Gregers TF

Medlemmer
 • Content count

  12834
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  173

Everything posted by Gregers TF

 1. Langt pokker i MOL

  Dav og velkommen til min nye log. Jeg er blevet fed ifølge de officielle tal. Og også ifølge spejlet. Og jeg vil ikke bare lade stå til. I flere år har jeg rutchet op og ned i vægt og især skiftet mellem at motionere og ikke-motionere uden det store held over længere sigt. Jeg har to store ting at tage fat i: 1 Jeg altså et stort problem med at min hjerne ikke stiler efter at jeg skal være mæt men proppet. Om det nogensinde går væk er tvivlsomt men hvis jeg lærer at tackle det, i hvert fald nogenlunde, vil det være et kæmpe fremskridt. 2 Når det begynder at gå godt med motionen lader jeg stå til i stedet for at holde fast. Ny log - ny metode Mine (for) store og (for) uoverskuelige planer har haft det med at løbe ud i sandet. Så i stedet for de store planer vil jeg nu nøjes med ugemål. Men ikke for resultaterne, men for vejen og metoden. Realistiske ting tilpasset efter planlagte aftaler og arbejdstider således at de skulle være til at opnå. Hvis det alligevel skrider er det kun for resten af ugen men fra om mandagen er det op på hesten igen. Stille og roligt vil jeg hver uge sætte fokus på nogle ting og forsøge at gøre dem til gode vaner ved at gentage dem som ugemål igen og igen. Overordnet er slutmålene de samme men prioriteringen er ændret, da jeg i sidste uge fik besked om at arbejdet giver 11 gratis besøg hos en diætist. Jeg har ingen anelse om hvad det indebærer, men hvis jeg skal leve af klidkiks, radiser og kinakål og løbe 5km og dagen er det ikke interessant, men kan jeg indarbejde spinning, styrketræning og et fornuftigt proteinindtag siger jeg nok ja-tak. Og så skal resten af året indrettes efter disse overordnede mål: Indtil jeg ved hvad der sker med diætisten skal der bare styrketrænes og vægten ikke stige alt for meget kan den falde udelukkende ved at fjerne nogle at de værste unoder er det fint. Med diætistens hjælp skulle der gerne ryge nogle kg helst sammen med tung styrketræning så det ikke er for meget muskelmasse som forsvinder. Hvis livvidden kan komme under hoftevidden bliver jeg meget glad. 8/1 får jeg nye arbejdstider og de bestemmer hvad der herefter skal ske. Om jeg igen skal leve i konstant søvnunderskud eller ej bestemmer hvor højt jeg vil sigte. Men indtil foråret skal det være noget med splittræning som jeg har glædet mig til livvidden skal holdes. De næste 80 dage har jeg menneskelige arbejdstider. Hvis det ikke kan lade sig gøre at rette skuden op nu, kan det nok aldrig lade sig gøre. Hvis her er nogen som følger med regelmæssigt, må man gerne prikke hvis tingene er ved at løbe af sporet. Jeg har ingen familie eller omgangskreds til nogen nytte i denne sammenhæng kun mig selv og MOLboere.
 2. Langt pokker i MOL

  Bicepcurl: 15x16, 15x16, 15x16 Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16, 15x16 Tåhævninger på et ben: 30, 30, 30, 25, 25 Knæbøjninger: 20, 20 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20, 20 Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25 Jeg skulle snart på arbejde, så ret hurtigt ud på trapperne og tre gange op i løb og gå ned - et par minutters pause imellem. En forcering midtvejs på alle tre løbeture gav en iltgæld fra helvede da jeg nåede toppen. Ganske spas. I morgen er det opdateringsonsdag men hviledag, så… : Da jeg vågnede søndag, var det uden ondt i fingrene og det har jeg ikke haft meget af siden. Hvis jeg knytter hånden hårdt, er der lidt i ring- og langfingeren men ellers ikke noget. I går var første gang jeg kunne nå venstre skulder med venstre hånd og jeg kan også spise og drikke, uden armen “går i stå og skal tænkes” det sidste stykke mod munden. Eftersom jeg så småt er begyndt at bruge armen og får elastikøvelser om otte dage, kunne “bunden” måske være nået nu. Jeg ved ikke hvad man skulle forvente men jeg havde faktisk troet, at den ville krybe endnu mere end den gjorde. Jeg kan ikke flekse igennem men bibs ville alligevel nok ikke blive mange mm større end: Og den anden til sammenligning Familiens genpulje deler OK ud af lår og overarme men vi har allesammen (haft) usle underarme og lægge, så det er nok håbløst at rette op på
 3. Langt pokker i MOL

