Fuddi

Medlemmer
  • Posts

    243
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Fuddi

  1. Bananer - well, måske er jeg doven.. :innocent: men tygger mig gerne igennem den...

    .. ej, sørger meget for at det er økologisk - samt at jeg vasker det grundigt inden fortæring... lidt ligesom dyrepasserne i Zoo, inden de smider det på gulvet i abeburene :cool:

    Så du er for doven til at skrælle en banan, men bruger gerne tid på at vaske den grundigt??!!! bigsmile.gifSynes bananskræl smager forfærdeligt så jeg skræller dem altid...

    Til gengæld kværner jeg gladeligt bagte kartofler med skræl hvor normen vist er at grave i dem med en lille teske....ned med lortet siger jeg bare4mewantfood.gif

  2. hej :)

    - Er faldet over hst programmet i min søgen efter et godt træningsprogram til en nybegynder som mig :)

    MEN! Der skal man tage helt op til 15 gentagelser. og jeg gider ikke komme op og tage så mange! Jeg vil helst tage de der 6-10 gentagelser. Men, er der noget lignende program, hvor man kun tager 6-10 gentagelser? :)

    Bid det i dig...det er kun de første 2 uger der skal køres 15 reps.

  3. Hej med jer

    Jeg er en gut på 18 år, er 198cm høj, og jeg spiller angriber og vil gerne være sværere at skubbe væk. Jeg har kigget forummet lidt igennem for relaterede emner men de fokusere med på hurtighed hvor jeg har mere brug for at at kunne holde modstandere væk.

    Så jeg tænkte på om der er nogle der kender et godt program til dette, og om man skal tage mange/få sæt og om man skal tage mange/få gentagelser

    På forhånd tak :D

    Se nogle kampe hvor Alan Shearer spiller og gør hvad han gør4thumbup.gif

  4. Hej,

    Jeg skal til at skaffe mig nogle sko til spinning. Og tænkte på om sådan et par til 300kr fra føtex er gode nok? Mener jeg kan huske nogen engang sagde noget med at nogle gode sko ikke kan fås billigere end 5-600kr, men hvad siger i?

    Har selv en par Bilka sko til DKK 300 og de er ganske udmærkede til spinning.

  5. Er det sådan en her - jeg lider bare af det i læggen?

    http://www.youtube.com/watch?v=u5tQZF7YG7Q

    Jeg har dem når træningsmængden er oppe i størrelse som jeg ikke kan holde i længden; man kan vel kalde det lokal overtræning.

    Jeg ved desværre ikke hvad man kan gøre ved det - hvis man kan.

    Jeg har præcis det samme med min læg. Jeg kan nemt få det frem hvis jeg leger lidt med musklen og får den til at krampe får så at strække den ud af krampen. Så kan jeg som på videoen tydeligt se at musklen "arbejder" videre.

    Det er altid lettest at få læggen til at krampe når jeg enten har løbet eller spinnet eller bare dagen efter en bytur. Mine ben er generelt ekstremt langsomme til at komme sig oven på en løbetur. Har jeg ikke løbet i fx to uger så kan jeg sagtens have ondt i benene i 3-5 dage efter en løbetur.

  6. Ok, jeg havde forstået, at man en gang imellem gerne måtte køre til failure - men at nervesystemet bare skulle have op til 7 gange så meget tid til restitution som musklerne. Jeg havde forstået det som, at programmet (derfor) lagde op til, at man gik til failure i slutningen af hver 2 ugers cyklus, da man i programmet kommer op og tager det, som man har målt som sit maks for det givne antal repetitioner. Eksempelvis har jeg de 39 kg som 15 RM på en given øvelse, og når jeg har tastet det ind i programmet, så er det det, som programmet siger, at jeg skal tage den 6. træningsgang i 15RM cycklussen. Men det er måske galt at gå til failure på den sidste træningsgang? - eller er det fordi, at man så gerne skulle have rykket sit 15 RM på de to uger?

