Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Lidt hjemmetræning:
Tåhævninger, ultra langsomme: 40
Tåhævninger på et ben: 3 x 12
Tåhævninger: 50
Kropshævninger, underhåndsgreb: 2 x 10
Bulgarsk split squat med okkusion: 3 x 10
Plankecombo: 2 x 8
Dibs: Til fail

Knæet kan ikke lide når det er bøjet over 90 grader, så tåhævninger på hug udgik. Det gør også at jeg ikke er helt så opsat på traditionel styrketræning. Elastikker brænder til gengæld quads af uden den voldsomme indsats, så det er et fint alternativt og det bidrager også til kapilær-dannelse, så det er jo faktisk fint, nu jeg ikke rigtigt gider der langsommere cykelture.

At jeg ikke kom i FW skyldes nu mest at jeg havde Zwift med på hovedpuden i går. Jeg tror måske jeg har en plan - men mig ogs å følge planer???? Men det kunne være sjovt at prøve at følge et af deres programmer. Meeeeen... nu skal jeg vist bare i gang.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

SLAM!!!sagde fiskerlussingen :crazy:

Jeg har lige failet en FTP-test godt og grundigt. Jeg synes jeg havde taget forbehold for en lidt for lang pause. At Tacxen viser færre watt end cyklen. Og at det var tidligt på dagen.

Tydeligvis har jeg ikke kørt intervaller længere end 10 minutters tid i lang tid og havde slet ingen føling med tallene. Jeg synes ellers jeg kører OK inde på cykelbanen men det tæller tydeligvis ikke i den her sammenhæng.

I hvert fald lagde jeg ud med at være nok 20 watt for optimistisk, og jeg gravede mig bare dybere og dybere ned i hullet, indtil jeg stoppede. Men har da en idé om hvor jeg ville være landet med et realistisk udlæg, så det bliver udgangspunktet.

Og så ved jeg godt hvad jeg skal satse lidt mere på i de næste uger :dry:

Link to comment
Share on other sites

... men det skal jeg så ikke.

I går på vej til arbejde stod menisken så af i venstre knæ. Har været hos lægen i dag som mener at jeg skal æde en masse piller og se tiden an. Hvis det bliver ved at gøre tiltagende mere ondt, så hiver jeg fat i den sundhedsforsikring vi har på arbejde.

I går generede jeg knæet med hele tiden at skiftevis sidde og fremføre tog og stå henne ved vinduet og trykke afgang. Og så alle de (i denne sammenhæng: rådne) trapper i Hovedbanegårdens gemmer. I dag har jeg indtil nu været om lægen to gange og så et længe planlagt besøg hos kiropraktoren.  Nu skal det have en chance for at få noget ro og så tage den derfra. 

Off :mad:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er noget hø. Det helt store drama er heldigvis afblæst, da knæet igen er nogenlunde brugbart. Jeg har en lille syl siddende i indersiden af knæet i 25% af tiden og på ydersiden sidder noget og smutter rundt - kan også let mærkes med hænderne. Også de to vridtest og bøjetesten slår fint ud for en defekt menisk men hvis jeg ikke provokerer knæet, så er det medgørligt. Det er dog stadig en del værre end i perioden mellem sidste tur i FW og da det gik agurk.

Indtiil næste besøg hos lægen sker der næppe store forandringer, hvis jeg bare passer på. Der er ikke meget konkret læsning om træning med hærget menisk men det er noget med at træne udenom så det ikke eller “næsten ikke” gør ondt. Jeg satser på at få hjælpe fra en fys, når det er afklaret hvor meget den er i stykker - forhåbentlig ikke noget med operation, de slidgigt er en næsten uundgåelig bivirkning.

Jeg holder mig fra styrketræning indtil fys har hjulpet med hvordan men jeg har lige været 30 minutter på Swift. Stille og roligt med en enkelt forcering. I stort set “alle” de sygehustorier man kan læse, er cykling også noget som folk både kan og må, så lige der er jeg trods alt lidt heldig. Straffen for at være for hård ved knæet kommer umiddelbart forsinket, så jeg øger lidt fra gang til gang, for ikke at lave flere ulykker.

