Frømandskorpset


Froqman
 Share

Recommended Posts

Hej alle interesserede!

Jeg er 19 år (fylder 20 til sommer '05) og overvejer kraftigt at søge ind til Frømandskorpset. Jeg vandt til hård fysisk træning i form af konk. svømning (7 gange 2 timers træning pr. uge) og jeg har en stærk vilje mm. Men jeg er kommet i tvivl om jeg er for ung til at søge ind. Det er jo meget individuelt, men hvis nogen har nogle gode råd eller lign. så bare skriv!

Link to comment
Share on other sites

Adgangskrav

For at komme i betragtning til uddannelsen som frømand skal du:

- Være 19 - 30 år, idet ansøger ikke må være fyldt 31 ved uddannelsens start.

- Tjenestegørende Officerer på 60-års kontrakt, kan søge til de er 35 år

- Have bestået folkeskolens afgangsprøve med gode karakterer i fagene dansk,engelsk og regning eller en højere eksamen.

- Have bestået sessionsprøven med tilfredsstillende resultat og være egnet til værnepligt/ militærtjeneste.

- Være mindst 157 cm høj uden fodtøj.

- Have en synsstyrke uden briller på mindst 6/6 på hvert øje.

- Der dispenseres for refraktionskorrigerende behandling med brug af Photorefraktiv Keratectomi (PRK),

som giver synsstyrke i henhold til ovenstående. (LASIC og ICR metoder godkendes ikke til uddannelsen)

- Normal farvesans.

- Have gode tænder (protese og løse tænder udelukker ansættelse)

- Have tilfredsstillende helbredstilstand, herunder en god fysik og kondition.

- Acceptere en bindingsperiode på 2år efter endt grunduddannelse..

- Kunne erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekort på mødetidspunktet)

- Hvis du har været tjenestegørende skal du have forrettet tilfredsstillende tjeneste.

- Bestå en ansættelsesprøve inkl. helbredsundersøgelse med tilfredsstillende resultat.

http://www.froemandskorpset.dk/

Link to comment
Share on other sites

Hej Alien

Jeg har læst optagelseskravene for FKP. Men jeg er stadig lidt i tvivl om hvorvidt en 19 årig ung mand er klar (mentalt/modenhed) til at gennemføre en så hård uddannelse. Det handler vel også meget om at man er afklaret med det hele oven i hovedet. Igen noget meget individuelt og noget der ikke altid følger ens alder. Hvis der er nogen der har nogle erfaringer omk. dette emne er de velkomne til at svare.

Link to comment
Share on other sites

Hej Alien

Jeg har læst optagelseskravene for FKP. Men jeg er stadig lidt i tvivl om hvorvidt en 19 årig ung mand er klar (mentalt/modenhed) til at gennemføre en så hård uddannelse. Det handler vel også meget om at man er afklaret med det hele oven i hovedet. Igen noget meget individuelt og noget der ikke altid følger ens alder. Hvis der er nogen der har nogle erfaringer omk. dette emne er de velkomne til at svare.

<{POST_SNAPBACK}>

En ting er sikker: Hvis du er i tvivl om hvorvidt du kan og vil (110%) - så kan du ikke ......

Link to comment
Share on other sites

Grunden til jeg vælger at søge ind på nuværende tidspunkt er, at jeg NU har den fysiske form og træning der skal til (for at klare de 2 optagelsesprøver) endda nok mere. Desuden har jeg NU lysten til at finde ud af hvad JEG kan og hvor langt jeg kan presse mig selv.

En anden grund er den, at jeg overvejer at læse videre (efter evt. FKP-ophold) og jeg tror det vil blive for svært at komme igang med studierne hvis jeg venter de 2-3 år I foreslår. Så ca. 3 år ved FKP (incl. 2 års bindingsperiode) ville passe perfekt i min overall-plan. Da jeg heller ikke har helt afklaret mig med hvilket studie jeg vil vælge, endnu. :wink:

Jeg ved en sådan uddannelse kræver at man går 100% ind for det og er afklaret med sin beslutning, det er jo derfor jeg har skrevet et indlæg på MOL...

Link to comment
Share on other sites

Hej Froqman

Hvis du søger nu og bliver afvist pga. modenhed/alder og så igen søger om fx to år, viser det ihvertfald at du ikke har mistet lysten selv efter de to år!!!!!!

