DaDanes log (vægttab, styrke, muskler, kondi og alt det der).


DaDane
 Share

Recommended Posts

Dato: 9. november 2016
Vægt: 111,7 kg  :bigsmile:  Heraf muskelmasse: 39,0 kg og fedtmasse: 29,4 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)
Det går jo rigtigt forrygende - men jeg er ikke sikker på det varer ved. Jeg er næsten konstant sulten.

Dagens træning :pumpin:

I FW fra morgenstund

Close grip BP: 4@20, 8@40, 6x8@42½ kg. Det var som forventet. Tung, men ikke urimeligt.

Dødløft: 8@60, 6x8@85 kg. Det gik også godt. Jeg er stadig ikke helt vant til 6 sæt. Føler mig lidt tung i benene bagefter, - men egentligt er løftet ikke så tungt endda.

Total Abd: 8x35 kg, 4x8@40 kg - Meget let.

Decl. situps - nu kun 1 hul decl. 8, 5 Det gik meget bedre. De 8 var vidst sånogenlunde pæne alle sammen, de 5 var ikke så meget. Men jeg tror det er fint at kun køre et hul under. Og så er dødløft altså en hård maveøvelse i sig selv!

Tiden løb - sikkert i dødløft. Så jeg blev presset på tid til mave - og kom for sent. Til møde med bl.a. rektor, - så det er noget l.rt. Det var dog kun nogle få minutter, men stadig.

Alt i alt: :banana::banana:

Jeg prøvede koffein igen i dag. En energidrik fra FW og en koffeinpille - indtaget ca. 20 minutter før jeg var i centeret. Jeg er ret overbevist om at det intet gør for mig, - hverken godt eller skidt. Jeg tror jeg kunne tage et par koffeinpiller til aften og sove præcis som uden. Jeg giver det lige en chance et par gange mere. Nu har jeg jo også købt et glas piller i FW.

I morgen: cardio (level 9, 10 min), træk til bryst, preacher curls.
Fredag: Squat, bænk og dødløft. Måske bliver jeg nødt til at flytte det til torsdag aften - for jeg har ikke meget tid fredag morgen.
Lørdag: cardio (level 9, 10 min), military, assisted dips, omvendt BP, alt DB curls - men lørdag ved jeg at jeg ikke kan. Så måske bliver det så fredag morgen - hvis den flytter. Det betyder så to gange træning torsdag, en gang fredag, og så hvile lørdag og søndag. Det er nok bedst. Det kan også ske at lørdagstræningen bare udgår. Men jeg ved ikke hvad jeg gør med fredagstræning, - hvis ikke torsdag aften. Så det ender nok sådan.

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Jeg har lige været noget presset med tid - fordi jeg skal være på skolen fra 10.30 i formiddags (fredag) og så indtil mandag kl. ca. 14.
Det har betydet at jeg har skulle mase nogle træningspas sammen (eller skippe træning, men det vil jeg helst ikke, nu det lige går så godt).
Derudover har jeg en pædagogikumkandidat som havde 1. besøg i går, - så dels betød det fuldt skema for mig men også at jeg mentalt skulle være helt skarp på det.
Så det korte at det lange, jeg har fået lavet 3 træningspas på ca. 28 timer.

Dato: 10. november 2016
Vægt: 111,4 kg. Smaller by the day :)

Cardio:  bicycle_smiley.gif
10 min level 9 ca. 80-90 RPM.
Jeg kunne virkeligt ikke få den over 90 RPM andet end meget kortvarigt. Min puls kom igen op i "Pas på" feltet, - dvs. over 182 tror jeg det er. Kan ikke helt huske hvor den sluttede.
Jeg nåede at komme i gang med at svede. Det har jeg gjort et par gange på det sidste, men ikke de første mange gange. Pga. koffeinen? Pga. noget andet? Eller måske ser jeg bare spøgelser???

Dagens træning :pumpin:  - hjælpeøvelser
Træk til bryst (chinup? Håndflader mod mig selv - og hænderne ret tæt): 8@40, 4x8@50 kg. Tung, men ikke slemt.
Preacher curls: 8@18, 6x8@20,5 kg. Det var lettere end ventet. Lidt i stil med mine 13, 12, 11, ... med 12 kg sidst. Lige når det skulle til at blive hårdt sluttede sættet. Så jeg fik ikke for alvor presset mig. Det er nice. Så måske kan jeg snart øge igen?

Igen i morges tog jeg koffein (1 pille). Og igen føler jeg ikke at det gjorde nogen som helst forskel.

Morgentræningen tog vidst omkring 5-6 kvarter.

:banana::banana:

2 bananer. Mest fordi min cykling ikke går så fantastisk endda.

--

Aftentræning (stadig 10. nov) - 2 timer fra 19:45 til 21:45 - længe og egentligt også mere end jeg havde, men det gik.

Dagens træning :pumpin:
Squat: 8@20, 8@40, 6x8@60 kg. Slet ikke tung. Jeg legede lidt med forskelligt pres. 2 sæt lod jeg stangen hvile på safetybar og ventede 1 s og løftede den så derfra. Et par sæt prøvede jeg med bounce. Og i hvert fald ét sæt prøvede jeg at holde en lille pause lige over safetybar. Eller med andre ord, masser af overskud.
Bænk: 8@20, 8@40, 8@45, 6x8@47½ kg. Let. Nok det letteste i dag. Men hårdt for ryggen at lave opspænd. Bl.a. også fordi FW har nogle bænke der ikke er så rare som den i Nordland - eller måske er det bare mig der er en kylling.
Dødløft: 8@50, 8@70, 6x8@85 kg. Mine core var ved at være træt, - squat, opspænd til bænk tog sine kræfter. Så de første par sæt følte jeg at jeg kunne mærke at min ryg ikke var så ret som jeg gerne ville have. På en eller anden mystisk vis føltes det faktisk som om det gik bedre og bedre og ikke var et problem fra sæt 4-6. Lyder underligt, men sådan føltes det. Selve løftet var faktisk ikke galt tungt. Der er helt sikkert plads til forbedringer (hvad der også gerne skulle være, jeg har løftet en del mere - også for reps - tidligere). Men sved, puls, åndedræt blev presset lidt - og så som nævnt core i de første sæt.

:banana::banana::banana::banana: 4 bananer - det hele var sådan set let nok - bortset fra core.