Link to comment
Share on other sites

lyder sløjt!

Hvis der er et stykke som flyder frit og generer, så skal det jo fjernes. Det burde en lille kikkertoperation kunne ordne og kan ikke forestille mig det skulle give gigt som komplikation. Tilsvarende sys der vist også menisk'er sammen med en hvis succes. Gigt/slitage er vel primært en udfordring når den fjernes helt, men spørgsmålet er om der ikke er en teknologisk løsning om hjørnet. Tror snart medicinindustrien kan gro gode implantatter af sådan en kropsdel og ellers er det jo kunstige på markedet (har intet kendskab til deres anvendelighed).

 

Krydser fingre for snarlig bedring og indtil det sker, har du en god undskyldning for discotræning ;-)

Link to comment
Share on other sites

Tak. Jeg gider helst ikke bare en kikkertoperation og pausen bagefter. Så hellere lidt stramme tøjler fra en fys, i hvert fald hvis jeg må det som jeg regner med.

I dag har knæet for første gang siden mandag haft det som før mandag - stadig efter FW. Ikke at jeg tror at cykleriet i går har gjort godt ligefrem men det har næppe skadet. I dag en tur noget hårdere og 5 minutter længere. Billedet bliver for stort i farver til at MOL vil godtage det men i s/h går det. Synd, for oversigten fra Zwift er ellers klart det bedste, rent grafisk af det jeg kender til. 9662DB5E-1CF4-4E71-968D-DBC1CB723317.thumb.jpeg.4c42c0f58fb130d30e4f7259a31d0847.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Til aften var der en fællestræning på Zwift på 45 minutter. Kørt i ERG-mode så man lå i samlet flok og kørte samme procent af FTP, uanset hvor mange watt man nu skulle lave. Jeg havde håbet at de 4 reelle spurter (15 sek) var frie men de var desværre også fastlagt og ikke voldsomt udfordrende, trods rampen op til absolut ikke er noget jeg er skruet sammen til, hvilket var grunden til at jeg valgte denne træning. Men fin tur og sjovt koncept at vide at vi sidder en lille flok og føler det stort set ens.

Ikke at de sidste tre dage har været voldsomt udfordrende men det er dog ret tydeligt at jeg er i kageform, så snupper en nuldag i morgen.

 

96F139DF-F4EB-41BF-8ED4-6DAC5640F982.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Puha, jeg er blevet øm i overkroppen efter i går, også i muskler jeg normalt aldrig har DOMS i - dejligt.

Vægten er derimod ikke så dejlig. Den er kommet op over 93kg, her den sidste uge med ondt i knæet. Det er meget modsat mine planer om at sænke den lidt før jul.

For at højne mit fokus, poster jeg lige vægt og indtag, som jeg før har gjort, indtil jeg kommer på sporet.

Vægt i går 93,3kg. 3350kcal 

Vægt i dag 93,1kg

 

Link to comment
Share on other sites

Da jeg kørte tidligere, stod valget mellem den tur og så en omgang tabata her til aften men syntes det var lige sent nok at hoppe på cyklen 20:40, så det blev jo altså turen tidligere. Men....

20:35 fik jeg en kortslutning og tyllede en kande vand og skyndte mig at få mig klar.

Efter lidt opvarmningsintervaller stod den på 3 x 10 x 30/15. For at drille mine svage sider, så var der en lille watt-rampe 3 minutter op til. Det vidste jeg ikke og sammen med turen tidligere i dag, blev tabetaerne uventede nasty, især i sidste blok hvor jeg mest havde lyst til at kyllinge ud. En tiltrængt time mere på kontoen :bigsmile:

 

A3D0E5A7-809A-48D7-A9A2-D50B17C0F76A.jpeg

Link to comment
Share on other sites

I forgårs 4130kcal og vægten faldt til 92,8kg i går. Ingen kalorietælling i går da jeg spiste en del ude men vægten faldt alligevel 92,7kg her til morgen.