  26 minutter på trapperne: 3 x 8 etager op og ned i gang for at varme op 3 x 8 etager løb op og gang ned - ca 2,5 minuts pause i bunden Der er mere “tænding” i mullerne når de lige har styrketrænet, end når de er små-DOMSede. Det føltes i hvert fald hårdere end det plejer.
 4. Langt pokker i MOL

  Bicepcurl: 15x16, 15x16, 14x16 Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16, 11x16 Ingen laterals. Det er ikke til at lave belastning uden DonJoyen… men jeg kunne jo tage den på imens, kommer jeg i tanke om lige nu Tåhævninger på et ben: 30, 30, 25, 25, 20 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20 Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25 Jeg skal møde til den tid jeg plejer at nusse mig sammen til at træne. Mine digitale morgenrutiner skal indskrænkes. Jeg supersættede lidt mere og holdt kortere pauser mellem benøvelserne end normalt - så skulle jeg lige kunne nå trapperne. Men dels havde jeg så meget pump i quads at jeg mere eller mindre sejlede rundt og dels var (og er) jeg gennemblødt af sved. Det må vente til i morgen. Også fint, stille at roligt at starte op på at veksle dagene mellem cardio og styrketræning. Det sidste kommer helt sikker til at fylde mere end de sidste par år. Jeg har “set lyset” i at træne med flere sæt og egentlig også flere reps. Det er også noget sjovere at se fremgang på styrkesiden end at det bare går jævnt nedad med cyklingen. Ikke at jeg dropper den, for det vil jeg helt sikkert ikke. Men opdelingen mellem sommer/vinter falde nok tilbage til dér jeg var for nogle år siden. Umiddelbart forstiller jeg mig at sprinttræningen bliver ved at fylde men at jeg ikke skal ligge så meget og rasle rundt på vejene og blive kørt ned i tide og utide. Men lad os nu se… Hvis der kommer en sommer med kongevejr, så ved jeg også at turene kommer til at trække. (Når styrketræningen stagnerer, så kan man skrue op for cyklingen og se fremgang på den front. Ved at skifte lidt så skjuler man for sig selv, at kroppen forfalder), Nå - nu ud og køre tog for første gang siden armen “faldt spildt ad”.
 5. Langt pokker i MOL

  Du har nok ret - det var bare SÅ aparte. Ellers føles alting allerede mere hverdagsagtigt. Armen er stadig “nervetræt” efter øvelserne og sidst på dagen. Bicepcurl: 15x16, 15x16, 12x16 Fransk pres: 15x11, 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x18, 12x18 Ingen laterals. Det er ikke til at lave belastning uden DonJoyen… men jeg kunne jo tage den på imens, kommer jeg i tanke om lige nu Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 20, 20 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20 Mavebøjninger: 25, 25, 25, 25 3 x 8 etager i løb opad, gang nedad og to minutters pause i bunden. Venstre knæ øffede lidt over at tage to trin ad gangen, så det holder jeg op med. Nu til mor, der har fødselsdag, og fråde carbs.
 6. Langt pokker i MOL

  Feeeeeedt at sove uden at have “ting” på armen. Er endda ikke vågnet ved at prøve at vende mig i sengen el lign, så det har gjort ondt. Underlig oplevelse i går. Jeg lavede anden runde strækøvelse ved 7-8-tiden. Det var hårdt til sidst. Det gjorde ikke ondt og det var ikke “trænings-hårdt” at ligge med armen ud over sengen, så tyngdekraften skulle strække den - tommeltotten opad. Men stadig. Meget underlig fornemmelse som jeg aldrig har oplevet før. Til sidst var det også svært at bøje armen og også at strække den. Det var ikke rigtig hul igennem. Bagefter i gang med styrketræning. Lårene fik kun bulgarsk split squat, så hverken skateboard eller trapper kom i brug men ellers det vanlige. Til sidst begyndte jeg at få det underligt. En halv times tid efter træningen, blev jeg søsyg/køresyg. Jeg fik hurtigt ret god DOMS i quads, trods de havde lavet mindre end ellers. Armen blev ved at være træg og der skulle “tænkes” over at bevæge den. Da jeg vågnede ved vanlig tid ved 3-tiden, var den stadig træg. Til morgen er armen som da jeg kom hjem i går og DOMSen i lårene er næsten væk. Men hvorfor blev jeg søsyg? Det lugter af en sammenhænge med at armen næsten ikke ville reagere. Gad vide om man kan “overloade” nervesystemet, så det også sender forkerte impulser retur til hjernen, så man bliver søsyg? Føleforstyrrelserne i fingrene var ret hidsige i dag indtil jeg fik strukket dem væk, så nerverne er i alle fald udfordret. Det kan selvfølgelig også bare være et tilfælde…. I hvert fald en spøjs oplevelse.
 7. Langt pokker i MOL

