Fakta om væksthormon

Væksthormon (GH) lyder som noget man bliver rigtig stor og stærk af, men det er faktisk overhovedet ikke tilfældet.

Fra forskningen ved man følgende ting om væksthormons virkninger:

GH-behandling hos patienter der mangler GH:

 • Mindre kropsfedt
 • Større muskler
 • Større muskelstyrke
 • Øget kredsløbsfunktion
 • Øget arbejdskapacitet
 • Øget knogletæthed

 

GH-behandling hos raske:

 • Øger stofskiftet
 • Øger fedtstofskiftet
 • Øger proteinopbygningen i kroppen generelt
 • Øger ikke proteinopbygningen i muskler
 • Øger ikke muskelstyrken

 

Væksthormon har været et af de mest udbredte dopingstoffer gennem tiderne. Dette skyldes ikke mindst navnet. Væksthormon fik imidlertid sit navn pga. dets stimulerende effekt på knogleceller.

Væksthormon kan give anledning til muskelvækst i rotter, men IKKE hos raske mennesker.

Det er dog muligt at væksthormon øger effekten af testosteron eller andre anabole steroider, en såkaldt “permissiv” eller “potentierende” effekt. Det vil sige at for at de andre stoffer kan virke, skal der også være tilstrækkeligt med væksthormon til stede.

Referencer:
Growth hormone and body composition in athletes.
Frisch H
J Endocrinol Invest 1999;22(5 Suppl):106-9

Does growth hormone therapy in conjunction with resistance exercise increase muscle force production and muscle mass in men and women aged 60 years or older?
Zachwieja JJ, Yarasheski KE
Phys Ther 1999 Jan;79(1):76-82

Del artiklen:
 • Lars fonglas

  goddag mit navn er lars …. sider her med en god ven, der prøver at bilde mig ind at man lever længre hvis man tager væksthormon, og når siger længre mener jeg 15år eller der mokrig … kan nogle svare på mit spørgsmål?

 • Joe

  Jeg kender en del folk der hævder det samme, er der nogen der kan fortælle om det bare er et salgsargument eller om det har noget på sig ?

 • Peter Voigt

  Der er så vidt jeg ved intet der tyder på forlænget levetid. Tilgengæld kan misbrug resultere i kortere.

  mvh

 • xXx

  Sikke noget fis.. og det er derfor folk tager doping. fordi det ikke virker??

  Man tager det fordi det virker!

 • Peter Simonsen

  “Væksthormon kan give anledning til muskelvækst i rotter, men IKKE hos raske mennesker.”

  Det er så meget spin af værste skuffe fra ADD’s side. Det er udelukkende fordi de ikke vil have at man tager det. Det er den generelle kampagne fra ADD’s side, eller fordreje sandheden omkring doping stoffer. eller skræmme, for at få folk til at holde sig fra det.

  Der finde altså mennesker som har lyst til at have en akedemisk indgangsvinkel til verden, og derfor er det her under alt kritik. udtagelsen kan højest bygge på at man ikek har kunnet bevise øget muskelvæst.

  Den korrekte formulering ville være, at der hypotetisk kan være muskelvækst hos raske mennesker ved brug af væksthormon. Dette pga. det er bevidst muligt hos rotter. Men indtilvidere har de ikek været muligt at påvise hos raske mennesker.

 • Morten Z

  Peter Simonsen -> Der er altså lavet masser af forskning på mennesker omkring effekterne af væksthormon og det øger IKKE muskelmassen. Det kan bidrage til at reducere fedtprocenten samtidigt med at muskelmassen øges med andre midler. Dertil har det nogle effekter på andre dele af kroppen, som muligvis bidrager til at man kan tåle mere træning.

  Måske forveksler du væksthormon med andre stoffer.

 • shaun kelly

  Giv manden en staveplade 🙂

 • Mr.X

  Nej nej nej…. Det er altså alment kendt i bodybuilder-kre dse at væksthormon bruges til at fedtforbrænde.. . det har ingen effekt på forøgelse af muskelmassen… Det har andre stoffer derimod (testosteron,de ca m.m), samt træning og rigtig kost… Det kan godt være ADD ikk vil have at væksthormon anvendes, men at det skulle være et spin fra deres side er jeg ikk enig i

 • barbie

  hej allesam…..

  jeg er en pige på 22år.

  jeg har haft et “problem” meget længe, jeg vil godt blive højere. jeg er 154 høj:-(
  efter jeg søgt at finde en måde. hvis der er en..! har jeg hørt om væksthormon. jeg har altid hørt at mange mennesker bruger det når de træner, men jeg hvis ik at man kunne snakke med en læge om at få væksthormon behandling.
  og at det vil hjælpe med at blive lidt højere..

  er der nogen som ved noget om det..? eller en anden måde man kan blive højere på..?