Iøvrigt mener jeg bestemt ikke man kommer til at snuse til noget som helst af det frøerne laver ved at springe et par måneder, meld dig heller til et patruljekompagni i hjemmeværnet, her prøver man hvor surt det kan være at skulle gå mange kilometer bag fjendens linier og man kan jo evt. samtidigt læse videre.

Hej.

Hvis jeg var dig vil jeg nok vente et par. Du ville nok falde fra på vurderingen om modenhed og psykologen vil nok fra vælge dig igen på pga. alderen.

SÅDAN noget skal du ikke lytte til(de kender dig ikke), ingen kan vide om DU kan klare elev tiden! Men de har ret i at det er psyken der kommer på prøve.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes også at en tur i millitæret er givet godt ud, selv om man ikke laver så fantastisk meget patruljerelateret tjeneste.

Når du er allermest træt, våd og kold på en eller anden march ude i en eller anden fordømt skov og bærer på et LMG du ikke kan få til at sidde ordenligt, så sig til dig selv: Det her kommer der MEGET mere af i frømandskorpset!

(Nu ved jeg ikke engang om man kommer ud for sådan noget efter den nye 4 måneders værnepligt er indført)

Rommel

Edited by Rommel
Link to comment
Share on other sites

Fra dine indlæg i tråden synes jeg at læse, at dine motiver til at træde ind i korpset, MÅSKE ikke er de rette. Lidt groft sagt, tyder noget på at dit ego måske kommer til at stå i vejen for en positiv oplevelse/karierre.

Hvis du vil slutte dig til korpset udelukkende for at se om du kan gennemføre det og så derefter melde dig ud, virker det ikke som om at den rette teamspirit er til stede. Jeg aner intet om korpset, men min subjektive opfattelse er, at der er tale om et stærkt sammenhold og afhængighedsforhold internt i korpset, medlemmerne imellem. Man deltager altså mere for korpsets og fædrelandets skyld, end for at bevise noget for sig selv.

Jeg kan ikke afvise at det er en fed scorebemærkning nede på den lokale, at man er/var i korpset, men det er vel næppe det rette motiv. :dry:

At din fysik pt. er i top er næppe heller den rette undskyldning. Du er kun 19 og din fysik vil, alt andet lige, blive bedre og bedre de næst 5-10 år og du kan være i topform til langt op i 50-erne. Jeg er selv 43 og vil sikkert kunne bestå den fysiske del af optagelsesprøven.

Overvej dine motiver og vælg handling derefter. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Lige en kort bemærkning..

Det kan godt være du er i fysisk god form, hvilket er ca. 30% af det, resten er mentalt…

Men der er stor forskel på fysisk god form, da jeg for snart mange år siden tog til Ålborg, var jeg sammen med mange der dyrkede triatlon, og de var i hammer god form. De kunne løbe, svømme osv, mig baglæns ud af butikken, men de havde glemt to ting, træning med rygsæk, det havde jeg heldigvis gjort, for det kan godt være man kan løbs, svømme solen sort, men når man her 45 kg på ryggen er våd og fryser, så er det noget andet. De 8 tri folk der var til optagelse holde ikke længere end 2 mdr.

Den sidste ting, O-løb, kan du ikke navigere. Så kan du pakke…

Link to comment
Share on other sites

Er du interesseret nu er du det måske også om 5-6 år efter en uddannelse. hvis ikke så havde det nok ikke været det værd at søge ind. og når/hvis du så falder fra har du noget at falde tilbage på. hvis du klare det er der nok ikke mange firmaer der siger nej til dig som 29 årig, frømand og en anden uddannelse oven i

Det er ikke udsædvanligt at folk der søger ind er oppe i årene (læs over 25 :tongue: ).

Der er desværre forskel på at se og læse om special styrkerne og så ligge en onsdag nat i en skov i regnvejr og fryse og vente på at skulle ud på 20 km o-march, med blødende hæle. det skal der nok lidt modenhed til at indse. Uden at skyde for vildt ud i luften tror jeg godt at kunne påstå at komme i træning til at gennemføre optagelsesprøverne er kun et spørgsmål om intensiv træning i 4-6 måneder. Det mentale er det vigtigste. du skal jo ligge, løbe, svømme, fryse der i 8 måneder og der er det som oftest ikke dine 25 kropshævninger på 30 sekunder der tæller. Dertil skal dog siges at det er en klar fordel at være i god form, men er ikke alt, langtfra.

Du kan sagtens træne dig op til det om 6 år og komme ind hvis pæren og synet etc. er i orden.