  Besøg hos fyssen på sygehuset: DonJoyen er taget af og skal ikke på igen. Jeg har fået den med hjem, så den kan komme op og hænge som en reminder om kroppens skrøbelighed og at man skal huske at værdsætte selvfølgelighederne, for de er faktisk ikke så selvfølgelige når det kommer til stykket. Det begyndte lidt panisk, da jeg brugte over et kvarter på at få en plads i P-kælderen. De andre gange har der være masser at tomme pladser, så den havde jeg ikke set komme og nåede kun at checke ind med under et minut i overskud og kun fordi jeg løb derhen. Fyssen godkendte armen. Jeg mangler lidt rotation og jeg kan strække den “ret pænt” i forhold til hvor jeg er i forløbet. Mine underlige fingre er ikke unormalt, da det kan komme som bivirkning ved operationen. Det plejer at gå væk med tiden. Tricket med at styrketræne den raske arm for at holde gang i den dårlige, var han btw fint bekendt med. Jeg skal ind igen om 14 dage. I den tid må jeg belaste armen med max to kg ved alm gøremål: Vaske op, spise, drikke, tage ting ud af køleskabet, tørre mig efter bad o lign. Jeg har fået endnu flere mobiliseringsøvelser, stadig uden belastning, der skal laves 2-3 gange dagligt. Hver omgang tager 25-30 minutter at komme igennem, så det er alligevel 60-90 minutter om dagen! Det er meget mere end forventet men det er sikkert givet godt ud, ikke at sjuske i denne fase af forløbet. Hvis jeg skal i byen, på arbejde osv. må jeg meget gerne have en pose der vejer 1-2 kg i venstre hånd, så armen konstant får et let lille træk. Hvis alt stadig er godt om 14 dage, får jeg nogle elastikøvelser og overgår herefter til kommunal genoptræning. Det kunne jeg sådan set have valgt allerede fra om 14 dage, fordi armen ser fin ud, men fyssen og jeg er på god bølgelængde og det er ikke en selvfølge med lille generte mig. …. To kg belastning er ikke meget men et lille fesent fleks under målebåndet skulle der vel kunne laves og viser at der er forsvundet 3,5cm omkreds. Det var en stor fornøjelse at kunne drikke en kop mokka og spise en kartoffelkage, som første måltid, med venstre hånd og har også kunnet tage sokker på med begge hænder. Er sikker på at det også bliver rart at kunne bruge begge hænder på håndklædet efter jeg har været i bad og kunne børste tænder uden en gorillas finmotorik. Efter seks ugers børstesjusk, skal jeg have bestilt tid til et tandlægeeftersyn. Fra lørdag begynder jeg igen at skulle på arbejde. Om to en halv uge skal jeg til prøve, for at beholde min lokoførerlicens. Jeg skal desværre op hos en ny eksaminator og de plejer at være sygeligt grundige indtil “de er slebet til”, så jeg forventer at blive trukket ud i de mest teoretiske kringlekroge af regelværet, i samtlige tre timer der er sat af. Så der skal læses op på de ting vi normalt har som “lettere overflødig viden”, som vi aldrig vil blive udsat for at bruge, uden vi alligevel har sikkerhedsvagten med inde over. Og 60-90 minutters genoptræning. Og der skal også terpes lidt hollandsk. Hvor meget andet træning jeg får flettet ind ved jeg ikke rigtigt. Jeg må alligevel hverken gå i FW eller gå på turbotræneren, så de næste uger har det ikke ret høj prioritet. Mentalt er jeg også lidt træt af den samme trummerum og især at mangle belastning til benene. Nu vil jeg gå i krig med første omgang arm-træning og så må jeg se om der bliver brug de smertestillende bagefter - det skulle jeg være forberedt på her i starten. Det er lidt dage siden sidste træning, så lidt SKAL jeg lave og i aften skal jeg spise den mest snaskede burger jeg kan finde og udnytte igen at have begge hænder at spise med
 8. Langt pokker i MOL