TIl aften ville jeg køre med HvidovreCK men som sidst kom jeg for sent ud af døren. Vintertøjet var ikke helt ved hånden og især tog det lang til at få det venstre skoovertræk på, uden det gjorde ondt i knæet.

Så jeg kørte rundt for mig selv igen men ikke lige så kedeligt som sidst. Kun 6 omgange i dag. De første 4 med vo2max-ish på den gode langside og ellers behersket. De sidste 2 omgange pulsmæssigt i bunden af zone 3.

Dagen begyndte hos lægen for anden kontrol af knæet. Jeg har fået en henvisning til en ortopædkirurg, som skal finde ud af om der skal rodes i knæet eller vi klarer den med genoptræning... eller tålmodighed.

Jeg har ferie mellem jul og nytår og har aftalt med min nærmeste leder, at jeg holder sygemeldingen frem til ferien og så må vi se hvad der skal ske. Jeg har det jævnt skidt med at være sygemeldt men stadig træne... ved godt at knæet ikke påvirkes sidelæns eller vrides på cyklen men ganske rart at det er godkendt oppefra.

AB16AC32-ED12-4C5E-AEA8-EC6F781DC49A.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Vægten faldet fra 92,6 til 92,1 efter 3780kcal i går.

Jeg ville have cyklet lidt i dag men ventede forgæves på at vågne rigtigt op... det sker sikkert ved 23-tiden, når det er ved at nærme sig sengetid :dry:

Men lidt styrketræning kan man jo altid lave, selvom jeg mod sædvane ikke livede op undervejs. Ikke så meget volumen som sidst, da jeg blev alt for øm:

Kropshævninger: 1,2,3,4,5,6,7

Dips: 3,6,9,12,15,18

Mavebøjninger, lige, skrå og lidt for lænden - trippelsættet: 3x15

Link to comment
Share on other sites

Ja, havde folk dog bare ikke kun omtalt Zwift for at det handlede om at køre fra de andre, så var jeg for længst hoppet med på vognen. Men bedre sent end aldrig :bigsmile:

Vægten faldet fra 92,1 til 91,5 (måske derfor jeg var så energiforladt i går) efter 3260kcal.

I dag en lille tur på Zwift - bare en halv time. Jeg har et lille håb om at køre en omgang banecykling i morgen, hvor der også er juleafslutning. Jeg tænker at jeg nok kan køre med på det langsomme hold, for trods alt ikke at tæve knæet alt for meget. Problemet er snarere at træningen allerede ligger sidst på natten (kl 8), så jeg skal jo nok op ved 6:30-tiden :gal:

Jeg har i øvrigt fået en date på et hospital 2/1, hvor man forhåbentlig får afklaret hvad der skal ske med det åndssvage knæ.

74660DAA-66E1-472C-83AD-1477F5B8AE6D.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Små 40km banecykling, hvor jeg kørte med hold 2 og aldrig trykkede gassen helt i bund. Intervaller af den sædvanlige slags. Vi havde en time mere end normalt, så masser af tid til julehygge og snak.

Der arbejdes bag kulisserne på at åbne sprinttræningen op for os gamle og jeg er allerede inviteret med. Så er det bare om knæet vil. Og arbejdstiderne - altså HVIS det bliver til noget.

Nu bliver jeg nødt til at gå ind og sove. Jeg har været hjemme i over 3 timer og har siddet og zombi’et i en stol lige siden og intet fået lavet. Ikke engang tændt radioen.

Link to comment
Share on other sites

Det lyder som noget der banker pulsen godt i vejret.

Det skal hels bestemt prøves men jeg må hellere vente lidt. Min sløvhed juledag fortsatte i går. Og i dag har jeg så vundet en gang ondt i halsen og snotnæse. Men hellere nu end om lidt. Det skulle helst være overstået efter nytår, når jeg har en “date” med en ortopædkirurg. Jeg magter efterhånden ikke flere udsættelser.

... så indtil videre overhovedet ingen træning men termosokker :mad:

Link to comment
Share on other sites

Kære Gregers,

 

Rigtig godt nytår 2019!

God bedring med helbredet - (knæ som luftvejsinfektion...)

Håber det bedste!