Til aften tog jeg en halv liter Monster sukkerfri energidrik og en koffeinpille. Måske virkede det faktisk. Jeg følte i hvert fald at det var en rigtig god træning og at jeg var i bedre hmm. jeg ved faktisk ikke hvad det rigtige ord er. Jeg havde nær sagt humør, og det er ikke helt forkert. Men måske er det rigtigere at sige at jeg følte at jeg var in control. Jeg pressede stangen/vægten ikke modsat. Absolut nice. Det var egentligt bare lige en test. Netto havde ½L Monster energidrik til en 10'er. Så hvorfor ikke. Syntes at det hjalp - så på vej hjem købte jeg 12 mere. Så må vi se om jeg også fremover føler at det måske giver noget.
Jeg kunne faktisk godt sove, men jeg sov underligt. Det er ligesom om der sker flere ting i hovedet. Og noget af det oplevede sædvanlig træthed og jeg tror hurtigt jeg faldt i søvn. Men andet oplevede en friskhed. Om det skyldes den sene træning eller koffein er jeg usikker på, - men det var en mystisk oplevelse. Jeg var meget frisk og lå faktisk og kedede mig lidt. Det føles som om det er op og i gang. Men som nævnt, samtidig en træthed. Og mit indtryk er at jeg var helt frisk og lå og tænkte og klonk - så blev der slukket. Jeg vågnede (som jeg oftest gør) et par gange i løbet af natten. Og det var det samme - meget frisk - og samtidig meget træt. Mit indtryk var at jeg (som sædvanligt) hurtigt faldt i søvn igen, - men som sagt var meget frisk i tankerne og følte mig meget klar - og igen blev stikket bare pludseligt trukket. I morges vågnede jeg tidligere end planlagt og igen var jeg "delvist" mega træt og slet ikke klar. Og delvist super frisk og vågen.

I forbindelse med ovennævnte pædagogikumkandidat fik jeg mad på skolen. Rigelig og god mad. Derudover blev der også sat frugt og kage etc. frem. Og jeg tog af det hele, men lidt mindre end jeg plejer (Jeg smed et halvt stykke kage ud! Whatever it takes :-)) Så måske mit absolut glimrende vægttab for et lille bitte setback?
Og det gør det måske igen - og måske mere - når jeg nu skal være på skolen hele weekenden. Der får jeg jo det der bliver serveret. Selvom jeg naturligvis selv bestemmer portionsstørrelser. Såe det bliver uden tvivl mindre godt end når jeg er herhjemme - men forhåbentligt kan jeg holde det på et tåleligt niveau.

--

Dato: 11. november 2016
Vægt: 111,7 kg. Lidt op - ikke så slemt endda.
Jeg har ikke fået vægten med på skolen - så der bliver ingen morgenvægt lørdag, søndag og mandag.

Cardio:  bicycle_smiley.gif

10 min level 9 ca. 80-95 RPM.
I hvert fald i starten kørte jeg ca. 90-92 RPM. Men det blev meget meget svært at holde de sidste par minutter - hvor den var under 70 RPM ind i mellem.
Jeg tror dog det var fint det meste af tiden, - hvilket også betød en gennemsnitspuls på 181 og en makspuls på 195 (så meget for min teori om 191 som maks). Grunden til at gennemsnitspulsen er så "lav" som den er, er naturligvis at den var lavere i start og højere i slutningen.
Men gennemsnitlige effekt var i følge cyklen 186 watt.

Dagens træning :pumpin:
Military: 8@20, 6x8@27½ kg. Det var egentligt et sæt mere end planlagt. Og det var virkelig hårdt. Sidste sæt var jeg ved at føle at jeg risikerede at tabe stangen ned over mig selv, så det føltes lidt "farligt". Mine arme var meget færdige bagefter - så jeg besluttede mig for at det ikke var tid for dips endnu.
Omvendt BP: 5x8@40 kg, 4x8@45 kg. Den var ret tung i dag. Jeg tror jeg prøver (og forventer at få succes, men nok uden særlig meget overskud) med 50 kg næste gang.
Assisted dips: 8@-70 kg, 5x8@-65 kg. Denne gang kun til ortogonal albue. Det er meget meget lettere og ikke så hårdt ved skulderen. På denne måde (og tror det er den rigtige) så kan jeg godt øge næste gang :)
Alt DB Curls: 8, 8, 8, 8, 7, 7@14 kg. Faktisk meget lettere end forventet - men sidste reps mega tunge - selv på 1. sæt.

:banana::banana::banana::banana: 4 bananer - større pres på cykling (højere puls), godt træningssæt. Og god fornemmelse pga. koffein (ja, jeg tog lige en Monster, dog uden koffeinpille, til morgentræningen, var lidt træt efter at have sovet mystisk i nat) ?? Eller bare fordi.
 

Plan:
Lørdag fri (restitution - og arbejde)
Søndag fri (restitution - og arbejde)
Mandag squat (65 kg), iBP (45 kg) og noget mave
Tirsdag cardio, ro, assisted pullups og preacher curls.

Jeg har sat en video på de øvelser hvor jeg har kunnet finde nogen der gør det som jeg gør.

Link to comment
Share on other sites

Dato: 14. november 2016
Vægt: Stadig ukendt, var på skolen i nat. Men er nu endeligt hjemme :bigsmile:

Dagens træning :pumpin:

I FW kl. 16.15 og frem

Squat: 8@20, 8@40, 6x8@65 kg. Som jeg har oplevet det før - første sæt, i hvert fald de første reps. er meget tunge. Men så vender kropper sig til det - eller noget? I hvert fald føles de mindre tunge, - men... der var ikke super meget overskud. Der er ikke længere leg med at kører langsomt, at holde pause etc. Jeg kan nok godt tage et øgning af vægten eller to. Måske endda tre, men jeg er nu ikke sikker. Den begynder at være tung. Åndedrættet har det dog langt bedre. Jeg kørte squat på ca. 15 minutter i dag - hvilket jeg selv synes er pænt hurtigt for 6 sæt + lidt opvarmning.

Incl. BP: 8@20, 8x30, 6x8@45 kg. Den var rigtig tung. Måske jeg bliver nødt til at øge distancen til BP. BP går godt og trækker jo nok denne med op, - men skrå bænk er ved at trække tænder ud. Jeg var pumpet både i bryst og øverste del af armene. Sidste reps allerede fra sæt 2 var en udfordring. Jeg er nok hurtig til at føle mig pressset og hvis det virkelig gjaldt kunne jeg nok godt have taget 10 reps. Men den er ved at presse mig.

Planken: 20s, 15s - I dag med ur

Decl. situps - nu kun 1 hul decl. 8, 6 Det gik meget bedre. De 8 var vidst sånogenlunde pæne alle sammen, de fleste af de 6 var også.

Alt i alt: :banana::banana::banana:

I morgen: cardio (level 9, 10 min), ro, assisted pull ups og preacher curls.
Onsdag: close grip BP (45 kg), dødløft (90 kg) og lidt mave.
Torsdag: cardio (level 9, 10 min), træk til bryst, alt. DB curls.
Fredag: Squat (70 kg), bænk (50 kg) og dødløft (90 kg) - med Fistandantilus i Nordland :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Dato: 15. november 2016
Vægt: 110,8 kg. Heraf muskelmasse: 38,8 kg og fedtmasse: 28,9 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)
Jeg var noget bekymret for hvad der var sket i weekenden hvor jeg havde meget mindre kontrol over maden. Men 900 gram mindre end i fredags er nice!