Jeg vil foreslå dig at vente nogle år, men der er også 20 årige der bliver frøer. Og der er mange der kommer igennem uden at have været inde før!!! (de får så bare kun værnepligtsløn hvilket vist er et sted omkring 4000 før skat de første fire måneder :laugh::laugh::laugh: og det kan siges at være surt tjente penge.

har svagt på fornemmelsen at det er en god idé at lytte til Alien_fkp i denne sammenhæng, han ved måske hvad han taler om :4smartass:

held og lykke med det hvad du end vælger.

Edited by Waits
Link to comment
Share on other sites

SØG SØG SØG......

Der er ikke noget bevis på, at det ebedre at have aftjent værnepligt eller være ældre.

FKP skal nok vurdere dig og give dig feedback på om de kan bruge dig eller ej...

Der er flere som ikke har aftjent deres værnepligt og er blevet ligeså gode (måske bedre) frømænd end dem der har.

Der kommer til tider også 19 årige ind i FKP....... Det er ikke umuligt.

Træn hårdt og fokuseret.... Og brug din vilje. Den kommer du længst med for alle bliver på et tidpsunkt kørt helt ned og kan ikke mere... Så er det du skal gennemføre på viljen.

God fornøjelse.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen.

Jeg har nu læst alle jeres indlæg og har tænkt fået noget at tænke over, så tak for det. Det er jo en stor beslutning at skulle vælge. Jeg er ikke 100 % sikker på om jeg søger ind i år eller jeg vælger at vente til jeg blevet mere "moden"...

Tilbage er der kun at sige en ting

Losers always whining about doing their best... Winners go home and fuck the Prom Queen!

Så jeg glæder mig til at hygge lidt med en Prom Queen ved navn "Maren". :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hej Frogman

En af mine venner gravede sig under Maren lidt tidligere i år. Og efter at ha fulgt hans uddannelse på sidelinen ville jeg spørge mig om 2 ting inden jeg sendte ansøgningen.

Hvor meget vil jeg det her?

Min ven gik sine hæle af og måtte gå på store åbne kødsår. Han kunne ikke sove om natten, fordi det gjorde så ondt. Og alligevel skulle han gå 40km næste dag. Det kræver viljestyrke! Den weekend måtte jeg bære ham rundt.

Og hvorfor vil jeg det her?

Er det for bevise noget overfor andre, eller vil du bevise noget over dig selv? Du vil få et job hvor du kommer til at fryse, opleve smerte, som du ikke troede var mulig, og du kan i værste fald dø af det. Hvad er der fedt ved det job??

Kig ind i dig selv og find svaret på de ting først, så betyder din alder nok ikke så meget :cooldance:

Held og lykke her fra..... :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hvis det VIRKELIG er noget du gerne vil, så vær 100 % sikker på at du er klar mentalt og fysisk. Man har nemlig kun 2 forsøg, og så vil frømandskorpset ikke se dig mere. Så det er med ikke at spilde et forsøg. Har en kammerat som er røget ud for 2. gang, og jeg kan love dig for at det mentale spiller en MEGET større rolle end folk er klar over. Min kammerat er i suværen form, og har gennemført flere Ironman konkurrencer. Så det fysiske halter ikke. Men det er skulle performe dag efter dag efter dag, med meget lidt søvn og hvile, og med kroppen i energi-underskud, tapper mere end folk tror. Specielt på det mentale plan.

Har iøvrigt også 2 kammerater som er jægersoldater, og de er 100 % enige i at det mentale er ekstremt vigtigt. Så føler du ikke du kan klare presset, så vent til du har arbejdet med din psyke, og til du mener du er 100 % klar.

Link to comment
Share on other sites

Har iøvrigt også 2 kammerater som er jægersoldater, og de er 100 % enige i at det mentale er ekstremt vigtigt. Så føler du ikke du kan klare presset, så vent til du har arbejdet med din psyke, og til du mener du er 100 % klar.

<{POST_SNAPBACK}>

Du skulle vel ikke have mulighed for at få lidt tips til træningen til mig?

Det kunne jo være de havde nogle tips jeg kunne bruge. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Har iøvrigt også 2 kammerater som er jægersoldater, og de er 100 % enige i at det mentale er ekstremt vigtigt. Så føler du ikke du kan klare presset, så vent til du har arbejdet med din psyke, og til du mener du er 100 % klar.

