Morten D

Medlemmer
 • Content count

  1753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Morten D last won the day on April 12 2018

Morten D had the most liked content!

About Morten D

 • Rank
  Mix It Up - processen er målet
 • Birthday 01/06/75

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Hadsten
 1. Morten D - Zen training

  Tak Gregers. Ja, man skal lige have hul på bylden med både vinterbadning og faste, men så er det altså ret så fantastisk (særligt vinterbadning).
 2. Morten D - Zen training

  Sådan var min præference også indtil jeg fandt ud af, hvor befriende det er ikke at være slave af sin mave. :-)
 3. Morten D - Zen training

  Hej Henrik, Det er en sundhedsting (har absolut ikke brug for at tabe mig! ) og fordi jeg godt kan lide at prøve nye ting. Indtil videre har jeg tydeligst mærket effekten af et meget mere stabilt blodsukker. At faste 24 timer uden at jeg føler mig sulten, humøret svinger eller koncentrationen svigter er blevet virkeligt nemt. Prøv evt. at se videoen her (effekterne de første 24 timer er velunderbyggede, resten ved jeg endnu ikke):
 4. Morten D - Zen training

  Hej Tina, Tak. Den her husker jeg særligt: https://www.t-nation.com/training/the-new-rules-of-over-40-lifting Specielt delen med flere reps har jeg taget til mig. Og så har jeg inkorporeret nogle "sjovere" varianter af de gamle kropsvægt-travere, som gør det med lavere vægte mere interessant. F.eks. Tiger Pushups og Pike Pushups. Ked af at læse om din skade. :-/ /Morten
 5. Min nysgerrighed har drevet mig til at eksperimentere lidt med vandfaste. Særligt fordelene (væksthormon, autofagi) ved 24 timers faste synes at være velunderbyggede. Men jeg kunne godt tænke mig lidt cementering eller dementering af påstandende udover de 24 timer, som de f.eks. er beskrevet i videoen her:
 6. Morten D - Zen training

  Hov, så gik der lige små 2 år igen. Jeg har allernådigst fået tilladelse til at hænge mine EFX-ringe op inde i stuen (vi har loft til kip). Har nogle måneder eksperimenteret med Intermittent Fasting og decideret vandfaste (ikke længere end 48 timer, men har en 4-5 døgns snart). Kombineret med nogle gode artikler på T-Nation om træning som +40-årig har det ændret min træning ret så meget med gode resultater. Stadig push/pull-split, der alternerer mellem vertikal og horisontal. I praksis 5 gange træning per uge, typisk kun 30-45 min. inkl. mobilisering.
 7. Onkel T's muskeleventyr i abeskuret

  Sweet lord, du ror dig selv helt ind i sivene... 4 børn! :-D Men stort tillykke. :-)
 8. Onkel T's muskeleventyr i abeskuret

  Tak for anbefaling. Har længe overvejet at flirte med faste, men det fungerer ret godt for mig at cykle energiindtaget, så jeg spiser meget på træningsdage (træner ret fast hveranden dag) og så går jeg småsulten rundt det meste af dagen på ikke-træningsdage. Det mentale aspekt af bare at være i sulten - i stedet for at flygte fra den - kan jeg godt lide, og det er nok mere rendyrket ved faste...
 9. Morten D - Zen training

  Hej Tina, og tak. Jeg træner konsekvent hjemme nu (ved ikke, hvorfor jeg kan motivere mig selv hjemme nu - det har ikke altid være tilfældet), det hjælper meget på 'træningen i hverdagen'. Min skadesfrihed er jeg ret sikker på bunder i 3 ting: 1) Ego-fri træning: Jeg kører med ekstremt langsom progression i vægt og så stopper jeg inden det rep-antal jeg havde tænkt, hvis noget værker bare det mindste. 2) Øvelsesvalg: Jeg kører kun øvelser, som ikke generer mine latente skavanker. At køre dips og pullups i ringe har været meget vigtigt for at kunne holde et optimalt bevægemønster, tror jeg. Så må det koste lidt på antal reps og belastning. 3) Mobilitet og opvarmning. Jeg træner aldrig uden at starte med foamroller, elastikøvelser (rotatormanchet, pullaparts...) og udspænding + lette opvarmningssæt.
 10. Morten D - Zen training

