dalle

Medlemmer
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

 1. 5 km på <20 min.

  Hej Der er en del at arbejde med, hvis du skal under de 20 min (forbedre din tid med 31%)., men mon ikke det kan lade sig gøre. Dit program er egentlig udemærket og især intervaltræningen er vigtig når tiden skal forbedres. Dog vil jeg sige, at det er vigtigt at starte roligt ud, så du ikke ender med en skade, men på den anden side er der heller ikke tid til at starte alt for blødt ud. Så tag det roligt de første par uger så kroppen lige vender sig til den nye belastning. Sørg for at lave nogle delmål frem mod løbet, således du hele tiden kan holde øje med om der sker en forbedring og ikke mindst at du har noget der kan motivere dig konstant. Good luck
 2. 2. runde HST

  Tak for de gode argumenter og svar. Jeg træner alle øvelser med 2 sæt. Har tidligere trænet med 4 sæt pr øvelse (ikke HST program), men da min træning ikke tidligere har været speciel struktureret tænkte jeg at jeg ville følge de anvisninger der var 100% og derfor "kun" tage to sæt i hver øvelse. Troede ikke der var nogen der kørte med 3 sæt i HSt, men det kan måske godt?
 3. 2. runde HST

  Hej Først og fremmest tak for inspiration. Har nu i 6 uger kørt et HST program med inspiration her fra siden og motivationen er fortsat til stede til endnu en omgang, når den igangværende er overstået. Mit spørgsmål er i den forbindelse om jeg bør ændre på mit øvelsesvalg. Mit nu værende program er som følger: Bænkpres Squat Dødløft Chin ups Mave Military press biceps curl Har i kommentarer i øvrigt, så skriv dem endelig.
 4. HST

  Lige et spørgsmål i forbindelse med HST cyklus. Normalvis er det 8 uger man kører, men i de to sidste uger står der man skal køre excentrisk i nogle øvelser. Jeg har ikke mulighed for dette, så jeg vil høre om det er bedre at nøjes med en 6 uger cyklus eller om man kører uge 7 og 8 som de uge 5 og 6?
 5. Mange tak for jeres svar. Jeg havde første træning i tirsdags er godt øm i musklerne, men vil nu gå i gang med 2. træning.
 6. Du skriver "Nu træner du godt nok kun 2 sæt" Synes jeg har læst omkring HST at man kun skal køre med 2 sæt eller endda 1 sæt i nogle øvelser. Er det forkert?
 7. Hej Jeg har nu læst om HST og set lidt på hvad der er skrevet om det i dette forum og nu vil jeg så se om jeg ikke kan tage mig sammen til at give træningen en over nakken. Jeg har trænet lidt styrketræning i nogen år, men det har været lidt op og ned med seriøsiteten, men nu prøver jeg så igen. Jeg har sammensat et program med relativ få øvelser. Program som køres 3 gange ugentligt. 2 sæt i alle øvelser: Bænkpres Squat Dødløft Military pres Mavebøjninger Rowing Biceps-curl Regner med at køre med 15 reps i uge 1 og 2, 10 reps i uge 3 og 4, 5 reps i uge 6, 7, 8 og 9 og derefter en uges pause for så at starte igen. 1. spørgsmål er om der er øvelser nok? 2. spørgsmål er om det er fornuftigt nok at have alle 3 store øvelser i hvert træningspas eller skal man nøjes med 2? 3. spørgsmål er hvordan varmer i op til et sådant program. Er det 5 min 10 min... og er det evt. bare noget løb? Hilsen Jesper
 8. Træning i garagen

  Hej forum Som overskriften antyder træner jeg i min garage, hvor jeg har opsat et primitivt og hjemmelavet stativ. Det er på ingen måde særlig smart men vældig funktionelt. Synes jeg kan træne næsten alle de muskler jeg gerne vil, men har dog et enkelt problem med den øverste del af ryggen. Herunder er det program jeg plejer at være igennem. Bænkpres (1x8 og 3x6) Dødløft (3x8) Kører ikke så hårdt i dødløft pt, da jeg tidligere har haft lidt problemer med ondt i ryggen efter dødløft Squat (1x8 og 3x6) Military press (3x8) Maveøvelse, normalt reverse floor crunch (3x12) Barbell upright row (står ret op og løfter vægtstang op til hagen) (3x8) Nogle gange barbell curl for biceps (3x8) Problemet ligger i den næstsidste øvelse som jeg ikke umiddelbart giver så meget. Så jeg ønsker råd til andre øvelser der er gode for den øverste del af ryggen. Er der andre ting i programmet i synes bør ændres eller er der ting jeg mangler vil jeg gerne høre det. Jeg træner en gang eller to i ugen og gør det for at bevare en sund krop og pæn figur.
 9. Fiber på vej i baglåret

