RunnersHigh

Medlemmer
 • Content count

  1527
 • Joined

 • Last visited

About RunnersHigh

 • Rank
  In Training we Trust

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Hovedstaden

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Flow og endorfin-sus er det jeg gør det mest i. Træningsmetoden er underordnet så længe det virker.
 1. Lige præcis. Jeg har skrevet en del indlæg for år tilbage på nærværende forum om HITs fordele ved cardio-træning med dertil hørende links til studier (søg selv, hvis du gider, for det gør jeg ikke!). Det er for mig indlysende og hævet over enhver tvivl at HIT cardio-træning meget effektivt hæver både konditallet og fedtforbrænding (herunder afterburn og hvile-forbrænding. HIT cardio-træning er i den hensende klart mere moderat cardio-træning overlegen. At der så indlysende er klare ulemper ved HIT cardio-træning, det er en anden sag, ligesom denne træningsform heller ikke er optimal for bl.a. utrænede indivder.
 2. Træningsfrekvens og overtræning.

  Mads har vel egentlig sagt det: Det afhænger af især form, træningsintensitet og distance. Hvis jeg f.eks. har løbet et høj-intensitets træningspas (80-90% af max), kan jeg godt løbe dagen efter, men slet ikke med samme intensitet. Typisk vil jeg så løbe et restitutionsløb på ca. 60-65% af max.
 3. løb udenfor pt?

  Løber hele året, det er absolut ikke noget problem og giver et ekstra udfordrende element i træningen. Hvis det er rigtig glat, har jeg pigge på, men ofte er det nok med trail-sko.
 4. Konditions træning i meget varmt vejr

  Det ved vi ikke passer. Det er ikke svært at finde undersøgelser, der sandsynliggører, at høj intensitets-træning øger fedtforbrænding mere end cardo-træning ved lavere intensitet.
 5. Ny bog: Mælk ødelægger dit helbred

  Dokumentation?
 6. J.D's log

  Respekt herfra.
 7. Udstrækning - er det nødvendigt ?

  Diverse undersøgelser usagt er min egen erfaring gennem mange års træning entydigt, at udstrækning efter hård cardio-træning (så som løB) i væsentlig grad forebygger ømhed i musklerne dagen(e) efter. Ved løb gælder dette i særlig grad læg- og lårmuskler. Man kan jo lave sit eget lille eksperiment og presse sig selv med langt og/eller hårdt løb, undlade udstrækning, og se hvordan man har det dagen(e) efter.
 8. Spinning vs. løb

  Nej, det kan man ikke. Særlig lægmusklerne bliver ikke belastet på samme måde ved cykling/spinning. Men det er klart, at begge dele er god cardio træning, såfremt man ikke hygge-træner, som det nævnes.
 9. interval eller lunte løb?

  Som andre også har nævnt, er det meget usandsynligt, at man kan føre længere samtaler ved en puls på 90% af max pulsen. 10 km/t er, som du selv nævner, ikke vanvittig hurtigt. Så med mindre du er i dårlig form, har du næppe løbet med 90% ved denne cruiser hastighed.
 10. Blåbær mindsker mavefedt

  Kilde?
 11. Max en halv liter mælk om dagen for voksne mennesker

  Nu har vi så en kilde, der bl.a. siger "..the present review shows that there is still no clearcut evidence about the impact of these structural changes on some health properties of milk such as CVD, diabetes and allergy." Med andre ord taler denne kilde mod, at der skulle være en sammenhæng mellem homogeniseret mælk og CVD (hjerte-kar sygdomme). Måske vi kunne få ptpoul på banen med en kilde eller to, der bakker hans påstand op om at: "..fedtet i mælkeprodukter der er homogeniseret i højere grad kan sætte sig på indersiden af dine kar, hvis du er prædisponeret for dette."
 12. Fedtopløselige vitaminer

  Tak for det. Så vil jeg lige høre om du har en kilde, link eller lignende, der underbygger dit svar. Altså at fedtopløselige vitaminer lagret i fedtvæv forbliver i kroppen, selvom det fedtvæv, de er lagret i, forbrændes.