    Og i stedet for at øge ved at tage 39 kg 12 gange i 4. træningsgang og så gradvist forøge antallet af repetitioner op til 15 gange på 6. træningsgang (som nævnes i svaret), kan det så være en idé at forøge ved at lade vægten droppe i løbet af settet (som en slags superset uden at gå til failure). Dvs. jeg over de 6 træningsgange ville have følgende udviklingsprofil for mine 2 træningsset:

    39(0)+35(15)

    39(3)+35(12)

    39(6)+35(9)

    39(9)+35(6)

    39(12)+35(3)

    39(15)+35(0)

    /Frederik

    Som udgangspunkt så vil de 15RM som du nævner have rykket sig således at du vel egentligt nok godt kan tage 16 eller 17 reps den 6. gang og dermed ikke kører til failure.

    Din ide med at skifte vægt i settet synes jeg ikke holder. Kør settet med en vægt og skab progressionen ved enten at stige i vægt eller reps for det enkelte set. Kør fx 17 gange 35 og så 12 gange 39 fjerde gang og så prøv at få det over på 2 set med 15 gange 39.

  7. Jeg har nogle problemer med begge mine skuldre i følge af kampsport. Jeg træner i forvejen rotator cuffen med de tre øvelser som man tit ser i forbindelse med den form for træning. Men det er som om at jeg mangler noget mere? Som om at jeg har en svag muskel inde i ledet (mest på bagsiden) der mangler lidt mere opmærksomhed.

    Hvad vil kan i ellers anbefale af øvelser som måske ville kunne gøre en forskel?

    Prøv cable front lateral raise - den synes jeg er god.

  8. Og by the way jeg vil ikke kunne tage noget imellem de 14/16 kg. og 35/39 kg., da der er spring i antal kg ved henholdsvis de håndvægte og den maskine, som jeg bruger.

    Det er netop det der er grunden til at stigningen bliver beregnet som den gør. Angående failure, så må du aldrig køre til failure når du kører HST.

    Hvis det fx er 15 reps. du skal køre ved 35 35 35 35 35 39 kan du som alternativ fx tage 39 ved 4. træning og så nøjes med 12 rep. som du så banker op på 15 til 6. træning. Alternativt så kan du også hvis du kører 2 set køre 3 set efter et par gange også. Således øges work loaden blot i stedet for vægten. Progression på en anden måde når nu vægtene ikke er til rådighed med de stigningsintervaller der kræves.

  9. Hey gutter

    Jeg kan for tiden lave 22 reps i chinups, men ville gerne op på en del mere. Hvad er den smarteste måde at forbedre dette på? Skal jeg køre med ekstra kilo hver gang, skal jeg køre til failure, hvad siger I?

    Tak på forhånd

    19 ud af 20 jeg ser i fitness centret tager chin ups med meget dårlig stil (kommer ike langt nok op, strækker ikke armene og dingler frem og tilbage) og jeg skal derfor lige høre om du tager alle 22 i perfekt stil - dvs. helt op til stangen med hagen og helt ned og hænge i strakte arme mellem hver gentagelse og ikke noget med at bøje i kroppen som hjælp til at komme op?

    Hvis ikke så prøv hvor mange du kan tage af dem.

    Og hvis du tager dem i perfekt stil så siger jeg også grease the groove4thumbup.gif

  10. Jeg er i gang med at finde et pulsur og sidder og overvejer om jeg skal slippe afsted med et lille t1c til 650 inkl forsendelse, eller jeg skal gå efter nummeret større til 1100.

    Det større kan køre med interval-tider, bedre kommunikation til HR bæltet (ant), gemme data fra flere træningpas, samt opgraderes med gps og pc-interface hvis man skulle få de lyster senere hen.

    Uret skal mest bruges til løb og på mountainbiken. Så hvilke funktioner bruger du og bliver man datajunkie af at få sådan en fætter, så man vil have mere?