  Bicepcurl: 12x18, 12x18 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x18, 12x18 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 25 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 - føles efterhånden som spild af tid Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 20, 20, 20 Mavebøjninger: 25, 25, 25 Herefter fire ture på trapperne, magen til sidste gang Tåhævninger på to ben: 100 - der skal flere trapper til at riste læggene af men det var et forsøg værd Eftermiddagen tilbragt på altanen - mest med bare at nyde nuet i at sidde derude. Det var jo nok sidste gang i år og så er der ca. syv måneder til næste gang. Der kan ske meget på den tid. Held i uheld med armen, for ellers havde jeg givetvis haft vildt lyst til at cykle i det fine fejr og været ærgerlig over at have arbejdsweekend. Har fremrykket min kiropraktortid til morgen, så jeg stadig har DonJoyen på. Så bliver der ikke taget forkert fat, når jeg skal “foldes sammen”. Tager også en nuldag på tirsdag, så jeg ikke risikerer at blive snottet på trapperne og sabotere min fys-tid onsdag. Hæhæ
 9. Langt pokker i MOL

  Nogenlunde samme styrketræning som jeg plejer. Herefter ud på trapperne. De 8 etager op i løb et trin ad gangen, alm gang ned og rask gang op med to trin ad gangen og alm gang ned. Tre minutters pause og så igen. Jeg begyndte at fedtsvede og smuttede hjem.
 10. Langt pokker i MOL

  Ingen reel træning i dag men en laang dag med toilet-kig og nok i overkanten af 500 trappetrin. Læggene er stadig ømme og lårene var også flade til sidst, hvor jeg både var sulten og ret dehydreret. Til gengæld skulle jeg være færdig med selve toiletkontrollerne. Det bliver en nuldag i morgen, hvor jeg tager ind på arbejde og fylder data i regnearket. Så har jeg stadig tid at lukke evt huller, hvis jeg har glemt at notere et eller andet. Efter at have fyldt maven op, var det ind til tredje undervisningsdag med hollandsk. Efter de første to dage med at lære tal, alfabet mm jeg kan i forvejen, så blev der talt i dag og improviseret. Det højnede underholdningsværdien og nu begynder det at ligne det jeg håbede på, især fordi de to jeg var i gruppe med i dag, også kan lidt i forvejen. Onsdag = status på armen. Underarmen kan nu rotere stort set som den raske arm. Pege- og lillefinger er normale men de tre andre kører stadig trægt. Jeg har spist skyr med en teske (roteret en kvart omgang, ligesom spiseskeen i sidste uge). Der er flere ting nu, hvor det nu er svært ikke bare at gøre som jeg plejer men jeg holder naturligvis fast i at det er den anden arm der skal arbejde. Forhåbentlig er det kun en uge endnu, alt efter hvad “fyssen” siger. Der er sat 45 minutter af på onsdag - meget længere tid end jeg havde forventet, så forhåbentlig er der også tid til mine mange spørgsmål. Utålmodigheden vokser, som jeg kommer tættere på at smide DonJoyen og jeg prøver ikke at have alt for store forventninger til hvad jeg må. Men det ER altså lidt svært
 11. Tinapigens log!

  Nok de færreste (og især kvinder), der lige trækker 15 pullups op af hatten og konkluderer at man er ude af træning. Jeg ved godt at roere er noget særligt på det område men stadig
 12. Langt pokker i MOL

  Jeg er også positivt overrasket over det som træning. Det er meget anderledes og MEGET sjovere, end at slæbe mig op på tredje, når jeg er på arbejde. Jeg er dog bekymret for om knæene er glade for en 180 grader vending hvert ottende trin - jeg tror ikke det er sundt i længden. Jeg ved det selvfølgelig ikke men instinktiv virker det ikke “rigtigt”. Så snart jeg må sidde på en cykel, så er trapperne et overstået kapitel. Jeg tør ikke tage chancen for at gå i stykker med noget, der igen er evigheder om at hele. Jeg har ingen lange stadiumtrapper el lign i nærhed og det er ikke realistisk at jeg skal bruge længere transport til/fra trapperne end jeg bruger på dem. Det bør også være varmere, sådan som jeg bliver gennemblødt af sved. Lidt ærgerligt men så længe jeg bytter det for noget andet godt, så er det vel OK. Halsen stadig lidt øm men snotten var kun en morgenvisit. Har fundet vandkogeren frem og bæller te i rå mængder. Det er længe siden jeg sidst har drukket te og er helt hyggeligt. Kroppen skal ikke snydes for energi sådan som jeg har det i dag men fra i morges skal der strammes op, sådan som vægten er stukket af. Jeg stoppede med at tælle kalorier i lørdags da jeg spiste hos kollegaen, så jeg ved godt hvad der skal til.
 13. Langt pokker i MOL

