JoeA

Medlemmer
  • Posts

    348
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    JoeA reacted to Athlete X in Nice and clean power building   
    Dit squat er måske det værste squat jeg til dato har set.
    Dette er ikke ment som en ukonstruktiv kritik men jeg har utrolig let ved at forestille mig hvor teknisk dårlig dit dødløft må være og hvordan du nærmest må "back attacke" eller kranløfte vægten op, grunden manglende mobilitet, teknisk indsigt og fysisk forberedelse.
    Grunden til at jeg nu også bringer dit dødløft op er at jeg nu sagtens kan forstå at du har døjet med rygproblemer. Jeg kan selvfølgelig ikke med sikkerhed sige at problemet kommer heraf (jeg er ikke fysioterapeut, kiropraktor eller lign) men der tegner sig et billede i mit hoved af hvor meget du egentlig må have mishandlet din ryg, og stadig gør.
    Dette er godt fordi måske kan du blive dine skader kvit når først du lærer at løfte fornuftigt og din krop (ryg ikke mindst) begynder at tilpasse sig på fornuftig vis.
    Mobilitet:

    Du skal i gang med at arbejde med din mobilitet. Ikke blot udelukkende for at du kan blive teknisk kyndig i dine løft men lige så meget for dit helbred og ve og velvære.
    Mobilitet er defineret ved fleksibiliteten af muskulaturen omkring et givent led og er det helt grundlæggende når vi taler teknik.
    Guidelines:
    Jeg smider nu en række forslag til nogle rigtig gode øvelser, der tilsammen kommer hele vejen rundt om din muskulatur omkring hofteleddet og knæleddet.
    Du skal være velkommen til at smide egne øvelser ind, det er helt i orden.
    Google gerne flere stræk og bevægelighedsøvelser der involverer musklerne omkring hofteleddet. Dit problem er nemlig at du ikke er bevægelig nok. Så det gælder om at få bevæget sig i nogle yderpositioner du normalt ikke gør i dagligdagen.
    Det er vigtigt at du er konsistent med at lave samtlige af disse øvelser. Half-asser du vil resultaterne være heraf. Udfør øvelserne flere gange om ugen. Gerne før hver træningssession som en del af opvarmningen.
    1) Lav disse ->
    Udfør dem uden vægt og med brystet oppe og ryggen ret. Vi laver dem for primært at strække inderlåret. Jeg har fundet at denne øvelse er den mest effektive til dette. For de fleste mennesker er øvelsen i starten meget svært at udfører. Det er fint! Fortsæt bare. Kom gradvist dybere og dybere. Det vigtige er at du her mærker et stræk i inderlåret og at du gradvist for løsnet op.2) Lav disse -> http://www.youtube.c...h?v=-EODgPmp130 Igen med ryggen ret. Aldrig kompenser med mere ROM ved at flexe i ryggen.
    3) Stræk dine hamstrings. Søg på nettet efter "hamstring stretches". Der er mange! Good mornings med kun et light band er gode til at strække baglårene. Et kosteskaft på ryggen fungerer også fremragende. Det vigtige her igen er du blot husker at holde din ryg 100% neutral. Leg med forskellige vinkler i knæleddet for at flytte strækket fra et sted på baglårene til et andet. Fx et næsten stifflegged stræk til et stræk med 20 graders bøj i knæleddet. Således vil du komme hele dine baglår igennem.
    4) Stræk dine lægge. Jeg plejer at stille mig op på kanten af en lille forhøjning med den ene fod (dette kunne være 3-4 bumper plates) og så lade hælen synke ned mod jorden og gradvist lade læggen blive strukket ud.
    5) Begynd at lave disse ->
    . Brug et smith stativ. Igen fokus på ikke at presse dig selv mere end at ryggen kan forblive neutral.6) Stræk dine hoftebøjere -> http://blstb.msn.com...7E45A434AF8.jpg
    Her er det vigtigt at huske:
    1) holde din ryg 100% neutral (det vil sige dit bækken) da du ellers vil nedsætte intensiteten på strækket.
    2)spænd i modsatte balle af den hoftebøjer du strækker. Således vil du ikke bare hjælpe til at holde dit bækken låst i en neutral position men du vil også intensivere strækket.
    3)eksperimenter med fodposition for at opnå bedste mulige stræk. Jeg vil anbefale dig at holde bagerste ben så TÆT ind mod bænken som muligt.
    4)roterer du kroppen væk fra den hoftebøjer du strækker vil du flytte strækket fra en del af dine quads til en anden. Sørg for at komme hele din hoftebøjer igennem.
    Lav også overstående stræk i dynamisk form. Dvs single leg squat eller bulgarian squats som andre kalder det. Samme regler gør sig gældende. Dette vil også være fin opvarmning til benene før en squat/dødløft session.
    Meget vigtigt:

    Det er vigtigt at du i alle øvelser husker på at ryggen skal være 100% neutral. Vi laver disse øvelser for at forbedre kropsholdningen. Ikke for at falde tilbage i tidligere mønstre.
    Husk ikke at basere dine stræk på tid men på følelse.
    Husk at slappe af under strækket. Ellers vil kroppen ikke gi' sig. Husk at det ikke skal gøre ondt.