    Vh Troels

    Jeg har lige købt et Garmin Forerunner 305 på tilbud til DKK 999. Det er et super fedt ur med masser af funktioner. Jeg er totalt datajunkie og glæder mig helt vildt til at kigge på data når jeg har været ude at løbe4thumbup.gif

    Det er også velegnet til cykling men her skal man vist købe en kadancemåler for at få det optimale ud af urets funktioner.

    Og uret kan alt hvad du nævner ovenfor med interval-tider, gemme data fra flere træningpas, har gps og pc-interface til særligt program.

  11. Halløj

    Jeg blev i en tidligere tråd henvendt til et såkaldt "full-body program".

    Det siger jo sig selv - man træner hele kroppen. Hvis kroppen så tilmed

    skal have hvile, giver det jo sig selv, at man træner tre gange ugentligt.

    Jeg har brugt MOL's egen guideline mht. øvelser, og jeg har valgt disse:

    Full-body program m. dumbbells

    BEN

    - Squats

    - Step-ups

    TRICEPS

    - Overhead extensions

    - Kick-back extension

    BICEPS

    - Incline curls - skiftevis højre og venstre

    - Hammer incline curls - skiftevis højre og venstre

    RYG

    - One-arm Rows

    - Bend-over Rowing

    SKULDRE

    - Overhead Shoulder Press

    - Front Raises

    BRYST

    - Chest Press

    - Flyers

    3 sæt af hver øvelse med 12 reps

    Det jeg ikke umiddelbart forstår er, om man skal udføre de ovennævnte øvelser tre gange ugentligt,

    eller udføre forskellige øvelser mandag, igen nye onsdag, og til sidst nye fredag?

    Eller kan man godt udføre alle disse øvelser tre gange om ugen med en restitutionsdag?

    Mvh.

    JCVD

    Du burde nok udskifte front raises med lateral raises i stedet (løfte armene ud til siden i stedet for foran dig). Og som tidligere nævnt flere "store" øvelser i stedet for en masse isolationsøvelser.

  12. Hey folkens.

    det er egentlig lidt underligt, jeg er fuldt med på hvor vigtig en del søvn er hvis man vil opnå progression. Og indtil for en uge siden fik jeg også masser af denne, jeg har været ret konsekvent med at gå i seng kl. 9 senest 10, sådan så jeg hverdag fik omkring 9-10 timer søvn. Men her efter påskeferien har jeg hele ugen fået for lidt søvn, og det er nu ikke fordi jeg går for sent i seng. Jeg ligger simpelthen bare i 1-2 timer (den er god nok), og derfor går jeg sjov nok nok rundt er konstant træt.

    Så hvad kan man gøre for at få mere søvn? nogle gode idéer?

    Af information skal det vides at jeg er 17 år, meget fysisk aktiv - styrketræner, løber og cykler næsten hver dag og er på kur. Jeg træner op til nogle løb og cykelløb og på sigt Ironman og er mest af alt på kur på grund af sommer.. Men altså, har ikke før haft problemer med at falde i søvn. Gode råd?

    på forhånd tak.

    Prøv at læs en bog når du går i seng...det gør til tider at man falder hurtigt i søvn når man har lagt bogen fra sig, netop fordi man næsten ikke kan holde øjnene åbne mere...

  13. Jeg købte min på amazon.co.uk og den kunne godt leveres til DK. Når man kigger på amazon skal man kigge på hvem der er sælgeren - der står dispatched and sold by xxx og der skal så stå amazon.

  14. er det unormalt man er så smadret i armene at man simpelthen ikke kan løfte mere til sidst?

    Jeg har lagt dødløft som den 4. sidste øvelse og når jeg når dertil er jeg simpelthen helt færdig i armene...

    så efter dødløft kan jeg bare ikke laver chinups og dips. har så også kun lige trænet tirsdag og idag(torsdag) tror i jeg kan klare mere efter et lille stykke tid eller gør jeg noget forkert? skal jeg give det lidt tid og se det an f.eks om det går bedre på lørdag?

    har nogen andre stået i sammen situation? og hvis ja hvad gjorde i ved det?