  Jeg kan bestemt også godt mærke lårene i dag. Læggene er nu mest smadrede men de er jo heller ikke just min min stærke side. Jeg er desværre igen vågnet småsnottet og med en kaktus i halsen. Det var måske snarere at rende på trapper gennemblødt i sved, der slog mig ud i sidste uge? Jeg må hellere stoppe med de her lange trappetræninger og holde det kort, så jeg ikke bliver gennemsvedt og kold - og så varm samtidigt. Det kan helbredet åbenbart ikke tåle Der bliver ingen toilet-tur i dag hvor men må give den én på sinkadusen med en dobbelttur i morgen. Men irriterende at det så alligevel kommer til at stramme med tiden tid sidst. Al varme kører igen på fuld skrue.
 14. Motion i balance™

  Som ikke-løber er det overraskende at der er SÅ meget teknik i noget, som fra naturen hånd er en grundlæggende måde at bevæge os på. Eller måske snarere at vi gør det så forkert - selvom skoene har noget af skylden.
 15. Langt pokker i MOL

  Jeg fik ikke kigget toiletter. Hvert andet tog var aflyst, så det ville tage dobbelt så lang tid at flytte mig rundt, så jeg ville udsætte det til driften blev normalt. Godt på vej, kommer jeg i tanke om at jeg har glemt at få min sikkerhedsvest med og så tog jeg hjem og droppede det. I stedet ville jeg træne - havde bare ikke rigtigt spist carbs, da jeg har taget ret meget på de sidste dage. Men efter en energidrik og tarvelige carbs kom jeg trægt i gang - det tog 10 minutter længere tid end det plejer. Lår var også lidt ømme og mine lægge var vrede over de 4x25 reps ekstra, sidste gang.: Bicepcurl: 12x18, 12x18 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 25, 25, 25, 20 - måtte tage reps af Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20 - kort pause i bunden Skateboardsquat: 15, 15, 15, - halvanden reps på det hele - liiidt hurtige reps Glute Bridge, et-bens. 15, 15, 15 Mavebøjninger: 25, 25, 25 Hele tre kvarter skulle der gå, før jeg kom på trapper men så gik det også lidt amok. Tur 1 løb dobbelttrin - for optimist udlæg, så en kamp at holde den i løb til toppen Tur 2 løb dobbelttrin - fik runners high/sprinters high med gåsehud lidt før toppen og da den slap, så mistede jeg fokus og gik de sidste 8 trin Tur 3 løb dobbelttrin - lår og baller eksploderede og jeg gik de sidste 24 trin Tur 4 løb enkelttrin - fuld skrue fra start men eksploderede igen og måtte gå de sidste 8-16 trin Tur 5 gang enkelttrin - adstadig tempo Tur 6 gang enkelttrin - moderat tempo Tur 7 gang enkelttrin - tempo lidt op - ben fik det hårdt til sidst Tur 8 gang dobbelttrin - ville tømte tanken med en sidste tur. Kom “på den anden side”, hvor der går Duracell i den. Styrketræning det sidste stykke Tur 9 gang dobbelttrin - kvikt fra start med lidt småløb og ren styrtræning de sidste 2-3 etager Tur 10 gang enkelttrin - frisk tempo men tung gang til sidst Havde den vildeste lyst til at fortsætte men tænkte at det nok var klogest at stoppe her. Fåk, det var dejligt at presse skroget i hegnet. Det er vel 7 uger siden sidste gang og det har jeg godt nok savnet. Det her gad jeg altså også godt, hvis jeg havde udstyret (og armen) til det:
 16. Walking on a dream...IM CPH 21.8.22

  Ja det er nogle solide vægte vægte du jonglerer rundt med. De dér cluster… er det en / et par ekstra reps efter en lille pause? For at få alle reps i hus?
 17. Motion i balance™

  Jeg er også imponeret. Spændende med “genopdagelsen”. Som jeg husker det, var du meget begejstret for konceptet, dengang.
 18. Langt pokker i MOL