Cardio bicycle_smiley.gif
10 min level 9 ca. 80 rpm.

Jeg kæmpede virkeligt, - men havde svært ved at holde 80 RPM i dag. Ind i mellem kom den op på ca. 90 RPM men faldt med det samme. Jeg kunne ikke fastholde tempoet. Min puls nåede ikke op på de 182 der får cyklen til at advare. Tror den var 180 som maks.
Gennemsnitspuls 171. Gennemsnitseffekt 177 Watt.
De sidste par gange har jeg drukket min koffein hjemmefra - så den kan nå ud og virke inden cykling. I dag tog jeg det først i centeret. Derfor???
Jeg ved det ikke. Måske også bare fordi jeg var træt? Eller fordi jeg trænede eftermiddag i går?

Dagens træning :pumpin:  - hjælpeøvelser.

Assisted Pull ups: 8@-70 kg, 8,8,8,7,6@-65kg. Meget meget tung, selvfølgelig. Ellers havde jeg jo ikke misset reps på de sidste 2 sæt.
Upper body (row?) 8@35, 3x8@37½ kg. Måske sad jeg lidt lavere. Den var i hvert fald hård i dag. Allerede de 35 kg (hvilket jo i øvrigt er al for meget hvis det skal være opvarmning, ved ikke lige hvad jeg tænkte) var meget hård.
Preacher curls: 12, 7, 6, 4@20,5 kg. Skulle lige prøve hvor meget jeg kunne. Men det var ikke ret meget.

Jeg tænker dagens træning må give 2 bananer. Det var fint at komme igennem, - men resultaterne var generelt ringe.

:banana::banana:
Men dejlig morgenvægt i morges. Havde virkelig frygtet mere!

Link to comment
Share on other sites

Dato: 16. november 2016
Vægt: 111,3 kg  :bigsmile:  Heraf muskelmasse: 38,8 kg og fedtmasse: 29,3 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)
Lille tilbagefald. Det er nok korrekt nok. Jeg var ude at spise i går - og med piña colada (omend alkohol fri eller i hvert fald med mindre alkohol) og kage etc.

Dagens træning :pumpin:
Dødløft: 8@60, 8@80, 6x8@90 kg. Som tidligere. Kæmpede psykisk. Core var belastet. Men selve dødløft er ikke slemt. Nå ja - og så åndedræt/puls.

Close grip bænkpres: 8@20, 8@30, 8@40, 6x8@45 kg. Aah den er ved at være tung. Og kæmpe pump i armene.

Total Abdominal: 8@40, 8@45, 4x8@50 kg. Den nærmere sig noget der snart bliver tungt, men slet ikke presset endnu.

Decl. situps 8@bw, 6@bw. Det går bedre, - men stadig ikke i stand til at tage dem alle. Og stadig kun et hul negativt.

Alt i alt: :banana::banana::banana:

Dødløft går ret godt endnu, jeg fik min CGBP, omend den var tung. Maven hænger stadig. Det gik vel rimeligt.

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Dato: 17. november 2016
Vægt: 111,0 kg.

Dagens træning :pumpin:  - hjælpeøvelser.

Træk til bryst: 8@45, 8@50, 6x8@55 kg. Ret tung, men jeg er nu ikke sikker på der ikke godt kunne være mere at komme efter. Og så mindede den mig lige om at jeg også blev en smule DOMS-øm i går (close grip BP?) i begge sider af ryggen øverst. Men triceps har jeg ikke mærket yderligere til.

Cardio bicycle_smiley.gif
10 min level 9 ca. 80-90 rpm.

Jeg tænkte at det ville virke bedre hvis jeg fik "varmet lidt op" først - og det kommer sig ikke så nøje hvad det er. Bare jeg lige kommer i gang. Så jeg prøvede at køre træk til bryst først. Jeg tror det blev bedre. Men det er ikke meget, så det er svært at vide.

Jeg fik desværre ikke nået at aflæse gennemsnitseffekten i dag, - men tror den var o.k. Max puls er 193, gennemsnitspulsen er 174.

 

Dagens træning :pumpin:  - hjælpeøvelser.

Alternating DB Curls: 6x8@14 kg. Jeg skal have købt mig udstyr til træning - en terning! Jeg har simpelthen så svært ved at huske hvor mange sæt jeg har taget. Jeg tror nok jeg kom én for langt idag, men jeg er usikker (derfor jeg tog den). Så formodentligt 7 sæt.

Lying leg curl: 8@60, 3x8@90 kg. Jeg synes mit ene knæ er en smule træls og tænker at det måske kan skyldes at jeg kun træner skub og ikke træk. Så der måtte lidt leg curl til. Måske var jeg lidt for ivrig. De sidste reps var ikke så pæne.

:banana::banana::banana:

Meget fint at det lykkedes at få cardio lidt bedre. Dejligt med succes med træk til bryst og DB curl. Fint at komme i gang med leg curl. Egentligt meget godt. Stadig presset på cardio.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var i Nordland fredag - og det gik godt.

Jeg fik mine 6x8 i alle tre øvelser (squat med 70 kg, bænk med 50 kg og dødløft med 90 kg). Der er mindre overskud, men ingen af dem var sådan rigtig presset.

Til aften gik jeg hen og faldt på en gangbro - og har brækket anklen. Har været indlagt til mandag og kommer nok ikke lige til at træne med det samme igen. Det lød lidt som om jeg nok ikke kom meget uden for min lejlighed i dette år. :4oops:

Så kære logbog - og læsere. Vi ses forhåbentligt engang i det nye år

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
34 minutter siden, BLACKICE skrev:

Du kan lave pænt mange curls i ventetiden 

Måske ikke en dårlig idé.

Jeg har dog ikke rigtigt noget at curle med. Jeg kunne nok finde et eller andet at putte i en taske og løfte, - men det har jeg nu ikke gjort.

Til gengæld har jeg lavet armstrækkere. Og det gik godt. Jeg fik 3 sæt á 8 reps i lørdags (tænker det er o.k. - jeg er stadig lidt tung og bænker ikke så meget endnu). Men efter at have sat morfin-dosis ned så fik jeg i dag kun 6 og 5 reps (lavede kun 2 sæt). Jeg havde godt mistænkt morfin for at være "godt" at træne med. Jeg mærkede det samme med de øvelser fys'en gav mig. Jeg tror egentligt ikke det gør mig stærkere, - men det får mig til at ignorere træthed, smerter, problemer og bare gøre det der skal gøres. Eller sådan ser det i hvert fald ud.

Jeg får stadig morfin, men har reduceret fra 3 til 2 gange dagligt. Så i morgen prøver jeg nok med armstrækkere 1 time efter morgen-morfinen. Vil tro det er der den virker bedst.

Men morfinen gør mig træt og gør at jeg ikke rigtigt kan fokusere så længe som jeg plejer. Jeg er ved at være træt af at være på morfin. Og min læge synes det er en rigtig god idé at nedtrappe. Så det er jeg ved.

