Blackmoores log- del 2


Blackmoore
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mange tak, alle sammen..det varmer :nissecool::nissecool:

Er lige kommet hjem efter at have kørt mor og søn gennem Danmark og hjem til Øen i den Gamle golf. Er totalt smadret, men stor opdatering med vulgært mange baby billeder føler snart.

Asbjørn har det fint, er en god teamplayer, spiser meget, er kvik og alle tiders bedste dejlige baby (IMHO)

Er helt utroligt træt og helt vidunderligt glad..troede faktisk ikke jeg kunne blive så glad..ever!!!

logging off for now..

Link to comment
Share on other sites

Uncle B..anytime..og tak :xmas:

Nå, lidt om nogen vilde dage.

Vi tog til Fredericia i god tid, da vi ikke havde specielt meget lyt til en hjemmefødsel. Min bedre halvdels far bor dernede , så vi kunne bo hos ham.- Og det var fint nok. Jeg fik trænet lidt (havde håndvægte med + løbesko) og fik arbejdet på den medbragte bærbare. Men da Karen begyndte at gå over tid, så ..tog det hårdt på den gode Blackmoore

post-566-1133622466_thumb.jpg

Vi var efterhånden ved at tro at der nok kom til at gå laaaaang tid. Men så, søndag kl 6, blev jeg vækket med "så er det vist snart nu" besked. De første veer begyndter. Vi tog os tid, spiste morgenmad og fik karen i bad, da vi havde hørt at for 1. gangs fødende tager det laaaang tid. Men med et var der altså Powaaa i veerne, Og der var kun mellem 3 og 5 minutter imellem. Nå, vi ringede til hospitalet og fik lov til at komme ind. Det lykkedes mig faktisk at køre utroligt pænt (ingen supersonisk gammel blå golf) og vi fik Karen op på fødegangen. Og ikke ret meget for sent, for udvidelsen var allerede på 8 cm. Så, nu tog veerne ved. Men hun var en fighter, så der var ikke mere smertestillende end en varm pude over lænden. Efter en time var det pressetid. Og igen, sikke en utrolig rå fighter hun var! Der var power og fokus på. Kvinder kan være SÅ rå! Presse noget så stort ud.. fuck!

Fra 1 udvidelsesve kl 6 tog det kun 6,5 timer før han var ude. Det var HURTIGT!

Jeg havde frygtet lidt at det ville være klamt eller jeg ville blive dårlig af dette her, men slet ikke.,. det var faktisk rigtigt spændende at se hovedet begynde at komme frem..og så... med et, var han her..vores søn.

3750 gram, 52 cm..og perfekt!

post-566-1133622543_thumb.jpg

Det var ikke til at fatte.. nu var han her. Men.. da vi troede at nu skulle vi til at nyde øjeblikket begyndte jordmoderen og sygeplejesken at løbe NOGET hurtigere. Og snakke hurtigt. Karen blødte..meget. Hun fik en indsprøjtning for at få livmoderen til at trække sig sammen, og det hjalp da også noget, men inde da var over en litter løbet fra hende, og der var mange rifter og skader "down there" der ikke var ordnet endnu. Så, jeg fik lille Asbjørn i en dyne og fik besked på at gå lidt væk. Så sad vi der mens de opererede på Karen. Igen, hun var en fighter:. En maske med lattergas og noget lokalbedøvende og så var hun OK.

Til gengæld var det intenst at sidde der med sin søn. Han fejrede det med et vræl og ved at skide på mig.. rent bogstaveligt.Så havde vi sagt daws, men han var stadigvæk den dejligste unge..

Karen blev patchet up at en god læge, og så kom Asbjørn over til hende igen. Hun var noget svimmel efter blodtabet og måtte have saltvandsdrop. Men igen, hun var så stærk og så rå at man kun kan være stolt!!

Og så vrimlede det med et med familie. Vi var glade men også meget trætte.

Karen blev på hospitalet i 5 dage. Både for at få styr på amning og for at få blodprocenten lidt op. Hun slap for transfussioner, men det var tæt på. Det var en utrolig professionel og god afdeling, og de har hjulpet os så enormt med det store arbejde det nu er at være forældre. Og lad mig sige det igen, han er bare en dejlig knægt, og jeg er helt vims når jeg står med den bette krop i mine store hænder.

post-566-1133622758_thumb.jpg

Nu er vi hjemme igen, og han er en glad knægt..så længe han ikke skal skiftes..det er han ikke meget for... men ellers spiser han, sover og er opmærksom af og til.. og hans forældre er ved at gå til at glæde og stolthed.

