venaN

Medlemmer
 • Content count

  3004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by venaN

 1. Kulhydrater i bla. brød (sukker)

  Holy Jesus christ...... "moderat indtag af sukker associeres med udvikling af hjerte-karsygdomme" "Der foreligger hård evidens for at vegansk kost giver 100% kontrol med disse sygdomme selv i svære tilfælde." "enhver afvigelse af blodsukker over baseline påføre kroppen skader, fx. gennem gradvis at forringe dit syn ved at beskadige cellerne. Det viser studier foretaget på raske mennesker" Jeg mangler ord..... og det er ret sjældent skal siges.
 2. Debat med bodybuilder

  Nu er det måske også vigtigt, der lige kommer styr på termerne. Jo, du skal være i proteinoverskud før musklerne vokser. Men det som flere studier efterhånden har vist er, at der skal ikke nær så store mængder protein til, som man tidligere har antaget. Derfor er proteinbehovet ikke noget, du overhovedet behøver at bekymre dig om på nuværende tidspunkt. Men hvis du vil være større, skal du selvfølgelig spise "nok" helt generelt. Ja, når du kører isolationsøvelser til en muskelgruppe, så er det primært denne der bliver aktiveret, og primært denne der vil vokse. Du får ikke pludselig kæmpe bred ryg af at køre lateral raises alene. Det som jeg tror Blackice prøver at sige, som jeg er fuldstændig enig i, er at det er skørt (specielt når man kigger på din kropsvægt) slet ikke at vil træne ryggen. Du siger du træner full-body, men vil kun træne skuldre og bryst? Det hænger ikke sammen. Det som vil give mest mening, er hvis du fremover træner med et traditionelt full-body program der omfatter både ben, ryg, bryst, skuldre og arme. Efter de store basisøvelser, kan du jo sagtens træne isolationsøvelser, for de muskelgrupper du gerne vil have vokser mere. Kør gerne med højere udmattelse i isolationsøvelserne for bedre effekt. Men igen, det vil være helt skørt helt at droppe basisøvelserne.
 3. Vo2max

  Hvis dét er det "eneste", du skal bruge det til, så vil jeg nu også bare anbefale en cooper eller lign. De er rigeligt til det formål
 4. Vo2max

  Der findes en del forskellige "beregnere" online. Men de er selvsagt ikke nær så præcise, som at få lavet en faktisk måling på løbebånd med maske. Tror det koster ca. 1500 kr. Men så får man også nogle helt præcise tal.
 5. Pulsur uden GPS

  Hvorfor skal uret være koblet på telefonen? Hvorfor ikke bare købe et billigt pulsur, og så have app'en tændt på telefonen mens du træner?
 6. Politi prøve

  Svært at sige, når du ikke kender dit udgangspunkt. Din puls skal gerne ligge helt oppe i toppen, sidst på intervallerne. Sidste interval omkring 90-100% af pulsreserven. Pause i mellem kan du sagtens bare gå lidt rundt i et minut.
 7. Politi prøve

  Lyder fint. 2-3 uger er dog slet ikke nok til at konditionere kroppen til 2 x interval (uden at være stabil løber som udgangspunkt). Vi snakker flere måneder. Du kan jo prøve dig frem, men jo mere du presser på, jo større bliver chancen for overbelastningsskader. Det rammer utrolig mange "nybegyndere", fordi de er for utålmodige (inkl. mig selv for år tilbage). Som sagt er længden og antal af intervaller meget individuelle ønsker. Fysiologisk er der ikke kæmpe forskel. 6 x 400 m vil være fint at starte med. Pausen bør som tommelfingerregel være halvdelen af intervaltiden. Så ca. 1 min. Bare pulsen ikke når at komme alt for langt ned mellem intervallerne. Så begynder du nemlig flytte fokus lidt væk fra vo2max-træning (max. iltoptagelse).
 8. Politi prøve

  Okay. Det er nemlig svært at sige noget præcist, uden at kende dit udgangspunkt. 3 x interval eller anden HIIT træning om ugen, vil for langt de fleste være overkill. Som relativ ny vil én gang om ugen være rigeligt. Dette kan forøges til 2 x om ugen plus 1 længere tur i roligt tempo, når kroppen en konditioneret til det. I starten vil du sikkert mærke store fremskridt med kun én gange interval. Det er meget smagsmæssigt, om man er til korte eller lange intervaller. I forhold til teori/studier siger man ofte omkring 1 km pr. interval for de bedste forbedringen på vo2max (den primære faktorer på den distance). Men om du løber 8 x 500 m eller 2 x 2000 m vil næppe give den store forskel i praksis. Gør hvad du føler bedst for. Når du føler dig konditioneret til 2 x intervaltræning, kan du evt. træne én gang med 500 m intervaller og én gang med 1-2 km intervaller (evt. fartleg som variation). Overvej måske at gå efter niveau "3" til testen i stedet, for at holde målet realistisk. 3:45 min pr. km. er en ganske høj hastighed, selv om distancen kun er 2,4 km.
 9. Politi prøve

  Hvornår er næste frist, og hvor langt løber du pt. på en cooper (12 min løbetest)? Alternativt, hvad er nuværende PR på de 2400m?
 10. Burde anabolske steroider være legale?