I øvrigt er min appetit også meget ringe. Så det går vidst al for godt med vægttab. Det er nok ikke det rigtige tidspunkt at tabe sig på, - men jeg har ikke rigtig lyst til mad - og orker heller ikke rigtigt at lave det.

Min morgenvægt (kl. 11 da jeg endelig stod op) i dag var ca. 105 kg inkl. ROM-walker støvle, t-shirt og shorts. Det er svært at veje mig præcis fordi jeg ikke er ret god til at stå på ét ben. Så vægten kører en del op og ned.

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Hvis du klapper til den med styrketræning og veltilrettelagt kost når du kommer på benene, kan du nok trække på muscle memory og genvinde meget af den "forkert" tabte vægt. 

Dengang jeg fik et ben ud af Don joy var det en tynd vissen pind men det gik lynhurtigt med at det kom på linie med det andet. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror helt bestemt jeg havde ret mht. morfin.

I dag lavede jeg 5 sæt á 8 reps med armstrækkere - ca. 4 timer efter morfin.

Til og med søndag fik jeg depot-morfin 3 gange dagligt. Fra og med mandag er det reduceret til 2 gange dagligt. Det betød det var hårdt at lave øvelser i går (mandag) og at morgenen var særlig hård i morges. Jeg er faktisk stort set smertedækket, - men i morges var jeg bestemt ikke.

Morgenerne er altid hårdest. Men i morges var særlig hård.

På den anden side har jeg været meget træt og ufokuseret. Håber det bliver bedre med reduktion og vel efter hånden helt at droppe morfinen igen.

Jeg føler i hvert fald lidt sult og lidt interesse for mad igen. Og det er nok ikke så dumt (men ikke mere end at jeg kun har spist ét måltid indtil videre i dag).

16 timer siden, Gregers TF skrev:

Hvis du klapper til den med styrketræning og veltilrettelagt kost når du kommer på benene, kan du nok trække på muscle memory og genvinde meget af den "forkert" tabte vægt. 

Dengang jeg fik et ben ud af Don joy var det en tynd vissen pind men det gik lynhurtigt med at det kom på linie med det andet. 

Ja - og husk på at jeg jo kun har 2 måneders træning i bagegen. Resten ligger 2 år tilbage.

Umiddelbart virker det som om jeg kan bevæge det hele som jeg skal, - så jeg forventer at komme igennem dette uden mén. Og gør sætter det mig da lidt tilbage, men jeg tror ikke det bliver så vildt endda. Bare ærgerligt fordi jeg lige havde blod på tanden og fremgang. Men sådan er verden jo.

Og så træls med arbejde og hårdt og ensomt at gå hjemme selv. Men så må man jo huske at glæde sig over det gode liv når man kommer tilbage. Hvis man lever længe nok bliver man gammel - og det er nok ikke så forskelligt fra dette, - bortset fra at det ikke stopper.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 6/12/2016 at 19:14 , Gregers TF skrev:

:cry3:

gider mm egentlig så blive gammel?

Alle vil gerne leve længere (evigt?) men ingen vil være gamle.

Sådan er det jo.

Jeg havde nogle gode dage - med masser af morfin. Hvor jeg lavede masser af øvelser (primært dem så fys'en på sygehuset havde vist mig). Men også 5x8 armstrækkere.

Så blev jeg sat ned i morfin - og orkede det ikke. Og blev pylret og baaah.

Der kom ikke nogen sygeplejerske som min læge ellers havde ordineret, men efter ca. 2 uger kom en fysioterapeut. Det var meget fint. Og vi aftalte at jeg skulle lave de øvelser som fys'en på sygehuset havde sagt og derudover en "et bens jump-squat med stativ". Det gik som ovenfor. Til at starte med gik det fint. Men jeg kom fra det. Ups. Det gik altså godt med at lave øvelser til at starte med. Hmm. Ved ikke lige hvad der er galt.

I torsdags var jeg på besøg på sygehuset og talte med en ortopædkirurg. Han synes det så fint ud. Så jeg er (forsigtigt) begyndt at gå uden ROM-walker, men med stativ hjemme. Og det går ikke helt godt endnu. Jeg kan ikke gå helt almindeligt. Det er anklen ikke smidig nok til endnu. Og jeg kan ikke gå langt (altså indenfor derhjemme - så slet ikke spor langt). Så bliver jeg øm. Og jeg kan også mærket jeg ikke har så mistet styrke. Men det er rart at føle gulvet, at gå "lidt rigtigt" og mærke der sker noget.

Nu her efter jeg har fået lov at tage støvlen af - og støtte lidt på benet har jeg været på vægten. Det er lidt den diskussion vi har haft før - hvor ofte skal man veje sig - og hvor meget skal man gå op i det. Hvis man kigger på tallene har jeg tabt 800 gram siden i går - hvilket jeg ikke tror på. Jeg har været meget led ved mad, haft kvalme etc. på sygehuset. Da jeg kom hjem var jeg stadig ikke særlig sulten og havde meget lidt lyst til mad (omend jeg ikke længere havde kvalme). Så der har jeg uden tvivl tabt mig en hel masse (og også for meget). Nu er jeg noget mere sulten og spiser en del mere. Det er muligt jeg taber mig endnu, men ikke 800 gram på en dag.

Dato: 16. november 2016 før uheldet.
Vægt: 111,3 kg. Heraf muskelmasse: 38,8 kg og fedtmasse: 29,3 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 16. december 2016
Vægt: 102,4 kg. Heraf muskelmasse: 37,0 kg og fedtmasse: 24,3 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 17. december 2016
Vægt: 101,6 kg. Heraf muskelmasse: 36,9 kg og fedtmasse: 23,8 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Og selv med 16. december-vægten er jeg ikke længere fed, men kun overvægtig (BMI 29,9 16. dec og 29,6 17. dec).

 

Og så er jeg i øvrigt stadig mega meget træt. Men mon ikke det er mangel på sollys, mangel på fysisk aktivitet, sår og knogler der heler og smertestillende (morfin såvel som panodil og ibuprofen)? Hvis det går godt (dvs. jeg ikke får rigtig meget smerte i løbet af natten og eller morgenen) halvere jeg morfindosis fra 20 mg til 10 mg nu. De øvrigt venter jeg nok med at reducere på.

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Hmm - måske taber jeg mig stadig med lynets fart.
Jeg har det lidt dobbelt med det. Jeg vil faktisk rigtigt gerne tabe mig. Jeg er bare ikke sikker på at dette er det optimale tidspunkt og er ret sikker på det ikke er den optimale fart.