Husk, at mens knæet evt holder lidt pause, så gavner det overkrops og core-træningen.

Ellers må du konsultere dr. T ;-)

 

Kh og hilsner

Tina

 

Link to comment
Share on other sites

Tak til jer begge. Feberen var nede på 37,2 i går morges og den sidste næsespray brugt før jeg gik i seng i går. Så det var lidt “stressende” om jeg blev klar i dag, til at få checket knæet på Gildhøj. Jeg blev vredet i ben og fod og her mente man også, at det er menisken og den nok er revnet lidt. Jeg skal scannes på lørdag men næsten uanset hvad scanningen viser, så bliver der ingen operation. “Med så store lårmuskler, burde det kunne hele af sig selv”, sagde doktormanden. Hvordan det kan påvirke menisk og seners evne til at hele,  kan jeg ikke gennemskue men det var samme besked, dengang jeg fik ødelagt korsbåndet da jeg blev kørt ned oppe i Tikøb, så det må jo være noget der spiller ind.

Jeg skulle få svar på scanning onsdag eller fredag. Hvis den ikke viser noget overraskende, er planen de næste par uger: Ingen styrketræning af ben og undgå belastning når benet er bøjet mere end 90 grader. Let cykling i moderate mængder er OK men ikke mere end det. Om der bliver noget opfølgning og vejledning videre frem ved jeg ikke endnu men det ser vi.

Jeg føler mig stadig snottung i hovedet, hoster en smule slim (snot der løber bagom) op og har slet ingen trang til træning. Men mon ikke jeg kommer lidt i gang om nogle dage?

...

Resten er meget OT. Jeg er altid nysgerrig med det der sker bag kulisserne og er generelt glad for rumfart. Så jeg har frådet mig gennem utallige youtube-indslag om Apollo-missionerne og AGC´en - den lille computer der var om bord. Uhyre interessant konstruktion der var crash-save, hvilket fik folk på Månen i 69, selvom den oplevede en fejl der ville få alle andre computere til at vomme sig. Fik også “lært” hvordan man styrer et rumfartøj alene med numerisk tastatur. Og at Apollo 14 blev gennemført, trods en løs forbindelse, med samme slags cowboytricks som jeg bruger på S-toget, hvis det driller. 

Også, at man i Sovjet var mere humane end NASA og havde givet kosmonauterne selvmordspiller med, i tilfælde af fatale svigt. Omvendt, hvis amerikanerne strandede på Månen fordi deres fartøj ikke kunne lette, så viste det sig senere at NASA havde planlagt at afbryde radiokommunikationen og lade dem dø en stille død - eller hvad de nu kunne finde på. Den procedure kendte astronauterne ikke på forhånd. 

Og en masse andet om raketmotorer og 45 minutters rundvisning på ISS og og og ...... Nåja... den gamle danske serie “En Stor Familie” har jeg ellers sprunget over, når DR K har vist den. Fik snuset til den d. 24ende og har siden set den på dr.dk. Den skal jeg helt sikkert se igen.- den var meget sjovere end jeg huskede den.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Tragisk med dagens togulykke. En eller anden katestrofehistoriker udtaler at det er ekstremt uheldigt at sættevognen falder af, netop som et modkørende tog passerer.

Men da hellere det, end den skvatter af INDEN det passerer det modkørende tog, som kører ind i den, afsporer og i værste fald toget falder i Storebælt med alle 131 passagerer i. 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Nå, det er første næste onsdag, jeg får resultatet af scanningen. Lidt sent, men det skulle koordineres med arbejde, eftersom jeg ikke knevrer telefon mens jeg kører tog. Vi giver det et skud på mandag og ser om knæet kan holde til at jeg vrider mig op og ned i førerstolen hvert tredje minut. Vi har fundet en ledig kørerlærer og hvis jeg begynder at få ondt i knæet, så kan han overtage inden jeg bliver slået tilbage til start. Går det som jeg håber, så raskmelder jeg mig tirsdag, hvor jeg alligevel har en fridag.

Her til eftermiddag har jeg kørt en halv times Zwift i zone 1.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share