  Håber at der er nogen der kan hjælpe mig. på forhånd tak.

  hilsen
  barbie.

 • Find mig på facebook Bijar Bodybuilder

  Væksthormon virker……… …..Se bort fra alt det pis der står her

 • anonym

  hvis man mangler GH, så øger veksthomon både muskelmasse og testosteron, men nej, det har ingen effekt på din alder, effekten er at man enten hurtigere kommer i Pubertet eller udvikler hurtigere musker samt fedt forbrænding (men kun ved manglede GH)

 • Ahmad Saleh

  Hej.
  Jeg er en dreng på 18 år og er ikke så høj, kan væksthormoner hjælpe mig med at blive lidt højere?

 • ss

  Hey..

  Er en mand på de 27 år, som egentlig er ganske tilfreds med ens krop.. DOG har jeg altid haft et problem med “mave bæltet / håndtag osv”.. Kan dette muligvis hjælpe ?

  Jeg har til daglig ikke super meget tid, så søger lidt en genvej til dette problem..

 • tjo

  Hej..
  Jeg er en dreng på 15 år som ikke er helt vildt høj (:
  Jeg tænkte på hvis jeg fik udskrevet væksthormon, vil min højde så øges, eller er det bare muskler og pis og lort der bliver større. Håber i kan svare præcist på mit spørgsmål, Mvh Lille dreng 🙂

 • Noodles

  Jeg ved ikke hvad der sker.

  Væksthormon øger muskelmasse, men gør dig ikke stærkere!!

  Væksthormon gør dig højere vis det tages i din barndom.

  Prøv at læse lidt og tag jer sammen.

  http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/vaeksthormonmangel.htm

 • Jacob 8888

  Hej allesammen, kan se nogle af jer ikke er ret høje, og gerne vil have vækst hormon… Hvis i mener i ikke er høje nok, så gå til egen læge og snak med ham om det. Måske skulle jeg have fået væksthormon, men lægerne konkluderede at det ikke var nødvendigt. Husk dette er en slags doping, og det er ikke legetøj !

 • Kim Olsen

  Hej, jeg er en ung mand på 22 år som gerne vil vokse lidt mere over skuldrene. “Væksthormon fik imidlertid sit navn pga. dets stimulerende effekt på knogleceller.” Stimulerende effekt på knogleceller = dit skelet vokser?
  Har hørt at man vokser naturligt til man er omkring 22-25år. Er jeg blevet for gammel til at det vil have en synlig effekt på mig? Og hvis det virker, skal jeg så styrketræne og lave cardio for at opnå bedre(større) resultater?

 • Mr.B

  jeg får en væksthormon behandling.
  Væksthormoner er et kunstigt væksthormon, for dem som ikke selv producer nok.
  Når man er i sådan en behandling, får man ikke mere eller mindre end folk som ikke har brug for kunstigste væksthormoner, det vil altså sige at jeg er blevet højere fordi, at jeg nu får lige så meget væksthormon som, man normalt ville få.
  Hvis man får kunstigt væksthormon, når man ikke har brug for dem, omdanner det dit fedt til muskler, altså hvis du træner

 • dennis r

  Hej ved ikke så meget om doping . men jeg træner og vil gerne trimmes all over , jeg ehar hørt om clenbutero og vækst , hvad ville i anbefale jeg tog kh dennis r

 • Kennedy

  Goddag allesammen. Jeg er en 17 årig dreng på 71 kg og jeg er 183 cm. høj. Jeg styrketræner tit i mit nærmeste fitness center. Jeg træner omkring 4 gange om ugen MINDST!
  Jeg vil gerne have store muskler og jeg er en hel og aldeles rask ung fyr.
  Hvis jeg anvender væksthormoner vil mine muskleer så vokse en del, hvis jeg i og med også har den rette kost.
  Artiklen påpeger, at det ikke hjælper på rakse mennesker, men det er da noget værre pis vil jeg mene, hvis folk tager produktet for at blive større.
  Jeg vil bare gerne hører om folk herinde kender nogle der har taget produktet og at det har virket mht. bodybuilding.

  På forhånd tak 🙂

 • Omed

  Hej alle,

  Det virker ikke, medmindre du træner og desuden er det godt for hjernen, virker op-kvikkende og kredsløbet får mere tempo.

  Og ingen længere levetid, det er blot falske oplysninger for at få produktet solgt.