Dato: 18. december 2016
Vægt: 101,2 kg. Heraf muskelmasse: 36,8 kg og fedtmasse: 23,5 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 19. december 2016
Vægt: 100,5 kg. Heraf muskelmasse: 36,6 kg og fedtmasse: 23,2 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Jeg fik reduceret mit morfin indtag som nævnt ovenfor og er nu nede på 1x10 mg depot (Oxycodonhydrochlorid - som vidst i øvrigt ikke er morfin, men morfinlignende - eller noget).
Og det gik noget lettere denne gang (fra 20 til 10 mg) end første gang (fra 30 til 20 mg).
Dog havde jeg en meget dårlig nattesøvn første nat og en del smerter i benet. Ikke voldsomme, men nok til at jeg vågnede op og havde svært ved at falde i søvn igen. Almindelige kærtegn af benet hjalp dog en del. Så jeg faldt i søvn. Og vågnede op til næste iteration.
Men allerede 2. nat var bedre, - omend mønsteret var det samme.

Jeg er begyndt at gå "rigtigt". Rigtigt er i citationstegn fordi jeg ikke har fuld bevægelighed, det føles mærkeligt og ser garanteret også lidt sjovt ud. Men psykisk er det godt. Jeg føler der sker noget, - at det går fremad. Jeg har stativet med, - men holder det et par cm fra jorden. Så er jeg tryg - og kan gå så normalt jeg kan.

Øvelser:

18. december:

3 sæt á nedenstående - i "cirkel"

10 x Etbens Jump-squat lign. med stativ at holde i - Øvelsen udføres på det gode ben. 10 øvelser (Eller måske gjorde jeg kunne denne 2 men så á 15 reps. Husker det ikke præcist). Fra den 19. er det 3 sæt á 10 reps.
15 x Siddende spark op til ca. vandret og hold i ca. 2-3 sekunder med det dårlige ben.
15 x Stående på det gode ben. Det dårlige er bøjet ca. 90 grader i knæet under hele øvelsen og sparkes bagud (opad bagud).

Derefter 3 sæt á 15 x liggende på siden. Det dårlige ben er opad. Og sparker skråt baglæns op i luften.

19. december:

Som ovenfor - indtil videre 2 gange, men planen er at lave en mere før jeg går i seng. Måske uden etbens jump-squat. Jeg kan godt mærke jeg bliver noget udmattet af den. Jeg prøver nok, men måske bliver det kun delvist.

Derudover går jeg jo lidt rundt. Og det er som nævnt rart. Før hoppede jeg på et ben, med det andet i ROM-støvle og helt uden at støtte på det andet ben.
Nu går jeg. Det meste af tiden uden støvle, men ind i mellem er det rart at slappe af i fodledet og have støvlen på. Så det er lidt begge dele.

Her til aften kan jeg mærke at knæledet er træt på det dårlige ben. Jeg formoder ikke det er øvelserne, - men blot min (stadigt temmeligt minimale) gåen rundt i lejligheden. Så musklerne er helt sikkert atrofieret. Selvfølgelig. Men jeg er nu ikke så bekymret. De skal nok komme op. Jeg er lidt mere bekymret for om jeg får fuld bevægelighed, men fys'en sagde at det var normalt at den er temmelig sølle på nuværende tidspunkt - og vil blive bedre. Selvom han ikke mente jeg skulle forvente at den nogensinde vil blive helt som før. Hmm. Jeg havde ellers forstået lægerne som at det formodentligt vil blive helt som før - efter noget tid. Måske et år.

Link to comment
Share on other sites

Det føles som om det går fremad.

I går (juleaften) var jeg hos min mor. Tror køreturen var lidt hård. I hvert fald fik jeg øm (træthedsøm?) lægmuskel.

Jeg har fået lavet mine øvelser 2 runder hver dag - dog kun én i går og også én i dag.

Til gengæld har jeg 23. december og frem været en tur ned og op af trappen. I dag har jeg gået en tur. Måske 250-300 meter. Så det er stadig ingen lang hyggetur, - men dog bedre end en tur i lejligheden.

Planen er en går tur dagligt fra nu af (med mindre jeg hører et bedre forslag). Og så vil jeg nok også køre en enkelt runde af træningsprogrammet dagligt.

Jeg fik (meget sent - undre mig over at sygehuset ikke forslog det, når jeg nu tænker over det) begyndt med kalk. Vidst nok den 22. Og så vidt jeg kan se skal man så også have d-vitamin. Så den kalk jeg har fået har d-vitamin med. Og magnesium. Så det er jeg også begyndt at tage. Men det er nu ikke et hit. Jeg fik diarré den 23. og havde stadig dårlig mave den 24. Jeg ved ikke om det skyldes magnesium, men jeg har en mistanke. Indtil videre tager jeg kalk (med d-vitamin i samme tablet) men uden magnesium. Måske vil jeg prøve at tage en enkelt pille 2 gange om ugen - og så når jeg alligevel skal tale med doktormanden om videre forløb spørge ham hvad han tænker om kalk, magnesium etc.

Jeg er kommet op på at spise 3 måltider nu.

Dato: 20. december 2016
Vægt: 100,3 kg. Heraf muskelmasse: 36,5 kg og fedtmasse: 23,2 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 21. december 2016
Vægt: 99,8 kg. Heraf muskelmasse: 36,4 kg og fedtmasse: 22,8 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 22. december 2016
Vægt: 99,6 kg. Heraf muskelmasse: 36,4 kg og fedtmasse: 22,7 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 23. december 2016
Vægt: 99,3 kg. Heraf muskelmasse: 36,3 kg og fedtmasse: 22,5 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 24. december 2016
Vægt: 99,0 kg. Heraf muskelmasse: 36,2 kg og fedtmasse: 22,4 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Dato: 25. december 2016
Vægt: 99,6 kg. Heraf muskelmasse: 36,4 kg og fedtmasse: 22,7 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Jeg har droppet alle smertestillende. Startende med oxycodonhydrochlorid. Vidst nok fra tirsdag den 20. Og panodil allerde dagen efter. Ibu var stoppet.

I går (24.) fik jeg dog som nævnt muskelsmerter i læg'en - og tog både panodil og ibu, men ikke morfin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej venner, - godt nytår :strat:

Jeg har haft et temmelig imponerende (synes jeg selv) vægttab. Faktisk mere end jeg troede fysisk muligt. O.k. jeg har også fået morfin-lignende præparat og alting, men stadig. Jeg vejede 21. oktober 116,4 kg (og ja, min vægt var lidt ustabil - og jeg har cherry-picket den største). Nu lidt under 3 måneder senere vejer jeg stort set 20 kg under (det når jeg nok til den 21.). I morges var vægten 96,8 kg.

Operationen tog lidt på mig - og det tog tid før jeg kom i gang med at spise igen. Og jeg er nu, efter råd, gået over på Intermittent Fasting. Næst efter tarmbakterier så er det vidst 'da shit'.