<{POST_SNAPBACK}>

Du skulle vel ikke have mulighed for at få lidt tips til træningen til mig?

Det kunne jo være de havde nogle tips jeg kunne bruge. :bigsmile:

<{POST_SNAPBACK}>

Nu ved jeg sådan nogenlunde hvordan begge 2 har trænet. De er nemlig begge 2 tidligere triatleter. Så meget af deres træningsfundament har de jo fra deres triathlon træning. Men jeg ved at de har brugt meget tid på at gå med oppakning. En væsentlig del af den specifikke træning er jo at øge træningsmængden. Når man går igang med aspirantkurset, så laver du jo praktisk talt noget hele dage. Så er man kun vant til at træne et par timer hver dag, så går man ned på ens work capacity. Man er nødt til at opgradere ens evne til at udføre mange timers fysisk aktivitet hver dag. Så som jeg ser det, så bør ens træning hver tilrettelagt således:

1. Få lagt et SOLIDT kardiovaskulært fundament. Det bør først og fremmest være i form af et specialiseret løbeprogram. For man skal ikke kun kunne løbe langt, man skal også kunne løbe relativt hurtigt. Check fremgang med Cooper-tests. Hvad angår distance, så vil jeg mene at man regelmæssigt skal kunne lave et halv-marathon i træning. F.eks 1 gang i måneden, i et tempo som ikke presser en til grænsen.

2. Et styrkefundament er også fornuftigt. Et all-around full-body program udført 2 gange i ugen vil være klogt. Derudover ekstra træning på armstrækkere og chins.

3. Når man nærmere sig optagelsesprøven, så vil det være en god ide at begynde med lange march-turer med oppakning. Start med korte distance og byg op til 2-3 lange turer i ugen. De 2 af dem, kan af praktiske årsager ligges i weekenden. Rent kardiovaskulært bør man kun træne vedligeholdelsestræning. Det er dumt at møde op med træthed i kroppen. Det samme gælder march-turene. Skær ned 1 uges tid før, og lad kroppen få ro.

4. Bronze-cirkel træning er vigtigt, da det er en del af den indledende prøve, for at få lov at starte på aspirantkurset. Det er DUMT at ryge ud her. Så vær sikker på at du kan gennemføre en bronze-cirkel i godkendt tid.

Men jeg kan godt lige høre dem, om de har nogle tips og tricks :4thumbup:

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Kom lige i tanke om en anden vigtig detalje, som måske er for åbenlys. Men det er meget vigtigt at der bliver taget hånd om ALLE små skavanker inden man søger en. Et dårligt knæ bliver hurtigt meget dårligt, når det bliver tæsket igennem dag efter dag. Så er der knas med kadaveret, så få det fixet.

Link to comment
Share on other sites

Kom lige i tanke om en anden vigtig detalje, som måske er for åbenlys. Men det er meget vigtigt at der bliver taget hånd om ALLE små skavanker inden man søger en. Et dårligt knæ bliver hurtigt meget dårligt, når det bliver tæsket igennem dag efter dag. Så er der knas med kadaveret, så få det fixet.

<{POST_SNAPBACK}>

Mange tak for det, du skulle vel aldrig vide om man må krydse benene når man laver reaktionsøvelsen i en bronzecirkel? Jeg synes det er meget svært at lave den ordentligt hvis man ikke må have krydsede ben.

Jeg er netop igang med at udbygge mit program for det næste år, fordi du lige har fået mig overbevist om jeg skal have mere løb med, derud vil jeg prøve at løb med bronzecirkeler så jeg evt. laver en cirkel 3gange og løber en cooper test lige bagefter.

Jeg dropper også fuldkommen muskelmasse træning, det sætter mig for meget tilbage i løb.

Edited by Niels Weldingh
Link to comment
Share on other sites

Jeg dropper også fuldkommen muskelmasse træning, det sætter mig for meget tilbage i løb.

Ja muskelmasse træning har ingen relevans overhovedet. Det er en fordel at være let, uden at være afmagret. Der må godt være en smule at tære på, ellers går man død. Det er ofte meget voldsomme vægttab man hører om, i løbet af aspirantkurset.

Men vægttræning for at øge styrken er OK. Det er godt at have en god grundstyrke i ben og ryg. Oppakningen på marchture vil føles lettere, hvis ryggen og benene er i god styrkemæssig form. Men det behøver ikke være voldsomt meget. 2 gange i ugen med store basisøvelser kan gøre det. 1 times tid af gangen.