    Nej det er faktisk meget normalt at være totalt smadret i armene når man kører full body og specielt i opstartsfasen. Prøv at variere i den rækkefølge du tager øvelserne i for der vil altid være nogle øvelser som er lettere at tage end andre. Du kan også sørge for at du ikke kører flere øvelser i træk som ramme samme muskel eller muskelgruppe.

  15. http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBFrontPulldownProLatBar.html <--- det der er ryg træk til bryst.. har bare kaldt den det for jeg selv kan huske hvad det er..

    måske er det en meget god ide kun at køre 2 gange reps. i hvert fald den første uge også måske køre 3reps i nogen af dem anden uge...

    hvordan er det lige man laver dem?

    jeg har forresten tilføjet dødløft til mit program også... kan være jeg måske skifter lidt mellem dødløft og squat men nu må vi se jeg går igang med programmet den søndag den 13/12-2009 så håber det kommer til at gå godt..

    Den kan da være den hedder incline situp i stedet, men det er den her:

    http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtInclineSitUpX.html

    På dansk så er det jo bare mavebøjninger som hælder skråt nedad. Har trænet med en del der har sagt de er stærke i maven fordi de kan tage 100 mavebøjninger, og så kan de knap tage ti med vinkel på og måske to med 5 kilo bag hovedet, så den er noget hårdere end normale mavebøjninger.

  16. dav alle sammen vil lige starte med at sige tak for at et fedt forum hvor jeg har tilbragt mange timer med god læsning.

    jeg har trænet i mit fitness center i 4mdr nu, split program 4 gange om ugen.

    jeg har fået lagt et madprogram, og generelt er jeg blevet markant "sundere" bare sådan overall.

    er dog blevet lidt træt af det split program og er blevet rimelig interesseret i et HST program jeg har prøvet at lave et der ser sådan her ud( med hjælp fra den artikel der er på jeres side) :

    Tag jer ikke af forklaringen på nogen af øvelserne det er bare så jeg ved hvad det er, når jeg står nede i centret (:

    Squat 3x

    Hase-Curl 2x

    Lever Seated Leg Curl 2x

    Dumbbell Hammer Curl 2x

    Bænkpres 3x

    laterals vægt arm ud 2x

    ryg til bryst-træk ned 2x

    Håndvægtspres skrå 2x

    Triceps - bænk 3x

    bent over row-ryg bænk 2x

    Barbell Military Press-over hovedet 2x

    Dumbbell Shrug(nakke) 3x

    incline bench press 45grader 2x

    Mavebøjninger 2x30

    chin-ups 2x10

    dips 2x10

    Men jeg er ikke helt sikker på jeg får nok ud af det her, specielt biceps vil jeg godt have gjort lidt større, nogen øvelser jeg lige kan smide ind?

    vil i sige der er for mange øvelser eller er det tilpas(skal der evt. flere øvelser på)?

    og hvordan med reps er det okay jeg kun tager 3 øvelser 3 gange og resten 2 gange?

    MVH.

    Jeg har lige afsluttet et HST program med stort set samme øvelser som dig (se nedenfor), hvor jeg gik fra at veje 80 kg til 87 kilo på 8 uger og det gav 2 cm på overarmene.

    Hvis jeg var dig ville jeg dog udskifte dine 2x30 mavebøjninger med decline sit ups med vægt bag hovedet som du så også kan øge i takt med at du går fra 15 reps til 5 reps.

    3x BB Bench Press

    2x BB Close Grip Bench Press

    2x BB Deadlift

    2x DB Shoulder Press

    2x Seated Leg Press

    2x Triceps Dip

    2x Decline situp

    2x Chin up close grip

    2x Total abdominal

    2x DB Incline Bench Press

    2x DB Bent-over Row

    2x DB Lateral Raise

    2x Dumbbell Hammer Curl

    2x DB Shrug

    2x DB Side Bend

    Det tog mig ca. 1½ time at komme igennem øvelserne. Kørte 3 set i alle øvelser i 5 rep ugerne.