kakaomælk?Jeg er selv laktoseintolerant, og bliver da lidt nysgerrig, om det er noget for mig :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuffi Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Er der nogen af jer der har lidt mere info om den nye kakaomælk?Jeg er selv laktoseintolerant, og bliver da lidt nysgerrig, om det er noget for mig :-)Den smager okay godt... - smagte den på FoodExpo, og damen prædiken i lang tid om det dejlige laktat enzym.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulore Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 De tilsætter laktase for sødmens skyld. Det er Arlas egen forklaring. Ergo må laktose indholdet være mindre. Det er bl.a. spaltningen af laktosen der har gjort det muligt at reducere den tilsatte mængde sukker i Kakaomælken med 50 %, uden at skulle gå på kompromis med smagen (heri mener de sødmen). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Men underligt, laktase har temp optimum på 48grader - medmindre mælken behandles på mejerierne i denne forbindelse, burde enzymet ikke være voldsomt aktivt ved +5 grader hvor vi normalt opbevarer mælkeprodukter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulore Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Men underligt, laktase har temp optimum på 48grader - medmindre mælken behandles på mejerierne i denne forbindelse, burde enzymet ikke være voldsomt aktivt ved +5 grader hvor vi normalt opbevarer mælkeprodukter.Dog ser man ofte kakaomælk opbevares ved stuetemparatur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted March 23, 2006 Author Report Share Posted March 23, 2006 De tilsætter laktase for sødmens skyld. Det er Arlas egen forklaring. Ergo må laktose indholdet være mindre.Aha! Jamen, jeg må have smagt den inden længe Er selv laktoseint., så det lyder jo ret fristende.Tak for svarene folkens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulore Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Fik lige lidt uddybende forklaring fra Arla efter et par spørgsmål. Konklusion: Det er et produkt værd at prøve hvis man er laktoseintolerant.Hej xxxxxxDet meste af laktosen er spaltet i produktet. Inden spaltningen begynderer det i alt 4,6 g laktose pr. 100 g kakaomælk.Når spaltningen er slut er der imellem 0,2 og 0,5 g intakt laktose tilbagepr. 100 g, mens der er 4,1 til 4,4 g galaktose og glukose (spaltetlaktose).Vi kender ikke til laktoseintolerante forbrugeres erfaringer med produktet,det primære formål med spaltningen har været at maximere den søde smag.Teoretisk set burde produktet være velegnet til laktoseintolerante.Generelt gælder det, at de fleste laktoseintolerante kan tåle små mængderaf laktose især hvis laktosen indtages sammen med et måltid.xxxx xxxxxErnæringsafdelingen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted March 26, 2006 Author Report Share Posted March 26, 2006 Fik lige lidt uddybende forklaring fra Arla efter et par spørgsmål. Konklusion: Det er et produkt værd at prøve hvis man er laktoseintolerant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.