  Taaak. Jeg er i skrivende stund på toilet-tur og jeg HAR husket halskluden Har I set billeder fra ulykkesstedet? Ellers er de her i linket. Det bliver ikke mindre tragisk men han har ikke overholdt vigepligten ved hajtænder og er kørt ud foran en varevogn. Klassisk cykelrytterting, at man kører så hurtigt at man i praksis ikke kan så at se sig ordentlig for eller nå at stoppe hvis der kommer nogen. Kæft hvor har jeg tit været i “dialog” i klubben over det. Hvis jeg har ligget forrest og lagt an til at køre med “stopfart”, så har flokken overhalet. Men det GÅR altså bare helt galt, når det går galt. Jeg har aldrig fattet og kommer aldrig til at forstå, hvorfor det er så ødelæggende for ens tur, kortvarigt at dæmpe farten og undgå både at udsætte sig selv for livsfare (som vi desværre lige har erfaret at det er, selv for en prof) og også hælde benzin på de vrede bilisters bål - det sidste ved jeg så godt, at det kun er “underdogs” som mig, der tænker ind over. (flere billeder lidt nede i artiklen) https://www.hln.be/dossier-wk-wielrennen-in-vlaanderen/triest-nieuws-in-de-rand-van-wk-wielrennen-deense-ex-prof-chris-anker-sorensen-verongelukt-in-zeebrugge-hij-verleende-geen-voorrang-aan-bestelwagen~aa96c87e/
 19. Langt pokker i MOL

  Jeg var snot-fri i går, så fik styrketrænet og så over til “cykelkollegaen”. Der fik vi nyheden om Chips Ankers død. Kæft noget lort! For efter mindeordene at dømme, var han flink og rar ud over det sædvanlige og så det virker det bare meget mere uretfærdigt. Men endnu en påmindelse om at cykling er farligt og at tilværelsen pludselig kan ændre sig (eller slutte). Bicepcurl: 15x16, 15x16 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 25 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20, 20 - kort pause i bunden Skateboardsquat: 15, 15, 15, - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 15, 15, 15 Mavebøjninger: 25, 25, 25 En halv times pause og så ud på trapperne: De første tre gange otte etager op, var i løb med to trin ad gangen. Første tur var hård, på anden tur visnede benene med ca to etager tilbage, så det blev rask gang/styrketræning og på sidste tur var det de sidste tre etager, der blev sådan. Iltgæld som efter “Spydbakken helt til skiltet”, så jeg holdt ret lange pauser. Jeg var dog bange for at lårene ville dø så meget at jeg snublede og tog fra med den dårlige arm, så fjerdeturen løb jeg bare med et trin ad gangen. Blev forpustet som et vakuum prøvede at flå lungerne ud - den fornemmelse har jeg aldrig prøvet før men ret cool. Helt smadret i benene, så de sidste to ture var derfor bare i rask gang men så uden pause. Da jeg kom hjem, snuppede jeg 4 x 50 tåhævninger, to ben ad gangen med relativt korte pauser. Første sæt hårdt. I andet sæt kunne jeg fornemme en fail i horisonten. Det blev lidt lettere i tredje sæt og fjerde sæt var markant lettere. Nogen har bildt mig ind at trapper er fin lægtræning og umiddelbart svider det dem også godt af. … Kollegaens hund åbnede tit dørene i går, så der var lidt fodkoldt. Måske derfor vågnede jeg snottet. Jeg tager alligevel ud og checker toiletter de næste tre dage. Hvis jeg bliver “syg” igen, så burde jeg kunne nå at blive rask, før jeg skal til fys på sygehuset og få gang i genoptræningen. Men jeg finder en langærmet svedtrøje osv og pakker mig solidt ind.
 20. Langt pokker i MOL