  Vh.
  /Omed

 • Den høje dreng :D

  Kære Lars, det er noget være fis det der du skriver, man kommer ikke til og leve længere hvis man “Væksthomon”. Og han har sikkert fundet det på “Wekipedia”, men der kan man selv skrive og rette ting.
  Det passer ikke, når man tager GH/Væksthomon, for du større muskler – der med ikke sagt at du bliver stærkere og kan yde mere, du for bare størrer muskeler 🙂

 • Simon Nissen

  Hej folkens skyder bare lidt i tågen.

  tror myten om at leve længere er opstået fordi ældre folk som har fået hgh har oplevet en meget kvikkere hverdag, og føler sig meget mere frisk og dermed tror deres levetid bliver længere.

  faktisk tror jeg at ens levetid kan blive kortere da hgh får kroppen generelt til at producere mange flere celler, og det tager på kroppens levetid. Det er ligesom at få et forskud på livet, og derfor føles som en opkvikker under påvirkning af hgh.

  håber ikke jeg har pisset et forkert sted 🙂

 • Dennis f

  Umiddelbart ved kontrolleret dosering af HGH vil man vokse i højden, hvis doseringen finder sted fra en ung alder.

 • melad

  goddag jeg er en fyr på 19 år, og har en højde på 172 ca. og vægten er på 57kg 🙁
  sys ikke selv a er ret høj, så har tænkt meget over væksth. men hjælper det virkelig en med bliv højere?

  håber nogen kan svare på det?

 • nico

  hej alle sammen jeg har hørt om at væksthormon kan også hjælpe med at vokse penisen? er der nogen ved noget om det Mvh.Nico

 • Alex M

  hej jeg er en dreng på 13, og er vist meget lille i min alder… jeg vejer omkring de 40 kilo, og er 15 cm høj. jeg har overvejet det der med væksth. men vil barelige spørge om i tror at det ville virke, da det er p**se trals at ALLE pigerne i min klasee er højere end mig. der er kun én der er mindre end mig. men det der plager mig mest, det er helt klart det, at jeg også er den 2. ældste i klassen. den ælste er min bedste ven der er MEGET højere end mig. jeg får ret tit at vide (af mine venner) at det ikke kommer til at gå mellem mig og den pige jeg kan lide, fordi at jeg er så lav og fordi at en pige ALDRIG mp være højere end en dreng.

  please hjælp mig!!!

  send svaret til min mail

  alikdrengen@hotmail.com

  med emnet: Alex ang. din højde

  VH Alex

 • Alex M

  RETTELSE:

  153 CM HØJ

 • Ingen

  Heaj!
  Jeg er en pige på 14 år og 158 cm, som føler sig MEGET lille!
  Jeg ved godt, jeg kun ligger lidt under normalen her i skandinavien & .. min mor er heller ikke så høj , så det kommer ikke bag på mig -.-‘
  Men!
  Kan jeg godt få udskrevet væksthormon alligevel ??
  ps. vi taler om i Dk ,ik’ 😉

 • depresivtonlar

  hør venner

  vækst vil i starten forbrænde fedt dvs 2-3 enheder pr. dag men jo flere enheder man tagerjo mere muskelmasse vil man få og DET VIRKER !

 • the g

  HEj. JEg er en dreng på 16 år . JEg er 1,66 cm. OG vil meget gerne blive mindst 1,75 .. kan væksthomoner hjælpe på det? Og er væksthomonEr ikke usundt for kroppen…

  Dreng på 16…

 • Nicolai O

  Alle jer som er omkring 17 år for piger og ca. 18-19 år for drenge, kan jeg fortælle at tilskud af væksthormon ikke vil få jer til at vokse i højden.

  Væksthormon virker kun på de lange rørknogler (Lårben osv.) indtil vækstskiverne i knoglerne lukker. Det vil de normalt gøre 17-19 år, tidligere for piger.

  Tager man væksthormon efter denne lukning af vækstskiverne, så vil man kun få en tilvækst i ansigtknogler, kæben og hænder. (Desuden ofte vækst af tungens muskulatur)

  Det er derfor at man skal have tilskuddet så tidligt som muligt.