Det er et meget spændende men også meget seriøst vendepunkt i mit liv. Men et jeg ikke vil være foruden. Karen er, efter omstændighederne, OK, men det varer noget før hun er helt 100% igen, både pga blodtab og syninger.

Men fuck det, vi har fået vores søn!!!

post-566-1133622795_thumb.jpg

Edited by Blackmoore
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger

:hippy: Tillykke og held og lykke Blackmoore. Selvom jeg ikke kender dig og din seje viv, så er det læsning og billeder der bevæger. Velkommen til den ny MOL bo :xmas:

Link to comment
Share on other sites

Spinningsild: tusind tak. Om ikke andet har det her lært mig hvor meget mere rå i piger kan være, nogen gange, end os mænd. :tongue:

KJ: Mange tak, big guy.. :4thumbup:

Everlast: Tak, nu må vi se hvad fremtiden bringer for purken.. her i dag har han været pjattet med at ligge på min mave og høre Springsteen. :smile:

Moos: Mange tak, keep getting big and strong :smile:

I dag har jeg leget lidt med håndvægtene og pushups, ikke det store. Regelmæssig vægt træning er stadigt lidt ude i fremtiden.

Link to comment
Share on other sites

Tusind gange tillykke!!!

Hvor er han bare sød og helt perfekt! Det at få et barn kan ikke beskrives, det skal opleves. Det lyder corny når man siger det, men det passer sgu. Jeg kan love dig for at selvom han er det mest perfekte og vidunderlige du nogensinde har været ude for, bliver han kun endnu sødere og sjovere efterhånden som han bliver ældre og får mere og mere personlighed.

Idag kom Emil spontant løbende hen og gav mig et KÆMPE knus, så var jeg sgu helt solgt. Nyd ham som han er nu, men glæd dig samtidig til han giver dig knus og kram, til du oplever at han har savnet dig helt vildt, til han siger "hej" og smiler når han ser dig, osv..

Men tusind gange tillykke, og hey man kan faktisk sagtens træne og være far. Se bare supermand her som træner 4 - 5 gange om ugen... Det kræver bare lidt god planlægning!

PS: Hvis i kan så lad ham sove i sin egen seng fra begyndelsen, nye undersøgelser (jeg har dem ikke sorry), viser at risikoen for vuggedød er mange gange større, når det nyfødte barn sover mellem forældrene (som man bare har så MEGET lyst til).

Link to comment
Share on other sites

Fandt lige artiklen:

Samsovning øger risikoen for vuggedød

20-10-2005

En undersøgelse foretaget på Glasgow University i Skotland viser, at babyer på op til 11 uger, der sover i samme seng som deres forældre, har 8 gange højere risiko for at lide vuggedøden, end hvis de sov i deres egne senge.

Forskningen er publiceret i Journal of Pediatrics og er et nærstudie af 123 babyers uforklarlige død.

"Undersøgelsen er et kraftigt indicium for, at der er en øget risiko for vuggedød, hvis barnet sover sammen med forældrene", bekræfter overlæge Kaare Lundstrøm fra Rigshospitalets børneafdeling.

For at undgå vuggedød, anbefaler Sundhedsstyrelsen i dag, at spædbørn sover på ryggen, at der ikke ryges i nærheden af dem, samt at de ikke ligger for varmt. Og netop det sidste kan også være forklaringen på den nye opdagelse.

"Det mest sandsynlige er, at spædbarnets temperatur simpelthen stiger på grund af varmen fra det voksne menneske, der ligger tæt ved siden af. Tvivlen bør i hvert fald komme barnet til gode, så min anbefaling er, at spædbørn ikke sover i samme seng som deres forældre", siger Kaare Lundstrøm.

Afdelingslæge Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen vil endnu ikke komme med en egentlig advarsel: "Nu samler vi mere materiale sammen på området og ser, om der er grundlag for at advare", siger hun.

4 ud af 10.000 børn lider årligt vuggedøden.

Kilde: Urban.

og den her kan også være interessant, den er i forlængelse af den første:
Samsovning kun farligt for helt små babyer

18-11-2005

At sove med babyen i forældresengen øger risikoen for vuggedød, hvis barnet er under 2 måneder gammelt.