  Det er der også, der hvor det er meningen vi skal ind og ud. Men går toget i udu eller kører ind i noget midt ude i “Ingenmandsland”, så skal jeg ud og checke noget af “sikkerheden” der ligger under toget. Og så skal jeg ned og op igen. Lige i disse dage ligger jeg lidt underdrejet. Jeg blev forkølet samme aften sidst jeg kiggede toiletter, så nu holder jeg mig inde og udsætter resten til efter weekenden. Jeg holder mig også fra træning, bortset fra at jeg “kom til” at gøgle lidt med wallsits. Jeg er faktisk også igen begyndt at få lyst til at sidde på en cykelIkke SÅ meget det at “køre rundt” men at køre sprinttræning Jeg har overvejet og er næsten derhenne, at jeg vil spendere en træner på at få mig på højkant igen - hvis jeg kan finde én, altså, der ikke bare vil hive et program op af af skuffen med “Marmotte på 7 timer” eller “forbedr din FTP”. Havde jeg været 35år og ikke skadet, så kunne jeg nok selv hitte på noget men jeg har ikke styr på genoptræning. At få styrketræning og cykling til at gå hånd i hånd har alle dage været lidt svært men alderen gør det ikke ligefrem lettere. Men om der findes trænere der gider gamle tosser, som hellere vil køre 10 spurter end 130km om søndagen og endda også styrketræne “ekstra” for sjov og velvære….. … OT. Jeg har brugt tid på NPO (den hollandsk udgave af DR) og har fundet “det”. De laver hver eneste dag 20 minutters unge-nyheder (og de fås endda med døvetolkning). Samme setup som voksennyhederne. Nogle af emnerne er, for mig, MEGET overraskende, nu der er tale om ungdoms-TV: Lokal rovfugle-tælling og kogning af drikkevand. Problemer i et kontor-område pga en sammenstyrtet P-kælder. Mere logisk var det store indslag om de nye corona-regler - målrettet børn og skoler. Måske også om de fire rumturister, tørrede insekter i japanske snack-automater eller det druknede næsehorn i en af deres zoologiske haver. Eller efterlade pårørende i Afghanistan og gratisk skak-skole i Nigeria. Eller deres nye app, hvor man kan se hvor man er sikker på at få ja til at låne et toilet, i nærheden af legepladser o lign, så man ikke skal “wildplassen”’* Det er ikke Berlingske/Børsen men mere ovre underholdende nyheder a la BT og EB. Egentlig fin underholdning med lidt fakta ind over. Sproget er mere spiseligt end voksen-nyhederne, hvor jeg forstår indholdet men misser mange af ordene. Her glipper så få ord, at jeg enten kan gætte eller hive fat i google. Underteksterne kan også gøre meget, hvis jeg slår dem til. Ret tæt på perfekt. Danske medier - hold da op, I er bagud! (hvis altså danske børn kan lokkes til at se nyheder). * Tisse i det fri = wildplassen. Man kan høre at det plasker ude i det vilde. Klasse-eksempel på hvorfor jeg synes hollandsk er så sjovt et sprog, for der er mange af den slags sproglige ligefremheder. Handsker er håndsko, en kommode er et skuffeskab.
 21. Langt pokker i MOL

  Også i år bød efteråret på den vanlige omgang ondt i halsen, fordi jeg er for længe om at begynde at gå med buff/halsrør. Og nu endda hvor jeg tilbringer en del tid ude på perronerne i blæste og “kulde”. En coronatest og den vanlige ophedning af lejlighed med varmeblæser, fuld tryk på radiatorerne og så ellers rende rundt i termosokker og lune underhylere. I morges kun lidt let metalsmag i halsen. Men så om ikke idioten glemte at holde halsen varm igen i dag. Der plejer at være kontant afregning, så er spændt på at vågne i morgen Jeg fik styrketrænet: Bicep curl: 10x18, 10x18 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 10x18, 10x18 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25, 25 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 20, 20, 20 - kort pause i bunden Skateboardsquat: 15, 15, 15, - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 15, 15, 15 Mavebøjninger: 25, 25, 25 To uger siden operation og dermed måtte jeg indstille DonJoyen til 20 graders større bevægelighed. Ingen ømhed af den grund. Rotationsbevægelighed er tættere på normalen end som det var for en uge siden. Der mangler stadig en del men er mere optimistisk i dag. De sidste dages vægttab har ikke været planen men er nok bare et resultat af, at jeg ikke sidder herhjemme døgnet rundt. Jeg mangler kun 3 eller 4 toilet-dage og så en skrive-ind-dag, så jeg er ret sikker på at vægten får et nyk opad igen
 22. Langt pokker i MOL

  Vægt uændret efter 2850kcal og 201g protein. Det var da OK hyggeligt med lidt selvforkælelse i form af is og en pose lakridser til Olsen Banden. Men jeg ærgrede mig ret hurtigt, for SÅ godt var jo heller ikke. Havde jeg kunnet betjene kniv og gaffel, havde jeg også hellere købt en snasket burger. Det bliver nok det første jeg skal bruge de genvundne færdigheder til . Nå men jeg besluttede, at det var for dumt, så jeg gik i gang med en sen omgang styrketræning. Jeg byttede lidt om på rækkefølgen men kan bedre lide det på den gamle måde. Tåhævninger på et ben: 30, 30, 30 Knæbøjninger: 15, 15, 15 Skateboardsquat: 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Bulgarsk split squat: 15, 15, 15, 15 - ca et sekund pause i bunden Bicep curl: 15x16, 15x16 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Glute Bridge, et-bens. 15, 15, 15 Mavebøjninger: 25, 25, 25
 23. Langt pokker i MOL