Jeg har fået et program af min fysioterapeut. Og følger det. Men det er hårdt. Det tager i omegnen af en time, og han vil gerne have jeg gør det 3 gange dagligt. Såee helt så meget bliver det ikke. Men jeg gør det mindst 1 og normalt 2 gange dagligt. Derudover synes han det kunne være fint hvis jeg går i træningscenter. Især cykling ville være fint. Og når jeg så er der alligevel lidt læg og overkrop. O.k. med squat men ikke for tungt. Egentligt sagde han uden belastning, men 20 kg (stangen) var også o.k. og jeg må indrømme jeg har altså gjort lidt mere end det. Træningscenter startede i mandags. Det skulle have været i lørdags efter min plan, men da var der ubemandet åbent. Jeg skal i gang med Fitness World igen, men lige nu ville jeg prøve noget andet. Så jeg træner i inFitness. Det er billigt - på enhver tænkelig måde. Det er næsten som en B-film. Hvis I bor i nærheden af sådan et center så prøv en dag hvor de giver gratis prøvetime. Om ikke andet er det fint for mavemusklerne (er det ikke også dem der trænes ved latter).

Mandag fik jeg trænet 5 minutters cykling (det var hårdt - allerede efter 5 min. Øv. Jeg tror det var level 5). Måske er det bare mig. Men
1) Jeg VED jeg har dårlig kondi - så det er nok som det er.
2) Jeg ser næsten altid unge mennesker som ligner nogen der har en bedre kondi end mig - cykle ved level 1, 2 eller 3 - ofte med en relativ lav RPM og så sidde der 15-20 minutter. Det forstår jeg ikke helt.
3) Men måske skulle jeg køre lidt flere RPM (er ikke helt oppe på de 70+ endnu) og lidt mindre belastning og så gerne lidt længere tid.
Squat 8@10,9 kg (ja, med plastik der hvor man sætter skriverne på, spændende center, ikke?), 8@20,9 kg og 6x8@30,9 kg (skiftevis et sæt high-bar og low-bar). Det strammer på foden - forskellige steder om det er high-bar eller low-bar. Så jeg gjorde begge :cool:
Bænkpres 8@10,9 kg, 8@20,9 kg, 2x8@40,9 kg, 8@40,9 kg (smalt - ved en fejl), 3x8@40,9 kg.
Standing calfraise: 8@50, 8@60, 3x8@70 kg.
Sitting calfraise: 6+3x8@45 kg. Ondt i skinnebenet udvendigt i bund. Ikke ankel, men skinneben. Jeg vurderede at det bare var muskelømhed og kørte videre på trods af at smerten var "i den gode ende" :devil:
Low row: 8@42,5, 8@45, 8@47,5, 8@50, 8@52,2, 8@55 kg

Onsdag fik jeg også trænet - men ikke ført protokol. Men jeg kørte squat, close grip bænk, sitting calf med kun et ben. Med det dårlige ben tror jeg at jeg tog 0 kg (men det er jo skrå og også lidt kropsvægt, - så det er svært at sige hvor meget det er). Men det gode ben synes i hvert fald at det var meget let. Jeg er ret sikker på jeg tog 6 sæt med det dårlige ben (og bare et par stykker med det gode), træk til bryst og ro.

Fredag kom jeg op på 7 minutters cykling ved level 7.
Sitting calf 8 gentagelser af hver: 0 kg, 2,5 kg, 1,25 kg, 1,25 kg, 0 kg, 0 kg. På det dårlige ben. 20, 25, 20, 20, 20, 20 kg på det gode.
Squat 8@10,9 kg, 8@30,9 kg, 6x8@35,9 kg. Øm - men kun på de første sæt (igen skiftede jeg mellem low-bar og high-bar. Og blev øm forskellige steder. Men kun ca. 1 sæt på hver. Derefter gik det fint).
Skrå bænk: 8@10,9 kg, 8@30,9 kg, 5x8+6@40,9 kg. Virkelig tung (ellers havde jeg jo nok taget alle 8 i sidste sæt!)
Low row 4x8@55 kg. Nok for tung.
Leg curl 3x8@12,5 kg på hvert ben (flettet ind mellem hinanden).
Og så fik jeg travlt - ellers skulle jeg nok have kørt et par sæt mere.
Ville have kørt squat først, men der var optaget.

Søndag - i Nordland (dejligt).
Squat - 8@20 kg, 8@30 kg, 8@40 kg, 5x12@40 kg. Opvarming og 1. arbejdssæt gav lidt smerter - derefter ingenting. 12 gentagelser med 40 kg er faktisk krævende nok med min nuværende fom :sleepy:
Bænkpres - 8@20, 8@30, 8@40, 8+8+7+6+6+6@50 kg. Det var bedre end ventet!
Læg i maskine med et ben - fail.
Læg stående 6 sæt med en tung kettle-bell. Måske 28kg???
Der er stor forskel på min læg-styrke. Jeg er ikke i stand til at tage stående læg med det dårlige ben alene endnu.

Og så havde jeg også fået brugt benerne.
Men dejlig træning!

I onsdags var jeg også ved fysioterapeuten. Han synes mig ben var ALT for hævet. Så mindre eller nok især færre gåture. (Havde haft et par ture på 2-3 km) og mere benet opad. Og så sørge for specifik træning til det dårlige ben og ikke så meget gå-ture og andet "pjat". Tænkte ellers det ville være godt.

Jeg fik benene opad. Og det gav et godt vægttab - og en synligt mindre fod. Så det er nok ikke dumt.

Men den mindre fod har også mindre støtte - så ømheden er faktisk vokset lidt.

Men ømhed er generelt ikke et problem. Jeg tager ikke længere smertestillende. Jo nogengange panodil til natten. Men det er ikke hver nat. Jeg har haft DOMS - ikke mindst i læggen, - men det er jo en smerte jeg kender og er tryg ved. Der er lidt, men relativt sjældent og stort set aldrig noget der gør rigtig ondt smerte i ankel. Og indimellem også noget jeg tror er smerter i selve såret. Men som sagt er det altså ikke noget der plager mig voldsomt.

Min blodtilførsel er næppe ret god. Jeg har stadig nogle fald-sår fra november da jeg faldt.
Og mit operationssår har også været langsom om at heles, - men det virker til at der sker noget nu. Måske pga. den ekstra træning og/eller den ekstra dræning af benet?

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

Mandag:

Vægt 96,4 kg.
Træning - kun hjemmetræning jfr. fysioterapeut.
Jeg var i byen til aften og mit (eneste) måltid var lækker champignon pate med en god sprød salat med nødder og andet lækkert.

Tirsdag:

Dato: 17. januar 2017
Vægt: 96,1 kg. Heraf muskelmasse: 35,7 kg og fedtmasse: 20,8 kg. (I følge min uden tvivl ganske upræcise impedans-vægt)

Cardio bicycle_smiley.gif
9 min level 7 forsøgte at holde 70 rpm, - det lykkedes en stor del af tiden. Men ikke hele tiden. Min gennemsnitseffekt var blot 113 W.