  Her små 2 år senere kan jeg fortælle, at min flirt med cross skates stoppede brat efter et jævnt træls styrt + mtb-sæsonen gik i gang, og mtb er altså ca. 11 gange sjovere end cross skates. Den gode nyhed er, at ingen af mine skavanker driller mig (ej heller har gjort det længe). Fornuftens insisterende stemme vil sige, at det er fordi jeg i et års tid har været disciplineret med mobilisering/opvarmning og at jeg virkelig har pakket egoet nederst i rygsækken. Min træning består af push/pull 3 gange/uge - horisontalt (weighted pushups, fatman pull ups + div.) den ene dag og vertikalt den anden (ring dips, ring pull ups + div.). Jeg har også fået vandret en del, fordi jeg var med en flok gutter på Mallorca (som har overraskende fede bjerge til vandring) på en 5 dages tur med læderstøvler, tynde uldtrøjer og en drone. Om lidt starter mtb-sæsonen for mit vedkommende. Mine faste træningsmakkere kørte godt nok sig selv i hegnet sidste sæson, så er spændt på, hvor meget det bliver til...
 11. Morten D - Zen training

  Jeg slap overraskende helskindet gennem 2 skiture denne sæson og mine hæle har det super godt; takket være nogle Bauerfeind indlægssåler (og Birkenstock-sandaler), som jeg bruger konsekvent. Til gengæld har mine håndled drillet så meget, at min vægttræning har været på lavt blus længe (og vægten ret så nedadgående). Og nu er det så tid til noget nyt! Cross-skating. Jomfru-tur i går. Det er sq sjovt. Hvis min usle krop kan holde til det er planen at stille op til et langrendsløb næste vinter (f.eks. Birkebeinerrennet eller Vasaloppet)
 12. Morten D - Zen training

  Og sådan kan man jo være så profetisk. Har døjet med en håndledsskade on/off siden uge 5, men det går fremad. Ligesom det i øvrigt gør med mine sløje hæle (laang historie), men meget mod forventning (overbevisning) er det faktisk et par indlægssåler, der er ved at få dem på ret køl.
 13. Solbriller eller linser på ski

  Kører du med hjelm (læs: du kører vel med hjelm)? Hjelm og solbriller spiller ikke, så du skal have linser og googles. Jeg kører med månedslinser (fordi jeg synes engangslinser er noget skrald at få i/ud), og jeg har ikke oplevet problemer med, at de går i stykker. At øjnene skal vænne sig til dem ser jeg ikke som noget problem. Du kører jo også ofte i piv-ringe sigtbarhed, så man skal alligevel lære at køre med nedsat syn.
 14. Morten D - Zen training

  Nej, efter ferien ved Gardasøen, hvor jeg spillede lidt for smart (der kom jo masser af løbere forbi nede ved stranden! ) begyndte min ene skulder at øffe lidt. Så siden tager jeg bare en enkelt i ny og næ for at se, om jeg stadig kan. Jeg er simpelthen blevet for glad for at være skadesfri til at jeg gider risikere noget! Men nu går skisæsonen jo snart igang, så det skal nok lykkes mig at få brudt min dejligt lange periode uden skader...
 15. Morten D - Zen training

  Hov, så gik der 5 måneder. Træningen går godt - kører stadig horisontalt/vertikalt split og er glad for det. Arbejder også stadig på mobiliteten generelt. I går fejrede jeg et af de helt skarpe hjørner (40) ved at køre en 10 min kettlebell snatch test (16 kg). Det blev til 210 med alt for meget overskud, men jeg havde fokus på god teknik, og så var det mest for at mærke, om jeg snart er klar til en Secret Service Snatch Test (24 kg). Jeg måtte i øvrigt lægge mtb'en på hylden hurtigt igen, da min hæle øffede. Øv.