Bogs

Medlemmer
  • Posts

    1,887
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Bogs got a reaction from Jack Frost in CamillaBruun II - mod Copenhagen cup   
    Pas på, det ikke er jer der ender med at blive bundet fast og efterladt med bukserne nede og hænderne oppe
  2. Like
    Bogs got a reaction from SarahF in BioSignature   
    Søren W:
    Ok, så det lyder til, at du tror på, at man jo automatisk vil tabe sig dér, hvor der er mest fedt. Hvis dette var tilfældet, ville ingen kvinder rende rundt og klage over, at bliver helt pillede på overkroppen, men stadig har fede lår??? Eller hvad med dem, der har en super cut mave, men stadig render rundt med mormor arme. Det er netop, hvad de fleste oplever - at de taber sig der, hvor de har mest, til sidst.
    Og det er derfor BioSig approach er fed, for den kan netop gøre det modsatte. Så nej, de mindste hudfolde bliver ikke reduceret i samme grad, som de største.
    Nissen, Blanco, TLunau and alike:
    Jeg tror på et spændingsfelt mellem videnskabet og empirien. Videnskab har helt sikkert sin plads, men ikke på bekostning af forkastning af ting, der fungerer in real life, blot fordi man ikke har foretaget nogen forsøg endnu. Og jeg er også kritisk ift forsøg, når mange af dem måler ting og sammenhænge ved at tage dem ud af deres rigtige miljø.
    Jeg tror på, at videnskabet giver os en referenceramme, hvorfor jeg også tror på BioSignature målingerne som et udgangspunkt. Og med denne skelet er man godt kørende. Men så tror jeg også på at gå et skridt videre derfra og individualisere - tilpasse metoden efter alle de andre faktorer, som er mindre målbare. F.eks. ens energiniveau, humør, ja - fornemmelse.
    Grunden til, at jeg nævner videnskabsfundamentalisme, er at rigtig mange af jer hænger fast i "viden" uden at åbne øjnene op for ting, der i virkeligheden kan gå imod, hvad I hele tiden troede var rigtigt.
    Videnskab har det med at dekonstruere alting, pille tingene ud af kontekst og se på dem isoleret. Og det er fedt, fordi så kan vi få en idé om de forskellige årsagssammenhænge. Men det gør også bare, at rigtig mange går glip af helheden og den naturlighed, med hvilken vi alle burde se ernæring, træning og livsstil.
    Men hvis man siger til en kunde, som er vant til at tænke i de objektive baner "mærk efter din krop", så står de helt af, for de forstår ikke dette sprog. Og derfor er et redskab, som BioSignature brugbart imo, for det giver folk et billede af de årsagssammenhænge, som de ikke selv formår at se, samtidigt med at det åbner op for en helt anden snak om at mærke efter, hvordan kroppen reagerer på de forskellige anbefalinger.
    Min pointe er, at at stole blindt på videnskab og nedgøre ens egen intuition er ignorant. Det er som at få et par briller på, fordi ens syn er svagt, men samtidigt glemme at pudse dem. Folk har kunnet finde ud af at nære sig selv og være i god form før videnskab i sin rene form kom til. Hvorfor er det så sværere for de fleste nu, end nogensinde???
    Det er sjovt, så emotionelle svar der kommer fra jer, når jeg giver udtryk for, at videnskab måske ikke har svaret på alt. Man skulle tro, jeg angreb jeres identitet.
  3. Like
    Bogs got a reaction from Janak Rathod in BioSignature   
    Resultatet blev, i korte træk, at der er videnskabeligt bevist (ikke fordi det nødvendigvis siger noget om noget) sammenhæng mellem nogle hudfoldsmålinger og hvad Poliquin linker dem til - f.eks. under skulderbladet og over hoftekammen og ens risiko for hjertekarsygdomme (formentlig som resultat af ens mindre optimale insulinsensitivitet), der er også sammenhæng mellem triceps målingen og ens hormonelle balance/ubalance. Der er ligeledes sammenhæng mellem fedt på maven og forhøjede cortisol niveauer (og som resultat heraf - mindsket insulinsensitivitet). Så er der andre målinger, som f.eks. læg (som er linket til væksthormon), som vi ikke rigtig kan finde noget direkte omkring, men som sjovt nok falder hos folk, der begynder at kontrollere deres insulinniveau og sove bedre.
    Der er meget mere i det, end lige beskrevet, og vi er stadig i gang med at grave og afprøve. Dog kan man ikke argumentere imod de resultater (hermed ment - fedttab de udvalgte steder, energiniveau etc.), som folk (os selv inklusive) får, når de sætter ind helt målrettet.
    Dér, hvor BioSignature er mest brugbart, efter min mening, er at det er et eminent værktøj til at skabe bevidsthed hos folk omkring deres adfærd, og hvordan det påvirker deres krop. Det giver en nøgle til at stille de helt rigtige spørgsmål, så folk lige pludselig får AHA oplevelser og ændrer vaner, når de kan se, at en bestemt slags adfærdsændring giver udslag bestemte steder på ens måling. Så det er noget mere nuanceret, end BMI og fedt% målinger.
    Og hvad de forskellige kosttilskuds virkning angår - tja, hvis ikke the big rocks er i orden (ernæring, søvn, fordøjelse, træning), så får man bare noget expensive shit