Jeg kæmpede virkeligt, - men det var hårdt. Måske fordi min IF er lidt for intens? Jeg havde fastet i 20 timer bortset fra en sukkerfri Monster "energi-drik". Eller måske er min kondi noget af det der er hårdest ramt. Derudover må jeg jo indrømme at niveauet før skaden heller ikke var noget at skrive hjem om!

Dagens træning :pumpin: 

Squat: 5@10,9 kg, 8@20,9 kg, 8@30,9 kg, 6x12@43,4 kg. Meget høj puls og forpustet efter 12 rep sættene. Jeg kan mærke at opvarmning nu er vigtig med foden. De første reps i opvarmning såvel som i 1. sæt. gjorde en smule ondt - eller måske nærmere strammede. Men derefter var der nærmest ingenting. Jeg har en idé om at det faktisk er sund genoptræning. Jeg vil diskutere det med min fysioterapeut i morgen.
Close grip BP 4@30,9 kg, 8@40,9 kg, 5x8@48,4 kg, 6@48,4 kg. Failed på 7'eren i 6. sæt. Fik hjælp i inFitness. Det er en hård omgang at ligge og opgive under stangen. Og mister helt opspændet og krafterne er brugt. Troede jeg kunne tage den med normalt bredt greb, - men nej. Måske skulle jeg have været lidt mere forsigtig. I 4. og 5. sæt lå jeg og sprællede med benene i sidste rep - men fik den lige.
Sitting calfraise: 8@0/5 kg, 8@5/10 kg, 8@5/15 kg, 8@5/20 kg, 8@5/22½ kg, 8@2½/22½ kg, 8@0/22½ kg, 8@0/22½ kg. Vild skævtræning - men det er nu bevidst. Det er for ikke at attrofere med det gode ben mens jeg træner det dårlige.
Træk til bryst med samlt greb: 8@40 kg, 6x8@50 kg. 

Jeg tænker dagens træning må give 4 bananer. Jeg er helt vild imponeret over at jeg ikke har mistet særlig meget styrke i overkroppen. CGBP er (bortset fra fail i 6. sæt) bedre end før skaden. 50 kg (som jeg ikke fik helt) i bænk i søndags er præcis hvor jeg sluttede, - igen bortset fra at jeg så manglede nogle reps. 50 kg i træk til bryst er ikke langt fra de 55 kg jeg lavede inden. Og det altså på trods af et ret massivt vægttab! Benene er en anden sag. Squat er hårdt ved en noget lavere vægt. Læg-pres er direkte sølle. Men det går fremad og jeg er ikke så bekymret.

:banana::banana::banana::banana:

 

I morgen skal jeg til fys. Det glæder jeg mig til. Min største (måske reelt eneste) bekymring er smidighed. Så det bliver fokus i morgen. Men også snak om at starte op med dødløft og få lov at træne tungere i squat (jeg kører i forvejen mere end vi har aftalt). Så nu må vi se.

Jeg lavede faktisk en enkelt rep dødløft med 50,9 kg - og det gjorde ikke ondt (efter squat og udstræk). Så nu må vi hører hvad fys'en siger.

Jeg går i øvrigt og undre mig meget på min diæt. Jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvad jeg skal tænke. Måske skriver jeg et indlæg i relevant underforum her på MOl, men lige nu skriver jeg her. Kommenter meget gerne!

Jeg har tabt over 20 kg på 3 måneder (med en smule cherry-picking af start-tidspunkt). Umiddelbart tænker jeg - der er for meget og uden tvivl ikke sundt.
På den anden side - min overkropsstyrke tyder på at jeg ikke har mistet styrke (styrke er ikke helt lig med muskelmasse - men måske alligevel en indikator?) Mine ben har naturligvis attroferet, - men det skyldes nok (udelukkende?) at jeg har haft inaktivitet.
Jeg kan mærke at mit blodsukker er langt mere stabilt (hvad IF-fortalere også aggitere med). Det skulle være sundt - og er i hvert fald behageligt. Det betyder mit humør ikke falder når jeg i længere tid ikke har fået mad f.eks. Og at det faktisk ikke er spor svært at nøjes med 1-2 måltider pr. dag (i øvrigt ikke styret så meget af hvor sulten jeg er, - men hvornår jeg er hjemme og har god mulighed for 1. måltid). Faktisk tænker jeg at det måske kunne være fordelagtigt at lave lige knap så lange faste-perioder - og gå til 2 måltider dagligt. Det vil reducere det (formoder jeg) for høje vægttab, - og stadig give mig et vægttab hvilket jeg jo faktisk gerne vil have.

Såe... hvad???

Ja, min fornuft siger mig at det er et åndsvagt og usundt vægttab. Men min føling og mine "data" siger mig noget andet. Jeg har det godt, jeg er sulten, men ikke værre end jeg plejer at være når jeg kommer hjem klokken 17-18 stykker efter arbejde. Jeg kan mærke at mit blodsukker er mere stabilt og min styrke er reduceret langt langt mindre end forventet.

Og lige en enkelt pointe omkring blodsukkerstabilitet. Måske skyldes det også at jeg er holdt op med at spise slik. Slik eller andre former for sukker lign. er meget ødelæggende for blodsukkerstabilitet. Så måske skyldes det ikke (udelukkende) IF?

Såe... hvad???

Tjaeh

  • Jeg er faktisk glad for at tabe mig
  • Jeg føler mig sund og frisk (altså bortset fra at anklen stadig ikke er på toppen).
  • Det er faktisk enormt befriende ikke at være "afhængig" af mad
  • Det er top nice med min tydeligt forbedrede blodsukkerstabilitet
  • Det virker ikke til at jeg har fået særlig stort muskeltab - måske næsten tværtimod

So what's not to like?

Tjaeh. Umiddelbart ikke noget.

Så hvorfor stoppe???

Måske kommer der i øvrigt et naturligt stop. Jeg skal til Indien med en klasse snart. Og jeg får nok svært ved at opretholde IF. Mad er udover næring også en socialaktivitet. Så det er nok opad bakke at køre IF. Også fordi som lærer skal jeg jo vise et godt eksempel. Endeligt skal vi besøge en skole og formodentligt spise ret meget sammen med dem - og det virker let som en fornærmelse ikke at deltage. Så det bliver nok en udfordring at spise med - og så meget. Men jeg må se hvad jeg gør.

 

Edited by DaDane
Link to comment
Share on other sites

  1. Dato: 18. januar 2017

Vægt: 95,8 kg.

Lige et par yderligere tanker om IF

Jeg har uploadet et billede af mit vægttab siden 21. oktober. Det store hul skyldes at jeg havde en ROM-støvle på som jeg ikke måtte tage af (og ikke måtte støtte på). Så dels var det svært at stå bare en smule stabilt på vægten og dels vejede støvlen så meget at det ikke rigtigt gav mening.

Derudover er det naturligvis vigtigt at spise sundt med den smule man spiser.