Link to comment
Share on other sites

Hej Frogman

Som alle andre dele af militæret ved man ALDRIG hvad man går ind til, med mindre man har været inden for murene. Så prøv det - måske er det ikke det du troede. Når du så ikke kommer ind første gang, så ved du også bedre hvad du skal forbedre dig i. Efter diverse prøver vil du have en rimelig indsigt i dine svage sider. Hvis du så stadig har blod på tanden er det jo bare at klø på og måske taget et års tid med målrettet træning og lidt arbejde ... eller tag en tur i Patruljekompagniet (eller hvad de nu hedder, Jægernes rekrutter).

Held og lykke :)

Link to comment
Share on other sites

Mange tak for det, du skulle vel aldrig vide om man må krydse benene når man laver reaktionsøvelsen i en bronzecirkel? Jeg synes det er meget svært at lave den ordentligt hvis man ikke må have krydsede ben.

Jeg er netop igang med at udbygge mit program for det næste år, fordi du lige har fået mig overbevist om jeg skal have mere løb med, derud vil jeg prøve at løb med bronzecirkeler så jeg evt. laver en cirkel 3gange og løber en cooper test lige bagefter.

Jeg dropper også fuldkommen muskelmasse træning, det sætter mig for meget tilbage i løb.

<{POST_SNAPBACK}>

det må du gerne, det eneste der tæller er at begge dine hænder forbliver på gulvet. Derudover er det ikke usædvanligt at man kan få lov til at tage sine sko af og dermed glide på strømperne.

Løb er altid godt, og det er en helt anden følelse at løbe efter en bronze på fuld knald, (naturligvis med en SOLID opvarmning først) prøv evt. når du kommer i bedre form at lave en sølvcirkel under 12 min. sølv=50% dvs. 6 kropshævninger, 12 knæ, etc. når det går og din cooper stadig er god, så prøv med en guld = 100 % dvs 8 kropshævninger. Når du også er under 12 min. der og din løb går godt, så er du i fin form :cooldance:

En rygsæk på 30 kg, er tung, særligt efter et par dages udmagrende øvelser, og et par lange løbe ture. og så kan det være en meget god ide at have trænet meget ben, både styrke og udholdenhed. så helt at droppe styrketræningen er ikke så godt. bare moderer det lidt. og fokuser på løb, svømning og march.

Endelig kan jeg klart anbefale pyramide leg, med samtlige af øvelserne fra bronze cirklen. gerne med en makker. lig f.eks. klar til at tage strækkere med ansigterne mod hinanden og så tager den ene ti mens den anden står i udgangsstilling. så tager han ti, så tager du 9 osv. indtil i kommer til 1 og så er det eller op til 10 igen. det giver ca 109 armstrækkere. Det er sjov!!

en anden dejlig kropsøvelse er 8 kropshævninger + 20 armbøjninger x 8 under 8 minutter, det kan tage pusten ud af hvem som helst, så målet er faktisk bare at kunne klare cirklen i det hele taget. alt hvad man kan finde på med sin egen kropsvægt er sjov, og umådelig trættende.

Nok om det. Jeg håber at frogman var glad for svarene selvom de mere eller mindre alle mente at han skulle vente et par år. og hold os endelig opdateret med hvad der sker i sagen.

Edited by Waits
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jeg vil klart anbefale dig først at aftjene VPL, og evt. blive befalingsmand og måske udsendelse. Tjenesten du kommer til at udføre under værnepligt har ikke meget med frøerne at gøre :sleeping: - og da slet ikke de første 4 måneder - men det giver dig altså noget rutine og erfaring som du kan bruge videre i forløbet. :dry:

Noget helt andet er du får grundliggende indføring i eksempelvis O-løb som er EKSTREMT vigtigt. Det er altså dumt at ryge ud af aspiranten fordi man ikke kan finde vej!

En anden ting er udsendelse - kan klart anbefale dig at tage en tur i Kosovo eller Irak. Du får et nyt syn på livet som soldat - og livet i det hele taget, og modnes på en måde du ikke ville have troet var muligt! :4thumbup:

En sidste ting må også være at kommer du først ind til frøerne er der altså ingen vej tilbage. Når du har tegnet kontrakten er der ingen vej tilbage hvis man pludselig finder ud af at man måske alligevel ikke er klar til at sætte livet på spil i live operationer :blink: Også er det altså sur røv!

-Who dares wins!

Edited by Dumbo
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share