  3100kcal - 185g protein - vægt 100gram ned Jeg har lige styrketrænet, været i bad og spist en bøtte isk (LIDL-skyr). For første gang har jeg spist med venstre hånd. Godt nok med (lang) spiseske der skulle roteres en kvart omgang for at nå munden men så fik kirurgen alligevel ret i, at jeg ville kunne spise med den, her i første periode. En af livets små store opture Bicep curl: 15x16, 15x16 Fransk pres: 15x11, 15x11 Skulderpres: 15x16, 15x16 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 30, 30, 25 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 15, 15, 15, 15 - ca halvandet sekunds pause i bunden Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge, et-bens. 15, 15, 15 Mavebøjninger: 25, 25, 25 Jeg sprang trapperne over. Dels er jeg mat i benene efter i går og dels vil gerne ud og nappe en strækning toiletter mere. Jeg gider egentlig ikke men jeg vil gerne være i god tid og på forkant og ikke stresse over det til sidst. Hvad der skete for 20 år siden ved vi alle. Selv jeg kan huske hvor jeg var og hvad jeg lavede - det er ikke ret tit. Men kom alligevel til at tænke på (uden på nogen måde at nedgøre det, for det er slet ikke pointen)…. Jeg voksede op med min mor, mormor og morfar. Da jeg var lille var det med besættesen og befrielsen noget stort for bedsterne. Dengang var det lidt over 20 år siden og virkede som en uendelighed. Men jo ikke meget længere tilbage end 11/9 2001. Den tanke strejfede mig for første gang her til formiddag. Men ok, mit tanker har generelt været noget anderledes end normalt, her de sidste uger.
 24. Langt pokker i MOL

  3250 kcal - 228 g protein - vægten faldet 300gram - for første gang med skinne på armen, har jeg sovet over 9 timer. Vågnede med ondt i/på armen og en hulens masse klem-mærker, så jeg sad 20 minutter uden DonJoy før jeg gik i bad, for at få huden nogenlunde i facon igen. 5,5 timer med at kigge DSB-toiletter, hvor jeg har stået og gået. Og er ret hærget i benene. Meget mere end efter at løbet på trapper og styrketræne En anden pudsighed. Indtil for “nogle” år siden, skulle armene helst ikke under 40cm i omkreds. Så blev det til at de i hvert fald skulle være over 40cm om vinteren, når jeg styrketrænede. Og de sidste par år har de bare ikke aldrig været over 39. Jeg har ikke målt for nylig, så om de groede i løbet af sommeren kan jeg ikke endegyldigt udelukke men hvorfor skulle de det? Men efter en god måneds tid hvor min sekundære højrearm har lavet alt arbejdet og vupti, så er den nu over 40. Den venstre er naturligvis ret sølle.
 25. Langt pokker i MOL

  Jep - det er dejligt og lettere at trække ja-hatten godt fast om hovedet. 3450 kcal - 205g protein - 1 kg lettere end i går - jeg var godt nok ret sulten aften og nat men mon ikke det bare er et af de sjove udsving der kommer ved daglige vejninger. Bicep curl: 15x16, 15x16 Fransk pres: 15x9, 15x9 Skulderpres: 15x16, 15x16 Laterals med den opererede arm: 20, 20 - lagde den raske arm på DonJoyen på overarmen for at lave lidt modstand Tåhævninger på et ben: 30, 25, 25 Knæbøjninger: 15, 15 Bulgarsk split squat: 15, 15, 15, 15 - ca halvandet sekunds pause i bunden Skateboardsquat: 15, 15, 15, 15 - halvanden reps på det hele Glute Bridge: 20, 30, 30 Mavebøjninger: 25, 25, 25 48 etager på trappen igen. De første 3x8 var to trin ad gangen i semi-løb. Puha. Derefter 3x8 i løb, et trin ad gangen. De første to ture op var jeg for hærget til at fyre den helt af, så anden tur ned var med lidt pitstop på 8.,6. og 4., hvor en dør kan åbnes til frisk lufti. Udover en cm under dørene, er trapperummet umiddelbart hermetisk tillukket. Jeg overvejer fremover at holde dørene åbne med lidt aviser, så der kan komme frisk luft ind. Sidste tur op var med god fart. Herefter ind på arbejde og tale med bossen. Jeg har til den 27ende til at komme rundt på samtlige stationer og checke vores personaletoiletter. Hvordan jeg deler dagene op, styrer jeg selv. Til hollandsk i går. Vi var 14. Kun jeg og en anden (også en gammel gut) var der 100% for sjov. De 10 (9 var unge kvinder) havde en hollandsk kæreste der havde lært dansk men de ville gerne undgå at svigerfamilien skulle tale engelsk når de var der. Den ene havde sin mor med og den anden sin veninde. Nogle kunne lidt men i hvert fald to var totalt på bar bund, efter at levet med en hollænder i fire-fem år. Hvordan man ikke kan være nysgerrig og lære noget undervejs, forstår jeg ikke. Men der er så meget jeg ikke forstår