    Teknik:
    Jeg tror du i meget lang tid har back attacket alle din løft i squat og dødløft. Din benmuskulatur er sikkert ikke synderlig udviklet ifh til din bagkæde styrke.
    Nu er det svært for mig at se hvor henne du lægger stangen på ryggen/nakken.
    Men jeg vil stærkt råde dig til fra nu af at smide stangen så højt op på nakken som overhovedet muligt. Hvorfor?

    Fordi vi nu vil tvinge tvinge dig til at have overkroppen mere oprejst. Dette vil automatisk ske da tyngepunktet ændres. Dette vil udsætte ryggen for langt mindre stress. Dine ben vil blive tvunget til at løfte vægten og ikke din ryg. Din ben muskulatur vil nu begynde at udvikle sig på en hensigtsmæssig måde og dette vil i takt med at din mobilitet forbedres også have kæmpe impact på din teknik i dødløft Du har haft skulderproblemer har du før sagt og high bar squat giver signifikant mindre stress på skuldrene. Mere stress på din mavemuskulatur.
    I starten vil du sandsynligvis føle dig svag. Vi sætter ryggen ud af spil og ryggen er hvad der pt løfter vægten for dig.
    Du skal dog tænke fremad. Med nuværende approach er du i fuld gang med at smadre dig selv. Og med nuværende approach får du aldrig realiseret dit fulde potentiale.
    Smid egoet når du træder ind i træningslokalerne. Gå ikke højere op i vægt og dybere i dit squat end at teknikken er god. Det vil sige:
    Ryggen er neutral Brystet peger fremad og ikke ned mod gulvet. Du sætter dig bagud og så ned Dit bækken er neutralt og tilter ikke
    At smide stangen high bar udbedrer sandsynligvis ikke problemet fra den ene dag til den anden. Det tager tid. Og sandsynligvis også vejledning.
    Så jeg råder dig til at følge overstående og løbende smide videoer op så vi kan hjælpe dig videre og få finpudset din teknik til perfektion.
    Jeg skal til slut sige at jeg ikke har kæmpe erfaring med at rette folks squat teknik. Jeg har dog hjulpet mig selv inkl 3-4 andre til at squatte lige så pænt, som jeg selv gør på øverste billede.
    Derfor, hvis i andre har noget at byde ind med så hold jeg endelig ikke tilbage.
    Øvelsesvalg (Vigtigt):

    Efter min mening, drop dødløft for en tid indtil din krop er fysisk forberedt til faktisk at dødløfte.
    Lav high bar squats og få perfektioneret disse.
    Lav et par sæt back raises, lunges/bulgarian squats og hip extensions oven i. Mere behøver du ikke at fokusere på nu.
    Deciderede rygøvelser vil jeg råde dig til at lave chest supported rows og chin ups samt reverse bodyweight row/fat man pull ups og INTET ANDET.
    Det er mere end rigeligt til at komme dine problemer kvit og samtidig opnå signifikant fremgang.
    Hip extensions:


  2. Like
    JoeA reacted to Quantanamo in QuantanaMORON!   
    BB i November




    Det var med vand i skoene og regnvåde bukser, jeg nærmede mig Fitness World. Regnen stod lige ned som kaskader fra et vandfald, og vejret lignede i det hele taget noget, der er bedst beskrevet i de sidste sider af den bog, der sørger for at mit spisebord ikke vipper. Jeg tvivlede dog på, at det var apokalypsen, der var indtruffet. Man ser meget blod, sved og tårer i min branche – kvantiteten så ikke ud af mere end sædvanligt. Navnet er GUNtanamo. Jeg er en bodybuilder – alt andet kommer i anden række.
    Jeg havde en aftale med en kollega, og jeg plejer at holde mine aftaler. Men en fyr ved navn Bruno forsøgte at forpurre min punktlighed. Eller på moderne dansk: Jeg skulle skide. Og lige så meget som jeg hader at komme for sent, hader jeg at skulle skide, mens jeg træner mine køller. Jeg vendte om for at servere min kvalitetskage i hjemlige omgivelser, hvor lugten kun fornøjer mig selv, og hvor brættet er slået ned, når jeg ankommer.
    Tilbage i Fitness World faldt mine øjne på en kvindelig skikkelse, der så lidt for bekendt ud. Damen lå på gulvet og vred sig i smerte. Katja BB! Kalder hun sig – hun er bodybuildingsdame. Hun havde en frisk farve i kinderne, og et øjeblik overvejede jeg, om jeg skulle finde min gun frem og vise en eller anden smartenspieler, hvor skabet skulle stå. Jeg faldt til ro, da det gik op for mig, at hendes ansigtskulør skyldtes 42 minutter på løbebåndet. Eller det påstod hun i hvert fald.
    Min parringsdans blev afbrudt af bænkpresstativet, der kaldte på mig. Jeg ønskede madammen god dag med en finger til krøllerne og begav mig ned i den anden ende af centeret. Min målrettede march blev afbrudt, da jeg på vej derned stødte ind i et kæmpeskur af en mand. Lugten af testosteron emmede fra hans porer, og hans massive køller fik en tilfældigt forbipasserende bitch til at gå i gulvet af imponade. Jeg kender mange i Fitness World på Amager, men der er få jeg er så glad for at kalde min homie. Zøde Madz var ankommet og sulten efter tunge bisps-curls drev fra ham som daggammel urin fra Rosie McGee’s overfyldte Pissoir en lørdag klokken 05.
    Ved bænkpresstativet kiggede jeg mig omkring. Jeg havde været ramt af en sær melankoli tidligere på dagen og havde været nødt til at motivere mig selv ved at lave en fast aftale. En aftale jeg ikke kunne løbe fra – jeg løber helst ikke – cardio er katabolsk.
    Jeg spejdede efter min makker. Jeg praler gerne af mine gode sanser. Jeg kan fornemme en fissefornem blondine slippe en vind i metroen, inden jeg er steget ombord, og forleden spottede jeg vindertallene i Vikingelotto allerede tirsdag formiddag. Mine gode øjne var imidlertid overflødige. Selv de blinde, døve og lamme motionister vendte sig i hans retning, da den første dundren i gulvet afslørede, at han var på vej. Kombinationen af hans konstant anabolske tilstand og hans mandige udseende fik spejlene til at klirre, og en brunette ved inderlårsmaskinen måtte lade knibeøvelser være knibeøvelser og blot lade sin sin iver fosse ud på gulvet. Christian BB! Var i huset, og han var ON!
    Så trænede vi bænkpres. Pump på patterne. Vi fortsatte med Skrå bænk. ”BB”, råbte vi. ”Det er Bodybuilding”, sagde Christian BB!’s makker Micael MM, der er så hugget og massiv, at han engang blev passet op af en gruppe japanske turister, der troede, at de havde taget det forkerte fly og var havnet ved Mt. Rushmore.
    Så var hun der. Ud af det blå. Kært barn har mange navne, men hende her har kun et: ”The Apprentice.” Christian BB!, gjorde sine tilnærmelser, og jeg følte mig nødsaget til at skride ind med en Cock Block. Med vores test-niveau på hidtil uset niveau vendte vi tilbage til vores bodybuildings. Jeg trænede min ryg. 5 x 170 kørte jeg i dødløft. Den var tung, men nem. De to andre trænede triceps, og da både undertegnede og makker uddelte faarced, var der ingen i centret, der var i tvivl om at Christian BB! Trænede Triceps Cable extensions – Down the stack!
    Når jeg har et stille øjeblik for mig selv med god tid til at sparke fødderne op og filosofere over livet, tænker jeg nogle gange over, hvor mange BB-udtryk jeg kender. Et egentlig facit er jeg aldrig kommet frem til. Det er med BB-udtryk, som det er med bitches, man har kaldt for bitches. Når man når et vist niveau, er antallet ligegyldigt. De blev alle fyret af denne aften i Fitness World.
    Efter tre timer og lidt imponade på en wannabe bb-tøs som Zøde Madz havde slæbt med, var det slut. Protsne ventede, og jeg vidste, at når kroppen er sendt til helvede, er det vigtigt med restitution.
    Der er ikke meget, jeg er sikker på i denne tilværelse længere. Influenzaer, finanskrise, pest i peden. Det kommer og går. Men en ting er sikkert: På onsdag er der bodybuilding igen!