  Det er jo blevet diskuteret et utal af gange. Konklusionen er lidt (efter min mening selvfølgelig), at præstationsfremmende midler er fint nok i teorien at gøre lovlige i forhold til folks frie valg osv. Men i praksis bliver det umuligt at gennemføre, fordi ingen regering eller forening kan styre markedet generelt og brugen af det. Skal alle underskrive og registreres som bruger, for derved at fraskrive sig enhver mulighed for konkurrence-idræt resten at livet? Skal folk mentalundersøges inden de får "lov"? Hvad med bivirkningerne (for der ER bivirkninger)? Lovlig doping eller hvad vi nu skal kalde det, bør aldrig legaliseres i praksis pga. et hav af problemstillinger, der ikke umiddelbart kan løses. Men derfor er det stadig skørt at jagte de personer, der vælger at tage doping alligevel, udenfor konkurrencesport selvfølgelig.
 11. Opvarmning til styrke - hvad virker?

  Til dette emne, kræver det selvfølgelig et gennemtænkt studie fra Pubmed..... Jeg fandt dette efter en kort søgning:
 12. 8 kg vægtab

  Det her er ret sjovt, fordi det er noget værre ammestuesnak......
 13. Optagelsesprøve

  Jeg træner selv meget "all-round". Træningsmængden er ikke nem at vurdere, når den ikke er mere deltaljeret. 3 x løb er ganske fint, så længe der er noget interval (når du er konditioneret til det) og en længere tur på 10+km. Men øg den samlede volumen gradvis, så du ikke får skader.
 14. Optagelsesprøve

  På 2 år kan du sagtens opnå de listede krav og mere til. Hvad er det optagelsesprøve til?
 15. Det er jeg sådan set heller ikke uenig i. Det er der i og for sig mange fødevare, vitaminer, mineraler og bakterier for den sags skyld der har. Der hvor jeg sætter spørgsmåltegn er, om bakterien og dermed surkål har en fremende effekt for enten vægttab eller fysisk træning på en helt normal fungerende person (uden sygdom)? Det tror jeg ikke det har, dermed ikke sagt det er umuligt. Men der er jo ikke noget forkert eller usundt i at spise surkål, tværtimod. Så hvis man syntes det er sjovt, skal man da endelig bare gøre det, jeg tror bare ikke man skal forvente den store mærkbare effekt af det.
 16. Grunden til jeg nævner rødbedesaft, er at det er en af de eneste fødevare, der har en dokumenteret effekt, og selv her er den yderst minimal. Dermed siger jeg også at effekten af surkål sandsynligvis er ikke eksisterende, og en evt. positiv effekt er langt fra dokumenteret. Kål generelt er godt for fordøjelsen og mange andre ting. Kål er ganske sundt. Spis det endeligt i rigelige mængden. Men de artikler der linkes til på T-nation, er i bedste fald overdreven.
 17. Op til dig. Men jeg tør godt garantere, at hvis der overhovedet er en positiv effekt af indtagelsen af surkål, er den så minimal, du ikke kan mærke det. En af de mere veldokumenterede er rødbedesaft til at forbedre iltoptagelsen. Jeg kan personligt ikke mærke det overhovedet, selv der muligvis er en mindre effekt af det. Bare være obs. på at det eneste studie, der findes omkring surkål (som påviser forbedring i præstationsevnen), som T-nation referere til er lavet på mus. Det er ofte set, man ikke kan genskabe samme resultater på mennesker.
 18. Hvilepuls

  Nu kender jeg ikke manden eller bogen, men det er jeg nu lodret uenig i. Høj intensitet påvirker som udgangspunkt altid hvilepulsen mere end lav intensitet, ligegyldig træningserfaring. Det der giver en lavere hvilepuls er mest af alt en højere slagvolumen, som er et direkte resultat af f.eks. intervaltræning. Der er flere studier, der rimelig tydeligt viser, intensiv træning påvirker hvilepulsen. Ikke at moderat intensitet ikke påvirker slagvolumen og dermed hvilepulsen, høj intenstitet giver bare større forbedringer lige på dette område. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19554028
 19. Hvilepuls

  Helt enig. Resten kan jeg ikke få til at give mening.
 20. Frømandskorpset/Jægerkorpset