For ældre børn indebærer samsovning ingen større risiko. Det viser en ny undersøgelse, som omfatter samtlige dødsfald bland børn under 1 år i det sydlige Norge, som blev diagnosticeret som vuggedød i årene 1984-1989 og 1998-2003.

"Lad barnet sove i sin egen seng i forældrenes soveværelse de første to måneder. Vil du samsove, skal du, uanset hvor gammelt barnet er, sørge for, at du ved nok om det", råder læge Arne Stray-Pedersen fra Rettsmedisinsk Institutt på Rikshospitalet i Oslo, som står bag undersøgelsen.

Efter kampagnen mod at lade barnet sove på maven faldt forekomsten af vuggedød i Norge dramatisk fra 142 tilfælde i 1989 til 22 tilfælde i 2002. Men de seneste år har der været en stigning i forekomsten af vuggedød i første levemåned.

Hvis den lille sover sammen med en mor, som ryger, eksploderer risikoen for vuggedød. For børn yngre end 2 måneder er faren for dødsfald nemlig hele 16 gange så høj som hos børn af ikke-rygere.

I perioden 1998-2003 registrerede forskerne, at 17 af 23 vuggedødsofre under 2 måneder døde i en samsovningssituation. 13 af de 17 sov sammen med en forelder, som var ryger.

Forskning viser, at stadig flere småbørnsforældre sover sammen med deres børn, i nogen undersøgelser så mange som 30-40 procent.

"Hvis det gøres i trygge omgivelser - det vil sige, at forældrene ikke ryger eller er påvirket af rus- eller lægemidler, og sengen er bred nok - er der ikke noget, som tyder på, at samsovning er farligt for barnet, konkluderer Stray-Pedersen

Link to comment
Share on other sites

hej Bear..tak for din hilsen..og jeg kan nok sagtens få brug for en masse gode råd af dig i fremtiden :)

Om et par nætter, når han har vænnet sig mere til det nye sted, ryger han over i sin egen seng.

Han har lige nu meget god plads i sengen, men han skal meget snart over i sin egen.

Edited by Blackmoore
Link to comment
Share on other sites

Hej Peter,

Tillykke igen med Asbjørn!! Vil bare lige sige, at det er nogle super skønne billeder og en rigtig god beretning du har skrevet... Dejligt at du vil dele det med os!!

Og ja - selvfølgelig bliver du alletiders far!! :4thumbup:

:4heart: Tania

Edited by Taninja
Link to comment
Share on other sites

Hej Peter

Jeg kom egentlig forbi fordi jeg ville tjekke hvad dit incline db max var, og så ser jeg til min store overraskelse at du er blevet far. Jeg troede først det var sidst i December.

Et kæmpe tillykke her fra. Dejligt skriv du har lavet, og hyggeligt at se lidt billeder.

Jeg læste lige 10 linjer igår, omkring en undersøgelse jeg synes var lidt hyggelig. Det var om emnet "Kænguro pleje". Det var et skriv omkring at undersøgelser har vist at børn som bliver lagt/sover op imod deres forældres nøgne bryst lidt tid hver dag, klarer sig væsentlig bedre end andre børn. Det var noget man havde eksperimenteret med i lande hvor der var stor mangel på pleje og hospitals plads til syge spædbørn. Lidt pudsigt synes jeg.

Det var ikke til at fatte.. nu var han her. Men.. da vi troede at nu skulle vi til at nyde øjeblikket begyndte jordmoderen og sygeplejesken at løbe NOGET hurtigere. Og snakke hurtigt. Karen blødte..meget. Hun fik en indsprøjtning for at få livmoderen til at trække sig sammen, og det hjalp da også noget, men inde da var over en litter løbet fra hende, og der var mange rifter og skader "down there" der ikke var ordnet endnu. Så, jeg fik lille Asbjørn i en dyne og fik besked på at gå lidt væk. Så sad vi der mens de opererede på Karen. Igen, hun var en fighter:. En maske med lattergas og noget lokalbedøvende og så var hun OK.

En af mine meget nære venners kone, var ude for det samme. De ville tage barnet med kejsersnit, men overlægen ville ikke. Så de trak deres søn ud med sug, hvilket gik hårdt ud over hendes underliv. Det er en hård omgang for både mor og barn, og ikke mindst Far. Men godt at høre at det gik godt.

Håber du poster lidt billeder ind i mellem.

Take care. :smile::smile::smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share