 • dreng på 18 år

  hej jeg er en drengen på 18 år som er 172cm høj.
  men da jeg gerne ville være højer så over vejer at købe
  væksthormoner så jeg to en tur til lægen for at høre
  om jeg bliver højer end det jeg var i forvejen men lægen siger men skulle have gjordt det den gang man var puberteten for det er der man udvilker sig meste og han kunne høre på min stemme at den var dyb så han sage hvis jeg ville tage væksthormoner så blev min muskler støre men knogler ville ikke gro af det bar lige så i ved det og vækst er ikke bar noget man for ved lægen

 • Joe121

  Hej alle… Er en en dreng 17 år, og er ca. de 171 cm høj. Er meget ked over min højde, at være lille er det værste jeg ved! Min mor er 165 og min far er 180. Kan det hjælpe mig med at beregne hvor høj jeg kommer til at blive? Hilsen lille dreng……

 • Adam Priece

  Hej jeg er en dreng på 18 år, og jeg har taget væksthormoner. Det har hjulpet mig meget. Jeg var 151 til at starte med, nu er jeg 185. så i skal ikke hører på alle dem der siger det ikke hjælper

 • Pigen

  – gad vide hvad forskellen er mellem GH og HGH væksthormoner ?

 • Poul Hansen

  Hej jeg er en 13 snart 14 årig dreng er kun 140cm høj og vejer nok de 45kg,,
  Jeg har det hårdt med min højde Nogle der kan hjælpe mig?

 • ikram

  hej jeg vil høre om væksthormon er noget for mig jeg vejer 117 kg og jeg vil meget ned i vækten. men kort for sagt jeg er også kun 15 han jeg bruge det

 • simon nilsen214

  goddag mit navn er simon… har selv taget vækst og det viker! var en 165 tl at starte på nu jeg en 180 og ens knogler vokser og man forbrænder fedt og jeg var sund og raks så alt det sludre om det ikke virker på rakse mennesker det noget i sir så man ikke skal tage det…!!!

 • martin andnnd

  Hvor kan man købe væksthormon henne hvis man skal have det ?

 • Sweetty

  Hej
  Jeg er en pige på 21. Jeg er 158 og vejer 50 kg 🙁 Jeg har tænkt mig at tage væksthormon, er der nogen da ved om jeg har stadigvæk et chance til at blive høj ?
  Jeg træner ikke, kan det så virke, selvom jeg ikke træner ?

 • Sweetty

  Hej
  Jeg er en pige på 21 år og vejer 50 kg, og er 158 i højde.
  Jeg har tænkt mig at tage væksthormom men er der nogen da ved om jeg har stadigvæk et chance til at blive høj?
  Jeg træner ikke, kan det så stadigvæk virke?

 • Araber

  Hej
  – Hvor kan man få fat på væksthormon/GH henne ?
  er der nogen der ved noget om det ?

 • Rebin

  Hej, jeg er en dreng på 18 år, 176-177 cm, jeg vil gerne nå de 185.

  Men Jeg har hørt fraa lægen at jeg skulle gøre det da jeg var mindre end 18 år?

  Og hvis jeg tager væksthormoner nu, vil kun min næse, gabe føder arme, vil blive forlænget? passer det?

 • Oscar

  Mange af jer specielt drengene, bare så i ved det at være omkring 1,70 cm massere mænd er det. På verdens plan en god højde, det bare fordi vi danskere er generalt højere 😉

 • Leah

  hey..
  jeg er en pige på 14 år, jeg er kun 152 cm høj, kan jeg måske få udskrevet (eller hvad du nu hedder) væksthormoner?? ?

 • parisa

  Hej. Jeg er en pige på 12 og jeg er (160) cm høj. Jeg synes jeg er meget lille og jeg kunne godt tænke mig at blive cirka 10 cm højre og jeg er kommet i purpeteten. Jeg vil godt vide om der er en kur/behandling jeg kan tage så jeg kan blive højre….Håber der er nogen der kan svare på mit spørgsmål:D!!

 • Lollys

  Hej Alle,

  Jeg ville snakke med min læge om det med væksthormon. Man har i mange år recepterett det til blandt andet dværge, og det skulle sprøjtes ind i maveskindet om aftenen, og så virker det imens de sover.
  Det er vigtigt at spise sundt, uden slik og cola, når man får væksthormon. Men spis masser af oksekød, kylling og kalkun og grønsager. Foer der skal jo være noget man kan vokse af.
  Væksthormon sætter stofskiftet i vejret, så det fedt der må være i de inderste hudlag, de bliver brændt væk.
  Væksthormon er IKKE farligt at tage, men jeg ved at lægerne vil gøre alt for IKKE at udskrive det, og det er sindsygt for man kan bare købe det gennem andre kanaler.
  Det er ikke ulovligt som f.eks. Steorider og heller ikke lisså farligt, men det påvirker jeres bugspytkirtel, lever og nyrer så sørg for at motionere, og spis sundt.

 • bulabula

  hey folkens! er der nogen der ved hvordan man kan kontollere at man har taget væksthormoner?