  Er ret sikker på det har noget at gøre med at følge en snor/reb under vundet, hvor du intet kan se. Dette er ret psykisk krævende.
 21. Frømandskorpset/Jægerkorpset

  Jeg har ikke selv erfaring med optagelsen til hverken frø eller jæger. For mit vedkommende kom der både børn og civil job i stedet for. Men jeg har flere års militær patrulje-erfaring og har taget flere fagkurser med elitesoldater som instruktører, der langt hen af vejen har samme indhold som PTKUR i Ålborg. Så følelsen af træthed, sult, kulde, kedsomhed og en krop der egentlig gerne vil hjem på sofaen igen, kender jeg noget til. I den forbindelse har jeg flere gange set folk, der civilt sagtens kunne gennemføre en Ironman falde helt igennem, da de fik en 30kg rygsæk på. Men igen, er det ikke noget du skal bekymre dig væsentligt om nu her.
 22. Frømandskorpset/Jægerkorpset

  Det er også et rigtig fint udgangspunkt. Men husk på, når du bliver ældre og du evt. beslutter dig for at søge ind. Det fysiske er kun ét aspekt af mange. Det fysiske alene er langt fra nok. Orienteringsfærdigheder er helt essentielle, og mange bliver samtidig overrasket, når de pludselig skal ligge stille og observere mod et objekt i 24+ timer, hvor de både fryser og er trætte. Specialstyrkernes arbejde er ikke altid fuld knald på og action, det er ofte det modsatte. Det skal man være klar på, når den tid kommer. Men lad værd at tænker for meget over dette allerede nu. Om du rent faktisk har lyst til dette som et professionelt erhverv, skal du nok finde ud af med alderen.
 23. Frømandskorpset/Jægerkorpset

  Rigtig fint drømmen er der! Blev endelig ved med det! Men det er vigtigt, du tager det stille og roligt, og ikke har for travlt. Jægerne har for år tilbage skærpede deres optagelseskrav, netop fordi de ikke gider 18-19 årige HBU'ere, der tror de er verdensmænd, og ender med et virkelighedschok, så de aldrig kommer igen. Start på selve patruljekursus eller elevskole ved frøerne vil være optimal omkring midt i 20-erne, så man har både militærerfaring (vigtig ved jægerkorpset) og livserfaring (giver bedre indstilling til tingene generelt). Det du bliver udsat for ved specielt jægerne (og bestemt også ved frøerne) er rigtig mange km orienteringsmarch med fuld oppakning. Så orientering og rygsæktilvænning er meget vigtige parameter. Men lad værd med at gå helt amok som 15-årig. Hold træningen til noget du syntes er sjovt, så du kan holde motivationen højt. Når du så bliver 18 år og måske starter som værnepligtig, kan du begynde at skrue op for flere km og flere kg. Hvis man har en acceptabel fysik som udgangspunkt, kan man sagtens træne sig op fysisk på et år. Men orienteringsfærdigheder tager mange år at mestre godt. Det samme gør militær faglighed og herunder specielt det taktiske aspekt i at operere bag fjendens linjer. Så lige nu her kan du overveje at søge ind i en lokal orienteringsklub, og svømning i det omfang du syntes der er sjovt. Rigtig godt hvis du kan få erfarne folk til at lære dig de rigtige teknikker, herunder også dykning.
 24. Hjælp til ordentlig fedtfordeling (Vægtøgning)

  Bliver du ved med at indtage store mængder "Mass Gainer" (som egentlig bare er afarter af sukker), vil du på et eller andet tidspunkt også øge dine fedtdepoter på arme og ben. Hvor stor din maveregion vil være på dette tidspunkt, er der ingen der kan sige noget præcist omkring. Fremgangsmåden vil jeg kraftig fraråde, da det er ekstrem usundt for din krop. Fint du gerne vil være større, men det virker ret hovedløst at gøre dette alene ved brug af Mass Gainer eller lign. Hvis du spiser normalt, og generelt har et godt helbred i hverdagen, så er du ikke faretruende tynd. Så først og fremmest accepter hvordan du ser ud lige pt. Find tiden til at styrketræne min. 3 timer om ugen (3 x 1 time fullbody). ALLE kan finde 3 timer på en uge, ligegyldig hvad man arbejder med og laver i sin fritid. Lad værd med at øge din vægt mere end 500 gram om ugen, ellers bliver det bare ren fedt, som altså tidligere nævnt ikke er en tilrådelig metode. Hav tålmodighed, det er ret vigtigt.
 25. Restitution - får jeg nok?

  Intervaltræning og høj intensitet kredsløbstræning er godt til at forbedre vo2max, og dermed iltoptagelsen/konditallet. Kondital er ikke en faktor for vægt/styrkeløftere overhovedet.