Meget ofte består mit ene eller det ene af mine to måltider af:

Ca. 150 gram skyr
ca. 15 ml hørfrø olie
1 scoop proteinpulver (tror det er 28 gram)
1 tsk chia frø
1 tsk afskallede hampefrø
1 tsk havreklid
1 mål loppefrøskaller
1 mål vindruekerneekstrakt
7 mandler

Det skulle gerne give mig rigeligt protein, god omega 3 olie, antioxidanter og fiber. Alle delene fra mere end én kilde.

I det omfang jeg spiser to måltider er det andet måltid ofte enten 1 rugbrød med æg og sild, 1 rugbrød med æg og makrel, (fedtfattigt) kød (f.eks. kyllingebryst eller skært oksekød) med salat og/eller champignon. Jeg har også nogle gange lavet med egen meksikanske pandekage med en meksikansk pandekage (færdigkøbt) med hakket oksekød, porre, løg, rød peber, chilisovs, flåede tomater. En sjælden gang en færdigret (forloren hare, boller i karry eller lign.)

Jeg ved ikke om det er verdens bedste mad, men jeg tænker det er meget fint - og i hvert fald bedre end hvad jeg ellers ofte har spist.

Vægt21okt-18jan.jpg

Link to comment
Share on other sites

Interessante tanker.

Folk reagerer meget forskelligt på IF. Ofte er de folk, der reagerer bedst på konceptet de samme, som aldrig har fået kosten til at fungere ud fra den traditionelle tilgang. Ganske logisk. Her i blandt disse ligger både du og jeg. Så den erfaring har du i hvert fald gjort dig.

Men jeg er enig med dig i, at det rent principielt er gået for hurtigt. Det har dog heller ikke noget du har jagtet, men noget der er kommet af omstændighederne. Du kan dog ikke have mistet voldsomt med muskelmasse, da du ellers ville være faldet mere i styrke. Men du skal nok prøve at tælle kalorierne, og sørge for ikke at komme meget under de 2000.

Angående fastens længde har jeg de sidste cirka 7 år kørt min faste i cirka 18-20 timer i døgnet uden problemer. Også selvom jeg har trænet 3 timer om dagen 7 dage om ugen. Så jeg tænker heller ikke at der er det mindste i det. Tvært i mod, så er det et effektivt redskab til at du kan holde en struktureret hverdag uden at "falde i".

I forhold til din tur til Indien, har du ret i at der er en social slagside ved ikke at spise, når alle andre spiser. Men det er sgu noget folk må acceptere, og der er ingen der længere stiller spørgsmålstegn ved det på mit arbejde. Det var der i starten, men jeg er 100% ligeglad. Jeg ved hvad der er godt for mig.

Jeg vil rådgive dig til at springe morgenmaden over, og så spise middagsmad og aftensmad med de andre. Så kan du også bevare en faste på omkring de 16 timer. Og så må du forklare, at du har gang i et livsprojekt. Hvis folk ikke kan acceptere det, så er det deres problem. Det er i hvert fald dumt at smide noget væk, når det fungerer.

 

Spørg gerne, hvis der er noget specifikt, du er i tvivl om ved IF. 

Link to comment
Share on other sites

På 18/1/2017 at 10:43 , mugge skrev:

Flot vægttab.  

Tak

23 timer siden, Fistandantilus skrev:

Interessante tanker.

Tak

23 timer siden, Fistandantilus skrev:

Spørg gerne, hvis der er noget specifikt, du er i tvivl om ved IF. 

Det gør jeg jo allerede :cool:

Vægt: 95,9 kg.

Cardio bicycle_smiley.gif
5 min level 6 forsøgte at holde 80 rpm, - det lykkedes en stor del af tiden. Men ikke hele tiden. Min gennemsnitseffekt var 119 W. Gennemsnitspuls 167.

Forsøgte at komme op på 80 rpm (som stort set lykkedes) mod at ofte level 7, Men jeg kunne ikke holde tiden ret godt.

Dagens træning :pumpin: 

Squat: 5@10,9 kg, 8@20,9 kg, 8@30,9 kg, 8@40,9 kg, 6x8@50,9 kg. Ikke nær så slemt som sidst med 12 rep-sæt. Plads til forbedringer, - og når nu fys'en siger 'the sky's the linit' så er det jo bare at køre lidt på hver gang.Jeg har faktisk ikke vildt meget overskud, - men jeg er sikker på at den kommer med et plus hver gang indtil jeg skal på tur.
Skrå BP 4@10,9 kg, 4@20,9 kg, 8@30,9 kg, 8,8,8,8,8,6@40,9 kg. Jeg failede ikke direkte på 7'eren som sidst, - men jeg havde en fornemmelse af at jeg ville have gjort. Jeg har nok mistet lidt work capacity. De første sæt var meget nemme, - de sidste var umulige - eller i hvert fald frygtindgydende nok til at jeg ikke fik alle 8.
Dødløft 4@50,9 kg, 8@60,9 kg, 8,4@70,9 kg. Nå o.k. så let går det heller ikke. Ryggen var ikke ret under de 70,9 kg. Jeg mangler simpelthen ordentligt opspænd.
Sitting calfraise: 8@0/15 kg, 6x8@5/25 kg. Sidste sæt (og måske lidt mere til) var ikke sådan helt perfekt udført. Især ikke på det dårlige ben. Men sådan stort set.
Ankel ind - i cabeltårn: 20@1,25 kg, 3x20@2,5 kg. Latterlig lille fjollet vægt at bokse med. Men sådan er det jo med de små muskler. Og sikkert god genoptræning.
Ankel ud - i cabeltårn: 20@2,5 kg, 3x20@3,75 kg.
Ankel træk op - i cabeltårn: 20@2,5 kg, 20@5 kg, 20@7,5 kg, 20@10 kg. Det er en smule svært at holde "snoren" fast med foden - og den gør faktisk lidt ondt i foden. Men ikke mere end jeg tror det går. Se billede nedenfor.
Leg extension: 8@20 kg, 2@30 kg, 4@25 kg, 8@20 kg. Den gør ondt i skinnebenet - og måske dropper jeg den. Det er ikke noget fys'en har bedt om. Og mit skinneben er jo også samlet og er stadig lidt ømt.
Total abd 8@35 kg, 8@50 kg, 8@60 kg, 8@65 kg. Det går viddt meget godt. Bedre end ventet. Meen jeg må nok have fat i den onde planke snart.

God træning. Men det tog for lang tid. Dødløft kørte skidt. Skrå bænk måtte godt have været bedre. Men det var et stort hit at komme ud af elastikkerne. Men dog ikke helt vild perfekt med cabeltårnet. Men bedre!

:banana::banana::banana:

Det behøver jo i øvrigt overhovedet ikke være kedeligt at være på diæt. Jeg nød i hvert fald min aftensmad. Ca. 250 gram oksekød, champignon, løg og dertil salat med grønkål, rød peber, hørfrø olie, mandel og lidt citron. Me likes. Picture or it didn't happend? O.k. så :cool:

 

MinFod2.jpg

Mad170119.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share