 • kenny nickelman

  hold nu kæft jeg er træt af det er de samme ting som står i kommentarerne.. . ” hej jeg er 8 og er 160 cm… skal jeg begynde på hgh`???”
  Vent nu for helvede små børn… i er ikke engang nået puberteten og begynder at have disse tanker…
  Kan i så ikke lige så godt begynde at tage steroider hvis i også mener jeres arme er for lille??

 • CasperANDERSEN

  Jeg har et spørgsmål til HG!
  vil du få større muskler eller vil man ikke?

 • per grønning

  det er vist noget din væn har drømt

 • Carlos

  Hej,
  Jeg vil bar vide om hvis man tar det og er blevet større af det, men efter at man er stoppet med det vil der ske noget med kroppen som fx rynker osv?

 • Hoff

  Hey

  Jeg ville høre om hvis man tager væksthomoner om det er ulovligt? Kan man ved prøver af anti doping Danmark blive set at man tager det?

 • Mia Stolberg

  Hej Allesammen
  Jeg er en pige på 17 år, og er 154 høj. Jeg er utrolig ked af at jeg ikke er højere end jeg nu er, og jeg vil høre om der er nogen er jer der ude som har været i behandling for at blive højere, som er på samme alder med mig – eller ældre.
  Jeg ber jer som har eller kender til det om, at svare mig! Det ville betyde så meget for mig, da jeg er ufattelig ked af det 🙁
  Mvh. Mia

 • Trine

  Hej.
  Jeg er en pige på 15 nu.
  Siden jeg har været 9 år har jeg fået vækst-hormon.
  -da jeg er meget lille af min alder.
  Jeg går til kontrol på rigshospitalet inde i Kbh.

 • Lars Henrik Nielsen

  Hejsa Motion-Online, jeg ville blot lige påpege at i denne står der følgende:

  “Væksthormon kan give anledning til muskelvækst i rotter, men IKKE hos raske mennesker.”

  Er det nu helt rigtigt?

 • Morten Z

  Lars Henrik – Ja! Hvilken del er du tvivlende overfor?

 • smc

  hej jeg er en pige på 16 år jeg er 1.54
  jeg vil gerne tage vækst men jeg vil gerne tale med min læge om det , men er det forsent eller er der chance i nu
  jeg er rask og fejler ikke noget må jeg så tage det??

 • Hermansen

  Kig dog på jeres penis og knep nogle dværgekvinder, så i kan føle jer højre! Og nej ahmed, muslimer kan ikke blive højre!
  Vær dog for helvede tilfredse med jeres kroppe!!!
  Vækst giver en mega penis!

 • Kim

  Hej!
  Jeg hedder Kim, jeg er 16 snart 17 om en måned.
  Jeg er 1.66, det er en meget lille højde forhold til dem på egen alder. Bør jeg tage Væksthormoner? Har talt med min læge og han sagde jeg skulle kom tilbage juni, også se om det er et problem eller naturligt. Hvad kan jeg blive højere af, nu hvor jeg er så nysgerrig?

 • sune123

  [quote name=”Kim”]Hej!
  Jeg hedder Kim, jeg er 16 snart 17 om en måned.
  Jeg er 1.66, det er en meget lille højde forhold til dem på egen alder. Bør jeg tage Væksthormoner? Har talt med min læge og han sagde jeg skulle kom tilbage juni, også se om det er et problem eller naturligt. Hvad kan jeg blive højere af, nu hvor j

  Du er underlig. Hvis du spiser gulerødder bliver du 1 m. højere på et minut

 • Alex Simonsen

  For det første så lær at stave. For det andet så lad være med at kritisere folk som har problemer med væksten. Det er jo mere end nemt for dig at skrive det du skriver for du har vel ikke haft problemer med vækst eller har du? Anyway så spiller éns højde faktisk en stører faktor en nogle tror. Du kan f.eks. ikke få dit drømmejob så jeg kan godt se hvorfor folk går meget op i deres højde. Lige en sidste ting bare fordi man hedder Ahmed er man nødvendigvis ikke muslim. Og hvis drengen eller manden nu er muslim hvad er problemet så? Jeg kan i hvert fald ikke se noget problem eftersom vi har religionsfrihed i Danmark, men hvis du ser et problem i det så vil jeg gerne have lov at sige værså’ god og smut ud af DK. Du kan ikke regne med at Danmark forbliver det samme eftersom det er et multikulturelt samfund.

 • Umar

  Er der nogle a jer erfaren vækst bruger – der har prøvet og få udslet og kløen på maven. Samt en lille kugle . Og er der forskelligt fra person til person , eller tyder det på at jeg er en a de uheldige der har fået noget skidt