  Hej Mange tak for de gode svar alle sammen og I har sgu ret. Det var sgu vist bare ømme lår. Blev totalt overrasket over de kunne blive så ømme efter en omgang interval, men jeg havde nok overvurderet egne evner lidt og lagt for hårdt ud, men på den anden side er ømme baglår vel bare et fint tegn på at det har været effektiv træning.
 10. Fiber på vej i baglåret

  Hej Jeg løber til ca. 2-3 gange i ugen mellem 5-10 km ganske almindelig løb uden intervaller af nogen art. Jeg har løbet i ca. 2,5 måned. For et par dage siden ville jeg gå i gang med noget sprinttræning, hvor jeg løber alt hvad jeg kan op ad en bakke, vender om og går roligt ned igen og så ellers samme tur ca. 8 gange. Det gik egentlig udemærket, men dagen efter kunne jeg mærke en vis stivhed i baglåret og jeg er rimelig sikker på at det kan være en fiber, der er på vej, da jeg tidligere har haft et par stykker i forbindelse med fodbold. Mit spørgsmål er om jeg kan træne videre med alm. løb eller om jeg bør holde pause indtil stivheden i baglåret har fortaget sig. Jeg er nok klar over at jeg skal holde igen med sprintræning indtil stivheden er væk, men kan jeg løbe de alm. ture og er der nogle gåde råd til hvordan jeg forebygger fiberskader i baglåret?
 11. Stivhed i lænden

  Jeg har bladret rundt i alle trådene vedr. skader i lænden, men ku ikke finde noget der dækkede min situation. Jeg har ikke kroniske smerter i lænden og egentlig har jeg heller ikke problemer med at bøje mig forover som mange andre efter de har lavet DL. forkert. Jeg lavede DL for ca. tre uger siden og mærkede lidt smerte i lænden. Efterfølgende har jeg haft problemer. Hver gang jeg har sat ned i mere end 15 min gør det ondt når jeg skal op og stå. Det er som at når jeg næsten står oprejst har jeg svært ved at strække mig det sidste stykke. Jeg går lidt som en gammel mand de første skridt. Det er især galt hvis jeg har sat lidt foroverbøjet.
 12. Udførelse af squat

  Hej Ved godt jeg kan gå ind på getbig.dk og se hvordan squat udføres. Jeg synes jeg gør som manden på getbig.dk, men jeg føler ligesom at jeg rammer de forkerte muskler. Mener jo primært at den skal gå i den forreste del af låret, men jeg synes at det er baglåret/indersiden af låret samt den nederste del af ballerne der er mest ramt. Nogen der har oplevet noget af det samme?
 13. konditionstræning + styrketræning

  Det er umuligt, men man kan næsten få større muskler samtidig med at man ikke øger sin fedtprocent, men som sagt kræver det en del tid i køkkenet. Man skal afpasse kcal. indtaget så man lige præcist indtager en lille smule mere en man forbrænder på den måde er der energi til at musklerne kan vokse. Rådet må være at koncentrere sig om at bygge en solid muskelmasse op i løbet af vinteren og så cutte af fedtprocenten i løbet af foråret, således at man har den lave fedtprocent når man skal rende rundt på stranden.
 14. Hej Jeg træner ikke for at kommer til at se pumpet ud, men for at få en stærk krop, der ser pæn ud. Bænkpres Dødløft military mave Upright Rows dips Træk til bryst Har desværre ikke mulighed for chin-ups. Træner et par gange i ugen. Alle øvelser køres med 1*8 + 3*6 undtagen mave, som køres med 4*12
 15. Jeg har set at mange foreslår 5*5 eller 3*8. Mit spørgsmål er så om i har noget opvarmningssæt inden i begynder på de 5*5 eller om det bare er lige på og hårdt. Jeg plejer selv at køre 1*8 med 60 kg som opvarmning og derefter 3*6 med 75 kg. Hvordan gør I?